Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ) ΟΤΑΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ .... ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ (ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΜΠΟΥΡΝΕΖΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!)

 

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Προβλήματα στην εκδίκαση της υπόθεσης των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δημιουργεί το αμετάφραστο βούλευμα σε κατηγορούμενο σερβικής καταγωγής. Η δίκη διακόπηκε για τις 6 Οκτωβρίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας υπέβαλε σήμερα ο συνήγορος του αλλοδαπού κατηγορούμενου, καθώς δεν έχει παραδοθεί στον εντολέα του, μεταφρασμένο στην «γλώσσα που κατανοεί» όπως ορίζει ο νόμος.


Σύμφωνα με την υπεράσπιση, το θέμα της μετάφρασης έχει τεθεί προ ενός έτους στην Εισαγγελία Εφετών, αλλά απορρίφθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Όμως, μετά την απόφαση του δικαστηρίου της υπόθεσης SIEMENS για επ’ αόριστον αναβολή, το θέμα της μετάφρασης για τον Σέρβο κατηγορούμενο, τέθηκε από την Εισαγγελία Εφετών στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.


Η επίμαχη μετάφραση για την υπόθεση του ΤΤ θα είναι έτοιμη μετά τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Θυμίζουμε ότι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 35 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων, οι πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης, Κλεάνθης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, Δημήτρης Μπακατσέλος, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.

Οι βαριές κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίκη αφορά δανειοδοτήσεις, στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την Τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.  http://www.efsyn.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
19-9-2016

Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΟΥΔΙ ...

- ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ το πρόβλημα στέγασης του Συλλόγου Κρητών (τα πράγματά τους μπήκαν σε αποθήκη του δήμου) ....

- Ο χώρος ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ (ήταν υπό κατάληψη και απελευθερώθηκε δηλαδή;) ....

- Θα πάει στο ΝΕΟ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ η Ένωση Κρητών μαζί με άλλους συλλόγους!

Απαγορεύεται να νοικιάσουμε αίθουσα για τους συλλόγους - έγινε και καταγγελία σου θυμίζουμε παλιά - οπότε βαφτίζουμε το κρέας ψάρι και .... όλα καλά!

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!!!!

ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ!
 
ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ!

ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ (άλλη) ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΕΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Βλέπεις παλιά - όταν ήντουναν μικροί οι αυλικοί του Συμεών και τα σχολεία γεμάτα με μαθητές (τώρα έχουν αδειάσει, δεν κάνουν παιδιά οι νέοι γιατί ... έχει μνημόνιο) - είχαν πει ότι κακώς δόθηκε - τότε -  η αίθουσα στο σχολείο στην Ένωση Κρητών. 

Και αφού το είπανε παλιά ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ, ΚΑΙ ΕΝ ΔΙΚΑΙΩ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ, ισχύει ακόμα (στο κεφάλι τους).

Τώρα που ΑΥΤΟΙ δίνουν αίθουσες ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΝΩΣΗ, από τα άλλα χωριά, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΕΣ!

Και πρέπει να τις πάρει η ... Ένωση.

 Να τις πάρει! Αλλά όμως ο/η Πρόεδρος πρέπει να ψηφίζει .... σωστά.

ΤΕΡΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ρε μαλάκα αναγνώστη μου! 
30 χρόνια τα ίδια λένε.

Και κάνουν ό,τι ακριβώς έκαναν οι ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ πριν 30 και πλέον ΧΡΟΝΙΑ.

30 χρόνια περίμεναν να γίνουν Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη.
Σουλτάνηδες στην θέση του Σουλτάνου.

ΣΥΜΕΩΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ! 
ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΩΝ - ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!


ΔΙΑΒAΣΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και πρόσεχε τις λέξεις. Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο ..... ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ:

Επιλύθηκε πριν λίγες μέρες το χρόνιο πρόβλημα που δημιουργούσε η στέγαση του συλλόγου Κρητών  Χαλανδρίου στο 12ο δημοτικό σχολείο.
Ο χώρος απελευθερώθηκε, τα πράγματα φορτώθηκαν και τακτοποιήθηκαν σε αποθήκη τού Δήμου και οι μαθητές του σχολείου θα αποκτήσουν μια επιπλέον αίθουσα.
 

 
  Ο σύλλογος των Κρητών, όπως και άλλοι σύλλογοι της πόλης, θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα που σύντομα θα νοικιάσει ο Δήμος για να τη χρησιμοποιήσει για μαθήματα χορού και άλλες δραστηριότητες.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που ταλάνιζε για πολλά χρόνια τη σχολική κοινότητα, το οποίο βρήκε πλέον τη λύση του με ένα τρόπο που καλύπτει τις ανάγκες όλων.

ΤΟ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΟΥ: ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ..... ΕΠΙ ΝΔ!Ο Μηταράκης πανηγύριζε για μεγάλη fast track επένδυση στο ...βοσκοτόπι του Καλογρίτσα!


Ανω κάτω έχει γίνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις αποκαλύψεις για το βοσκοτόπι που ο Χρ. Καλογρίτσας παρουσίασε ως πόθεν έσχες για τα λεφτά της τηλεοπτικής άδειας...
Ήδη αμφισβητείται η αξία της έκτασης, στην Ιθάκη, που είχε αποτιμηθεί για 100 εκ. ευρώ και η αντιπολίτευση έχει ξεσηκωθεί, ιδιαίτερα η ΝΔ, μιλώντας για σκάνδαλο...

Όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Press-Gr, δεν έλεγε πάντοτε τα ίδια η ΝΔ. Το φθινόπωρο του 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης (και κουμπάρος του Αντ. Σαμαρά) Νότης Μηταράκης πανηγύριζε ανακοινώνοντας ότι στην έκταση αυτή θα γίνει μια τεράστια επένδυση και μάλιστα fast truck!

Ειδικότερα, τα ρεπορτάζ που δίνονταν έλεγαν ότι σε μικρό «Μονακό» θέλουν να μετατρέψουν την Ιθάκη Αυστραλοί επενδυτές που προωθούν μια γιγαντιαία τουριστική εγκατάσταση στον Νότο του νησιού.
Το επίσημο αίτημα προς έγκριση στον επενδυτικό νόμο για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων είχε καταθέσει η εταιρεία ΑΓΥΙΑ Α.Ε., του κ. Καραμπάτσου, που τώρα εμφανίζεται να έκανε την παραχώρηση στον κ. Καλογρίτσα...

Το έργο αφορούσε tην ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου με την ονομασία “Ithaca Resort” στην Ν. Ιθάκη. Η επένδυση Παραθεριστικού-Τουριστικού χωριού περιλάμβανε, όπως έλεγαν ξενοδοχεία 5 αστέρων, Spa, γήπεδο και κτίριο λέσχης γκολφ, μαρίνα, μικρές συνεδριακές εγκαταστάσεις και αντίστοιχης κατηγορίας παραθεριστικές κατοικίες. Υπήρχαν και οι σχετικές μακέτες που βλέπετε...
Η εταιρεία «ΑΓΥΙΑ Α.Ε.» είχε υποβάλει το επενδυτικό της σχέδιο στον Οργανισμό ζητώντας την υπαγωγή της στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (Fast Track).

Κύκλοι του τότε υφυπουργού Ανάπτυξης N. Μηταράκη επιβεβαίωναν με πανηγυρικές διαρροές προς τα μμε πως είχαν εμφανιστεί εκπρόσωποι της εταιρείας τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο του 2013, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μάθουν τι προβλέπει η νομοθεσία της χώρας για επενδύσεις και ιδίως για τις διαδικασίες fast track. Το πρότζεκτ ήταν γνωστό και σε στελέχη του Οργανισμού Enterprise Greece που χειρίζεται -μεταξύ άλλων- τις επενδύσεις fast track και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν γίνει συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους των επενδυτών και του ελληνικού Οργανισμού.

Η ίδια η εταιρεία ανέφερε μάλιστα στην ιστοσελίδα της: «Το ILIAD Resort βρίσκεται σε μια παραθαλάσσια έκταση στο μυθικό νησί της Ιθάκης και όταν ολοκληρωθεί θα είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της Ελλάδας».

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η εικόνα παρουσιάζεται εντελώς αντίθετη για την έκταση αυτή και το θέμα παίρνει διαστάσεις σκανδάλου.
Αλήθεια, ο κ. Μηταράκης τι λέει τώρα για όλα αυτά;;Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Invest in Greece, το 2013, Στέφανος Ησαΐας

ΣΧΟΛΙΟ: Φαίνεται ότι για τα λεφτά για το κανάλι θα μέτρησαν τα βοσκοτόπια ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ που ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ

ΕΠΙ-ΧΟΡΗΓΉΣΕΙΣ....... 

«Δεν υπήρξε ποτέ και φυσικά δεν υπάρχει και σήμερα καμιά κρατική χρηματοδότηση της ΑΔΕΔΥ. Οι μόνοι πόροι, που το συνδικαλιστικό όργανο έχει και διαχειρίζεται, είναι τα 3 ευρώ της ετήσιας συνδρομής των εργαζομένων – μελών της», ανέφερε το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Ο κ. Βερναρδάκης, με ανακοίνωση που τιτλοφορείται «Η αλήθεια για την κρατική χρηματοδότηση της ΑΔΕΔΥ», απάντησε σήμερα ως εξής:

»Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΑΔΕΔΥ απαντώντας στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, χθες, δηλώνει: «Δεν υπήρξε ποτέ και φυσικά δεν υπάρχει και σήμερα καμιά κρατική χρηματοδότηση της ΑΔΕΔΥ» και συμπληρώνει: «Οι μόνοι πόροι, που το συνδικαλιστικό όργανο έχει και διαχειρίζεται, είναι τα 3 ευρώ της ετήσιας συνδρομής των εργαζομένων - μελών της».

»Η ΑΔΕΔΥ πάσχει προφανώς από αμνησία. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη της θα της θυμίσουμε ότι για την περίοδο 2006 έως και 2014 η προβλεπόμενη επιχορήγηση της ΑΔΕΔΥ για το «Κοινωνικό Πολύκεντρο» (δηλαδή τον φορέα μελετών και ερευνών που διαθέτει) που ήταν εγγεγραμμένη στον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου μας ανέρχεται σε 6.471.655 Ευρώ. Από το ποσόν αυτό εκταμιεύθηκε προς την ΑΔΕΔΥ για την ίδια περίοδο ποσόν 2.303.068 Ευρώ, καλύπτοντας το σύνολο των λειτουργικών και διοικητικών δαπανών της.

»Επιπλέον 3.897.374,96 Ευρώ εμφανίζονται να έχουν εκταμιευθεί στην ΑΔΕΔΥ και το Πολύκεντρό της την περίοδο 2010-2015 για ειδικές Δράσεις χρηματοδοτημένες από το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων)».

Μήπως έτσι εξηγείται που επαγγελματίες συνδικαλιστές όχι μόνο κάνουν την πάπια όταν δικυβεύονται κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων,αλλά ψηφίζουν φασιστικά κείμενα και μέτρα ως δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι, δηλώνοντας ταυτόχρονα Αριστεροί ?????????

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΝΟΝ ΤΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ! ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣΤην καθιέρωση της απλής αναλογικής και στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις βουλευτικές εκλογές θα καθιερώσουμε σύστημα απλής αναλογικής και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτυπώνεται στην πρόταση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Επαναθεσμοποίηση των δομων και λειτουργιών για ένα αποκεντρωμένο κράτος» η οποία έχει συμπεριληφθεί στα προσενυδριακά κείμενα και έχει σταλεί στα στελέχη του κόμματος. Στη συγκεκριμένη πρόταση βασίσθηκε και η εισήγηση του προέδρου της για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών & Δ.Α. Κώστα Πουλάκη ο οποίος μίλησε για αναλογικότητα και στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Να σημειωθεί για το θέμα, παρά το γεγονός ότι η ΚΕΔΕ μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει επίσημη θέση, υπάρχουν αντιδράσεις από τους «γαλάζιους» δημάρχους της ΚΕΔΕ με προεξάρχοντα τον πρόεδρο Γ. Πατούλη.

ΠΗΓΗ: afiodioikisi.gr

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ξεκινάει η δίκη. Όλα τα ονόματα


Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ εισάγεται τη Δευτέρα (σήμερα) 19 Σεπτεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 35 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ‘Αγγελος Φιλιππίδης , στελέχη της τράπεζας, επιχειρηματίες κ.ά. Όπως όμως είχε γράψει το mononews.gr προ ημερών η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να σκοντάψει στο γεγονός ότι δεν έχει γίνει η μετάφραση του βουλεύματος για τον Σέρβο κατηγορούμενο Radomir Zivanic, εκ των συνολικά 35 που θα καθίσουν στο εδώλιο.

Η δίκη αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010 οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών να λογοδοτήσουν για βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μεταξύ των προσώπων που θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση , πλην του κ. Φιλιππίδη είναι στελέχη του ΤΤ την επίμαχη περίοδο, όπως η Αναστασία Σακελαρίου που ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και επιχειρηματίες, όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα και Δημήτρης Μπακατσέλος.

Σύμφωνα με την πρόταση της Εισαγγελέα Εφετών Μαρίας Σουκαρά-Κατσικάρδη προς το Συμβούλιο Εφετών, η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από την υπόθεση ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ, «με τη συνολική ανεπάρκεια των προβλέψεων να ξεπερνά τα 88 εκατομμύρια ευρώ».

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: H «ακτινογραφία» της υπόθεσης

Στα 500 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η συνολική ζημιά που υπέστη το δημόσιο από τα σκάνδαλα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο διάστημα 2006 έως 2012. Το ποσό αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια που δόθηκαν από τις διοικήσεις και τις υπηρεσίες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο διάστημα αυτό, σε γνωστούς επιχειρηματίες, χωρίς να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις :

*της εταιρείας BESTLINE (του Ομίλου Κοντομηνά)- ζημιά ύψους 138.750.467 Ευρώ

* του ομίλου Κοντομηνά (με τον όμιλο ΔΕΜΚΟ)- ζημιά > 38.500.000 ευρώ

* του ομίλου Κοντομηνά: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος > 12.500.000 ευρώ

* του ομίλου Λαυρεντιάδη: ζημιά 105.384.605 ευρώ (σε προσωπικούς λογαριασμούς Λαυρεντιάδη)

* και του ομίλου Γριβέα: ζημιά 17.641.000 ευρώ για δάνειο ύψους 170.000.000 ευρώ

Τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στη διερεύνηση του σκανδάλου και ελέγχονται για απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, είναι οι :

· Δημ. Κοντομηνάς (απάτη στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, με όφελος > 150.000 ευρώ – άμεση συνέργεια σε απιστία – νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες)

· ‘Αγγελος Φιλιππίδης (απάτη κατά του Δημοσίου με όφελος >150.000 ευρώ – απιστία με ζημία >30.000)

· Μάριος Βαρότσης (απάτη κατά του Δημοσίου με όφελος >150.000 ευρώ – απιστία με περιουσιακή ζημία >30.000 ευρώ – άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες)

· Αλεξάνδρα Λιακοπούλου και Ιωάννης Ρόρρης (απάτη κατά του Δημοσίου με όφελος >150.000 ευρώ)

· Παναγιώτα Μπέζα (απιστία με περιουσιακή >30.000 ευρώ – άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες)

· Κλέων Παπαδόπουλος, Φωτεινή Κρέστα, Διον. Γκολφινόπουλος, Χαράλαμπος Σιγανος, Χρ. Μαρουσος, Δημήτριος Κυπαρίσσης, Γ. Ξυφαράς, Αθανάσιος Χασάπης, Χαρ. Γιαγκούδης, Λυμπέρης Κατσιουλέρης, Γ. Στάμνος, Γεώργιος Μπρίνταλος, Σπυρίδων Πολίτης, Αντώνιος Καμινάρης, Περικλής Χανάκης, Ιωάννης Τσαγδής και Αναστασία Σακελλαρίου (απιστία από κοινού με περιουσιακή ζημία >30.000 ευρώ)

· Λυδία Κεκρίδου, Ιωάννης Λεβεντίδης και Σπυρίδων Παντελιάς (απιστία από κοινού με περιουσιακή ζημία >30.000 ευρώ, κατ’Α επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας)

· Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Παναγιώτης Ευθυμίου και Ευάγγελος Αποστολάτος (άμεση συνέργεια σε απιστία – νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες)

· Μαγδαληνή Ευθυμίου, Χρήστος Ευθυμίου, Ευάγγελος Ευθυμίου, Κυρ. Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα (άμεση συνέργεια σε απιστία – νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες)

· Περικλής Λίβας (άμεση συνέργεια σε απιστία – άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες)

· Βίκτωρ Ρέστης, Γεώργιος Δασκαλάκης, R. Zivanic και Δημ. Μπακατσέλος (άμεση συνέργεια σε απιστία)

Η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή για επιμέρους πράξεις των Σοφίας Τόλου, Γεωργίου Μπρίνταλου, Διονύση Γκολφινόπουλου, Σπυρίδωνα Πολίτη, Δημητρίου Κυπαρίσση και Γεωργίου Ξυφαρά

Βριλησσια:Έναρξη μαθημάτων σκάκι για την περίοδο 2016-2017, Συνάντηση γονέων


Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 9:30-12:00 π.μ.θα έχουμε την πρώτη συνάντηση με τα παιδιά και τους γονείς τους όπου θα ενημερωθούν για τα μαθήματα σκάκι στον Σύλλογό μας, και θα αφορούν παιδιά 5-17 ετών για την περίοδο 2016-2017. Παράλληλα θα λειτουργήσει και τμήμα για όσους ενηλίκους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα σκάκι.

Εγγραφές και δοκιμές θα πραγματοποιούνται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016.
Από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα προπονήσεων 2016-2017.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6992299943 ή στο mail syllogos.anovrilissia@gmail.com.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Έναρξη μαθημάτων σκάκι για την περίοδο 2016-2017 (πατήστε ΕΔΩ)
Μαθήματα Σκάκι – Πρόγραμμα Προπονήσεων σκακιστικού τμήματος 2016-2017 (πατήστε ΕΔΩ)
Οργάνωση σκακιστικού τμήματος ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων (πατήστε ΕΔΩ)
Για να δείτε το άρθρο «Γιατί σκάκι» του προπονητή σκάκι Καφίρη Βασίλειου πατήστε ΕΔΩ
Φωτογραφίες από τις δράσεις του Συλλόγου (πατήστε ΕΔΩ)


Ο Γενικός Γραμματέας
και εκπρόσωπος του σκακιστικού
τμήματος του Συλλόγου
Αλέξανδρος Γιαννακούλιας
τηλ: 6992299943
mail: alex_giannak@yahoo.gr

Να γιατί πρέπει να καλύψετε την κάμερα του υπολογιστή σας


Ο ίδιος ο διευθυντής του FBI προειδοποιεί τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι κάμερες που είναι συνδεδεμένες είτε με τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή είτε με το laptop σας, αποτελούν ένα αδύναμο κρίκο στην ασφάλειά του.

Δίνουν τη δυνατότητα σε χάκερς και κακόβουλα λογισμικά να τις ενεργοποιούν χωρίς να χρειάζεται η άδεια του χρήστη τους και έτσι να παρακολουθούν όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο που αυτές καλύπτουν.

Ακόμα και ο Τζέιμς Κόμεΐ, διευθυντής του FBI, συμβουλεύει τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών να καλύπτουν τις κάμερες αλλά και τα μικρόφωνά τους.

Τρανταχτό παράδειγμα, ο ίδιος ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ιδρυτής του facebook, ο οποίος πριν από λίγο καιρό, είχε φωτογραφηθεί μπροστά στο laptop του, στο οποίο φαίνεται να έχει καλύψει τόσο την κάμερα όσο και το μικρόφωνό του.


Το μέτρο αυτό είναι «απολύτως λογικό» σύμφωνα με τον Κόμεΐ, ο οποίος τονίζει ότι «καλύπτουμε τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία. Οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο».

«Αν και χρησιμότατο εργαλείο στα laptop, οι κάμερες είναι επίσης και ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ», προσθέτει.

«Μόλις καταφέρουν να την ελέγξουν, οι χάκερ μπορούν να παρακολουθήσουν αλλά και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και χειρότερα», επισημαίνει ο Κόμεΐ.

Πλέον, πολλές είναι οι εταιρείες ασφαλείας που παράγουν και διαθέτουν στην αγορά ειδικά gadget για την κάλυψη των καμερών σε φορητές και σταθερές συσκευές.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές είναι οι εταιρείες ασφαλείας που έχουν ξεκινήσει την παραγωγή και πώληση ειδικών γκάτζετ για την κάλυψη των καμερών σε φορητές και σταθερές συσκευές.
http://kalimeraellada.gr