Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

ΑΛΑΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ:ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

Το παρακάτω δελτίο δεν μας το έστειλαν, διότι αν το είχαν κάνει θα τηρούσαμε την δεοντολογία και θα το δημοσιεύαμε ασχολίαστο.
Αφού όμως το πήραμε μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε μόνο ένα σχόλιο:

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ "ΤΟΥΚΑ ΠΡΟ"! 

ΣΑΣ ΤΗΝ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ, 

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ - ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
"ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΜΠΑΛΑ; ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΓΗ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ;
 ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΕ"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                                                                                                       Χαλάνδρι, 20 Μαΐου 2013
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ : 10002
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

Δ/νση: Αγίου Γεωργίου 30 & Αριστείδου, Χαλάνδρι
Τηλ: 213 2023917 - 919
Φαξ: 213 2023925
ΠΡΟΣ: Γενικό Γραμματέα
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
κ. Δημ. Καλογερόπουλο

Θέμα: Μετεγκατάσταση Ρομά από τον υπό κατεδάφιση καταυλισμό του Νομισματοκοπείου επί των οδών Σαρανταπόρου και Ίριδος, Κάτω Χαλάνδρι, στην εγγύς ευρισκόμενη δημόσια έκταση επί των οδών Σαρανταπόρου και Λευκωσίας, Απόφαση Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Αριθμ. Πρωτ. Φ.73521/9339/16-4-2013.

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Σε σχέση με την εν θέματι Απόφασή σας, η οποία έχει κυριολεκτικώς αναστατώσει τους Δημότες του Χαλανδρίου, οι οποίοι νοιώθουν, στο σύνολό τους, ότι αδικούνται από αυτήν, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε, και πάλιν, τα ακόλουθα:

1. Η Απόφασή σας βρίσκει τον Δήμο μας παντελώς αντίθετο, πράγμα που εκφράσαμε ήδη με την υπ’ αριθμ. 130/24.4.2013 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, τη οποία σας κοινοποιήσαμε. Με την απόφασή μας αυτή απορρίψαμε την Απόφασή σας, διότι α) η περιοχή προορίζεται για χώρο ανέγερσης του Υπ. Οικονομικών, και β) στο υπό αναθεώρηση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο βρίσκεται στην τελική του φάση, προτείνεται ως κοινόχρηστο, πράσινο και χώρος αθλοπαιδιών, δεδομένου του αρνητικού ισοζυγίου σε ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους στη πόλη.

Επιθυμούμε να τονίσουμε ιδιαιτέρως ότι η δημιουργία χώρου πρασίνου και αθλοπαιδιών αποτελεί την μοναδική λύση για τους 120.000 κατοίκους του Χαλανδρίου και τη νεολαία αυτού, οι οποίοι ζουν σε μια πυκνοδομημένη πόλη με αρνητικό ισοζύγιο σε ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, ενώ για τις λίγες οικογένειες Ρομά, οι οποίες ζουν στον παράνομο καταυλισμό περιοχής Νομισματοκοπείου επί των οδών Σαρανταπόρου και Ίριδος, Κάτω Χαλάνδρι, μπορούν να βρεθούν πολλές εναλλακτικές λύσεις στην Αττική ή στους γειτονικούς νομούς ή γενικότερα στην ελληνική επικράτεια. Είναι λοιπόν προφανές ότι η στάθμιση, την οποία κάνατε, δεν έλαβε υπ’ όψη της το κεντρικότατης σημασίας δεδομένο αυτό.

2. Ο Δήμος δεν επιθυμεί αντιδικία με οποιαδήποτε Αρχή, αλλά συνεργασία προς το καλό όλων των πολιτών. Η απόφασή σας όμως αυτή είναι, και για διάφορους άλλους λόγους, μη νόμιμη. Κατόπιν αυτού ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να δηλώσει ρητώς ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να την προσβάλει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

3. Ανεξαρτήτως όμως όλων των ανωτέρω, ο Δήμος, επειδή σέβεται και το δικαίωμα των Ρομά της περιοχής μας για καλλίτερες συνθήκες ζωής, τηρουμένης πάντοτε της νομιμότητας, σας προτείνει σήμερα να αναλάβετε πρωτοβουλία, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να φιλοξενηθούν, προσωρινά μεν σε πρώην στρατώνες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, μη φυλασσόμενους, οι οποίοι, ως γνωστόν, διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση κλπ), οριστικά δε να λάβουν δάνεια, με ευνοϊκούς όρους, για αγορά κατοικίας σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής Επικράτειας επιθυμούν, ώστε να λυθεί και το πρόβλημα της γκετοποίησης αυτών.

Εννοείται ότι με την λύση αυτή ή οποιαδήποτε άλλη ισοδύναμη θα έχετε την δυνατότητα να προχωρήσετε στην κατεδάφιση του παράνομου καταυλισμού Σαρανταπόρου και Ίριδος, όπως οφείλετε, σεβόμενος την σχετική εισαγγελική παραγγελία και τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων που σας υποχρεώνουν προς τούτο. Προσωρινώς εσείς, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 25984/21662 από 13.5.2013 απόφασή σας έχετε αναστείλει την αρχική από 26.2.2013 απόφασή σας περί κατεδαφίσεως (υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ.244/3823/12).

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να εξετάσετε και πάλιν όλα τα δεδομένα και να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ την εν θέματι απόφασή σας, όπως έχετε δικαίωμα (και υποχρέωση) εκ του νόμου, αναλαμβάνοντας ταυτοχρόνως πρωτοβουλία προς την προταθείσα από εμάς κατεύθυνση, ή προς οποιαδήποτε άλλη ισοδύναμη, η οποία δεν θα αδικεί τους κατοίκους του Χαλανδρίου. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Δήμος Χαλανδρίου θα συμπράξει σε ό,τι είναι νόμιμο και χρήσιμο τόσο για τους κατοίκους του Δήμου στο σύνολό τους όσο και ειδικώς για τους Ρομά της περιοχής μας.


Μετά τιμής,
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου
Γεώργιος Σ. Κουράσης


ΣΚΑΝΔΑΛΟ, "ΣΚΑΝΔΑΛΟ" ή "ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ" ΛΑΘΟΣ;

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε ότι ο Μύρωνας Ανδριανάκης διορίστηκε στο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αυτή εδώ την ανάρτηση, όπως και ο κ. Ζαφειρόπουλος στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.

Σήμερα το OMERTA αναφέρεται στο θέμα έχοντας διαγνώσει "οσμή σκανδάλου" στο γεγονός ότι ο Μύρωνας Ανδριανάκη αναφέρεται ως τοπογράφος μηχανικός και όχι ως απόστρατος αξιωματικός, όπως όλοι ξέρουμε στο Χαλάνδρι ότι είναι.

http://omertanewsgr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2315.html

Η ΠΛΑΤΕΙΑ μίλησε για το θέμα με τον Μύρωνα Ανδριανάκη ο οποίος μας είπε ότι πρόκειται για ασήμαντο θέμα.

"Εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο ΦΕΚ ότι είμαι Τοπογράφος Μηχανικός" μας είπε ο κ. Ανδριανάκης "και έχω ζητήσει ήδη να διορθωθεί".

Επιμείναμε να τον ρωτάμε για το αν η θέση που κατέχει στο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε ως προαπαιτούμενο την ιδιότητα του μηχανικού και εκείνος κατηγορηματικά μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ότι νομίμως βρίσκεται στο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τώρα αν είναι κολλητός του κ. Χατζηδάκη και γι' αυτό διορίστηκε στο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένα έχουμε να δηλώσουμε:

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή πιστέψατε ότι η τρικομματική κυβέρνησις και η τρόικα εργάζονται δια τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την ισονομία, την ισοπολιτεία, την διαφάνεια και θα επιφέρουν την μεταβολή του ρωμαίικου σε κράτος αναλόγου επιπέδου με τις δημοκρατίες των βορείων εταίρων μας - δανειστών μας;

ΧΕΣΤΗΚΑΝ! Να πάρουν ό,τι έχουν επιλέξει τους ενδιαφέρει. Αεροπλάνα και βαπόρια ....

ΥΓ: Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία του ΟΜΕΡΤΑ ότι ο Μύρων θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ στο Χαλάνδρι. 

ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ γιατί δεν θα παίρναμε ειλικρινή απάντηση και δεν έχουμε όρεξη να ζητάμε μόνοι μας να μας δουλεύουν.

ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΗΛΑΔΗ όπως τα λέει το ΟΜΕΡΤΑ,  ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΤΟΝ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ;

Και όλοι αυτοί που ταυτίστηκαν μαζί του και του κρατάν φανάρι από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις;

Πωπώωωωωω.
ΜΠΑΧΑΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Η ΝΔ μαζί με τις δορυφορικές της μνημονιακές δυνάμεις αλλά και το τοπικό γαλαζοπράσινο κόλπο πάνε για το 1-2, έτσι όπως έχει βρει ΟΛΟΥΣ τους άλλους κατάχαμα.

ΛΕΣ;

ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΘΕΜΑ ή ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ aftodioikisi.gr ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ


«Πόρτα» ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ΠΕΔ Αττικής λόγω… ΚΚΕΚόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής με αφορμή την κίνηση της ΠΕΔ Αττικής να καλέσει στο τακτικό συνεδριο της, την Πέμπτη 23 Μαΐου, εκτός απο την Ομοσπονδία και το Συνδικατο ΟΤΑ αφήνοντας, ;όπως τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκτός τους υπόλοιπους… 89 Πρωτοβάθμιους συλλόγους.

Η ενοχλήση δε της ΠΟΕ-ΟΤΑ απο την κίνηση της ΠΕΔ Αττικής ήταν τόσο μεγάλη, που αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο συνέδριο.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αφού υπενθυμιζει ότι αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. τονίζει: «Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε όπως προκύπτει από το πρόγραμμα εργασιών του συνεδρίου σας που επισυνάπτεται στην πρόσκληση που μας αποστείλατε πως εκτός από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλέσατε να εκφράσει τις απόψεις του και Πρωτοβάθμιο Σύλλογο, οι εργαζόμενοι του οποίου συγκαταλέγονται στα μέλη της Ομοσπονδίας μας. Γνωρίζετε φυσικά, έχοντας πολυετή πείρα στα αυτοδιοικητικά δρώμενα πως αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παρέμβαση στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος»

Στην συνέχεια αφού αναφέρει ότι με την «με την ενέργειά σας αυτή, εσκεμμένα προωθείτε την διάσπαση και τον διαχωρισμό των εργαζομένων προκειμένου ευκολότερα να «περάσει» η μνημονιακή πολιτική για την Αυτοδιοίκηση«, υπογράμμιζει: «Θεωρούμε επίσης αυτονόητο για λόγους ίσης αντιμετώπισης, αφού επιθυμείτε να εκφράσει τις απόψεις τους ένα συγκεκριμένος Πρωτοβάθμιος Σύλλογος εργαζομένων, την ίδια ευαισθησία θα δείξετε και σε πολλούς άλλους πρωτοβάθμιους συλλόγους (90 περίπου) που θα παρευρεθούν προκειμένου και εκείνοι να εκθέσουν τις δικές τους απόψεις».

Καταλήγοντας η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενημερώνει «πως δεν αποδεχόμαστε την πρόσκλησή σας και δεν θα συμμετέχουμε στις εργασίες του Συνεδρίου σας» και καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής, να συμμετάσχουν και να διεκδικήσουν να τοποθετηθούν στις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ε.Δ. Αττικής«.


Συνδικάτο: Δεν έχει όρια ο ξεπεσμός της ΠΟΕ-ΟΤΑ
«Ο ξεπεσμός της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έχει όριο. Εδώ υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στους δήμους και εκείνοι ασχολούνται με το αν το Συνδικάτο ΟΤΑ θα απευθύνει χαιρετισμό ή όχι στο συνέδριο της ΠΕΔΑ», δήλωσε στην aftodioikisi.gr ο Μπάμπης Βορτελίνος, επικεφαλής Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΗΝ Π.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                                 Αριθμ. Πρωτ.: 471

Προς:
Πρόεδρο και Μέλη του Δ.Σ.
της Π.Ε.Δ. Αττικής
Κότσικα 4
104 34 – Αθήνα

Κοινοποίηση:
Συλλόγους-Μέλη 
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 
στην Περιφέρεια Αττικής

Κύριε Πρόεδρε, 

Το Συνέδριο της Π.Ε.Δ. Αττικής πραγματοποιείται αναμφισβήτητα σε μια χρονική περίοδο όπου είναι σαφές πως η τρικομματική συγκυβέρνηση μεθοδικά και συντονισμένα όχι μόνο πλήττει την Τοπική Αυτοδιοίκηση Διοικητικά (κατάργηση Αυτοδιοίκητου) και Οικονομικά (μείωση χρηματοδότησης έως και 60%), αλλά επιδιώκει επί της ουσίας να ακυρώσει τη θεσμική της υπόσταση. Σ΄ αυτή λοιπόν την περίοδο, πιστεύουμε πώς οι δημότες, οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί αν πραγματικά θέλουν να υπερασπιστούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν να προσδώσουν στον αγώνα κατά της μνημονιακής πολιτικής χαρακτηριστικά διεκδικητικά και κινηματικά. Σε μιά τέτοια ειλικρινή προσπάθεια κεντρικό ρόλο θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. και οι καλά ενημερωμένοι δημότες που θα κληθούν να επωμισθούν τα οικονομικά βάρη της μνημονιακής πολιτικής που προωθεί την κατάργηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει και αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. (95%). Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε όπως προκύπτει από το πρόγραμμα εργασιών του συνεδρίου σας που επισυνάπτεται στην πρόσκληση που μας αποστείλατε πως εκτός από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλέσατε να εκφράσει τις απόψεις του και Πρωτοβάθμιο Σύλλογο, οι εργαζόμενοι του οποίου συγκαταλέγονται στα μέλη της Ομοσπονδίας μας.

Γνωρίζετε φυσικά, έχοντας πολυετή πείρα στα αυτοδιοικητικά δρώμενα πως αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παρέμβαση στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Θεωρούμε λοιπόν πως με την ενέργειά σας αυτή, εσκεμμένα προωθείτε την διάσπαση και τον διαχωρισμό των εργαζομένων προκειμένου ευκολότερα να «περάσει» η μνημονιακή πολιτική για την Αυτοδιοίκηση. Μνημονιακή πολιτική που καταργεί την Οικονομική και Διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. (οικονομικό παρατηρητήριο, κατάργηση Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. και οι μαζικές απολύσεις Δημοτικών Υπαλλήλων).

Θεωρούμε επίσης αυτονόητο για λόγους ίσης αντιμετώπισης, αφού επιθυμείτε να εκφράσει τις απόψεις τους ένα συγκεκριμένος Πρωτοβάθμιος Σύλλογος εργαζομένων, την ίδια ευαισθησία θα δείξετε και σε πολλούς άλλους πρωτοβάθμιους συλλόγους (90 περίπου) που θα παρευρεθούν προκειμένου και εκείνοι να εκθέσουν τις δικές τους απόψεις.

«Συμβάλλοντας» λοιπόν και εμείς στην νέα πρακτική... που προσπαθείτε να επιβάλλετε, να εκφράζονται δηλ. στα Συνέδριά σας Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι, σας ενημερώνουμε πως ΔΕΝ αποδεχόμαστε την πρόσκλησή σας και δεν θα συμμετέχουμε στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

Καλούμε επίσης τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής, να συμμετάσχουν και να διεκδικήσουν να τοποθετηθούν στις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ε.Δ. Αττικής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, στη Τεχνόπολη-Γκάζι (Αμφιθέατρο Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84) στις 10.00 το πρωί.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                          Γιάννης Τσούνης

Η "κοπαδοποίηση" των προβάτων και πώς μπορούμε να την αποφύγουμε*

*μια απάντηση που οφείλω.

"Δίνουμε όλοι το παρόν την Κυριακή, στις κάλΤΣες"...

Έτσι ξεκίνησαν όλα...Υπάρχει και το σχετικό video που έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Δυστυχώς, καταλήξαμε ΕΔΩ που καταλήξαμε....

Δυστυχώς, φίλε Γ.Γ., η ιστορία έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει. Το πρώτο, μάλιστα, κεφάλαιο του τόμου που θα αφορά στη ΒΙΑΙΗ εισβολή της Διεθνούς Νομισματικής Τρομοκρατίας στη χώρα μας, έχει και τίτλο... Λέγεται "Τα Νέα από το Καστελλόριζο".

Ευτυχώς για εμένα, φίλε Γ.Γ., είμαι ΑΚΟΜΗ ελεύθερος να γράφω την άποψή μου για τον νεκροθάφτη της χώρας μου και των πολιτών της. Η προσφυγή στους διεθνείς δανειστές - τοκογλύφους, έγινε ΧΩΡΙΣ άμεσες (ή έμμεσες...) δημοκρατικές διαδικασίες, ΧΩΡΙΣ την έγκριση του ελληνικού λαού και ΧΩΡΙΣ την προσφυγή - τελικά - ΕΚ ΝΕΟΥ στις κάλπες, προκειμένου να αποφασίσουμε ΕΜΕΙΣ για ΕΜΑΣ και να υπάρξει ΑΛΛΗ (από την αρχική - προεκλογική) τοποθέτηση - εκτίμηση του ..."σωτήρα της χώρας" προς το εκλογικό σώμα.

Από εκεί και πέρα, η ανά τον κόσμο βόλτα - περιοδεία του "σωτήρα" για σεμινάρια "διαχείρισης της κρίσης", μόνο ως ΠΡΟΚΛΗΣΗ μπορεί να εκληφθεί. Και, μάλιστα, πρόκληση ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ διαστάσεων.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Συνέδριο για τις δημοτικές κοινότητεςΤο πρώτο συνέδριο με θέμα τον θεσμό των δημοτικών κοινοτήτων οργανώνεται από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και την Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών Κου Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος θα παραστεί και θα χαιρετίσει την έναρξη των εργασιών του.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 23 Μαΐου 2013, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, με τις εξής κύριες ενότητες:

1η. ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ: Ένας νέος θεσμός ενδοδημοτικής αποκέντρωσης
2η. Οι γνώμες των ειδικών – Προτάσεις πολιτικής.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη θεματικών σχετικά με τον θεσμό των δημοτικών κοινοτήτων στη νέα δομή της αυτοδιοίκησης, ο εκτελεστικός ρόλος των αποφάσεων των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων, και η ενίσχυση της λαϊκής συμμετοχής στις τοπικές κοινωνίες. 
Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα τεθούν τα προβλήματα και οι εμπειρίες από την μέχρι τώρα λειτουργία του θεσμού στην περιοχή της Αττικής και θα προταθούν λύσεις, ενώ έγκυροι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα.
Xορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου είναι το www.myota.gr

http://www.myota.gr/, 20/5/2013

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ . ΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ ΩΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΟ - ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ"!


ΠΔ/23-2-87 (ΦΕΚ-166/Δ/6-3-87) 

Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης. 

'Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Ν-1561/85 (ΦΕΚ-148/Α) και ειδικότερα το Αρθ-15 παρ.1 αυτού.

2. Την υπ' αρ.Γνωμ-36/87 του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων 'Εργων:

Αποφασίζουμε:


ΑΡΘΡΟΝ-1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΝ


Οι χρήσεις γης στις περιοχές των γενικών πολεοδομικών  σχεδίων, καθορίζονται σε κατηγορίες ως ακολούθως:

Α) Σύμφωνα με τη γενική πολεοδομική λειτουργία τους:

1. Αμιγής κατοικία.

2. Γενική κατοικία.

3. Πολεοδομικά κέντρα - κεντρικές λειτουργίες πόλης - τοπικό κέντρο συνοικίας - γειτονιάς.

4. Μη οχλούσα βιομηχανία - βιοτεχνία, βιομηχανικό και βιοτεχνικό πάρκο (χαμηλή - μέση όχληση).
"Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΠΑ) - Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) προς εξυγίανση".

5. Οχλούσα βιομηχανία - βιοτεχνία (υψηλή όχληση).

6. Χονδρεμπόριο.

7. Τουρισμός - αναψυχή.

8. Ελεύθεροι χώροι - αστικό πράσινο.

9. Κοινωφελείς εξυπηρετήσεις.Β) Σύμφωνα με την ειδική πολεοδομική λειτουργία τους:

1. Κατοικία.

Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται χώροι κτιρίων κατοικίας για άσκηση επαγγέλματος συμβιβαστού προς την κυρία χρήση του κτιρίου (ιατρεία, δικηγορικά γραφεία κλπ.).

2. Ξενώνες μικρού δυναμικού (περί τις 20 κλίνες).

3. Εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών.

4. Γραφεία, Τράπεζα, Ασφάλειες, Κοινωφελείς οργανισμοί.

5. Διοίκηση.

6. Εστιατόρια.

7. Αναψυκτήρια.

8. Κέντρα διασκέδασης αναψυχής.

9. Ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις.

10. Χώροι συνάθροισης κοινού (θέατρα κινηματογράφοι αίθουσες συγκέντρωσης κλπ.).

11. Πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις (βιβλιοθήκες, αίθουσες εκθέσεων κλπ.).

12. Κτίρια εκπαίδευσης.

- πρωτοβάθμιας.

- δευτεροβάθμιας.

- τριτοβάθμιας.

- ειδικής εκπαίδευσης.

13. Θρησκευτικοί χώροι.

14. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας (Υγειονομικά κέντρα παιδικοί σταθμοί οίκοι ευγηρίας κλπ.).

15. Κτίρια περίθαλψης (νοσοκομεία κλινικές).

16. Βιομηχανικές εγκαταστάσεις (χαμηλής μέσης υψηλής όχλησης).

17. α) Βιοτεχνικές εγκαταστάσεις (χαμηλής μέσης υψηλής όχλησης), β) Επαγγελματικά εργαστήρια (χαμηλής μέσης υψηλής όχλησης).

18. Κτίρια γήπεδα αποθήκευσης.

19. Κτίρια γήπεδα στάθμευσης.

20. Πρατήρια βενζίνης υγραερίου.

21. Εγκαταστάσεις χονδρικού εμπορίου.

22. Εγκαταστάσεις γεωργικών δασικών κτηνοτροφικών αλιευτικών και λοιπών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

"23. εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, εκθεσιακά κέντρα"

24. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

25. Ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι (πλατείες πάρκα άλση οδοί παιδικές χαρές κλπ.).

26. Εγκαταστάσεις μέσων μαζικών μεταφορών.

27. 'Αλλες ειδικές χρήσεις (στρατιωτικές εγκαταστάσεις, νεκροταφεία κλπ.).ΑΡΘΡΟΝ-2

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Στις περιοχές αμιγούς κατοικίας επιτρέπονται μόνο:

1. Κατοικία.

2. Ξενώνες μικρού δυναμικού (περί τις 20 κλίνες).

3. Εμπορικά καταστήματα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (παντοπωλεία, φαρμακεία, χαρτοπωλεία κλπ.).

4. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.

5. Κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

6. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

7. Θρησκευτικοί χώροι.

8. Πολιτιστικά κτίρια (και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις).


ΑΡΘΡΟΝ-3

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Στις περιοχές γενικής κατοικίας επιτρέπονται μόνο:

1. Κατοικία.

2. Ξενοδοχεία μέχρι 100 κλινών και ξενώνες.

3. Εμπορικά καταστήματα (με εξαίρεση τις υπεραγορές και τα

πολυκαταστήματα).

4. Γραφεία τράπεζες ασφάλειες κοινωφελείς οργανισμοί.

5. Κτίρια εκπαίδευσης.

6. Εστιατόρια.

7. Αναψυκτήρια.

8. Θρησκευτικοί χώροι.

9. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.

10. Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης.

11. Πρατήρια βενζίνης.

12. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

13. Κτίρια γήπεδα στάθμευσης.

14. Πολιτιστικά κτίρια (και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις).


ΑΡΘΡΟΝ-4

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΛΗΣ - ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ - ΓΕΙΤΟΝΙΑΣΣτις περιοχές της κατηγορίας αυτής επιτρέπονται μόνο:

1. Κατοικία.

2. Ξενώνες ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις.

3. Εμπορικά καταστήματα.

4. Γραφεία τράπεζες ασφάλειες κοινωφελείς οργανισμοί.

5. Διοίκηση (στα κέντρα γειτονιάς επιτρέπονται μόνο κτίρια διοίκησης επιπέδου γειτονιάς).

6. Εστιατόρια.

7. Αναψυκτήρια.

8. Κέντρα διασκέδασης αναψυχής.

9. Χώροι συνάθροισης κοινού.

10. Πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις.

11. Κτίρια εκπαίδευσης.

12. Θρησκευτικοί χώροι.

13. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.

14. Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης.

15. Κτίρια γήπεδα στάθμευσης.

16. Πρατήρια βενζίνης.

17. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

"18. εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, εκθεσιακά κέντρα"

(Σ.Σ Η περίπτωση 18 του Αρθ-4 τίθεται ως αντικατεστάθη

με την παρ.1 Αρθ-6 του Ν-3139/03 ΦΕΚ-100/Α/30-4-03)

(ΠΡΟΣΟΧΗ δεν Ισχύει είναι η παλαιά περιπτ.18

Εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων.

19. Εγκαταστάσεις μέσων μαζικών μεταφορών.ΑΡΘΡΟΝ-5.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΗ ΟΧΛΟΥΣΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ - ΒΙΠΑ - ΒΙΟΠΑ ΠΡΟΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣτις περιοχές μη οχλούσας βιομηχανίας - βιοτεχνίας επιτρέπονται μόνο:

1. Βιομηχανικές εγκαταστάσεις χαμηλής και μέσης όχλησης.

2. Βιοτεχνικές εγκαταστάσεις χαμηλής και μέσης όχλησης.

3. Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής και μέσης όχλησης.

4. Κτίρια γήπεδα αποθήκευσης.

5. Κτίρια γήπεδα στάθμευσης.

6. Πρατήρια βενζίνης υγραερίου.

7. Κατοικία για προσωπικό ασφαλείας.

8. Γραφεία.

9. Εστιατόρια.

10. Αναψυκτήρια.

11. Χώροι συνάθροισης κοινού.

12. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.

13. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

"14. εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, εκθεσιακά κέντρα"

15. Εγκαταστάσεις μέσων μαζικών μεταφορών.

Οι πιο πάνω υπ' αρ.9 έως 15 χρήσεις επιτρέπονται μόνο με την προϋπόθεση ότι αποτελούν τμήμα των βιομηχανικών ή βιοτεχνικών  εγκαταστάσεων ή εξυπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων σ' αυτές.

"Κατ' εξαίρεση σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από το Γενικό Πολ. Σχέδιο της ΒΙΠΑ - ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση επιτρέπεται ο καθορισμός κατηγοριών χρήσεων της ενότητας Β του Αρθ-1 του παρόντος ανάλογα με τον επιδιωκόμενο ρυθμό εξυγίανσης της περιοχής".


ΑΡΘΡΟΝ-6.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΧΛΟΥΣΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ

Στις περιοχές οχλούσας βιομηχανίας - βιοτεχνίας επιτρέπονται μόνο:

1. Βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

2. Βιοτεχνικές εγκαταστάσεις.

3. Επαγγελματικά εργαστήρια.

4. Κτίρια γήπεδα αποθήκευσης.

5. Κτίρια γήπεδα στάθμευσης.

6. Πρατήρια βενζίνης υγραερίου.

7. Εγκαταστάσεις γεωργικών δασικών κτηνοτροφικών αλιευτικών και λοιπών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

8. Κατοικία για το προσωπικό ασφαλείας.

9. Ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι.

10. Γραφεία.

11. Εστιατόρια.

12. Αναψυκτήρια.

13. Χώροι συνάθροισης κοινού.

14. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.

15. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

"16. εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, εκθεσιακά κέντρα"

17. Εγκαταστάσεις μέσων μαζικών μεταφορών.

Οι πιο πάνω υπ'αρ.10 έως και 15 ειδικές χρήσεις επιτρέπονται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αποτελούν τμήμα των βιομηχανικών ή βιοτεχνικών εγκαταστάσεων ή εξυπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων σ' αυτές.


ΑΡΘΡΟΝ-7

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΟΥΣτις περιοχές χονδρεμπορίου επιτρέπονται μόνο:

1. Εγκαταστάσεις χονδρικού εμπορίου.

"2. εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, εκθεσιακά κέντρα"

3. Κτίρια γήπεδα αποθήκευσης.

4. Κτίρια γήπεδα στάθμευσης.

5. Πρατήρια βενζίνης υγραερίου.

6. Γραφεία.

7. Εστιατόρια.

8. Αναψυκτήρια.

Οι πιο πάνω υπ' αρ.6 έως και 8 χρήσεις επιτρέπονται μόνο με την προϋπόθεση ότι αποτελούν τμήμα των εγκαταστάσεων χονδρικού εμπορίου ή εξυπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων σ' αυτές.

ΑΡΘΡΟΝ-8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Στις περιοχές τουρισμού - αναψυχής επιτρέπονται μόνο:

1. Ξενώνες, ξενοδοχεία και λοιπές εγκαταστάσεις.

2. Κατοικία.

3. Εμπορικά καταστήματα.

4. Εστιατόρια.

5. Αναψυκτήρια.

6. Κέντρα διασκέδασης αναψυχής.

7. Χώροι συνάθροισης κοινού.

8. Πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές λειτουργίες.

9. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.

10. Θρησκευτικοί χώροι.

11. Κτίρια γήπεδα στάθμευσης.

12. Πρατήρια βενζίνης.

13. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

14. Εγκαταστάσεις μέσων μαζικών μεταφορών.

15. Συνεδριακά κέντρα.

16. Ελικοδρόμια.

17. Καζίνα.

18. Γήπεδα Γκολφ.

19. Τουριστικοί Λιμένες.

"20. εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, εκθεσιακά κέντρα"


ΑΡΘΡΟΝ-9

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Στις περιοχές της κατηγορίας αυτής επιτρέπονται μόνο:

1. Αναψυκτήρια.

2. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

3. Πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις.

4. Χώροι συνάθροισης κοινού.

ΑΡΘΡΟΝ-10

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΩΝ

Στις περιοχές κοινωνικών εξυπηρετήσεων επιτρέπονται μόνο:

1. Κτίρια εκπαίδευσης.
2. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.
3. Κτίρια περίθαλψης.
4. Πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις.
5. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στις περιοχές στις οποίες καθορίζεται μία μόνο ή και

περισσότερες από τις πιο πάνω (υπ' αρ.1 έως και 5) χρήσεις

επιτρέπονται μόνο οι κατά περίπτωση καθοριζόμενες χρήσεις.ΑΡΘΡΟΝ-11

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ1. Από την πολεοδομική μελέτη είναι δυνατόν ορισμένες από τις χρήσεις γης που επιτρέπονται σύμφωνα με τα πιο πάνω άρθρα να απαγορεύονται ή να επιτρέπονται με όρους και προϋποθέσεις ή να αφορούν τμήματα οικοδομικών τετραγώνων ή οικοπέδων ή και ορόφους κτιρίων.

2. Για τις ευρύτερες περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπως τα γεωγραφικά όρια αυτών καθορίζονται με το Αρθ-1 των υπ' αρ.Ν-1515/85 (ΦΕΚ-18/Α) και Ν-1561/85 (ΦΕΚ-148/Α) αντίστοιχα είναι δυνατόν επίσης να επιτρέπονται και άλλες χρήσεις εκτός από εκείνες που αναφέρονται στο διάταγμα αυτό εφόσον οι χρήσεις αυτές είναι απαραίτητες για την πραγματοποίηση των στόχων των

Ρυθμιστικών σχεδίων και των προγραμμάτων προστασίας περιβάλλοντος των περιοχών αυτών.


ΑΡΘΡΟΝ-12

1. Από της ισχύος του παρόντος καταργείται κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις αυτού.

2. Χρήσεις γης που έχουν καθοριστεί με εγκεκριμένα πολεοδομικά σχέδια πριν από την ισχύ του παρόντος βάσει των διατάξεων του ΠΔ-81/80 (ΦΕΚ-27/Α) εξακολουθούν να ισχύουν όπως καθορίστηκαν.

ΑΡΘΡΟΝ-13

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων 'Εργων αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.


Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 1987

Ο Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Οι Τοπικές Επιτροπές του Σύριζα Αγ. Παρασκευής, του Χολαργού και του Χαλανδρίου σας καλούν

την ΔΕΥΤΕΡΑ 20.5 στις 7.00 μ.μ.
στην πλατεία Αγ. Παρασκευής
στην ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση

με τον Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

για τις πολιτικές εξελίξεις
και τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής, Χολαργού, Χαλανδρίου

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 20-5-2013


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 20/5/2013 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι 

Η διαρκής και «νομοθετημένη» από τους «σωτήρες του ελληνικού έθνους» λεηλασία των Ελλήνων και η νέα τάξη πραγμάτων που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από τις ΔΥΟ (2) Τρόϊκες, έχουν καταστήσει τους πολίτες ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ στις ορέξεις κλεφτών, απατεώνων, λωποδυτών και επικυρίαρχων, γνωστών και αγνώστων. Συγχρόνως δε – και αυτό είναι το τραγικότερο – η προσπάθεια των πολιτών για την καθημερινή τους επιβίωση έχει εκμηδενίσει την κοινωνική τους αντοχή, ανοχή και υπομονή. 
Αναπάντητα, απλά ερωτήματα όπως : 
Πόσα χρωστάμε τελικά και σε ποιους;
Πόσο είναι το εξωτερικό χρέος;
Πόσο είναι το εσωτερικό χρέος; 
Παραμένουν ΣΚΟΠΙΜΑ, ΜΕ ΔΟΛΟ και ΣΧΕΔΙΟ αναπάντητα, επιβεβαιώνοντας τους ΜΗ έχοντες παρωπίδες και συμφέροντα ότι, η πολιτική ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ των…επαγγελματιών του είδους δεν αποτελεί – πλέον – ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να διαχειριστεί και να διαπραγματευτεί με την (παρα)πειθώ και τα διάφορα τεχνάσματα παραπλάνησης και παραπληροφόρησης. 
Γιατί – ΑΡΑΓΕ - το υπουργείο Οικονομικών κι ο υπουργός κ. Στουρνάρας, δεν ενημερώνουν κάθε μήνα, εμάς, τους ιθαγενείς, που πληρώνουμε την καταλήστευση του Δημόσιου χρήματος που έγινε από τους πολιτικούς, πως διαμορφώνεται το χρέος της χώρας μας; 

Όσο ο «πατριωτισμός των Ελλήνων», επηρεάζεται από το σκεπτικό, «ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ», οι ολίγοι της ολιγαρχίας, όλο και περισσότερο θα αποθρασύνονται, θα συντηρούν το πολιτικάντικο παιχνιδάκι με το Σύνταγμα, τους θεσμούς της Δημοκρατίας και θα βγάζουν συνεχώς λαμόγια, επίορκους, μνημόνια εξαθλίωσης και φοβισμένα, υπάκουα στρατιωτάκια, τα οποία θα πληρώνουν το θεσμοθετημένο πλιάτσικο, όπως αυτό το τελευταίο των 300 εκατομμυρίων ευρώ από δάνεια των κομμάτων. Και όσο η απογύμνωση του λαού από πολιτικά δικαιώματα και η κλοπή της ψήφου του με εκλογικά μαγειρέματα και εκφοβισμούς θα συνεχίζεται, εμείς οι αφελείς θα πληρώνουμε το δικό τους φαγοπότι δεκαετιών και θα βυθιζόμαστε μέρα τη μέρα περισσότερο στην εξαθλίωση. 

Στο μεταξύ, συνεχίζεται αμείωτος και ο πόλεμος κατά των δημοσίων υπαλλήλων, με «διαβουλεύσεις», συρραφές νόμων και διατάξεων και ασαφείς διατυπώσεις άρθρων και εγκυκλίων. 
Η “FAST TRACK” διάλυση του δημοσίου έχει μπει στο δρόμο της, με απώτερο σκοπό το ΔΗΘΕΝ «εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης». Με «αξιολογήσεις», «εργασιακή εφεδρεία», «υποχρεωτικές μετατάξεις» και άλλες…δημοκρατικές διαδικασίες ψυχο-φοβικού πολέμου κατά του «ΕΧΘΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» δημοσίου υπαλλήλου. Πριν από 2 ημέρες μάλιστα, μπήκε στη ζωή μας και το νέο «φρούτο» της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, «η θέσπιση ετήσιου ανώτατου ορίου απασχολουμένων στο δημόσιο» (http://www.aftodioikisi.gr/, 18-5-2013) (!!!) που με απλά λόγια, πρόκειται ουσιαστικά για ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, αφού, έχουν ήδη προγραμματιστεί χιλιάδες – κομματικές, πελατειακές - προσλήψεις υπαλλήλων ορισμένου χρόνου! Τόσο απλά… 
Η σκληρή πραγματικότητα ενός ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ κράτους σε συνέχειες ψευδαισθήσεων, ουτοπιών και θεατρικών ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ παραστάσεων, που περιλαμβάνουν «αντιρρησίες», «κόκκινες γραμμές», «απειλές», «ενστάσεις» και κροκοδείλια δάκρυα για τη μεσαία τάξη (και όχι μόνο) που εξαϋλώνεται. 
Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην εργασία μετατράπηκε σε αντικείμενο ψηφοφορίας μέσω διαδικτύου και η υποχρέωση του κράτους σε αυτό το (πρώην) δικαίωμα, κατάντησε «χορηγία» ή «ευγενική προσφορά» εκμεταλλευτών των εργαζομένων, πρώην και νυν. 

Αλήθεια, θα εφαρμοστεί, π.χ., στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ της κρίσης στα 38 χρόνια της μεταπολίτευσης, το «ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ» που ψήφισαν και ισχύει για τους Δημοσίους Υπαλλήλους; 

Αυτός, κύριοι, είναι ο ΤΡΟΠΟΣ και μαζί η ΔΙΕΞΟΔΟΣ από την εξαθλίωση, την ανέχεια και τον εξευτελισμό όλων μας. 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!


Πράσινο Κίνημα: Στο ίδιο έργο θεατές με τις πυρκαγιές – Παραμένει άγνωστη λέξη η πρόληψη

  Πράσινο Κίνημα: Στο ίδιο έργο θεατές με τις πυρκαγιές – Παραμένει άγνωστη λέξη η πρόληψη   Για ακόμη μία φορά, δυστυχώς πολλοστή, η χώρα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις