Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ"

Προς το τέλος της σχολικής χρονιάς μας ζητήθηκε από το σχολείο να επιλέξουμε την δεύτερη γλώσσα που επιθυμούμε να παρακολουθήσει η κόρη μας στη Πέμπτη δημοτικού.

Αυτό που ξέραμε ήταν ότι αν συμπληρώνονταν πάνω από δεκαπέντε μαθητές σε κάθε γλώσσα θα είχαμε και τις δύο.

Τελικά με το άνοιγμα των σχολείων μάθαμε από τον νέο διευθυντή ότι τα παιδιά θα διδαχθούν μόνο Γερμανικά μια και ήταν η γλώσσα που επέλεξαν τα περισσότερα παιδιά και ‘ότι δεν ισχύει το παραμύθι για δεκαπέντε παιδιά κ.λ.π.

Επομένως δεν επιλέξαμε… ψηφίσαμε και αφού ψηφίσαμε

Ποια ήταν η διαδικασία ?

Πόσο διάφανη ήταν η ψηφοφορία?

Ποιος ήταν εφορευτική επιτροπή ?

Ποιος εκπροσώπησε τους γονείς?

Τώρα θα βάλουμε τον προβληματισμό:

Ποια γυμνάσια θα έχουν ως δεύτερη γλώσσα τα γερμανικά ?

Από τα 14 δημοτικά και λέω 14 και όχι 16 μια και το 15ο και το 8ο έκλεισαν ΟΥΠΣ «συγχωνεύτηκαν», μόνο τα τέσσερα έχουν ως δεύτερη γλώσσα τα γερμανικά.

Το 1ο δημοτικό που πηγαίνει το παιδί μου και έχει τα γερμανικά εξυπηρετείται από το 1ο ή το 6ο γυμνάσιο. Το 1ο είναι και αυτό που μας εξυπηρετεί μια και είναι το πιο κοντινό μας, αλλά μάλλον θα γίνει γαλλικό μια και τα κοντινά σε αυτό σχολεία 2ο και 14ο είναι γαλλικά.

Τελικά η επιλογή του γυμνασίου θα γίνεται με βάση τη δεύτερη γλώσσα ?

Η επιλογή των γαλλικών από εμάς έγινε μια και είναι μια γλώσσα την οποία έχουμε διδαχθεί και μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας, σε αντίθεση με τα γερμανικά, που προσωπικά δεν μπορώ ούτε να τα διαβάσω και φυσικά με την οικονομική κατάσταση μας δεν συζητάμε καν το ενδεχόμενο φροντιστηρίου.

Επομένως μια σκέψη που πλανάται στους γονείς που επέλεξαν τα γαλλικά είναι και η αλλαγή σχολείου, αυτό όμως αυτόματα θα σημάνει την αποδυνάμωση του 1ου και η αποδυνάμωση στις μέρες μας σημαίνει κλείσιμο ή όχι ?

Και μην ξεχνάτε, ότι μιλάμε για οικοπεδάρες στο κέντρο… αλλά καλύτερα να μην συνεχίσω και τους ανοίγω την όρεξη.

Άσε που βάλλω κατά της γερμανικής γλώσσας και μπορεί να με τραβάνε στην κομαντατούρ.

Να δείτε που οι «πεφωτισμένοι» που σχεδιάζουν το μέλλον μας για τα επόμενα διακόσια χρόνια έχουν βρει την «κερκόπορτα» για να εξαθλιώσουν κι ‘άλλο την δημόσια παιδία

Να είστε σε εγρήγορση τα χειρότερα έρχονται

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ STREETPRESS.GR ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΑΣΗ
Το θέμα ήταν γνωστό καιρό τώρα.

Όπως γνωστό ήταν ότι το θέμα το έψαχναν τις τελευταίες μέρες διάφοροι δημοσιογράφοι και κυρίως η Μπέττυ Γιάννα από το Streetpress.gr που τελικά το τεκμηρίωσε και το ανέδειξε.

Γι' αυτό είχαμε κάνει και μια αναφορά, μένοντας - όπως και σήμερα - στο πολιτικό μέρος και στο ιστορικό του ΠΔ για την προστασία της ρεματιάς.

http://stinplatia.blogspot.com/2011/09/blog-post_1899.html

Όσο "καμουφλάζ" και να νομίζουν κάποιοι ότι έχουν, ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ πίσω από το δάκτυλό τους.

Εμείς ΔΕΝ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ γιατί - παρά τις χυδαίες, άδικες και ανήθικες επιθέσεις που έχουμε υποστεί από το τοπικό κατεστημένο,  και τους πολιτικούς του πάτρωνες,

αρχικά στο πολιτικό επίπεδο, που είναι αποδεκτό και θεμιτό αφού ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

αλλά όμως  και στο επίπεδο ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΥΔΑΙΟ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΑΝΗΘΙΚΟ  -  από την ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΡΕΑ και ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ που έχουν πίσω τους,

πάντα βάζαμε τις δικές μας αξίες και αρχές  - όσο ιδιαίτερες και αν φαίνονται σε κάποιους, ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ - πάνω από οτιδήποτε άλλο.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,

Η ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, σταθερά προσανατολισμένο στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΕΝ, ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΣΘΗΤΟ ΔΕ, χωρίς εμμονές και ιδεοληψίες, ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΙΡΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΑΦΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΩΣ ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ (καλά ξέρω, είμαι στον πλανήτη Γκούφη. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ, αυτά πρεσβεύω).

Όμως το θέμα βγήκε στον αέρα,

Και το θέμα δεν είναι μικρό για να κάνουμε ότι δεν το είδαμε, όπως ίσως κάνουν αρκετοί που θα σφυράνε αδιάφορα τις επόμενες μέρες ή θα προσπαθούν να σας κάνουν να πιστέψετε ότι η δουλειά τους στον δήμο εξαντλείται στην παρουσία τους στις κοινωνικές εκδηλώσεις, στα πρώτα καθίσματα -  κουστουμάτοι και μεγαλοπρεπής - αφού με το γελοίο επιχείρημα "τι να κάνω εγώ, να τσακωθώ και να μη με κάνει ... αντιδήμαρχο;" θα δικαιολογούν την συνδρομή τους στην πολιτική αφασία που έχει πέσει το Χαλάνδρι.

Και μπορεί -  από την εμπειρία μου και μόνο - να είμαι σίγουρος ότι το θέμα θα ΜΠΑΛΩΘΕΙ και θα κλείσει, αλλά θα αναδειχτεί ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ότι δεν την πληρώνουν -  όπως καλά ξέρετε - ποτέ οι ισχυροί, στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.
Εδώ δεν φταίει κανένας για την SIEMENS, για την ταβέρνα θα φταίει;

Και θα "αποδειχτεί" ότι "είναι νόμιμη η ταβέρνα" ή θα ασχοληθεί όλη η δημόσια διοίκηση για να "λύσει πιθανά προβλήματα και παρατυπίες".
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ.

Πάντως σίγουρα είναι σοβαρότερο από αυτά με τα οποία καταγίνεται όλη μέρα η διοίκηση του Δήμου, διότι μιλάμε για την ρεματιά, το πιο ευαίσθητο θέμα στην πόλη μας. (Για εμάς τους Χαλανδραίους, όχι για τους Αγιοαναργυριώτες που δεν ξέρουν τι σημαίνει για το Χαλάνδρι ΡΕΜΑΤΙΑ).

Η δική μου οπτική για το θέμα όμως παραμένει διαφορετική, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ όπως πάντα, δεν είναι "δικαστική", ούτε "αστυνομική". (Οι αστυνόμοι, οι δικαστές, οι εισαγγελείς κλπ ξέρουν πώς να κάνουν την δουλειά τους, ας μάθουν και οι αυτοδιοικητικοί να κάνουν την δική τους, αλλά ούτε μαθαίνουν, ούτε τους αφήνουν, και αυτό πρέπει να σας απασχολήσει αναγνώστες μου, διότι ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ).

Η δική μου οπτική είναι ότι έχει ξανάρθει η ώρα ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ στο Χαλάνδρι (και αλλού το ίδιο ισχύει, αλλά για το δικό μας χωριό μιλάω), διότι χωρίς πολιτική παράγονται ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ.
Και η πολιτική είναι ΑΝΟΙΚΤΟ πεδίο σε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ, αφού βέβαια εγκριθούν από τους πολίτες.

Όταν κλείνει το σύστημα, με αποκλεισμούς και παράκεντρα, έχουμε ΕΚΤΡΟΠΕΣ.

Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά. Δεν είναι καινούργια και είναι επαναλαμβανόμενα τα φαινόμενα της ΠΑΡΑΚΜΗΣ.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΜΕ ΡΥΘΜΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ αφού είναι ΤΑΞΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ.

Και αυτή είναι η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΡΑΣΗ - ΒΑΣΙΟΥ που το παίζουν και καλά "απολιτίκ εφαρμοστές του νόμου" λες και είναι κατασταλτικός μηχανισμός ο δήμος. (αλλά και με όσους λένε ότι αυτά είναι "προσωπικά θέματα" και δεν ασχολούνται, αφού δεν αφορούν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ αντιπαραθέσεις, αλλά συμπεριφορές ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ προς τους δημότες του, τους κατοίκους του, τους επαγγελματίες της πόλης).

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ - ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ. Είτε είναι τοπικοί λακέδες της κεντρικής εξουσίας είτε είναι λακέδες ξένων δυνάμεων στην κεντρική εξουσία.

Ξέρετε τώρα την "απολιτίκ" επιχειρηματολογία τους: ΄"είναι μονόδρομος", "δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς", "το λέει ο νόμος (ή η τρόικα)" και όλες αυτές οι ΜΠΟΥΡΔΕΣ που επικαλούνται όσοι ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.

Θέλουν να μας πείσουν ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ να ξηλώνεις την μπαριέρα - ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ - και να ανέχεσαι να σου κλέβουν ρεύμα οι ρακέτες κάποιου που - και καλά - κάνεις πως δεν ξέρεις ποιος είναι, γιατί είναι ΙΣΧΥΡΟΣ και δεν μπορείς να τα βάλεις μαζί του.
Και να ξεκινάς τα πρόστιμα στα τραπεζοκαθίσματα από τα καλαμάκια του Νίκου, για ΕΝΑ σταντάκι. Πού; ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ.

Και να δίνεις κλήση για κατάληψη πεζοδρομίου στα υλικά επισκευής του πεζοδρομίου από τον πολίτη ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ, ΧΥΔΑΙΑ ΤΑΞΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - αφού διώκεις τους αδύνατους για λογαριασμό των συμφερόντων των δυνατών - και είναι και βαθιά ΠΑΛΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥ αφού βασίζεται στην εκδίκηση όσων δεν είναι αρεστοί στην εξουσία, είτε γιατί δεν  ψήφισαν, είτε γιατί έχουν blog, είτε γιατί θέλουν κάποιοι κολλητοί ή μπροστινοί να τους πάρουν την δουλειά, θεωρώντας ότι ο δήμος είναι βιλαέτι και τσιφλίκι των αιρετών .

Κοντεύει ένας χρόνος που μας φλώμωσαν οι αυλικοί του κ. Κουράση, να παριστάνουν τους ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΤΡΕΝΤ, διότι "αυτοί είναι της νομιμότητος" και οι¨"άλλοι, οι προηγούμενοι, οι προπροηγούμενοι,  είναι όλοι παράνομοι".
Που "παρέλαβαν χάος και ανομίες" και τώρα "όλα θα τα κάνουν αυτοί - τα τέρατα της ηθικής και της νομιμότητας - νόμιμα".

Ακόμα και οι εξ εισαγωγής ΣΩΤΗΡΕΣ που αφού έσωσαν την Διώρυγα της Κορίνθου, τους Αγίους Αναργύρους και την ... Αλεξανδρούπολη ήρθαν να σώσουν και εσάς από τους παρανόμους που ψηφίζετε.

Αλήθεια τι θα πουν τώρα στον σουβλατζή που - ΝΑΙ ΕΙΧΕ ΑΥΘΕΡΕΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΟΣΤΑΝΤ - και η πυγμή του νόμου εξαντλήθηκε επάνω του -  όταν δει το έγγραφο της πολεοδομίας που λέει σαφώς ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΔ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, όπως άλλωστε δήλωσε και η κα Καπερώνη (Διευθύντρια της Πολεοδομίας) και προχθές ακόμα στο Streetpress, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κας Γιάννα; Θα πάει εκεί η δημοτική αστυνομία να επιβάλλει τη νομιμότητα;Από ποια παρανομία νομίζεις εσύ αναγνώστη μου, ότι έπρεπε να αρχίσει η επιβολή της τάξεως και της ευνομίας από την τεχνική υπηρεσία του Βάσιου και την δημοτική αστυνομία;

 Και τώρα τι εντολές θα δώσουν στις υπηρεσίες τους ο ΒΑΣΙΟΣ, ο Φώτης Μπάβας (πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας) και ο Γιώργος Κουράσης- ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ;

Θα αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος από την ταβέρνα του Παντελή ; (καλά λέμε και καμιά μαλακία σε κάνα περαστικό)

Ο κος ΚΟΥΡΑΣΗΣ  δηλώνει ότι "τώρα με τη νέα διοίκηση, όλα θα γίνονται χωρίς εκπτώσεις στο νόμο, όπως έκαναν οι - κακοί - παλαιότεροι"

ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ  ΑΠΟ ΕΔΩ , ΑΝΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΠ, όπου το θέμα εκκρεμεί 3 χρόνια. (Λέμε και καμμιά μαλακία σε κάνα περαστικό να περάσει η ώρα).
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ (και νομικά ίσως) ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ.

Και για την "ηθική" πλευρά του θέματος, αρμόδιοι είναι ο παπα Σπύρος και ο παπα Λάμπρος στον Άγιο Αθανάσιο (η ταβέρνα ανήκει στον χώρο της ενορίας του) και δεν πρόκειται να ανακατευτούμε στις δουλειές τους, εμείς οι ... αμαρτωλοί. Η "ηθική" είναι υποκειμενικό ζήτημα.

 Για τη νομική πλευρά του θέματος - αν υπάρχει - ας ασχοληθεί ο εισαγγελέας υπηρεσίας. Εμείς δεν...

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΝΟΥΜΕ - ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και σε επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τις πράξεις του.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ !

Και πρέπει να επιλέξει  μια ΘΑΡΑΛΛΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ στον λαό του Χαλανδρίου και μια ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ καθώς και την ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ του ηγετικού σχήματος του δήμου, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Και ΝΑΙ όπως είπε ο Μπουτάρης στα δικά του κερατιάτικα   http://stinplatia.blogspot.com/2011/09/40.html "δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων" αλλά την πολιτική της κοινωνικής αναλγησίας ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ "ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ"  ΤΗΝ ΛΑΝΣΑΡΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ Ο Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ .
Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουμε ξαναζήσει στον δήμο μας ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Περιμένουμε ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ, ό,τι θέλει να πει ο "εγκαλούμενος" Δήμαρχος της πόλης μας, αν θέλει. ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΟΛΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ.

Ο Δήμαρχος Γ. Κουράσης   που ξέρει ότι ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ .

Αλλά "ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ".

Και η ΑΡΧΗ του Γιώργου Κουράση είναι ΑΠΟΥΤΑ ΑΣΗΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ.

Περιμένουμε και τις εξηγήσεις και διευκρινίσεις του Βασίλη Κουνέλη, στον οποίο έχει παραπέμψει το θέμα ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του streetpress.gr, ως νομικού του συμβούλου.

Περιμένουμε τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης που ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.

Και περιμένουμε και την συνέχεια ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ που γνωρίζουμε ότι έρχονται, αφού το κουτί της Πανδώρας στο Χαλάνδρι άνοιξε.

ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ....


Δικαστική απόφαση (τελεσίδιή;) κοινοποιήθηκε προχθές στον Δήμο ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ι.Ν. της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ στην Τούφα.
Σύμφωνα με αυτή, το προαύλιο του ναού ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΙ (!!!) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.
Αν αμφισβητούνται ακόμα και προαύλια εκκλησιών ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ την εποχή της τρόικας, του Βάσιου και του Κουράση;
Και πώς είναι δυνατόν ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ αμφισβήτησης ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ να άνοιξαν ξαφνικά στην πόλη μας;;; (Θυμίζουμε αντίστοιχη περίπτωση στην πλατεία Χίου).

Το προαύλιο αυτό έχει διαμορφωθεί το 1997 από τον δήμο σε συνεργασία με τον Ι.Ν.

Τι συναίβει ξαφνικά;
Πώς τόσα χρόνια δεν είχάν προκύψει τέτοια ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ζητήματα;;;

Ανταλλαγή του ... προαυλίου της εκκλησίας με οικόπεδο στο Πάτημα προτείνει ο Νίκος Πανταζής στον Βάσιο, όπως αναφέρει στο blog του http://pantazisnikos.blogspot.com/, από όπου πληροφορηθήκαμε το θέμα  (διότι εμίς κάνουμε ΠΑΝΤΑ αναφορά στις πηγές μας Νίκο).

Απάντησεις - Διευκρινίσεις από τον δήμο ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. Όλοι οι αρμόδιοι είναι σε σύσκεψη ... ως γνωστόν. (όχι δηλαδή ότι απευθυνθήκαμε διότι δεν έχει νόημα).


ΠΕΔ Αττικής: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Με 10 έδρες, το Αυτοδιοικητικό Κίνημα,(το ΠΑΣΟΚ) κέρδισε τη μάχη στις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής έναντι 9  της Αττικής-Αυτοδιοίκησης Πολιτών (ΝΔ)

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

Από το ΠΑΣΟΚ οι: Ν. Σαράντης (δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, ο οποίος θα είναι και ο νέος πρόεδρος, Γ. Καπλάνης (δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας), Θ. Ορφανός (δήμαρχος Αλίμου), Παναγιώτης Ντούρος (δήμαρχος Αχαρνών), Στ. Κασιμάτης (δήμαρχος Κορυδαλλού), Δ. Μπουραΐμης (δήμαρχος Φύλης) και Κ. Καλλίρης (δήμαρχος Ζωγράφου), καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Γιαννακόπουλος, Β. Μαργαρίτης και Γ. Μπρούλιας.
Από τη ΝΔ οι: Ν. Χιωτάκης (δήμαρχος Κηφισιάς) Κ. Ιωαννίδης (δήμαρχος Βριλισσίων), Ν. Μελετίου (δήμαρχος Ασπροπύργου), Β. Ξύδης (δήμαρχος Χολαργού) και Διον. Χατζηδάκης (δήμαρχος Π. Φαλήρου), καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Διάκος, Αν. Καρλάς, Δ. Νικολάου και Π. Χαροκόπος.
Από τη ΔΗΜΑΡ: ο Γ. Ιωακειμίδης (δήμαρχος Ρέντη-Νίκαιας), καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Κελάφας.
Από το ΚΚΕ: ο Θ. Κοτσαμπάς (δήμαρχος Πετρόπουλης) και ο δημοτικός σύμβουλος Π. Τσουκαλάς.
Από το ΣΥΝ: ο Π. Φιλίππου (δήμαρχος Σαρωνικού) και ο δημοτικός σύμβουλος Σπ. Τζιόκας.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *