Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΧΕΥ 9: ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ; ΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ ΧΤΕΣ;

 
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ οι 37 δημοτικοί σύμβουλοι, όσοι δηλαδή ψήφισαν την αγορά του ΧΕΥ 9 από το ΤΑΙΠΕΔ μετά τον καθορισμό χρήσης σταθμού μεταφόρτωσης σε αυτόν με υπουργική απόφαση, μετά από προσωπική συμφωνία που έγινε με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου.

Οι όψιμες προεκλογικές απόπειρες να πειστούν οι κάτοικοι της περιοχής ότι προσφάτως μόνο κατανόησαν οι δημοτικές τους παρατάξεις ότι δεν ήξεραν και - τάχα - πάνε τώρα στις συνελεύσεις των κατοίκων να ενημερωθούν για τα .... νέα δεδομένα" είναι για τους ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ.Διότι ΗΞΕΡΑΝ!
Mας άκουσαν στο Δημοτικό συμβούλιο.
Μας διάβασαν από την ΠΛΑΤΕΙΑ.

Και μας αγνόησαν όταν ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ την ώρα που έπρεπε.

Τα είπαμε μετά από εκτενείς συσκέψεις με ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, χρόνια συνεργάτες, που έχουν την καλοσύνη να βρίσκονται δίπλα μας όποτε τους χρειαστούμε για να τεκμηριώνουμε τεχνοκρατικά τις πολιτικές μας παρεμβάσεις ώστε αυτές να είναι ΣΟΒΑΡΕΣ και να ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Ο καιροσκοπισμός είναι γήπεδο άλλων.

ΤΙ ΓΡΑΨΑΜΕ - ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΣ τότε;

ΑΣ ΤΟ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που θέλουν να ενημερώνονται και όχι να ξεπλένουν τις ευθύνες, όσων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙΜΑΖΙ αλλά τώρα τους παίζουν τον παπά.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 στην ΠΛΑΤΕΙΑ λοιπόν:

ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΕΥ 9 

Το θυμίζουμε, όχι γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που επιβραβεύουν την συνέπεια και την σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των θεμάτων της πόλης - έτσι και αλλιώς αυτούς που θα σας πει το κόμμα σας, αυτούς που θα σας χαϊδέψουν τα αφτιά ή θα σας τάξουν ρουσφέτι θα ψηφίσετε πάλι - αλλά γιατί αυτό το "ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ" είναι πολύ ενοχλητικό για όσους δεν είναι.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΙΚΟΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ


Λόγω της ημέρας: Η μεγάλη τοιχογραφία του Θόδωρου Τζίφα στην μπουάτ ΑΠΑΝΕΜΙΑ.

Αποκλειστικά για την ΠΛΑΤΕΙΑ από  τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ 

δημιουργού της ΑΠΑΝΕΜΙΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΤΙΚΟ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ; ΣΤΕΛΕΧΟΣ! Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ


Αυτοί που σε εκδικούνται για το καλό που τους έκανες ....

Και μάλιστα είναι τόσο αλήτες που βρίσκουν μάλιστα στην δική σου δύναμη αντοχής δικαιολογία για την αχαριστία τους.

"Ξέρεις εσύ είσαι δυνατός, δεν χρειάζεσαι την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας. Ο δυνατός μόνο δίνει. Ο αδύνατος χρειάζεται να του δίνουν. Η άλλη έκανε παιδί και πρέπει να βοηθήσουμε τον μπαμπά του".

ΡΕ ΑΝΤΕ Γ....... ΑΛΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ....

ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ: Οδεύουμε προς την κάλπη χωρίς προγράμματα και θέσεις…του Δντη του ENYPOGRAFA.GR, Θάνου Σταθόπουλου.
Αξίζει την αναδημοσίευση.

Μετρούμε 69 μέρες (65 σήμερα) πριν στηθούν οι αυτοδιοικητικές κάλπες για να επιλέξουμε τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους μας που θα μας «διαφεντεύσουν» τα επόμενα τέσσερα χρόνια στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θα πρέπει να υλοτομήσουμε ένα δάσος για να παραγάγουμε το χαρτί που θα χρειαστεί για να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια και το υπόλοιπο προεκλογικό υλικό των υποψηφίων. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουμε σαφή εικόνα για το τι ακριβώς πρεσβεύει καθένας από τους υποψηφίους για τα μεγάλα θέματα των Περιφερειών και των Δήμων μας, πλην της αόριστης δέσμευσης ότι αυτοί θα τα καταφέρουν καλύτερα από τους σημερινούς…

Κι όμως, όλοι οι υποψήφιοι διατείνονται ότι υπολογίζουν τη γνώμη των πολιτών, εμπιστεύονται την κρίση τους, επιδιώκουν τη συμμετοχή τους. Συμμετοχή σε τι, όταν 69 μέρες πριν τις εκλογές δεν έχουν θέσει υπόψη των εκλογέων – αν όχι το σύνολο του προεκλογικού προγράμματός τους – τουλάχιστον τις θέσεις για τα μείζονα θέματα των Περιφερειών και των Δήμων των οποίων διεκδικούν τη διοίκηση;

Ο λόγος, μάλλον, είναι απλός και απογοητευτικός· όλοι γνωρίζουμε, κι ας μην το ομολογούμε, ότι οι περισσότεροι θα ρίξουμε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη με κριτήρια προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες, κομματικές επιρροές και συμφεροντολογικούς λόγους. Και κάποιοι δεν θα μπούμε καν στον κόπο να πάμε μέχρι το εκλογικό κέντρο, όπου είμαστε εγγεγραμμένοι…


Όλοι γνωρίζουμε, κι ας μην το ομολογούμε, ότι οι περισσότεροι θα ρίξουμε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη με κριτήρια προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες, κομματικές επιρροές και συμφεροντολογικούς λόγους…

Τι κι αν την επόμενη μέρα θα βλαστημάμε την ανικανότητα όσων μας διοικούν! Τι κι αν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια «σιχτιρίζουμε» την κακή μας εθνική μοίρα, που δεν είχαμε ποτέ ηγέτες αντάξιους της δικής μας «ποιότητας»! Ποιος θα τολμήσει να πει «κατάμουτρα» στο «σοφό» εκλογικό σώμα ότι κι αυτό δεν ξέρει τι του γίνεται, επιλέγοντας είτε να τιμωρήσει «τυφλά» κάποιους, είτε να δοκιμάσει «εξωτικές» λύσεις, για να καταλήξει στο τέλος να αυτοτιμωρείται και να βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο τέλμα.

Και βέβαια, τη δικαιολογία την έχουμε έτοιμη, κάτω από τη γλώσσα μας. «Μα αφού όλοι ίδιοι είναι…». Και βέβαια είναι και θα εξακολουθήσουν να είναι. Πώς περιμένουμε όταν δεν αλλάζουμε τα κριτήρια επιλογής μας, να αλλάξουμε το πολιτικό προσωπικό της χώρα, σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο;
Στη βάση ποιας λογικής διαμαρτυρόμαστε ότι αξίζουμε καλύτερης τύχης, όταν αδιαφορούμε για ό,τι γίνεται γύρω μας, ακόμη και στη γειτονιά μας, και περιμένουμε από κάποιους ενεργούς συμπολίτες – συμπατριώτες μας (τους οποίους πολλές φορές ειρωνευόμαστε ως «γραφικούς») να… βγάζουν πάντα το φίδι από την τρύπα του;

Μετρούμε 69 μέρες μέχρι να σηκώσουμε την άκρη του «παραβάν» και να πάρουμε στα χέρια μας τα ψηφοδέλτια. Ας αφιερώσουμε κάποιες ώρες από αυτές τις μέρες για να συγκρίνουμε προγράμματα, αξιολογήσουμε διαδρομές προσώπων, σταθμίσουμε επίπεδα σοβαρότητας συμπεριφορών. Και τότε ας διπλώσουμε την επιλογή μας και ας την τοποθετήσουμε στον εκλογικό φάκελο. Ακόμη και αν δεν δικαιωθούμε στην επιλογή μας, θα νιώσουμε τουλάχιστον ότι αυτό που οφείλαμε το πράξαμε με συνείδηση υπεύθυνου πολίτη…

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Η κατάργηση του λεγόμενου «Νόμου Κατσέλη» (3869/2010) και η πρόθεση ψήφισης νέου Νόμου περί ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την «προστασία» της πρώτης κατοικίας, δέκα σχεδόν χρόνια μετά την είσοδο της Χώρας στο μνημονιακό «φρενοκομείο», αποτελούν την «κορυφή του παγόβουνου», του τεράστιου, πλέον, εθνικών διαστάσεων, προβλήματος των «κόκκινων δανείων», τα οποία, λόγω της πρωτοφανούς αδράνειας και ανικανότητας των μνημονιακών κυβερνήσεων έως σήμερα, μετεξελίχθηκαν σε ένα ισχυρό «εργαλείο», αφενός, υποταγής και χειραγώγησης των πολιτών και, αφετέρου, μετατροπής της Χώρας σε «αποικία χρέους».

Το σύστημα παρακμής, που έχει όλα αυτά τα χρόνια τις ευθύνες (η οικονομική ολιγαρχία «παρασιτικού» τύπου, το πολιτικό προσωπικό εξουσίας, που αποτελεί, πλέον, μια «καρικατούρα κακής κομματοκρατίας» και οι πάσης φύσεως ιδιοτελείς φορείς), στην προσπάθειά του να επιβιώσει και να προστατεύσει τα προνόμιά του κατά την περίοδο της σκληρής δοκιμασίας της κρίσης, υπερκέρασε σε πολλούς τομείς, ακόμα και την πιο ακραία απαίτηση των δανειστών σε βάρος του εθνικού συμφέροντος.

Ένας εξ αυτών των τομέων, είναι το μείζον ζήτημα των «κόκκινων δανείων», το οποίο θα μπορούσε να είχε λυθεί επ’ ωφελεία του τραπεζικού συστήματος, της οικονομίας και της κοινωνίας, εάν εφαρμόζονταν κάποιες πολιτικές, που άλλες Χώρες εφάρμοσαν, λύνοντάς το. Είναι γνωστή η σπουδαία, ορθολογική, δίκαιη και αποτελεσματική πολιτική της Ισλανδίας, που μετά την χρεοκοπία της το 2010, το πολιτικό σύστημα προχώρησε σε δίκαιη «σεισάχθεια» όλων των ληφθέντων δανείων («κόκκινων» και «πράσινων»), σε ποσοστό 30% έως 70% των τόκων και του κεφαλαίου, με βάση την πτώση των τιμών των ακινήτων και της αγοραστικής δύναμης από την χρεοκοπία, ανάλογα με την οικονομική δύναμη κάθε δανειολήπτη, με συνέπεια να υπάρξει «παροχή οξυγόνου» στην κοινωνία και την οικονομία, που κατάφερε να βγει από την κρίση και την χρεοκοπία. Αλλά υπάρχει και το παράδειγμα της Κύπρου, η οποία νομοθέτησε την «ρήτρα προτεραιότητας του δανειολήπτη» έναντι των funds, στα οποία οι Τράπεζες σκόπευαν να πουλήσουν τα δάνεια. Είναι βέβαιο, ότι με μια τέτοια πολιτική δεν θα είχε δημιουργηθεί το σημερινό οξύτατο πρόβλημα και η εκμετάλλευσή του από τους λεγόμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Στην Ελλάδα, αντίθετα, διαπράχθηκαν «διαρκή οικονομικά εγκλήματα», τόσο με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών με χρήματα των φορολογουμένων, τα οποία έχουν εξαφανιστεί, αφού αυτές σήμερα είναι, στην κυριολεξία, «οικονομικά πτώματα», όσο και με την συντελούμενη μαζική πώληση των δανείων «αντί πινακίου φακής» σε ξένα και ντόπια funds, σε συνδυασμό με τους επιθετικούς και μαζικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που πλέον αγγίζουν τον σκληρό πυρήνα της λαϊκής κατοικίας, με στρατηγική επιδίωξη των δανειστών για τον πλήρη αφελληνισμό της Ελληνικής παραγωγικής βάσης και την «σκύλευση» των «φιλέτων» της Ελληνικής γης.

Έστω και τώρα, «στο παρά πέντε», την ώρα που απειλείται η περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων, την ώρα που το τραπεζικό σύστημα καταρρέει και η κοινωνία «στενάζει», καλούμε το παραπαίον πολιτικό προσωπικό της Χώρας, να προχωρήσει στη μοναδική ορθολογική και αποτελεσματική λύση του προβλήματος, συνδυάζοντας το Ισλανδικό και το Κυπριακό μοντέλο και να πάψει να αποτελεί την «πιστή θεραπαινίδα» των πάσης φύσεως «κορακιών».

«Πρωτοβουλία 14ης Μάη»

Υποψήφιοι 3Κ -Οριστικά αποτελέσματα: Κατάληψη των Γραφείων του ΑΣΕΠ μέχρι να λάβουν επίσημη ημερομηνία


Οι υποψήφιοι της διαδικτυακής ομάδας «ενωμένοι υποψήφιοι 3κ/2018» δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, στη διαμαρτυρία στο ΑΣΕΠ, της ΠΟΠ-ΟΤΑ και του Παναττικού Σωματείου «ΗΡΑΚΛΗΣ» για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης για τις 8.166 μόνιμες θέσεις προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων, δηλώνοντας σε ανακοίνωσή τους αποφασισμένοι να μη φύγουν από το ΑΣΕΠ, μέχρι να τους δοθεί επίσημη ημερομηνία των οριστικών αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι από κοινού ΠΟΠ-ΟΤΑ και το Παναττικό Σωματείο «Ηρακλής» έχουν κηρύξει στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί ως τη λήξη της βάρδιας προγραμματίζοντας παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6 Αμπελόκηποι) ζητώντας την άμεση ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018.

aftodioikisi.gr

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ