Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

" Είμαστε μια χώρα με πολλούς βολεμένους και κρατικοδιαιτους" είπε η παλιά συντρόφισσα Μαριλίζα, κα Υπουργός πλέον.


Και   κομματικοδίαιτους και κομματικοσπούδαστους  θα προσέθετα, χωρίς βέβαια αυτό να αφορά προσωπικά τους αναφερομένους στην συγκεκριμένη ανάρτηση, είναι μια γενική παρατήρηση στην δήλωση της παλαιάς συντρόφισσας, νυν κας Υπουργού.

ΔΕΝ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ, ΛΕΩ ΕΓΩ!
Που κατάντησαν ΑΡΧΗΓΟΙ κάτι τύποων, που για να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν καλπονοθείες και ούτε έτσι τα καταφέρνουν.


ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ,  Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ  ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ!


ΚΟΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, βεβαιως, βεβαιως.
ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ...

Μου σταξε και καφές στο πουκάμισο το πρωί γαμώ την τρέλα μου και μου χάλασε η μέρα.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 8.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣΕΛΛΑΣ! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΜΑΣ;;;;


ΤΟ ΠΑΝΥΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 2011‏ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΝΑ ΡΗΓΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΩΣ  ‘ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ’ Ν.1111/72,  ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ

ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.1566/85 ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Μ.Κ.Ο 347 της Υ.Δ.Α.Σ (αρ.11 παρ.3 του Ν. 2731/99)
ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ Α.με Α. – ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ
«ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»

 

«ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 2011»ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 «Το Εργαστήρι» εργάζεται σκληρά με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση των καθημερινά παρεχομένων υπηρεσιών προς τους 100 νέες και νέους με νοητική υστέρηση που απασχολούνται στους χώρους του. Παράλληλα, δραστηριοποιείται προς τη κατεύθυνση της προετοιμασίας της μελλοντικής διαβίωσης των νέων, όταν θα έχουν στερηθεί τη φυσική παρουσία και συμπαράσταση των γονέων τους. Φέτος, για 15η συνεχόμενη χρονιά, η ετήσια ανοιξιάτικη γιορτή μας «Το Πανηγύρι της Αγάπης2011» διοργανώνεται το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011, στην οδός Παναγίτσας, Κηφισιά από τις 10:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ.

 Με λιχουδιές, μουσική, τραγούδια, δώρα, εκπλήξεις και πολύ αγάπη ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλο τον κόσμο και προβάλλουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης δομών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για συνανθρώπους μας με Νοητική Υστέρηση. Παράλληλα, δίνουμε τον αγώνα μας εξασφαλίζοντας μέρος των οικονομικών πόρων για την ανέγερση μιας ακόμη σύγχρονης κατοικίας που θα στεγάσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια 9 συνανθρώπους μας με διαφορετικότητα, ευαισθησία και τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης


ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Η εκδήλωση έχει τη σημαντική στήριξη του Δήμου Κηφισιάς και διοργανώνεται με τη βοήθεια των Δήμων Φυλής, Χολαργού –Παπάγου και Πεντελικού και τη  συμμετοχή δημόσιων και αυτοδιοικητικών φορέων, Μ.Κ.Ο., εταιριών, σωματείων  και πλήθος ιδιωτών.
ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΑΣΩ GENERAL ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑΔρ.Τζάννες Σπυρίδων
Δ/ντης Πνευμονολογικού τμήματος ΙΑΣΩ General


Καραβά Εριφύλη & Καρύδη Παναγιώτα
Πνευμονολόγοι ΙΑΣΩ GeneralΜερικές αλήθειες για το κάπνισμα που θα πρέπει να γνωρίζετε


Οι επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος είναι μια καλά εδραιωμένη γνώση που επιβεβαιώνεται καθημερινά καθώς νέα στατιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.


Αν καπνίζετε ίσως θα θέλατε μερικές πιο λεπτομερείς πληροφορίες όσον αφορά τις επιπτώσεις αυτής σας της συνήθειας στην υγεία και στην ποιότητα της ζωής σας:


 • Το κάπνισμα είναι ο συχνότερος εξωγενής παράγοντας πρόκλησης νοσημάτων και συμπτωμάτων (πηγή: WHO) ενώ παράλληλα αποτελεί την κύρια αιτία οικονομικής επιβάρυνσης του συνόλου των ασφαλιστικών οργανισμών, κρατικών και ιδιωτικών (πηγή: World Bank).

 • Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 4000 διαφορετικές χημικές ουσίες εκ των οποίων τουλάχιστον 250 είναι αναγνωρισμένες τοξικές ουσίες (όπως υδροκυάνιο, μονοξείδιο του άνθρακα, φορμαλδεϋδη, αμμωνία, τολουένιο) και 50 διαπιστωμένα καρκινογόνες ουσίες (όπως αρσενικό, βενζένιο, βυρήλλιο, κάδμιο, χρώμιο, οξείδιο του αιθυλενίου, νικέλιο, πολώνιο-210, βινυλοχλωρίδιο).

 • Tο παθητικό κάπνισμα  (δηλαδή η έκθεση των μη καπνιστών στον καπνό του τσιγάρου) ενέχει τους ίδιους κινδύνους. Υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη 80.000 θάνατοι ετησίως οφείλονται στο παθητικό κάπνισμα. Το κάπνισμα και η παθητική έκθεση στον καπνό του τσιγάρου υπολογίζεται ότι ευθύνονται για 438.000 πρόωρους θανάτους ετησίως στις ΗΠΑ. Από αυτούς 40% οφείλονται σε καρκίνο, 35% σε στεφανιαία νόσο και αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και 25% σε αναπνευστική νόσο.

Το κάπνισμα βλάπτει σχεδόν κάθε σύστημα του οργανισμού. Ειδικότερα:


 1. Αναπνευστικό σύστημα: Το κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα:

  • Καρκίνου του πνεύμονα, προκαλώντας στην Ευρώπη 350.000 θανάτους ετησίως. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πιο θανατηφόρος μορφή καρκίνου και 90% των ασθενών είναι ή υπήρξαν καπνιστές. Η συχνότητά του αυξάνει όσο η καπνιστική συνήθεια επεκτείνεται στον πληθυσμό.

  • Χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας: Η νόσος αυτή είναι προοδευτική και χαρακτηρίζεται από σταδιακή και μη αναστρέψιμη έκπτωση της αναπνευστικής λειτουργίας, πρόκληση σημαντικού βαθμού αναπηρίας, συχνές νοσηλείες στο νοσοκομείο, κακή ποιότητα ζωής και πρόωρο θάνατο. Παγκοσμίως αποτελεί τη μόνη αιτία θανάτου της οποίας η συχνότητα αυξάνει. Υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη προκαλεί 300.000 θανάτους ετησίως.

 1. Καρδιαγγειακό σύστημα:

Το κάπνισμα αποτελεί παράγοντα κινδύνου για  Στεφανιαία νόσο και Αγγειακά Εγκεφαλικά επεισόδια και μάλιστα χωρίς ο κίνδυνος αυτός να είναι ανάλογος της βαρύτητας της καπνιστικής συνήθειας. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες ο κίνδυνος Στεφανιαίας νόσου και Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου είναι τριπλάσιος σε καπνιστές <65 ετών.


 1. Το κάπνισμα ενοχοποιείται για τον καρκίνο του λάρυγγα, του στοματοφάρυγγα, του οισοφάγου, του στομάχου, του παγκρέατος, των νεφρών, της ουροδόχου κύστεως, του τραχήλου της μήτρας καθώς και για την οξεία μυελογενή λευχαιμία. 

 1. Το κάπνισμα αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα για την εμφάνιση πολλών ακόμη παθολογικών καταστάσεων όπως ο καταρράκτης, η πνευμονία, η βρογχίτιδα, η γαστρίτιδα, το πεπτικό έλκος, η υπογονιμότητα, ο πρόωρος τοκετός, το χαμηλό βάρος γέννησης, και το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου παιδιών που η μητέρα τους κάπνιζε στην κύηση ή μετά τον τοκετό.
 • Η διακοπή του καπνίσματος είναι δύσκολη. 50% των καπνιστών δηλώνουν πως επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα και μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν προσπαθήσει αρκετές φορές. Η δυσκολία διακοπής του καπνίσματος οφείλεται στις εθιστικές ιδιότητες της νικοτίνης που είναι παρόμοιες με αυτές της κοκαΐνης: βελτιώνει τη διάθεση και την απόδοση στην εργασία, μειώνει την όρεξη και επιταχύνει το μεταβολισμό. Τα συμπτώματα στέρησης της νικοτίνης μοιάζουν με αυτά της στέρησης άλλων ουσιών: ανησυχία, ευερεθιστότητα, αδυναμία συγκέντρωσης, μειωμένη απόδοση στην εργασία, άγχος, ναυτία, βουλιμία, αύξηση σωματικού βάρους, διαταραχές του ύπνου και έντονη επιθυμία για κάπνισμα. Το κάπνισμα και ο εθισμός στην νικοτίνη αναγνωρίζονται πλέον παγκοσμίως ως ασθένεια και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια.

 • Η διακοπή του καπνίσματος ωφελεί οποτεδήποτε κι αν επιτευχθεί. Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καρδιοπάθειας και πνευμονοπάθειας, ανεξαρτήτως της ηλικίας. Διακοπή του καπνίσματος στην ηλικία των 30 ετών μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου εξαιτίας του καπνίσματος κατά 90%. Στην ηλικία των 50 ετών ο κίνδυνος αυτός μειώνεται κατά 50%. Ακόμα κι εκείνοι που διακόπτουν το κάπνισμα μετά τα 60 αναμένεται να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που συνεχίζουν να καπνίζουν.

Ποτέ δεν είναι αργά για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή .

Η στροφή μας σε ένα πιο υγιεινό τρόπο διαβίωσης θα ωφελήσει εμάς και την οικογένειά μας. Η βοήθεια που παρέχεται από το κέντρο διακοπής του καπνίσματος είναι ουσιαστική και πολύτιμη, όσο και το αγαθό της υγείας.


ΡΗΓΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

                                              

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΤΗΛ 2106814083 ΤΗΛ & ΦΑΞ 2103254165

e mail sosrematia@gmail.com                                      Χαλάνδρι  30-5-2011

                                                                                              αριθ πρωτ. 497      Προς 

 1. το Δήμο Χαλανδρίου

·         Δήμαρχο κ Γεώργιο Κουράση,

·         Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Παναγιώτη Βάσσιο

·         Δ/ντη Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Χ Μπαμπανιώτη

·         Προϊσταμένη Έργων κ Αλέκα Βακαδήμα


 1. ΥΠΕΚΑ ΔΕΕΑΠ  [υπόψη κ Θ Λώλη] με την παράκληση να πραγματοποιηθεί αυτοψία
 2.  ΔΕΗ / ΠΔΑ / Περιοχή Φιλοθέης Κηφισιάς  [υπόψη δ/ντού κ Κλημέντιου Βασιλειάδη ]  με την παράκληση να μεριμνήσει σχετικά  γιατί υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥ  σε περίπτωση πτώσης της κολόνας
Κοιν  α/  ΥΠΕΚΑ

1. Γραφείο κ Υπουργού ΠΕΚΑ

2. Γραφείο Ειδικής Γραμματέως Περιβάλλοντος

3. Υπηρεσία Γενικών Επιθεωρητών Περιβάλλοντος 

β/. Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου


Θέμα: Ρήγμα στο Ρέμα Πεντέλης –Χαλανδρίου στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στο Χαλάνδρι

Όπως γνωρίζετε  στην ανωτέρω περιοχή έχουν καταστραφεί μεγάλα τμήματα του Ρέματος λόγω της διάβρωσης.

Πρόσφατα έγινε μια επιτυχής διευθέτηση -με οχετούς- των ομβρίων στη συμβολή των οδών Κηφισού και Ευρίπου η οποία ελπίζουμε πως θα αποτρέψει την κάθοδο των υδάτων προς το Ρέμα και την περαιτέρω διάβρωση του εδάφους. Προηγουμένως είχε καλυφθεί εν μέρει  με πέτρες το λούκι αριστερά από τη σκάλα εισόδου στη Ρεματιά από την οδό Ευρίπου   [όχι όμως και δεξιά παρά το γεγονός ότι υπάρχει εκεί από καιρό στοιβαγμένες πέτρες για το σκοπό αυτό. ] 
Όμως αν δεν γίνουν οι ενδεδειγμένες παρεμβάσεις μέσα στο καλοκαίρι στα πρανή της Ρεματιάς απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και ειδικότερα στα  ρήγματα που έχουν δημιουργηθεί αριστερά του μονοπατιού καθώς μπαίνουμε από την οδό  Ευρίπου καθώς επίσης και στο μονοπάτι  σε απόσταση περίπου  200μ  κατευθυνόμενοι προς την οδό Πολυδρόσου – των οποίων η έκταση και το βάθος έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία 2 χρόνια-  και στα  τμήματα των σαραζανέτ που έχουν υποχωρήσει, ένα από τα ωραιότερα τμήματα της Ρεματιάς,  μέσω της οποίας ο διαβάτης μπορούσε να περπατήσει από τη γέφυρα του Αγίου Αθανασίου μέχρι την οδό Πολυδρόσου θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά.

 [ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ – ΥΠΟΣΧΕΣΗ - ΤΟΥ κ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ] 

            Έχουμε γνώση των οικονομικών και άλλων δυσκολιών που υπάρχουν στον Δήμο,  αλλά το έργο αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας και η καθυστέρηση θα δημιουργήσει  καταστάσεις, που δεν θα μπορούν να αναστραφούν ή που η αποκατάστασή τους θα είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και βλαπτική για το περιβάλλον Επισημαίνεται επίσης η σφόδρα πιθανή περίπτωση σοβαρού ατυχήματος  περιπατητών από πτώση στα επικίνδυνα σημεία  

Ήδη έχει υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση παρά το γεγονός ότι ο σύλλογός μας έχει ενημερώσει προ καιρού τον Δήμο για τις διαβρώσεις,  όταν η ζημιά ήταν πολύ μικρότερη [φωτογραφίες είναι αναρτημένες στο blog μας]  Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας  πολιτικός μηχανικός  Αλέξανδρος Αργυρόπουλος προτείνει τις ακόλουθες,  πρακτικές και χαμηλού κόστους,  παρεμβάσεις τις οποίες είναι στη διάθεσή σας να αναπτύξει σε συνάντηση που παρακαλούμε να του ορίσετε:

1. Συντήρηση του σαρζανετ που είναι στο ανατολικό τμήμα και έχει υποχωρήσει & τοποθέτηση ογκολίθων σε μήκος 10 μ νοτιότερα αφού κλαδευτούν [ και όχι να  ξεριζωθούν]  οι καλαμιές .

2. Γέμισμα του ρήγματος με πέτρες και χώμα από πάνω για να αποκατασταθεί το μονοπάτι.

3. Γέμισμα τρύπας και προστασία  κολώνας της ΔΕΗ που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και το θεμέλιο της είναι υποσκαμμένο. 

4. Γέμισμα με πέτρες και χώμα από πάνω όλων των λουκιών δεξιά και αριστερά της ανωτέρω αναφερομένης σκάλας .


Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση

Μετά τιμής
Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                      Η Γεν Γραμματέας
                                        Ν Ρήγα                                            Ν ΔάνουΦόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *