Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ....Η ανακοίνωση τη Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του δήμου για όσα έγιναν στον δήμο και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, είναι δυστυχώς πολύ κατώτερη των περιστάσεων και μένει μόνο στο ζήτημα της συμπεριφοράς του Συμεών, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

Όχι βέβαια ότι περιμέναμε ..... "να λάμψει η αλήθεια" από σκηνοθετημένους σκυλοκαβγάδες που δεν βάζουν ποτέ ΤΟ ΘΕΜΑ επί τάπητος, επί της πραγματικής του διάστασης, αλλά μεταθέτουν την "αντιπαράθεση" στις "εντός των τειχών συμπεριφορές", λες και αυτό αφορά τον γονιό που δεν βρήκε θέση στον δημοτικό παιδικό σταθμό για το παιδί του γιατί "δεν μπορούσαν οι εργαζόμενοι να προσφέρουν την υπηρεσία τους σε δυο τρία παιδάκια παραπάνω αφού είχαν ανυπέρβλητο φόρτο εργασίας και οι προδιαγραφές της άριστης λειτουργίας των παιδικών σταθμών δεν το επέτρεπαν"!

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Καταδικαστέα μεν, ακραία, απαράδεκτη η συμπεριφορά του Συμεών ΟΚ -  εμείς την έχουμε γνωρίσει και βιώσει, οπότε δεν μας κάνει εντύπωση, ούτε βέβαια θα την δικαιολογήσουμε.

Η ανοχή στον αυταρχισμό, πόσο μάλλον η επιβράβευσή του, όταν αυτός αφορά άλλους,  είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι γυρίζει και πέφτει στα κεφάλια των καιροσκόπων οπαδών και υποστηρικτών του.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ και αστερίσκους.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!
Γιατί έγινε η έκτακτη συνέλευση;

Ποια ήταν Η ΑΙΤΙΑ, όχι το αποτέλεσμα.

ΝΑΙ! Ο ΣΥΜΕΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ!

Το "εσωτερικό υπηρεσιακό  σύστημα" του δήμου - το  κατεστημένο του δήμου - όμως έχει ανεχτεί και μάλιστα έχει υποστηρίξει πολλές παρεκτροπές απέναντι σε εργαζόμενους και όχι μόνο, για όσους δεν είναι "μέσα στο κόλπο".

Ξεκίνησε από πριν, ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ και την ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ.

Και έχει επιχειρήσει να φιμώσει όσους τόλμησαν να μην σιωπήσουν.

Έχει ανεχθεί προσβολές και απειλές σε εργαζόμενους κατ' επανάληψη.

Ακόμα και γιατί εργάζονταν στα ρεπό τους σε ιδιωτικά μεροκάματα, για να συμπληρώσουν τα μειωμένα από τα μνημόνια έσοδά τους.

Έχει ασκήσει μηνύσεις απέναντι σε αιρετούς εκπροσώπους των ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥΣ δημοτών - που δεν είναι όλοι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ούτε όλοι σύμμαχοι της στην αλλοπρόσαλλη πολιτική που εφαρμόζει..

Έχει υποστηρίξει τον αυταρχικό δήμαρχο με LIKισμούς, όταν δήλωνε με στόμφο σε αναρτήσεις στα social media ότι θα ασκήσει αγωγές με χρήματα του δήμου σε πολιτικούς του αντιπάλους αιρετούς.

Το "εσωτερικό υπηρεσιακό κατεστημένο του δήμου" θεωρεί ότι οι υποθέσεις της διαχείρισης του δήμου, των δημοτικών παιδικών σταθμών, του δημοτικού ταμείου είναι μια υπόθεση "ΕΣΩTEΡΙΚΗ", "ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ" που αφορά μόνο την "καλή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιακών και της διοίκησης".

Οι απέξω - ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ και οι ΕΝΤΟΛΕΙΣ των αιρετών ΔΗΜΟΤΕΣ - ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ.

Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ  - τόσο την δική τους, όσο και της διοίκησης με πρώτιστο τον δήμαρχο - ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ στις μεταξύ τους σχέσεις τον ΤΡΙΤΟ παίκτη αυτού του ιδιότυπου ΤΡΙΓΩΝΟΥ: Τον δημότη ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥΣ! 

Λες και είναι ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ ο δημότης Χαλανδρίου!
ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ όλων των "υπαλλήλων" (με την κατά νόμο έννοια) του δήμου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων δεν μας είπε γιατί έγινε ο καβγάς!

Δεν θεώρησε σημαντικό ο Πρόεδρος της Προέδρου του Δημάρχου να σε ενημερώσει ΔΗΜΟΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ για τον λόγο για τον οποίο τσακωθήκανε!

Είναι κατά την εκτίμησή τους ένας "ενδοοικογενειακός καβγάς"! Δεν σε αφορά!

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Αλλά όλα αυτά πετάχτηκαν στην θάλασσα για ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ για τους εντός των τειχών!

Και ενημερώθηκες ΜΟΝΟ για το ότι ο Συμεών είναι αυταρχικός γιατί μίλησε - ΚΑΚΩΣ - απαράδεκτα στους συνδικαλιστές  του Συλλόγου των Εργαζομένων.
ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ!

Από την ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, το οποίο  έσπευσε - αξιολόγησε ως σημαντικότερο - να σου πει στην ανακοίνωσή του, ότι ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ανακοίνωσής του "θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το δίκιο του".

ΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΟΜΩΣ;

ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΙΠΕ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ!

 Και  μάλλον υπονοεί ότι το δίκιο του θα αποκατασταθεί αν ο Συμεών τους μιλάει με το "ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΣ"!

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΣ, αυτό είναι δεδομένο!

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΜΩΣ  ΔΙΚΙΟ ΔΗΜΟΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΔΙΜΕΡΗ ΣΧΕΣΗ;

Θα μάθεις βέβαια τι έγινε από αυτούς που ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ και ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ!

ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ γιατί δεν επιχειρούν να σου υποκρύψουν πληροφορίες και  σου λένε ότι ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ που πρέπει να ξέρεις για να κρίνεις.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Και στην δημοκρατία ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΡΙΤΗΣ!

Και όποιοι θέλουν να κρίνεις χωρίς να ξέρεις ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ από όπου και αν αυτός προέρχεται! 

Α.Ν.

ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ....


Αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Δήμου μας (29-9-2016).ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Η Έκτακτη και Επείγουσα Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 29-09-2016, με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην τρίωρη στάση εργασίας (09:00-12:00) που κήρυξε το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων, λόγω της πρωτοφανούς «απαγόρευσης» του Δημάρχου για την ώρα διεξαγωγής της, με παρουσία του Προέδρου της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Ν. Τράκα, του Γ. Γραμματέα της Ε.Ε. Β. Πετρόπουλου και του Μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Χ. Ευθυμίου αποφάσισε:

Α) ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου –που δυστυχώς δεν συμβαίνει πρώτη φορά - απέναντι στο σωματείο των εργαζομένων, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 26-09-2016, με υβριστικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς και τη διαστρέβλωση των γεγονότων για τη δημιουργία εντυπώσεων καθώς το σωματείο ουδέποτε ζήτησε ή συναίνεσε σε λογικές «εξυπηρετήσεων» ή επιλεκτικής προνομιακής μεταχείρισης ημετέρων και ουδέποτε αντάλλαξε ύβρεις και βαριές κατηγορίες, μόνο δέχτηκε, σε μια κοινά ομολογουμένως εποικοδομητική μέχρι τότε συζήτηση.

Β) ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ άλλο αυταρχικές συμπεριφορές, από οποιοδήποτε μέλος της Διοίκησης, που θίγουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των εργαζομένων και θα αντιδράσει δυναμικά προκειμένου να αποφευχθούν.

Γ) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΟ ότι η χρηστή διοίκηση ενός Δήμου είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας ανάμεσα στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, την οποία επιδιώκουμε με κάθε τρόπο και έχουμε αποδείξει πολλές φορές έμπρακτα.

Δ) Να προγραμματίσει ανοικτή συνάντηση - συζήτηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων με τη Διοίκηση και παρουσία σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Ε) Η αντίδραση των εργαζομένων είναι ΔΙΚΑΙΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον οποιονδήποτε.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

http://sedhalandriou.blogspot.gr

ΚΑΜΑΡΙΛΑ .....

 

 Καθυστέρησαν οι αναρτήσεις μας σήμερα γιατί πήγαμε για επιτόπιο ρεπορτάζ στο δημαρχείο και την Παπάγου όπου διεξάγεται η έκτακτη γενική συνέλευση του δήμου.

Σκοπός η αναζήτηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ σε μια διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του Συμεών και του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ σωματείου των εργαζομένων - μην ξεχνάμε ότι πρόεδρος του σωματείου είναι ακόμα κατά παράβαση κάθε έννοιας συνδικαλιστικής δεοντολογίας - ο σύζυγος της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Με την οποία, όπως και με τους αντιδημάρχους του το ρεπορτάζ λέει ότι έγινε ο Συμεών μπίλιες.

Με αφορμή όχι ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ αλλά την "συμπεριφορά" του Συμεών, λέει απέναντι στο σωματείο.

Τους έβρισε και του πέταξε έξω από το γραφείο του. "ΟΞΩ ΡΕΕΕ" τους φώναζε λέει.

Η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχοι πήγαν να του πουν να συμπεριφέρεται καλύτερα στον σύλλογο (..... η πρόεδρος είναι η ίδια που δεν δίνει τον λόγο σε επικεφαλής παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο) αλλά τσακώθηκε και μαζί τους

Η γενική συνέλευση πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Ξέρουμε όλο το παρασκήνιο. ΟΛΟ!

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΤΙΚΟ! ΑΗΔΙΑ!

Περιμένουμε την Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων να καταλήξει, για να μην θεωρηθεί ότι επιχειρούμε παρέμβαση μέσω της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Είμαστε περίεργοι α δούμε τι θα αποφασιστεί και κυρίως ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ.
Διότι αν ανακοινωθούν ΟΛΑ θα είναι μεγάλο ρεζιλίκι.

Μετά θα μιλήσουμε και εμείς.

Αυτή την ώρα ο Συμεών έκανε ανάρτηση στο φατσομπούκι που μιλάει για πιέσεις εξυπηρέτησης ημετέρων από τον σύλλογο των εργαζομένων (και μέλη της διοίκησης με τα οποία τσακώθηκε;)

Επίσης μιλάει για 
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ!

"Είναι ωστόσο σημαντικό να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του δήμου ότι δεν πρόκειται να συναινέσω σε λογικές εξυπηρετήσεων ή επιλεκτικής προνομιακής μεταχείρισης ημετέρων όπως αυτές απαιτήθηκαν από μέλος της διοίκησης του σωματείου προχθές, σε ότι αφορά αμιγώς υπηρεσιακά θέματα όπως μετακινήσεις ή τοποθετήσεις προϊσταμένων. Πολύ περισσότερο όταν αυτά συνδέθηκαν με άδικους ισχυρισμούς για τιμωρίες ή διώξεις προσώπων που ουδέποτε έγιναν από τη διοίκηση και μάλιστα με προσπάθεια να συγκαλυφθούν (ή και να επιβραβευτούν;) ακραίες συμπεριφορές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμα και ρατσιστικές."