Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ


Κάθε μέρα και νέα τηλεφωνήματα ή επισκέψεις δεχόμαστε από συνδημότες μας και αυτοδιοικητικά στελέχη της πόλης που μας εκφράζουν την συμπαράστασή τους αλλά και τον αποτροπιασμό τους για την αντιδημοκρατική αγωγή που έγινε στην Πλατεία από το γραφείο του δημάρχου Χαλανδρίου.

Όλοι θέλουν να διαβάσουν το κείμενο της αγωγής και μας εκφράζουν την βούλησή τους να υπερασπιστούν την Πλατεία στα δικαστήρια.

Ειδικά οφείλουμε να αναφερθούμε στα μέλη άλλων δημοτικών παρατάξεων που καταθέτουν την συμπαράστασή τους και να τους ευχαριστήσουμε φημόσια.

Συγκεκριμένα τις δύο τελευταίες μέρες την πρόθεσή τους να μας συμπαρασταθούν εκδήλωσαν οι Γιάννης Διακάτος (στενός συνεργάτης του Γ. Θωμά και μέλος της Σχολικής επιτροπής του Δήμου) και ο Θάνος Τσιάμπας, μέλος της παράταξης Λαδόπουλου, που τηλεφωνικά μας δήλωσε την διαθεσιμότητά του να συμπαρασταθεί στην Πλατεία με όποιο τρόπο του ζητήσουμε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΔΑ

To γερμανοευρωπαικο κατεστημένο είναι εγκλωβισμένο με τον Τσιπρα!

Η γενική εντύπωση που υπάρχει είναι ότι τον έχουν μετατρέψει σε έναν άνευ όρων μνημονικό συμπαίκτη τους που θα κάνει τελικά ό,τι του ζητήσουν

.Μια πρώτη ανάγνωση των γεγονότων που ακολούθησαν το βροντερό ΟΧΙ του 62% εν μέρει δικαιώνουν αυτές τις εκτιμίσεις.

Μήπως όμως τελικά ο Τσιπρας αποτελεί και την τελευταία τους ευκαιρία στην Ελλάδα?

Μήπως δηλαδή αν τον οδηγήσουν σε αδιέξοδο πολιτικό και αρα σε άτακτη πτώση αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι μη ελεγχόμενο και απρόβλεπτο?

Νομίζω ότι υπολογίζουν πάρα πολύ τον αστάθμητο αυτόν παράγοντα και για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο θα βοηθήσουν την παραμονή του στην εξουσία έστω και με πλάγιο και μη ορατό στο ευρύ κοινό τρόπο..

Η εφαρμογη του τρίτου μνημονίου είναι στο χέρι τους και κατά δεύτερο λόγο στο χέρι του Τσιπρα να γίνει όσο πιο ανώδυνη και βελούδινη για τα χειμαζόμενη μεσαία και κατώτερα στρώματα κατά κύριο λόγο..

Ακόμα και η άγαρμπη αναφορά του Φίλη για αυτούς που έχουν τον τρόπο τους να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σηματοδοτεί μια ταξική οπτική του θέματος αλλά με απαράδεκτο και χοντροκομμένο τρόπο κατ΄' εικόνα και ομοίωση του ανδρος ...

Ο Τσιπρας λοιπον εχει ένα σπουδαιο χαρτι να παιξει στο τραπεζι της ΕΕ και αν το παιξει σωστα πιστευω οτι μονο οφελη θα αποκομισει τοσο η χωρα οσο και ο ιδιος και το πολιτικο του μελλον..

Αν υπολογισουμε ψυχραιμα αυτην την παραμετρο και αν συνυπολογισουμε τι υπαρχει σαν διαδοχη πολιτικη εφεδρεια στην ενδεχομενη μετα Τσιπρα εποχη τοτε θα συμφωνησουμε οτι συμφερει ΟΛΟΥΣ να τα βρουνε και να χαμηλωσουν τους τονους για το κοινο καλο! Εξ αλλου και τα εκτακτα γεγονοτα στην γειτονικη μας Συρια και η αμεση εμπλοκη της Ρωσιας μονο για αναταραχες στην Ελλαδα δεν προδιαθετει....

Πρώτος απολογισμός δράσης για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων
Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενεργοποίησε όλο τον μηχανισμό της Περιφέρειας, έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή τις αρμόδιες διευθύνσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της κατάστασης.

Άμεσα με την εκδήλωση των φαινομένων, μηχανικοί της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα.

Συνεργεία επιβλέπουν όλα τα φρεάτια και τα ρέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω έχουν πρόσφατα συντηρηθεί και βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση.

Στο σημείο που σημειώθηκε το σοβαρό περιστατικό με την πτώση του τριώροφου οικήματος, στο ρέμα της Εσχατιάς βρέθηκαν οι: ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρίστος Καραμάνος, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ήδη μέσω της πολιτικής προστασίας έχουν σπεύσει συνεργεία για την απομάκρυνση των υλικών που εμποδίζουν την κανονική ροή του ρέματος.

Σχετικά με το ανωτέρω συμβάν, ενημερώνουμε ότι: η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με τη μελέτη του Υπουργείου στο συγκεκριμένο σημείο θα κατασκευασθεί κιβωτοειδής αγωγός εσωτερικών διαστάσεων 6,0μx4,0μ, ο οποίος θα διέρχεται σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από την υπόψη οικοδομή. Ενδιάμεσα η κοίτη του ρέματος θα παραμένει ανοιχτή, προφανώς για να ενσωματωθεί σε μελλοντικά έργα ανάπλασης.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, που σημαίνει καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών.

Ήδη είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των πρανών σε διάφορα ρέματα της Αττικής.

Τέλος, η οριστική αντιμετώπιση του θέματος στο ρέμα της Εσχατιάς θα λυθεί με την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων διευθέτησης από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.