Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Η Ο.Μ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Ο.Μ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την κατάργηση του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι

Στα πλαίσια του ολομέτωπου πολέμου που έχει εξαπολύσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, και στο μέτωπο της υγείας ειδικότερα, καταργούνται τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι.
Η απόφαση αυτή, ευθυγραμμισμένη με την πολιτική που απαξιώνει και καταργεί τη δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη,
·         θα προκαλεί αφάνταστη ταλαιπωρία στο πλήθος των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους, που εξυπηρετούντο μέχρι σήμερα στα υπό κατάργηση ιατρεία,
·         τους αποστερεί τον προσωπικό γιατρό τους,
·         τους υποχρεώνει να προσφεύγουν σε υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών, συχνά με το αζημίωτο.
Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε τη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες. Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση των δημοσίων δομών υγείας και κατά συνέπεια και των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι.
Είμαστε αντίθετοι
·         στην κατάργηση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΠΥ,
·         στη διαθεσιμότητα – απόλυση των εργαζομένων,
·         στην παράδοση της πρωτοβάθμιας φροντίδας – ενώ πληρώνουμε εισφορές μια ζωή – σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας από τις οποίες θα αγοράζει υπηρεσίες ο ΕΟΠΠΥ,
·         στο χαράτσι εισόδου 25 ευρώ στα νοσοκομεία,
·         στο διπλασιασμό της συμμετοχής των σφαλισμένων στα φάρμακα και στο χαράτσι 1 ευρώ ανά συνταγή που μας περιμένει από τον Ιανουάριο του 2014

Συντονίζουμε τη δράση μας με τους φορείς της πόλης και καλούμε τους πολίτες του Χαλανδρίου να συμμετάσχουν μαζικά στην διαδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 24/10/2013, ώρα 11 το πρωί, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου.
Δημόσια, δωρεάν υγεία για όλες και όλους.
Αγώνας για να ανατραπεί η κυβέρνηση των μνημονίων και της λιτότητας.


Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΟ .... ΚΟΡΤ (ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ) ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ.


Το τένις είναι ακριβό σπορ.

Και είναι ακριβό, όχι βέβαια γιατί είναι ακριβή η .... ρακέτα ή το μπαλάκι αλλά γιατί έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΓΗ.

Γη που - εντός αστικού πλαισίου - ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ.

Διότι κάθε γήπεδο χρειάζεται - μαζί με πάγκους και τον απαιτούενο ελεύθερο περιβάλλοντα χώρο - διότι παίζεται και "εκτός γραμμών" όπως ξέρουν όσοι έχουν δει μια φορά στην TV τον Φέντερερ - πάνω από 400 τ.μ. γη.

Όσο περίπου  και ένα γήπεδο μπάσκετ .


Αλλά όμως ένας αγώνας μπάσκετ  μαζί με τα time outs και το ημίχρονο είναι το πολύ 1,5 ώρα και παίζουν 20 παίχτες, ενώ στην ώρα προπόνησης προπονούνται καμιά 40αριά (όσα να 'ναι δηλαδή) πιτσιρίκια.

Για το τένις; 

Ο αγώνας έχει απροσδιόριστο χρόνο διάρκειας - όπως όλοι ξέρουμε - ενώ άμα σκαλώσουν Ναδάλ και Φέντερερ μπορεί να παίζουν και κανένα τριήμερο (με διακοπές), ενώ στην ώρα προπόνησης βολεύονται ανά γήπεδο το πολύ τέσσερις νοματαίοι.

Αυτά τα εισαγωγικά και γνωστά βεβαίως σε όλους, τα λέμε για να καταλάβουμε ότι το να διαθέτει ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ γήπεδο ΤΕΝΙΣ - ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ - σε σύλλογο είναι ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ παραχώρηση ακόμα και αν δεχτούμε ότι μέσω των συλλόγων δίνεται η δυνατότητα άθλησης σε δημότες του Χαλανδρίου, όπως είναι το επιχείρημα των οπαδών της ιδέας ότι "ο αθλητισμός πρέπει να γίνεται μέσω των σωματείων", άποψη για την οποία έχουμε πει πολλά στο μακρινό παρελθόν αλλά αυτό δεν είναι της ώρας.

Το γήπεδο στην Αποστολοπούλου λοιπόν μέχρι σήμερα ήταν στην αποκλειστική χρήση του ΑΟ Φίλιππος Πολυδρόσου, σύλλογο με πρόεδρο το Νίκο Πανταζή.

Από τον σύλλογο αποχώρησε - για οικονομικές διαφορές, όπως λέει ο ίδιος και με τις οποίες δεν έχουμε δουλειά να ασχοληθούμε, ο επί 18 χρόνια προπονητής κ. Τσάτσης. Αυτά δεν χρειάζεται παρά μια επίσκεψη στην fb σελίδα του συλλόγου για να διασταυρωθούν, έχουν διατυπωθεί δημόσια (Οπότε ας μην αρχίσουν πάλι οι οχτροί να μιλάνε για την κακή Πλατεία που τολμάει να κάνει και ρεπορτάζ).

Παίρνοντας (προφανώς) πολλούς από τους αθλητές του μαζί του και μάλλον βρίσκοντας κατάλληλους χρηματοδότες και συνεργάτες ο κος Τσάτσης συνέβαλε να στηθεί καινούργιο σωματείο, η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, αθλητικό σωματείο που αναγνωρίστηκε με την διαταγή 28/23/09/2013 του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, με έδρα Ισμήνης 8 Κάτω Χαλάνδρι και πρόεδρο τον κ. Δ. Βασιλόπουλο.

Το νέο σωματείο απευθύνθηκε στον Αθλητικό Οργανισμό ΕΥΡΙΠΙΔΗ για να αναγνωριστεί και να λάβει ώρες προπονήσεων στο γήπεδο της Αποστολοπούλου (το μοναδικό δημοτικό γήπεδο τένις).

Το Δ.Σ. του ΕΥΡΙΠΙΔΗ (λίγες μέρες πριν την κατάργηση των Νομικών Προσώπων) ,έλαβε την υπ. αριθμ. 161/2013 


απόφαση, όπου εγκρίνει την παραχώρηση ωρών στο γήπεδο της Αποστολοπούλου στον ΕΦΑΧ (με μειοψηφία 3 συμβούλων).

Οι ώρες που με βάση αυτή την απόφαση θα πήγαιναν στο νέο σύλλογο, ήταν προφανές ότι θα αφαιρούνταν από τον Φίλιππο.

Κατά αυτής της απόφασης κατέθεσε ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ο Νίκος Πανταζής, ζητώντας την ακύρωσή της. 

Σήμερα συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα και εντός της ημέρας θα ξέρουμε το αποτέλεσμα.

Αυτά ρεπορταζιακά, επί της αντιδικίας.

Διότι επί της ... πολιτικής έχουμε να πούμε πολλά.

Και πριν το κάνουμε σε καλούμε κατ' αρχήν αναγνώστη μας,  να σκεφτείς αν είναι λογικό στο δικό σου γήπεδο τένις να γίνεται τέτοιος καυγάς, χωρίς σε εσένα να γυρίζει τίποτα ως όφελος, παρά μόνο κερατιάτικα.

Έβαλες (ο δήμος, δηλαδή ΕΣΥ), τα λεφτά για να γίνει το γήπεδο, βάζεις τα λεφτά για να συντηρείται το γήπεδο και πληρώνεις και δικηγόρο επειδή εκείνοι που τους το παραχώρησες δωρεάν σου ζητάει και τα ρέστα.

ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ - ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Σκέψου λοιπόν αν  θα έπρεπε - τουλάχιστον - ο δήμος, δηλαδή εσύ, δηλαδή όλοι μας, από αυτή την "διαχείριση ακίνητης περιουσίας" να έπαιρνε τουλάχιστον κάποιο μίσθωμα αντί να το παραχωρεί ΔΩΡΕΑΝ και να πληρώνει(ς) και δικηγόρους.

ΕΙΤΕ ΣΕ ΧΡΗΜΑ, ΕΙΤΕ  ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ.

Και ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ, εν προκειμένω, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. (έτσι δεν είναι;)

Αλλά ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ! (έτσι δεν είναι;)

Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τελικά γιατί εσύ (εγώ, αυτός, όλοι), ο δημότης, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!

Ναι, ξέρω, είμαστε αιρετικοί.
Αλλά θα τα ξαναπούμε για όλο αυτό το θέμα που είναι η ΟΥΣΙΑ βγαίνει πίσω από την συγκεκριμένη  αντιδικία.ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ....

Καλημέρα αναγνώστη μου και καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται. (Άσχετο, αλλά το λέμε καλού κακού γιατί οι μέρες είναι .... πονηρές και όποιος δεν το λέει μια δυο φορές την εβδομάδα, κινδυνεύει να μπουζουριαστεί.)

Ειδικά αν όλοι ξέρουν ότι είναι από εκείνους που κατά βάθος δεν θα έλεγαν όχι σε κανένα γιαουρτάκι πετσιασμένο ή κανένα κράξιμο ξεγυρισμένο προς "τας αρχάς του τόπου" όταν - ας πούμε - δεν ενημερώνουν τον έρμο τον κάτοικο και τον στέλνουν αδιάβαστο με ακατάλληλο νερό. Ας μην μιλήσουμε τώρα για τους πιο πάνω .... κυβερνητικούς σωτήρες. Μέχρι τούρτα δυόροφη.


Επιτέλους έχει έρθει η ώρα του οριστικού ιστορικού ξεκαθαρίσματος των Ελλήνων με απόψεις αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων, που προέτρεψαν τους φιλήσυχους ραγιάδες, σε εξεγέρσεις και βεβαίως έτυχαν της τύχης που τους άξιζε υπό των πολιτισμένων και ειρηνικών λαών της Εσπερίας.

Τώρα βέβαια εδώ ακριβώς αρχίζει η άλλη μεγάλη συζήτηση. Κανένα κράξιμο, καμία απόπειρα σάτιρας, κανένα καντήλι λιμανίσιο, άντε και κανένα γιαουρτάκι είναι βεβαίως βία. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ την είπε ο Κατρούγκαλος.

Η πολιτική δολοφονία όμως είναι βεβαίως άλλης τάξης ζήτημα, η αυτοδικία ως μέθοδος επίλυσης διαφορών άλλης τάξης ζήτημα και η απόπειρα να στραφούν τα βέλη του κινήματος αντίστασης και αμφισβήτησης από την εξουσία, τις αρχές, τους πολιτικούς και την ΕΛΙΤ (Εθνική ή Υπερεθνική) στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στους επαγγελματικούς μας ανταγωνιστές είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άλλης τάξης ζήτημα.

Γι΄αυτό να ακούσουμε ΟΛΟΙ προσεκτικά τον Κατρούγκαλο και να μην τον ερμηνεύουμε κατά πώς μας βολεύει για να δικαιολογήσουμε ότι την πέφτουμε για πλάκα στον διπλανό μας και αυτό το ιδεολογικοποιούμε.

Τέλος πάντων παρασύρθηκα, διότι εμείς είπαμε .... καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται.

Μάλιστα από σήμερα δηλώνουμε ότι σε αυτή την καταδίκη θα συμπεριλάβουμε και τους εαυτούς μας - που είμαστε υπόλογοι για λεκτική βία αφού χρησιμοποιήσαμε το απολύτως βίαιο "ΑΝΤΕ Γ......." και ασχολούνται με αυτό - ως το μείζον θέμα της εποχής - τόοοοσοι πολλοί.

Καλά ρε παιδιά, όσοι δεν γουστάρετε μην πάτε. Δεν είναι και υποχρεωτικό επειδή το είπε η Πλατεία να το κάνετε. Εσείς μην γ.....

ΆΛΛΑΖΩ ΠΟΡΕΙΑ: Λοιπόν να δεις αναγνώστη μου ότι αυτή η ιστορία, που συνεχίστηκε και εχθές, με τα Χρυσαύγουλα και τις "απαγορεύσεις", "επιλεκτικές περικοπές χρηματοδοτήσεων κλπ" όπου η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αυτοκλαδεύεται και αυτοπεριορίζεται γιατί φοβάται αυτούς που - υποτίθεται - ότι την απειλούν, θα σκάσει και σε άλλα ... κεφάλια και θα έχουμε μείνει μαλάκες (φτου, πάλι μου έφυγε) να κοιτάμε να γυρίζει ξαφνικά προς τα πίσω το μπούμερανγκ. 

Και στην ΔΟΥ Χαλανδρίου και Χολαργού άλλαξαν πορεία. Άλλαξαν όλοι οι προϊστάμενοι. Αλλαγή φρουράς του ίδιου κόλπου ή αρχή ξηλώματος της "εκλογικής" λειτουργίας της εφορίας;

"Άσπρος κώλος - μαύρος κώλος θα φανεί" που λέει και η παροιμία. (μην τα βάλουμε και με τις παροιμίες τώρα παιδιά ως βωμολοχικές και σεξιστικές, έτσι;)

Έχω αρχίσει και σκιάζομαι από τα άρθρα του Λέρτα και την απήχησή τους. Να δεις που θα μου φάει την πρώτη θέση στην εσωτερική επισκεψιμότητα. Μητσάκο .... σε πάνε οι αναγνώστες μας.

Το κλείσιμο των Νομικών Προσώπων στο Χαλάνδρι και η "εμπνευσμένη αυτή μεθόδευση" έχει απασχολήσει δεκάδες δήμους και όλα τα θεσμικά όργανα αιρετών και εργαζομένων - πίστεψέ με αναγνώστη μου, έχουμε μιλήσει με ΠΟΛΛΟΥΣ και ΚΑΛΟΥΣ γνώστες, όχι βεβαίως για να μην αδικήσουμε την διοίκηση αλλά για λόγους που δεν αφορούν τους πολλούς αλλά αφορούν ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.
Λοιπόν δεν έχει βρεθεί ΕΝΑΣ (1, ONE, EINS, UN, UNO) που να μας είπε αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή: ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΣ ΚΙΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ.

Και δεν μιλάμε για άσχετους.

"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ" είναι η μόνιμη επωδός.

Ξαναλλάζω: Ε μα και αυτό το μαμημένο το βιβλιοπωλείο.
 Ακόμα αντέχει ... Αλλά που θα πάει.
Θα το κλείσουμε! 
Σιγά που θα .... χαχάναμε!

Αλλά έτσι όπως το πάμε με το .... live θα ξεμείνουν από .... δρομείς. 

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

1. Δεν θα ντρεπόμαστε εμείς να γράφουμε αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν και να λένε.
2. Τα αυτιά και τα μάτια των αναγνωστών μας δεν διαψεύδονται. Δεν γράφουμε με "νομίζω" και "πιστεύω". ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΑ.
3. Το blog δεν θα φημωθεί. Πάρτε το απόφαση και οι φίλοι και οι οχτροί.ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 1120

Προς:
1. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Γιάννη Μιχελάκη
Σταδίου 27, 101 83 – Αθήνα 

2. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας 
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου
Λεωφ. Μεσογείων 96, 115 27 – Αθήνα 

3. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Βασ. Σοφίας 15, 106 74 – Αθήνα 

Κύριοι Υπουργοί,

Οι διατάξεις του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο, «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» δείχνουν πώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει με δύο μέτρα και δύο σταθμά τους εργαζόμενους και τους αιρετούς σε θέματα, που σχετίζονται με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις. 

Και τούτο διότι μετά την τροποποίηση του Νόμου 4093/2012 οι εργαζόμενοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, σε περιπτώσεις, που παραπέμπονται ενώπιον των Δικαστηρίων για κακουργήματα αλλά και για συγκεκριμένα πλημμελήματα καθώς και όταν ασκείται εις βάρος τους πειθαρχική δίωξη για μια σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων. Αρκεί, λοιπόν, η απλή παραπομπή στο ακροατήριο, χωρίς να περιμένει η υπηρεσία την έκδοση πρωτόδικης απόφασης (πόσο μάλλον τελεσίδικης), προκειμένου να τεθεί ένας εργαζόμενος σε αυτοδίκαιη αργία, κατά σαφή παραβίαση του «τεκμηρίου της αθωότητας», κεκτημένου νομικού δικαιώματος για κάθε κατηγορούμενο.

Καταπατώντας, όμως, κάθε έννοια ισονομίας, σύμφωνα και με το άρθρο 39 του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, τα πράγματα είναι διαφορετικά, όταν το ίδιο αδίκημα φέρεται να έχει διαπραχθεί από αιρετό. Συγκεκριμένα, η αιτιολογική έκθεση στο εν λόγω άρθρο αναφέρει «…είναι πράγματι σκόπιμο ο αιρετός Ο.Τ.Α. που κατηγορείται για κακουργήματα να τίθεται σε αργία έπειτα από καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό. Η περίπτωση να αρκούσε η απλή παραπομπή του σε Ποινικό Δικαστήριο για τον ίδιο σκοπό κρίνεται ανεπιεικής καθώς είναι δυνατόν με τον τρόπο αυτό να στιγματιστεί κοινωνικά ο κατηγορούμενος καίτοι δεν έχει καταδικαστεί ακόμα και είναι πιθανό να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό…». Επίσης, στην περίπτωση πλημμελημάτων αναφέρει «…κρίνεται σκόπιμο να απαιτείται τελεσίδικη απόφαση των ποινικών δικαστηρίων προκειμένου να τεθούν οι εν λόγω αιρετοί σε αργία….».

Εύλογα λοιπόν συμπεραίνει κανείς: Το ίδιο ποινικό αδίκημα, αντιμετωπίζεται διαφορετικά, εάν διεπράχθη από εργαζόμενο απ’ ότι εάν διαπράχθηκε από αιρετό και μάλιστα με την αιτιολογία, ότι στην περίπτωση των αιρετών, αυτοί μπορεί να στιγματιστούν κοινωνικά ενώ είναι πιθανόν να απαλλαγούν σε δεύτερο βαθμό, σαν να μην ισχύουν οι ίδιοι ακριβώς κανόνες στην περίπτωση, που ένα ποινικό αδίκημα φέρεται να έχει διαπραχθεί από εργαζόμενο.

Κύριοι Υπουργοί,

Ο Νομοθέτης είναι υποχρεωμένος να μεριμνά για την προστασία του τεκμηρίου της αθωότητας όταν ο κατηγορούμενος είναι αιρετός, αδιαφορεί όμως όταν κατηγορούμενος είναι εργαζόμενος. 

Είναι απαράδεκτο, κατά την λογική του Υπουργείου να στιγματίζεται κοινωνικά ο αιρετός, εφόσον ακόμη δεν έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό ενώ από την άλλη πλευρά είναι αποδεκτό να στιγματιστεί κοινωνικά ο εργαζόμενος λες και η τιμή και υπόληψη του κάθε ανθρώπου «ζυγίζεται» ανάλογα με το αξίωμα, που κατέχει. Σε περίπτωση δε παραπομπής αιρετών για πλημμέλημα και προκειμένου αυτοί να τεθούν σε αργία απαιτείται καταδίκη με τελεσίδικη απόφαση, ενώ στις περιπτώσεις εργαζομένων η απλή παραπομπή… αρκεί για να στιγματιστεί κοινωνικά και υπηρεσιακά ένας εργαζόμενος.

Τέλος και με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η έκθεση αιτιολογεί… τις προτεινόμενες διατάξεις, προκρίνοντας το τεκμήριο της αθωότητας και τα ατομικά δικαιώματα των αιρετών των Ο.Τ.Α. έννοιες και αρχές που για εμάς τους «απλούς εργαζόμενους» των Ο.Τ.Α. έχουν νόημα και ουσία όταν αφορούν σε όλους τους πολίτες αιρετούς ή μη, εργαζόμενους ή ανέργους, πλούσιους ή φτωχούς, έγχρωμους ή λευκούς, άνδρες ή γυναίκες…

Κύριοι Υπουργοί,

Ο Νομοθέτης στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών ερμηνεύει κατά το δοκούν τις έννοιες της ισονομίας και της ισοτιμίας, ενώ όφειλε να τις εφαρμόσει απαρέγκλιτα, όπως αυτές απορρέουν από τις αρχές της Δημοκρατίας, χωρίς καμία διάκριση για τους εργαζόμενους και τους αιρετούς. Κατόπιν τούτων, καλείστε να πάρετε θέση και να προβείτε σε όλες τις ενέργειες προκειμένου η προστασία του «τεκμηρίου της αθωότητας» να αφορά ισότιμα όλους τους πολίτες. Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο νομοθέτης να προωθεί την διάκριση των πολιτών απέναντι στον ίδιο το Νόμο.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Τσούνης


Σχολικός τροχονόμος και εθελοντισμός.


Μετά και την οριστική περικοπή των κονδυλίων από τον προϋπολογισμό του Δήμου, τα παιδιά μας προσέρχονται κι αποχωρούν από το 5ο Δημοτικό σχολείο, βγαίνοντας στο δρόμο χωρίς την καθοδήγηση κι επίβλεψη του μέχρι πρότινος προβλεπόμενου για την ασφάλειά τους σχολικού τροχονόμου.

Σε μία εποχή κοινωνικής κρίσης όπου οι ανθρώπινες αξίες είχαν παραμεριστεί, ο εθελοντισμός αποτελεί πλέον την ελπιδοφόρα φλόγα μέσα στο σκοτάδι της αδράνειας και της παθητικότητας.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού, κρίνουμε ύψιστης σημασίας και προτεραιότητας την προσφορά εθελοντικής εργασίας για την θέση του σχολικού τροχονόμου, κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών στο σχολείο. Η ασφάλεια των παιδιών είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας, και με την εθελοντική, καθημερινή, και ολιγόλεπτη συμμετοχή μπορούμε να την προσφέρουμε σε ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου.

Ο Εθελοντισμός δίνει νόημα και υπόσταση στις διαχρονικές αξίες του ανθρώπου, καλλιεργώντας την έννοια του συνανήκειν και καθιστώντας τον ενεργό μέλος της κοινωνίας. Όποια/ος επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του εθελοντισμού, ας συμπληρώσει την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ. Την συμπληρωμένη φόρμα μπορείτε να την δώσετε στα μέλη του συλλόγου απευθείας ή στο παιδί σας για να τη δώσει στον Δάσκαλο ή Δασκάλα του.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ (ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ) SITE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *