Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Οι ΗΠΑ επανεφοδίασαν το Ισραήλ…μετά την καταδίκη των επιθέσεων

 
Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι επανεφοδίασαν το Ισραήλ με πολεμοφόδια, λίγες ώρες μετά την καταδίκη της Ουάσιγκτον για την επίθεση εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα.


Ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει επανεφοδιασμό στις 20 Ιουλίου προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση των αποθεμάτων του, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε την πώληση τρεις ημέρες αργότερα.

«Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να εγγυώνται την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι καθοριστικό για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να παρέχεται βοήθεια στο Ισραήλ για να αναπτύσσει και να διατηρεί ισχυρή ικανότητα αυτοάμυνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι. «Η συγκεκριμένη πώληση αμυντικού εξοπλισμού συνάδει με τους στόχους αυτούς».

Μέρος των πολεμοφοδίων προέρχεται από αποθέματα που είχε αποθηκεύσει ο αμερικανικός στρατός στο ισραηλινό έδαφος για να τα χρησιμοποιήσει ο ισραηλινός στρατός σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και η αξία τους ανέρχεται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια (746 εκατομμύρια ευρώ).

Όπως ανέφερε ο Κέρμπι τα πολεμοφόδια αυτά ήταν αποθηκευμένα εκεί «εδώ και χρόνια, αρκετά πριν από τη σημερινή κρίση». Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση να παραδοθούν πολεμοφόδια από το απόθεμα αυτό ήταν αμιγώς υπουργική και δεν χρειαζόταν την έγκριση του Λευκού Οίκου.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε εάν ο Λευκός Οίκος ενεπλάκη στην απόφαση για την πώληση του άλλου μέρους των πολεμοφοδίων που παραδόθηκε στο Ισραήλ.

  http://olympia.gr

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΑΠ' ΕΞΩ ΕΜΦΑΝΙΣΗΚαλά ρε αδέλφια,

Την "ανανεώσατε" την ιστοσελίδα του δήμου, ξεχάσατε να βάλετε τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, μετά τα βάλατε αλλά όχι σε ξεχωριστή σελίδα - εύκολα προσβάσιμη γιατί είναι και κάτι προκλητικά που καλό είναι να μην πολυφαίνονται.

Αυτή την σελίδα με τον τοπικό τύπο όμως, δεν μπορούσατε να την ενημερώσετε βγάζοντας από εκεί τα μέσα που δεν υπάρχουν πια;

Δηλαδή εκδίδεται ακόμα η ΦΛΥΑρία;

Ή ο ΛΟΓΟΣ του Δημότη; (Θεός σχωρεσ' τον Χρήστο).

ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙ ΠΟΛΕΩΣ, ΤΟ ΕΚΜΕΚ, ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ .... δεν ξέρω αν ξεχνάω καμία άλλη παλιά συνάδελφο.

Το menoHalandri δεν έχει αναστείλει την λειτουργία του, όπως και το ΠΡΟΦΙΛ; ΕΧΕΙ.

Και κάτι γενικότερα "ΑΤΤΙΚΗ κλπ" , ΒΟΡΕΙΝΗ, e-aftodioikisi  κλπ είναι τοπικός τύπος στο Χαλάνδρι ή απλά τα έχουν κολλητοί σας και τους κάνετε τσάμπα διαφήμιση;

Γιατί αν θεωρείται ότι αυτά  είναι "τοπικός τύπος Χαλανδρίου"  τότε ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ - ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τέτοια μέσα ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΟΒΟΙΩΤΙΑΣ κλπ αλλά και  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ site Που βέβαια δεν δηλώνουν  "ΤΥΠΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ".

Θα τα βάλετε όλα; 

Ποιος επιμελήθηκε την ανανέωση του site ως προς το περιεχόμενο;
Οι παλιοί (Οπτικόπουλος και ΣΙΑ) ή οι νέοι;
 Για δείτε το, τώρα που "ανανεώθηκε" το site διότι "ανανέωση" δεν είναι μόνο η αλλαγή στην εμφάνιση της αρχικής σελίδας αλλά και η αναβάθμιση του περιεχομένου της ιστοσελίδας.

ΕΔΩ Η ΣΕΛΙΔΑ - ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΤΟΥ "ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ"

http://www.halandri.gr/Default.aspx?lang=el-GR&page=210

ΕΕΕΤΣΙ .... ΞΕΡΕΙ Η ΜΑΝΑ ....


http://www.topontiki.gr

Ο ΑΡΗΣ ΝΟΜΠΕΛΗΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εδώ και μέρες ο Άρης έχει ανακοινώσει το κλείσιμο του nobile.gr και - όπως πάντα - κάτι καινούργιο δήλωσε στο Fb ότι ετοιμάζει. 

Σιγά μην σταματήσει ο Άρης. Δεν γίνεται αυτό για γραφιά.

Όποιος μια φορά γράψει, μυρίσει το μελάνι στο φρεσκοτυπωμένο φύλλο του, δει τον μετρητή να του δίνει 200 - 300 - 500 ημερήσιες επισκέψεις (πραγματικές, όχι μουσαντέν), νιώσει την ικανοποιήσει ότι το ρεπορτάζ του επιβεβαιώθηκε, δεν σταματάει να γράφει, οπότε είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχουμε το νέο δημοσιογραφικό του σπίτι που θέλει να είναι καλύτερο από το nobile,όπως ο ίδιος ανέφερε στο fb.

Βέβαια μέχρι τότε.... ο Άρης συνεχίζει το ρεπορτάζ (γιατί το χούι δεν φεύγει (ευτυχώς για μας αφού σε εμάς έστειλε την παρακάτω ενδιαφέρουσα  είδηση εχθές τα ξημερώματα)

"Πριν από μισή ώρα περίπου δύο περιπολικά, ομάδα Δίας και τουλάχιστον έξι αστυφύλακες ψάχνουν στην παιδική χαρά στην οδό Πανδώρας. Υποψιάζομαι λόγω των ξέχειλων κάδων ανακύκλωσης που υποδηλώνουν ότι κάποιος μετακόμισε. Νομίζω πως έχει σχέση με την υπόθεση Μαζιώτη και κοιτάνε ποιος μετακομίζει (και άρα πετάει πράγματα). Άμα θέλεις γράψε κάτι. Καλό σου βράδυ,"

 Δεν έχουμε τρόπο να επιβεβαιώσουμε την είδηση, ούτε την αιτία της έρευνας των ανδρών της ΔΙΑΣ.
Πάντως και μόνο ότι έψαχναν σε μια παιδική χαρά είναι είδηση.

Άσε που η φιλοξενία του ρεπορτάζ του Νόμπελη είναι από μόνο του ένα γεγονός που μας ευχαριστεί και μας τιμά.

Αλλά όπως πάντα θα τα ακούσει - διότι εμείς είμαστε γνωστοί γκρινιαραίοι ακόμα και όταν κάτι μας ευχαριστεί:
  
Λοιπόν μια από τις μεγάλες διαφορές μας, με τον Άρη είναι ότι τον απασχολεί τόσο πού το περιτύλιγμα στην δημοσιογραφική του δουλειά ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ nobile (πάντως αντικειμενικά ήταν πολύ - πάρα πολύ δύσχρηστο. Ψάχναμε ένα άρθρο τρία τέρμινα μέχρι να το ανακαλύψουμε).

Και ο Νόμπελης  δεν βολεύεται με ένα blogάκι ώστε να γράφει και να κάνει αυτό που θεωρούμε απολύτως χρήσιμο: Να προάγει τον διάλογο και την αντιπαράθεση για την πόλη,

Μόνο ρε φίλε με αυτή τη μανία σου για "τεχνολογική τελειότητα" σε χάνουμε. 

Γράφε στο ΠΡΟΦΙΛ, αν δεν θες να φιλοξενήσει όπως  - ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΘΕΣ - στην Πλατεία (ανοικτή πρόσκληση  υπάρχει και θα υπάρχει για σένα στο διηνεκές - και βέβαια χωρίς λογοκρισία, αυτό ξέρεις ότι δεν παίζει εδώ,   μέχρι να φτιάξεις το SUPER DUPER SITE, όπως το ονειρεύεσαι.

Άντε γιατί το καλύτερο είναι ο χειρότερος εχθρός του καλού.

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

Ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή στην Ολομέλεια της Βουλής τη δεύτερη μέρα συζήτησης για το ρυθμιστικό νομοσχέδιο


Ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής στηλίτευσε την πρακτική των αλλεπάλληλων τροπολογιών και απευθυνόμενος στην Πρόεδρο Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά αναρωτήθηκε «εάν αυτές οι διαδικασίες συμβάλλουν στη θεσμική αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου», θέμα που όπως ανέφερε εναπόκειται στην κρίση του Προεδρείου και της Διάσκεψης των Προέδρων, τους οποίους κάλεσε να λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψη τις εν λόγω αρρυθμίες.

Εν συνεχεία απευθύνθηκε στον αρμόδιο υπουργό για το νομοσχέδιο, εκφράζοντας και την προσωπική του ενόχληση για τα απαξιωτικά σχόλια βουλευτών προς το πρόσωπο του κ. Μανιάτη.

Κατόπιν ο Π. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο γήπεδο της ΑΕΚ, λέγοντας ότι υποτιμά τη νοημοσύνη όλων η προσπάθεια όσων όψιμα επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο για τα θέματα της ομάδας, ξεχνώντας ποιοι είχαν ευθύνες όλα αυτά τα χρόνια για το ότι η ΑΕΚ δεν έχει γήπεδο. Αποσαφήνισε για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν είναι με κανέναν τρόπο κατά του να γίνει γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Απλώς, συμπλήρωσε ο κ. Κουρουμπλής, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κι έχει την άποψη ότι θα έπρεπε να είναι ένα γήπεδο στα πλαίσια του ιδιοκτησιακού χώρου της ΑΕΚ, δηλαδή ένα γήπεδο είκοσι επτά αντί τριάντα τριών χιλιάδων θέσεων.

Τόνισε μάλιστα ότι ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βούτσης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας ταυτόχρονα το ερώτημα στον κ. Μανιάτη για τους λόγους που έχει εμμονή με το άρθρο 82 του νομοσχεδίου και τη σημασία του. Ο κ. Κουρουμπλής έθεσε ενώπιον όλων τους προβληματισμούς και τις υποψίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο το επίμαχο 5% να οδηγήσει σε εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Σε εκείνο το σημείο ζήτησε την απόσυρση του άρθρου με σκοπό την εξεύρεση κοινού τόπου που θα ικανοποιεί και τους φιλάθλους της ΑΕΚ που πιέζουν για την κατασκευή του γηπέδου.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να εξυπηρετήσει με δόλιο τρόπο συγκεκριμένα συμφέροντα, την ώρα που ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για το σφαγιασμό των επικουρικών συντάξεων. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ασέβεια των κυβερνώντων προς τις αποφάσεις των Δικαστηρίων για την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου, όπως επίσης και για τη μη επιστροφή των χρημάτων των ενστόλων, πολλοί από τους οποίους δυσκολεύονται, όπως είπε, ακόμα και να επιβιώσουν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να στηλιτεύσει την αποτυχία της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και την τρόικα, αναφερόμενος και στο φιάσκο της υπόθεσης για την αξιολόγηση στο Παρίσι. Τόνισε ότι οι αρμόδιοι δεν τόλμησαν να μιλήσουν ούτε για τη θέσπιση διάταξης μέσω της οποίας θα ρυθμίζεται η εξόφληση των οφειλών χιλιάδων πολιτών από 72 σε 100 δόσεις, χαρακτηρίζοντας τις διαβεβαιώσεις του Μαξίμου περί εκδίωξης της τρόικας ως αποκριάτικο αστείο. Ο κ. Κουρουμπλής αναρωτήθηκε πώς αυτή η αδύναμη και άτολμη κυβέρνηση θα τολμήσει να διαπραγματευτεί το εθνικό χρέος της χώρας όταν δεν τολμά να μιλήσει για τα απλά και αυτονόητα, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για τα κόκκινα δάνεια για τα οποία κατήγγειλε ότι υπάρχει μεθόδευση ξένων funds με τη βοήθεια Ελλήνων δήθεν πατριωτών που κερδοσκοπούν εις βάρος του μόχθου και του αγώνα του ελληνικού λαού. Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στο ξεσπίτωμα με το οποίο κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι χιλιάδες συμπολίτες μας λόγω της πολιτικής που ακολουθείται και ζήτησε τη θέσπιση διατάξεων μέσω των οποίων θα προστατευθούν πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις που τους αναλογούν, προκειμένου η χώρα να μη βρεθεί αντιμέτωπη με έναν ακόμα ιδιότυπο ξεριζωμό.

Το Γραφείο Τύπου

Χάος και στη Λιβύη - Εκκενώνεται η πρεσβεία μας στη Λιβύη-πάει η φρεγάτα ΣαλαμίςΗ ελληνική φρεγάτα Σαλαμίς στην οποία επιβαίνουν και βατραχάνθρωποι απέπλευσε από το ναύσταθμο και κατευθύνεται στη Λιβύη για να
παραλάβει το προσωπικό της πρεσβείας μας μια και οι εξελίξεις στην περιοχή είναι τραγικές και απειλείται η ζωή τους. Η φρεγάτα αναμένεται να φτάσει αύριο στην Τρίπολη.

(ΟΛΥΜΠΙΑ)

ΣΧΟΛΙΟ: Την έσωσαν από τον "δικτάτορα" την Λιβύη οι Αμερικάνοι και οι Γάλλοι με την Αραβική Άνοιξη.

Το είχε πει:

"Εάν πέσω, η Ευρώπη θα πέσει στα νύχια του Ισλάμ!!"


Ποιος; 

Εκείνος ο ΠΑΛΙΟΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ .....