Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΨΑΧΝΟΥΝΕ ....


"Φέτος, ο Αγώνας αποκτά και χαρακτήρα ανάδειξης της αλληλεγγύης, καθώς καλεί τους δρομείς και τους θεατές να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης."

 Από το μήνυμα - κάλεσμα του δημάρχου κ. Ρούσσου. 

 

 Όλο το μήνυμα του "fit - Ρούσσου" για όσους έχουν βάλει την άθληση στην καθημερινότητά τους:

Υποδεχόμαστε τον 4ο Αγώνα δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου τη μεγαλύτερη και τη μαζικότερη αθλητική γιορτή της πόλη μας.
Φέτος, ο Αγώνας αποκτά και χαρακτήρα ανάδειξης της αλληλεγγύης, καθώς καλεί τους δρομείς και τους θεατές να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.
Ένας Αγώνας που φέρνει σε επαφή τους συμμετέχοντες με τη Ρεματιά, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά της.
Μια αθλητική συνάντηση που προωθεί έναν άλλο τρόπο ζωής, προσελκύοντας χιλιάδες πολίτες που έχουν πλέον εντάξει την άσκηση και το τρέξιμο στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου

Συμεών (Σίμος) Ρούσσος

 Και το .....

Κάλεσμα Εθελοντών

O 4ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου έρχεται! Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9 το πρωί η πόλη μας θα γεμίσει με μικρούς και μεγάλους δρομείς. Σ’ αυτή την προσπάθεια και για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του αγώνα απευθύνουμε και πάλι πρόσκληση στους Εθελοντές. Η συμμετοχή των εθελοντών σε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της πόλης του Χαλανδρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Σημειώνεται ότι οι εθελοντές που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο στη διάρκεια της προετοιμασίας, όσο και την ημέρα διεξαγωγής του Αγώνα.
Οι ενδεικτικοί τομείς που τα μέλη σας μπορούν να βοηθήσουν είναι:
  • Δείκτες – οδηγοί για τη διαδρομή
  • Γραμματειακή υποστήριξη
  • Υπεύθυνοι για τη φύλαξη των ρούχων των αθλητών
  • Παρουσία στους σταθμούς ανεφοδιασμού
Στη συνέχεια θα λάβετε ενημέρωση σχετικά με τον τομέα και τη συγκεκριμένη θέση που υπάρχει ανάγκη
(Υπάρχει πιθανότητα να μην επιλεγείτε στην θέση που έχετε δηλώσει, αλλά σε κάποια άλλη όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, γι’ αυτό και θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι την αποδέχεστε).

Για τη συμμετοχή σας θα πρέπει να κατεβάσετε την Δήλωση Συμμετοχής,να τη συμπληρώσετε και να τη στείλετε στο email: agonasrematiashalandriou@halandri.gr. Εναλλακτικά μπορείτε να τη στείλετε στο fax 2132023925. Οι δηλώσεις μπορούν να σταλούν μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο email: agonasrematiashalandriou@halandri.gr ή στο τηλέφωνο 2132023874.
Η συμπαράσταση των Εθελοντών στον 4ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς είναι πολύτιμη για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους αγωνιζόμενους.
Σας ευχαριστούμε θερμά και σας περιμένουμε.
Η ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ!Όπως μας ενημέρωσε επίσημα ο Διοικητής του ΑΤ Χαλανδρίου Αστυνομικός Υποδιευθυντής κος Μαργέτης Αναστάσιος, μόλις τώρα που επικοινωνήσαμε μαζί του, η ΕΛΑΣ και πολύ περισσότερο το ΑΤ Χαλανδρίου δεν ζήτησε χρήματα για να καλύψει τον αγώνα της ρεματιάς.

"Πώς το λέτε αυτό, από πού προκύπτει ότι ζητήθηκαν χρήματα από την ΕΛΑΣ" μας ρώτησε ο διοικητής του ΑΤ.

 Του διαβάσαμε την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο.

"Εμείς είμαστε εδώ για την ασφάλεια των πολιτών, θα διαθέσουμε την αναγκαία δύναμη και δεν έχουμε ζητήσει χρήματα από τον δήμο, θα πρόκειται για κάποια παραδρομή" μας είπε ο κος διοικητής.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ - ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!

ΑΛΛΑ Ε - ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΙΣΩΣ;

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΚΑΙ ΜΗ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ "ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ"

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΡΕΜΑΤΙΑΣ: ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ή ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ;;;

 

Αύριο το δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την παρακάτω εισήγηση για τον ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΡΕΜΑΤΙΑΣ που ανέλαβε να διοργανωσει με την "συμβολική" αμοιβή των 5000 ευρώ   η εταιρία με την επωνυμία "ΤΡΕΧΑΤΕ - ΕΛΛΑΔΑ" (τρεχάτε δηλαδή μπας και γλυτώσετε από την Ελλάδα) χωρίς να πάρει τα έσοδα των διαφημίσεων και χορηγιών, που μετά όμως άλλαξε την απόφασή της η διοίκηση και ενέκρινε να πάρει και τις χορηγίες  για να καλύψει τα έξοδα της διοργάνωσης .... σου λέει.

ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ - ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ πριν μερικές μέρες για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ του ΑΓΩΝΑ ΡΕΜΑΤΙΑΣ.

ΑΤΙΜΟΥΛΙΚΑ! ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΥΤΣΙΚΑ ΕΤΣΙ; ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΪΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ;; 

Αλλά δεν ήταν όλες οι πλευρές του σκανδάλου φαίνεται. ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ!

Διαβάστε την εισήγηση και αν δεν καταλάβετε και εσείς ό,τι καταλαβαίνω εγώ και που δεν είναι και  καθόλου κολακευτικό για την ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ του τοπικού κατεστημένου (που δεν θα το γράψω ακόμα γιατί έχουμε σε εξέλιξη δημοσιογραφική έρευνα επί του θέματος ) τότε να μας γράψετε παρακαλώ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.

Την ασφάλεια του αγώνα αναλαμβάνει η ΕΛΑΣ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Κατόπιν αιτήματος Γκάκα - όπως μας ενημέρωσαν από το ΑΤ Χαλανδρίου - στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ - σου λέει - ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

Αυτό γίνεται βέβαια - να χρεώνονται το προσωπικό και τα μέσα της ΕΛΑΣ -  όταν η ΕΛΑΣ δουλεύει για ΙΔΙΩΤΕΣ (όπως και στα γήπεδα ποδοσφαίρου).
ΤΟΤΕ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΗΣ!

Μένει να απαντηθεί ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ αφού ανέθεσε την διοργάνωση σε εταιρία που μας έχει ψοφήσει στους .... δεθελοντισμούς τα τσαμπαμάγκικα και τα παραμύθια τόσα χρόνια.

Τελικά μου φαίνεται ότι οι μόνοι εθελοντές θα είναι .... οι υπάλληλοι του δήμου εκείνη την Κυριακή.

Και κυρίως οι ΙΔΟΧ. Οι σκλάβοι. 
Που "εθελοντικά" κάνουν τα πάντα και συμφέρουν.

Θα τους βάλουν - με το ζόρι - να δουλέψουν .... εθελοντικά ΚΥΡΙΑΚΗ για να γίνει "εθελοντικά" ο αγώνας και να πληρωθεί η RUNNING GREECE (Τρέχατε ποδαράκια μου να μην σας χέσει ο κώλος μου).

Αληθεία ψάχνω να καταλάβω τι θα καλύψει τελικά η εταιρία που διοργανώνει και πήρε τα λεφτά και τις χορηγίες.
ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΟΗΘΑ ΜΕ!

Μην έχει να πληρώσει τον Αφέτη που θα ρίξει την πιστολιά στην αφετηρία ή τους πολιτικάντηδες που θα δίνουν μετά τα μετάλλια;

ΠΥΡΟΒΟΛΑΩ ΑΜΑ ΘΕΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ! ΤΣΑΜΠΑ. 
(Αλλά να βάλουν μέσα άσφαιρα γιατί ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ και δεν είναι να κρατάω πιστόλι με σφαίρες μέσα).

Και μας κάνουν και αγωγές από πάνω τα θρασίμια, επειδή τους λέμε "ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ" και μάλιστα διακομματικό.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!!


Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΣ:

Ο Δήμος Χαλανδρίου με τις υπ. αριθ.335/2015 και 355/2015 αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου ενέκρινε την διενέργεια διεξαγωγής του 4ου Αγώνα Δρόμου Μεικτής Διαδρομής στην Ρεματιά Χαλανδρίου στις 15/11/2015.

Στο πλαίσιο της ασφαλούς διεξαγωγής του αγώνα, απαιτείται η διάθεση προσωπικού και μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη παροχή υπηρεσιών που αφορούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τη φύλαξη σημείων της διαδρομής, καθ’ όλη τη διάρκεια του.

Συγκεκριμένα θα χρειαστούν οκτώ (8) άτομα προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και δύο (2) μοτοσυκλέτες.

Η διάρκεια προετοιμασίας και διεξαγωγής του αγώνα υπολογίζεται από 5 έως 6 ώρες και σύμφωνα με το ΦΕΚ 888/Β/21-03-2012, το κόστος για τη παροχή υπηρεσιών από την Ελληνική Αστυνομία, υπολογίζεται στο ποσό των 1.700,00 €.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3α του άρθρου 158 του Ν.3463/06 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει σχετικά.

Για την αντιμετώπιση της δαπάνης έχει συνταχθεί η προβλεπόμενη Πρόταση Ανάληψης Υποχρέωσης (ΠΑΥ) ύψους 1700,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. η οποία εγκρίθηκε από τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών και καταχωρήθηκε με α/α 1096/02.11.2015 στο Μητρώο Δεσμεύσεων έτους 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 113/2010, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ)


Τώρα πες με εσύ φαλλοκράτη, σωβινιστή και όλα αυτά που μας λένε οι γυναίκες όταν ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!

ΜΑ ΚΑΛΑ!
 ΒΑΖΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΟΤΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑΜΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΥΨΩΣΕΙ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ;;;;


ΠΑΣ ΚΑΛΑ ή ΕΙΣΑΙ ΒΑΖΕΛΟΠΙΑΣΜΑ;;;
'
Εξ ονόματος όλων των σύγαμβρων διμαρτυρόμαστε έντονα και δηλώνουμε ότι η παρουσία μας στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο θα διακοπεί ασχέτως εξελίξεως των θεμάτων (που δεν είναι και σοβαρά άλλωστε) στις 21.15 ΑΚΡΙΒΩΣ!
Γι΄αυτό φροντίστε να αρχίσει η συνεδρίαση στην ώρα της και όχι μετά από μια ώρα όπως γίνεται συνήθως επί της προεδρίας της κυρίας προέδρου. 

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 4η Νοεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού Ο.Ε. 2014 της «Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου».

2. Τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Γ΄ τριμήνου 2015 του Δήμου.

3. Ορισμός υπογραφόντων σύμβασης συνεργασίας αποδοχής καρτών.

4. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

5. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

6. Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τους υπ΄ αριθ. 26/2015 & 28/2015 χρηματικούς καταλόγους & χρέωση στους πραγματικούς οφειλέτες.

7. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από τον υπ΄ αριθ. 28/2015 χρηματικό κατάλογο.

8. Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τους υπ΄ αριθ. 36/2015, 20/2015 & 28/2015 χρηματικούς καταλόγους & χρέωση στον πραγματικό οφειλέτη.

9. Διαγραφή οφειλής από τον υπ΄ αριθ. 426/2015 χρηματικό κατάλογο (αριθμ. πρωτ. 30958/23-10-2015).

10. Διαγραφή οφειλής από τον υπ΄ αριθ. 426/2015 χρηματικό κατάλογο (αριθμ. πρωτ. 30963/23-10-2015).

11. Έγκριση πίστωσης για διάθεση προσωπικού και μέσων της ελληνικής αστυνομίας για την παροχή υπηρεσιών στον 4ο αγώνα δρόμου μεικτής διαδρομής Ρεματιάς Χαλανδρίου.

12. Τροποποίηση – συμπλήρωση της υπ΄ αριθμ. 354/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί Παραχώρησης χρήσης Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

13. Εφαρμογή του επικαιροποιημένου συστήματος διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου Χαλανδρίου.

14. Λήψη απόφασης καταστροφής αναλώσιμων υλικών στο κεντρικό Κ.Α.Π.Η. του Τμήματος Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Χαλανδρίου.

15. Λήψη απόφασης σκοπιμότητας για την προμήθεια «Προμήθεια δομικών υλικών» με Α.Μ. 95/15 για το έτος 2015.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΡΩΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥς ΧΩΡΟΥΣ


33ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

Το Χαλάνδρι, μεταξύ άλλων επτά Δήμων της Αττικής, έχει την τιμή να φιλοξενήσει στα γεωγραφικά του όρια, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, ένα αγώνισμα με τεράστια αξία και συμβολισμούς για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό παγκοσμίως.
Ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, συμμετέχει στον «33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών» ο οποίος φέτος διεξάγεται την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015. Η εκκίνηση θα δοθεί από το γήπεδο του Μαραθώνα ώρα 09.00 και ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Το Χαλάνδρι, είναι στο 35ο χλμ της Μαραθώνιας Διαδρομής και είναι το σημείο στο οποίο οι αθλητές πλέον ξεχωρίζουν, όσον αφορά την κατάταξη τους για τον τερματισμό. Διανύοντας τα πρώτα 35 χλμ της διαδρομής, ο 1ος αθλητής θα είναι στο Χαλάνδρι μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά, περίπου 10.45 και ο τελευταίος περίπου στις 13.30.
Επίσης, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, η Δημοτική Αρχή διοργανώνει αγώνα μικρών παιδιών, ηλικίας 11-12 ετών από τα δημοτικά σχολεία της πόλης. Ο αγώνας είναι 400μ. ενταγμένος στην Μαραθώνια Διαδρομή, με σημείο εκκίνησης την  Λεωφ.Μεσογείων και Ζωοδόχου Πηγής και τερματισμού την Λεωφ.Μεσογείων και Αιτωλίας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 και θα συμμετάσχουν περίπου 200 παιδιά. 
Καλούμε όλους τους δημότες και τους κατοίκους του Χαλανδρίου να χειροκροτήσουν τους δρομείς, μικρούς και μεγάλους και μαζί με την μουσική της φιλαρμονικής του Δήμου μας να ενθαρρύνουμε την προσπάθεια τους.
Τέλος, ευχόμαστε σε όλους τους Χαλανδραίους που θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο και στους αγώνες 10χλμ και 5χλμ  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.  

                                                                                      
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ &; ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα του Κέντρου Ημέρας «ΙΡΙΣ»


Έκθεση φωτογραφίας διοργανώνει την Τετάρτη 4, Πέμπτη 5 (ώρες 10.00-14.00) και Παρασκευή 6 Νοεμβρίου (ώρες 14.00-20.00), στην αίθουσα εκδηλώσεων οδός Παπάγου 7 η ομάδας φωτογραφίας του Κέντρου Ημέρας «ΙΡΙΣ», της Εταιρίας Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων «ΙΡΙΣ».

Το Κέντρο Ημέρας «ΙΡΙΣ» ιδρύθηκε το 2004 και απευθύνεται σε άτομα με ψυχικές διαταραχές, καθώς και στις οικογένειές τους. Λειτουργεί στο πλαίσιο του 6ου Τομέα Ψυχικής Υγείας, ο οποίος περιλαμβάνει τους δήμους Βορειανατολικής Αττικής. Παράλληλα συνιστά ένα οργανωμένο πλαίσιο με θεραπευτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, που ως στόχο έχουν τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και την όσο δυνατόν πληρέστερη κοινωνική τους ένταξη. Το πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτό α)να πλαισιώνονται θεραπευτικά και να αναπτύσσουν μια πιο υγιή μορφή επικοινωνίας, β)να έχουν δυνατότητα προσωπικής έκφρασης, γ)να καλλιεργούν τις ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες τους, δ)να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, αποφεύγοντας την περιθωριοποίηση, την κοινωνική απομόνωση και κατ’ επέκταση το ενδεχόμενο μιας υποτροπής

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, διοργανώνει

ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

της κ. Μαρίνας Κόντζηλα, Ψυχολόγου-εκπαιδεύτριας ομάδων γονέων

με Θέμα: «τα όρια στη διαπαιδαγώγηση παιδιών-αντιμετώπιση της αρνητικής συμπεριφοράς του παιδιού στην καθημερινότητα»

Η ομιλία θα γίνει τη Δευτέρα 2/11/2015, και ώρα 7:00 μμ. στο χώρο του σχολείου μας.

Θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στην ομιλία:

· Τι είναι τα όρια;

· Πόσο σημαντικά και απαραίτητα είναι για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού;

· Με ποιους τρόπους πρέπει να βάζουν οι γονείς τα όρια;

· Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι γονείς και τους δυσκολεύουν στην καθημερινότητα όταν το παιδί τους αρνείται να συνεργαστεί; (π.χ. αρνείται να φάει ή να διαβάσει).

· Πότε ένα παιδί γίνεται χειριστικό και πώς πρέπει να το αντιμετωπίζουμε;

· Σε ποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμο να απευθυνόμαστε σε ειδικό ψυχικής υγείας για συμβουλευτική υποστήριξη γονέων;

Με τη συμμετοχή σας, στηρίζετε την προσπάθειά μας για ουσιαστική και τεκμηριωμένη ενημέρωση σε θέματα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.

Σας περιμένουμε.
Το ΔΣ του συλλόγου

Αγωνιστικός ξεσηκωμός να μην περάσουν τα μέτρα που πάνε τη ζωή μας στην κόλαση
Πλατεία ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10 10556 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο 6980602038
http://www.syndikatoota.blogspot.com e-mail: syndikatoota@gmail.com


Την Τετάρτη 4 Νοέμβρη έχει χαρακτηριστεί ως Πανελλαδική Ημέρα συμβολικής Κατάληψης των Δημαρχείων από τις 10.00 το πρωί έως τη 13.00 το μεσημέρι με στόχο να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους αλλά και η λαϊκή οικογένεια που θα κληθεί να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη για τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και την μαζική συμμετοχή τους στην πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 12 Νοέμβρη

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους, τα σωματεία τις λαϊκές επιτροπές της γειτονιάς τους άνεργους, τους συνταξιούχους, μαζικούς φορείς της γειτονιάς να πάρουν απόφαση για μαζική συμμετοχή στην απεργία. Να υψώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος ώστε να εμποδίσουμε, να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του βάρβαρου αντιασφαλιστικού εκτρώματος για μας και τα παιδιά μας.

Προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο έγκλημα.

Καταργούν την κοινωνική ασφάλιση μετατρέπουν την ασφάλιση σε προνόμιο λίγων, όσων έχουν να πληρώσουν το πανάκριβο εμπόρευμα. Πετσοκόβουν πάλι τις συντάξεις, τις μετατρέπουν σε συντάξεις πείνας, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67. Απαλάσσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από τα ανταποδοτικά τέλη, μειώνουν την χρηματοδότηση στους δήμους. Σε λίγο όλοι θα κληθούμε να πληρώσουμε το λογαριασμό στα δημοτικά τέλη και τα ανταποδοτικά. Καταργούν τη προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς! Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Ιδιωτικοποιoυν δημοτικές υπηρεσιες με μια σειρά από προσχήματα, αλλά πάντα στην κατεύθυνση της παραχωρήσης των δυνάμει κερδοφόρων υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες, που θα χρηματοδοτούν τα κέρδη τους με την αύξηση των ανταποδοτικών αντιτίμων στα λαϊκά στρώματα. Στο στόχαστρό τους η άμεση ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Φέρνουν νέο μισθολόγιο με μειώσεις μισθών και σύνδεση των απολαβών με την προθυμία να εφαρμόσει ο κάθε εργαζόμενος τις πολιτικές επιλογές κυβέρνησης και δημάρχων, που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά στρώματα των δήμων μας, αλλά και τα δικαιώματα τών συνάδελφων μας.

Χτυπάνε αλύπητα όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας για να μπορέσουν να δημιουργήσουν τους όρους για να ανάκαμψουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήματικών ομίλων. Τα μέτρα αφορούν όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των δήμων που εργαζόμαστε.

Τους επιστραφούμε τα μέτρα ως απαράδεκτα.! Δεν έχουν την συναίνεσή μας στο σφαγιασμό μας! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη χαμοζωή που μας ετοιμάζουν! Δεν θα γίνουμε δούλοι τον 21αιώνα!

Καλούμε τους τοπικούς φορείς για να αναλάβουμε κοινή δράση. Το ασφαλιστικό που, δεν κατάφεραν να το γκρεμίσουν συθέμελα στα πέντε χρόνια της κρίσης, δεν θα επιτρέψουμε να το γκρεμίσουν οι «δήθεν αριστεροί» για λογαριασμό του κεφαλαίου. Η δύναμη του λαού είναι ανεξάντλητη. Η επίθεση τους θα ανατραπεί μόνο με το γενικό ξεσηκωμό! Όλοι μαζί με ανυποχώρητο σκληρό ταξικό αγώνα, με βήμα κλιμάκωσης την απεργία στις 12 Νοέμβρη, μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε!

Να τους δείξουμε τη δύναμη μας! Κάθε μέρα, κάθε ώρα στο δρόμο του αγώνα!

H Διοίκηση του Συνδικάτου