Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΓΕΛΟΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ

 Για όσους δεν το έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει, το γενικό πολεοδομικό σχέδιο (ΓΠΣ) που προωθεί η σημερινή δημοτική αρχή, δεν είναι παρά το ΓΠΣ της προηγούμενης, του αξιότιμου Κου Κουράση. Ένα ΓΠΣ που έχει συνταχθεί με τους όρους της «αγοράς» , από ανθρώπους που έχουν θεοποιήσει την «αγορά» και είναι τοποθετημένοι ιδεολογικά στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που τον βιώνουμε δραματικά στο πετσί μας. Γι’ αυτό και καταψηφίστηκε μετά βδελυγμίας το 2014 από την παράταξη «Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου».

Οι μικρές αλλαγές που έχουν γίνει, μόνο κατ’ ευφημισμό μπορούν να χαρακτηριστούν ως βελτιωτικές προς το συμφέρον της πόλης μας και των δημοτών της . Έχουμε ήδη ασχοληθεί με το έγκλημα της τσιμεντοποίησης 200 στρεμμάτων πρασίνου γύρω από το νεκροταφείο και την δυνατότητα μεταφοράς συντελεστή δόμησης από άλλες περιοχές στο Χαλάνδρι που έχει αρνητικό ισολογισμό πρασίνου.

Εδώ θα ασχοληθούμε με το θέμα της Ριζαρίου, όπου δόθηκε η εντύπωση ότι η δημοτική αρχή έκανε πίσω κάτω από την πίεση των θέσεων του «συλλόγου προστασίας της ρεματιάς και του περιβάλλοντος». Η μόνη αλλαγή- υποχώρηση είναι η αλλαγή στον χάρτη του χρώματος της περιβάλλουσας γραμμής από κόκκινο σε πράσινο. Αυτό όπως θα αποδείξω δεν σημαίνει τίποτα το ουσιαστικό .

Δέστε την τελική διατύπωση μετά την «υποχώρηση».

«Από το γεγονός ότι υπάρχει ρυμοτομική γραμμή (πράσινο περίγραμμα) χωρίς να υπάρχει οικοδομική γραμμή (κόκκινο περίγραμμα) γίνεται σαφές ότι δεν μπορεί να γίνουν οικοδομικές δραστηριότητες εντός του συγκεκριμένου χώρου. Δεδομένου ότι ο χώρος περιλαμβάνει σημαντική έκταση υψηλού πρασίνου αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην πραγματοποίηση εντατικών χρήσεων και εγκαταστάσεων που απαιτεί ιδιαίτερο σχεδιασμό. Η αντιμετώπιση του θέματος από το ΓΠΣ στο Ο.Τ. 804 προτείνεται η χρήση «εκπαίδευση». (προσοχή στις υπογραμμίσεις). ∆εν έχει αποσαφηνιστεί το σημερινό θεσμικό καθεστώς, δηλαδή, αν ισχύουν οι όροι της περιοχής ή άλλοι ειδικοί όροι µ ε τους οποίους πραγματοποιήθηκε η ανέγερση του συγκροτήματος.

Δέστε τώρα ορισμένα στοιχεία:

1. Η περιοχή της Ριμαρίου έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή γενικής κατοικίας, που σημαίνει ότι κτίζει κανείς ότι θέλει.

2. Ο συντελεστής δόμησης καθορίζεται ο μέσος όρος του συντελεστή κατά πολεοδομική ενότητα.

3. Τα εκκλησιαστικά κτίρια και σχολές δεν περνάνε από την πολεοδομία αλλά από την Ναοδομία που δεν πρόκανε ακόμα να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

4. Τα λεγόμενα ειδικά κτίρια μπορούν να ανεγερθούν, χωρίς να δεσμεύονται από τις διατάξεις της περιοχής. Δέστε τι λέει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ):

Άρθρο 27

Ειδικές διατάξεις

Σε κτίρια, κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις που χαρακτηρίζονται ως ειδικά κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος ύστερα από απόφαση του Υπουργού στον οποίο υπάγεται ο αρμόδιος φορέας έγκρισης της άδειας δόμησης, επιτρέπονται παρεκκλίσεις του παρόντος νόμου που χορηγείται μετά από αιτιολογημένη τεχνική έκθεση και έγκριση του Κεντρικού Συμβούλιου Αρχιτεκτονικής.

Τα συμπεράσματά μου είναι:

α) Η αλλαγή του χρώματος της γραμμής στον χάρτη αποτελεί την στολή παραλλαγής για να παραπλανήσει αδαείς.

β) Οι επιτηδευμένες ασάφειες, παραλήψεις και λάθη. Καθώς και η μη εκπεφρασμένη σθεναρή βούληση της δημοτικής αρχής, να παραμείνει ο χώρος ως έχει και με ενίσχυση του πρασίνου, βοηθά τον προϊστάμενο του δημάρχου μας Αρχιεπίσκοπο. Όταν το ΓΠΣ φτάσει στην Περιφέρεια και μετα στο ΥΠΕΚΑ, θα είναι εύκολο σαυτόν να πετύχει τον στόχο του να ιδρύσει στον χώρο αυτό το ιδιωτικό πανεπιστήμιο που οραματίζεται, μετατρέποντας ολόκληρη την περιοχή σε κόλαση.

Συμπολίτες μου ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ - ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ!

Εχθές η κατάληψη έληξε με (τακτική?) υποχώρηση του διευθυντή του σχολείου και τακτική υποχώρηση των μαθητών και ενώ η φωτιά εαξπλωνόταν, αφού από το πρωί κατάληψη έγινε και στο 3ο γυμνάσιο, η οποία έληξε αμέσως, μόλις έληξε αυτή του λυκείου.

Εχθές το πρωί έγινε συνέλευση με πρόταση του 15μελούς για συνέχεια της κατάληψης η οποία εγκρίθηκε με 60 υπέρ και 25 κατά..

Οι μαθητές δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στους .... "μεγάλους" και τις "διαβεβαιώσεις τους" έχοντας βιώσει καθημερινά την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, τον αυταρχισμό και τις πρακτικές χαφιεδότσουρμου, με τις οποίες πορεύεται αυτό το σχολείο και ίσως όχι μόνο αυτό το σχοελίο, αλλά αυτό ζούμε, γι' αυτό μιλάμε καλώντας και άλλους γονείς να βγουν μπροστά και να απαιτήσουν  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Ο κοινωνικός έλεγχος  στην λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης έχει περιοριστεί παρά το ΠΝΕΥΜΑ του 1566, του "σχολείου ανοικτού στην κοινωνία"" (και καλά).

Το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των φορέων της σχολικής κοινότητας έχει εκλείψει και έχει εγκατασταθεί ένα ιδιότυπο καθεστώς για το οποίο ίσως χρειαστεί να πούμε περισσότερα άλλη φορά με βάση το (ακραίο;) παράδειγμα του 3ου λυκείου.

Ας πάμε στα γεγονότα:

Οι μαθητές ήταν αρχικά αρνητικοί να λήξουν την κατάληψη μετά τα όσα προηγήθηκαν την προηγούμενη μέρα, όταν ο διευθυντής μίλησε σε ΜΕΓΑΛΗ σύσκεψη παρουσία, γονέων, μαθητών, καθηγητών, ένωσης γονέων  και του αντιδημάρχου παιδείας περί "ΕΝΟΧΩΝ" και "ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ", προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Δηλώσεων που ανακάλεσε μετά μισή ώρα λέγοντάς μας ότι  .... παρανοήσαμε.

(ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΟΣΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο κος ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Μία δίνει αποβολές αποκαλώντας τους εφήβους 17αρηδες ΚΟΤΕΣ και μετά ανακαλεί, μετά μιλάει για ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ και λεεί σε 50 άτομα ότι .... "άλλο εννοούσε".
Και αν επιχειρεί να βγάλει τρελούς 50 νοματαίους, σε τέτοια σύσκεψη, όλοι καταλαβαίνουν τι γίνεται όταν ο αντίλογος στους ισχυρισμούς είναι .... ο λόγος ενός έρμου 16άρη).

Τους είχαν υποσχεθεί λοιπόν για να λήξουν την κατάληψη - παρουσία όλων των φορέων της πόλης - ότι δεν θα επαναληφθούν τα περσινά όπου μετά την λήξη της κατάληψης για τον φράχτη της ντροπής, είχαν πάρει αποβολές και κατατέθηκαν μηνύσεις εναντιόν 15 καταληψιών μαθητών από τον διευθυντή και τον σύλλογο των διαδασκόντων και ακυρώθηκαν οι πολυήμερες εκδρομές του σχολείου για τιμωρία.

(Μάλιστα ακούστηκε ότι χρησιμοποιήθηκε πέρυσι η "χαφιεδομέθοδος" να ζητηθεί από τους μαθητές ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ από τις εκδρομές τους "ηγετικούς" της κατάληψης για να πάνε την περσινή εκδρομή και επειδή αρνήθηκαν, οι εκδρομές δεν έγιναν για την πρώτη και την δευτέρα - ΝΤΑΧΑΟΥ κατάσταση).

Μην έχοντας εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις οι μαθητές έκαναν συνέλευση και είπαν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να οριστούν οι καθηγητές - συνοδοί στις εκδρομές "για να μην μας κοροϊδέψετε όπως πέρυσι".

Ο σύλλογος διδασκόντων όρισε τους συνοδούς και έτσι τα παιδιά αποφάσισαν να λήξουν την κατάληψη και ζήτησαν μια δυο ώρες ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ στους χώρους του σχολείου και να το παραδώσουν.

Ζήτησαν να υπάρχει μια επιτροπή των αρμοδίων - δήμος, καθηγητές, γονείς κλπ - για να παραλάβει το κτίριο και να πιστοποιήσει ότι δεν έχουν προκληθεί ζημιές.

Επειδή νόμιμος σύλλογος γονέων δεν υπάρχει εδώ και δύο χρόνια στο σχολείο - την Παρασκευή θα γίνουν εκλογές - η Εφορευτική Επιτροπή που έχει αναλάβει την ευθύνη των αρχαιρεσιών πήρε την πρωτοβουλία, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς για τις δύο το μεσημέρι για να εκλεχθεί το κτίριο και ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.

Έτσι και έγινε.

Στις 14.00 ήμασταν εκεί: οι μαθητές που είχαν τελειώσει την καθαριότητα, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γαλάνη Πισιμίση και δύο μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής των γονέων (Βλαχογιάννης, Νταβίας).
Ο Γυμνασιάρχης που ήταν παρών, αφού κανένας καθηγητής από το λύκειο δεν ήταν στον χώρο, κάλεσε τον διευθυντή του λυκείου στο τηλέφωνο ο οποίος τους είπε ότι είναι μακρυά και ότι δεν μπορεί να έρθει και θα καλέσει την υποδιευθύντρια να έρθει.

Οδηγίες ασφαλούς κατανάλωσης πικρών πυρήνων βερίκοκου και πικραμύγδαλων>>


ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β17 ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ:

Τα τελευταία χρόνια και μετά από την ευρεία διάδοση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε ποντίκια σχετικά με την Βιταμίνη Β17, αλλιώς ονομαζόμενη Λετρίλη ή αμυγδαλίνη, την πιο ισχυρή φυσική αντικαρκινική ουσία που έχει εντοπιστεί από ιατρικούς ερευνητές μέχρι σήμερα, όλο και περισσότεροι πολίτες ξεκίνησαν την μη ελεγχόμενη κατανάλωση κουκουτσιών βερικόκων λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε Βιταμίνη Β17, αγνοώντας τους πιθανούς σοβαρούς κινδύνους που μπορεί να προκληθούν.

Πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με επιστημονικές διαπιστώσεις η Βιταμίνη Β17 δεν έχει θεραπευτική αλλά πιθανή προληπτική αντικαρκινική δράση. Είχε επίσης ερευνηθεί και η πιθανή συσχέτιση της χρόνιας ανεπάρκειας σε Λετρίλη με τη μειωμένη αντίσταση του οργανισμού στην ανάπτυξη κακοήθειας.

Πιο συγκεκριμένα, η βιταμίνη αυτή εντοπίζεται στους πυρήνες/κουκούτσια πολλών φρούτων, όπως τα βερίκοκα, τα μήλα, τα κεράσια, τα αχλάδια, τα δαμάσκηνα, τα μανταρίνια καθώς και τα αμύγδαλα. Η συγκέντρωση της βιταμίνης Β17 στους πυρήνες αυτών των φρούτων κυμαίνεται σε ποσοστό 2- 3%.

Όμως, κάθε ισχυρή βιταμινούχα ουσία, κάθε superfood ή και συμπλήρωμα διατροφής, δεν μπορεί να επιφέρει μόνο θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δεδομένου ότι η φυσιολογία και η ιατρική κατάσταση κάθε ατόμου διαφέρει, πριν την έναρξή της κατανάλωσης τους απαιτείται εξατομικευμένος καθορισμός της δόσης προς κατανάλωσης από τον ιατρό που έχει το ιστορικό του ατόμου, ο οποίος μπορεί ακόμα και να αποκλείσει την χορήγηση κάποιων ακατάλληλων τροφίμων και ουσιών για το συγκεκριμένο άτομο.

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ:

Στον εισαγγελέα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς 43 «Μπίζνες Καλά Οργανωμένες» (ΜΚΟ) για απάτες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Στον εισαγγελέα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς 43 υποθέσεις με ΜΚΟ που άρπαξαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και τα έστειλαν σε υπεράκτιες τράπεζες!

«Εμείς παίρνουμε λεφτά πίσω. Σε νησί της Κεντρικής Αμερικής λεφτά που υποτίθεται ήταν για έργα αναπτυξιακά ήταν σε τράπεζα τοκισμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς....
, προαναγγέλλοντας συνέντευξη Τύπου το επόμενο διάστημα στην οποία θα αποκαλύψει τις συγκεκριμένες ΜΚΟ που διασπάθισαν τα χρήματα του δημοσίου και των κοινοτικών επιδοτήσεων

Υπάρχουν ΜΚΟ που εμφανίζονται να χρηματοδοτούνται κατά 20% από το κράτος, κατά 64% από την Ε.Ε. και κατά 1% από συνδρομές των μελών τους! Άλλες χρηματοδοτουνται κατά 100% από την Ε.Ε. Ορισμένες φορές τα ονόματα των μελών σε διαφορετικές ΜΚΟ είναι... τα ίδια!

Πρόσφατα στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη ο υπουργός Μεταναστευσης Γ.Μουζάλας παραδέχθηκε την κλοπή των χρημάτων. "Πολλά χρήματα δίνονται σε ΜΚΟ. Προσπαθούμε να μείνουν εδώ στην Ελλάδα, όσα παραπάνω χρήματα μπορούμε. Δεν έχουμε πολλές δυνατότητες ελέγχου"!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι κατήγγειλε τις τις ΜΚΟ "που λυμαίνονται τα τεράστια ποσά που πήραν" στο προσφυγικό ζήτημα.

Στο περιοδικό PRONEWS ο ίδιος ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης, όταν παραιτήθηκε, κατήγγειλε απάτες και κομπίνες εκατομμυρίων ευρώ στα hotspot από τις ΜΚΟ, αλλά δυστυχώς δεν ασχολήθηκε κάποιος εισαγγελέας (ακόμα...).

Διαβάστε περισσότερα: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2017/02/43.html#ixzz4Y4SuO3FU

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΡΓΩ" ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝΟ Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ"

ανταποκρινόμενος στην έκκληση βοήθειας από το Σύλλογο

"Φίλοι ζώων Χαλανδρίου"
για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα 60 σκυλιά που βρίσκονται στην πανσιόν
και για τα άλλα αδέσποτα που φροντίζουν


ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ τροφές για ενήλικα και κουτάβια
και φάρμακα (zylapour, milteforan, vibramicyn)


Στα γραφεία του Συλλόγου μας (Σοφ. Βενιζέλου & Καραολή Δημητρίου)
την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, ώρες 18.00 - 20.00 το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ώρες 09.00 - 12.00

Cine ΑΡΓΩ: Προβολή της ταινίας "Ακαδημία Πλάτωνος", Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Το Cine ΑΡΓΩ συνεχίζει να εμπλουτίζει την πολιτισμική ζωή του Χαλανδρίου με τη διοργάνωση κινηματογραφικών βραδιών!

Σας προσκαλούμε αυτή την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου, Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων,στην προβολή μιας από τις καλύτερες και πιο επίκαιρες σύγχρονες ελληνικές παραγωγές,

"Ακαδημία Πλάτωνος"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΣήμερα 8 Φεβρουαρίου:

Από τις 8.00 έως τις 13.00 στις οδούς ΨΑΡΡΩΝ, ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ, ΦΑΛΛΥΡΑΣ, ΓΛΑΥΚΗΣ, ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ, ΠΑΝΔΩΡΑΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ λόγω συντήρησης του δικτύου.


Αύριο 9 Φεβρουαρίου

Από τις 8.00 έως τις 13.00 στις οδούς ΑΙΤΩΛΙΑΣ, ΑΛΣΟΥΣΒΟΙΩΤΕΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΥ. λόγω κατασκευών..

ΤΟ ΡΟΚ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΣΤΟ LAZY