Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

«Ανοίγει νέο κεφάλαιο στη διαχείριση των απορριμμάτων»Ομιλία Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ)


«Σήμερα καλούμαστε να δώσουμε το ‘πράσινο φως’ προκειμένου να μπει σε τροχιά  η νέα φιλοσοφία στη διαχείριση των απορριμμάτων. Η σημερινή απόφαση σηματοδοτεί μια αφετηρία, ένα νέο δρόμο που θα βαδίσουμε όλοι μαζί. Όλοι όσοι πιστεύουμε στη δυνατότητα ενός νέου, εναλλακτικού, αποκεντρωμένου, με δημόσιο χαρακτήρα, ορθολογικού συστήματος, στη βάση των βέλτιστων – περιβαλλοντικά, οικονομικά, από απόψεως δημόσιας υγείας – πρακτικών. Ένα μοντέλο διαχείρισης που θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής. Το μοντέλο ακριβώς που αξίζει στους πολίτες της», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην ομιλία της στη σημερινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης για τη 2η Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Π.Ε.Σ.Δ.Α.) Αττικής”(άρ. 35 του ν. 4042/2012 - ΦΕΚ 24/τ.Α’/13-02-2012).
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας της Περιφερειάρχη Αττικής:\

«Στο Βόρειο τομέα κάνουμε το εθνικό και περιφερειακό σχέδιο, πράξη»Ομιλία Αντιεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ)

Κύριε πρόεδρε, αγαπητοί φίλοι, κύριοι συνάδελφοι του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Σήμερα συζητάμε ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, όχι όμως αποκομμένοι από τον εθνικό σχεδιασμό ή τους ευρωπαϊκούς στόχους, θα έπρεπε επίσης… όχι εγκλωβισμένοι στην μικροπολιτική ή συμφεροντολογική σκοπιά του καθενός, αλλά ενταγμένοι, όπως αυτός ο σχεδιασμός, στις ανάγκες μιας κοινωνίας και κάθε Δήμου ξεχωριστά για ένα θέμα ζωτικής σημασίας.

Ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός είναι απόλυτα εναρμονισμένος ως προς τους στόχους του με τον εθνικό σχεδιασμό.


Π.Αττικής: Με απώλειες για τη Δούρου ψηφίστηκε ο νέος ΠΕΣΔΑ – Και ανεξαρτητοποίηση συμβούλου της «Δύναμης Ζωής»


Με τις ψήφους των παρατάξεων της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, της παράταξης του Γιώργου Κουμουτσάκου και της παράταξης «Αττική, συμμέτοχοι στο Αύριο» (ΑΝ.ΕΛ.), εγκρίθηκε ο νέος ΠΕΣΔΑ Αττικής.

Ωστόσο, η «Δύναμη Ζωής» μέτρησε τρεις περιφερειακούς συμβούλους που καταψήφισαν. Η Φλώρα Νικολιδάκη, μάλιστα, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ


Το φλέγον θέμα του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού θα είναι το αντικείμενο του 7ου Φόρουμ Αυτοδιοίκησης που συνδιοργανώνουν η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ με την ΠΕΔΑ υπό τη αιγίδα της ΚΕΔΕ στην Αίγινα το ερχόμενο σαββατοκύριακο 10 – 11 Οκτωβρίου 2015.