Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Οι normies και το Έγκλημα του …. «φούφουτου»


Άρθρο γνώμης του Ευάγ. Αθανασιάδη (*)

Είναι καιρός που ο λεγόμενος Δυτικός Πολιτισμός μέσω των κοινωνικών δικτύων ανέδειξε μια νέα «μορφή τύπου ανθρώπων», τους αποκαλούμενους normies, που διαμορφώνουν άποψη μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να χρησιμοποιούν καμία άλλη πηγή γνώσης και πληροφόρησης.

Η λέξη normie είναι παράγωγο του normal (φυσιολογικό) και σημαίνει «το σωστό» ή αν θέλετε «ο κανόνας».

Το πρότυπό το διαμορφώνει ο «ινστρούχτορας»(1), που μέσω των κοινωνικών δικτύων καθορίζει τι είναι δημοφιλές (σωστό) και οι normies το αποδέχονται ως σωστό, χωρίς να το εξετάσουν και χωρίς να λειτουργήσει η κρίση τους, χωρίς να το ελέγξουν.

Στη καθημερινότητα οι normies χαρακτηρίζονται σαν απόλυτα πειθήνια όργανα, σαν άτομα απύθμενης ηλιθιότητας, με σοβαρή έλλειψη γνώσεων ακόμη και για τα πιο βασικά θέματα και έννοιες.

Αποβλακωμένοι, αποκοιμισμένοι και τους συναντάς σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Δεν ανησυχούν για το τι συμβαίνει γύρω τους εκτός και αν υπάρχει κάτι δημοφιλές ή το έχει ανακοινώσει το πρότυπό τους (ινστρούχτορας). Δεν χρειάζεται να τους ελέγξεις ή να τους ψάξεις. Μπες στα κοινωνικά δίκτυα και παρακολούθησε τις αναρτήσεις και τα σχόλια τους.Δύο παραδείγματα. Ένα του παρελθόντος και ένα του σήμερα.

1. Στο παρελθόν: Το πρότυπο που επαγγέλλεται δημοσιογράφος, υπερπροέβαλε τις ιδιότητες του χυμού των φύλων της ελιάς, γνωστής και σαν φραπελιάς, με «εμπεριστατωμένα στοιχεία».

Τα αποτελέσματα δύο: Το ένα ήταν ότι γέμισαν τα νοσοκομεία από κρούσματα δηλητηρίασης και το άλλο αποτέλεσμα, ότι πέτυχε η δοκιμή. Ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας μετατράπηκε σε … Normies.

2. Στο σήμερα τώρα: Ακούμε από πρότυπα (ινστρούχτορες), με το επάγγελμα του πολιτικού.

«Είναι έγκλημα όταν όλος ο κόσμος τους αποκαλεί Μακεδονία …. εμείς θα τους λέμε Φούφουτους;» Δλδ το είπαν όλοι, είναι normie. Και αφού είναι «κανόνας» όλοι οι normies θα το ακολουθήσουν, δεν εξετάζουν τι είναι ορθό, τι είναι λογικό, τι είναι πρέπον. Άλλωστε οι δοκιμές πέτυχαν. Το αποτέλεσμα … στο μέλλον το εγγύς ή το μεμακρυσμένο.

Εδώ ο υπέρτατος διεθνής οργανισμός, ο ΟΗΕ, έρχεται και επιτάσσει η ονομασία των Σκοπίων, να τελεί υπό την έγκριση-συναίνεση της Ελλάδος. Από όλα τα κράτη του ΟΗΕ, Μόνο της Ελλάδος.

Και αυτή την επιταγή, την υιοθετούν άλλοι δύο ισχυροί διεθνείς οργανισμοί, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Και έρχεται ο κάθε Ινστρούχτορας, ο κάθε Φούφουτος και παραβλέπει το μείζον και εστιάζεται στο έλασσον. Τι λένε κάποιοι. Να παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας, επειδή υπάρχει η αυθαιρεσία των αδικοπραγούντων.

Άκουσον-άκουσον λογική υπερήφανης Εθνικής διαπραγματευτικής γραμμής.

Και ποιος το λέει; με ποια ιδιότητα; Καμία!

Αλλά ας πάμε σε ένα απλοϊκό παράδειγμα. Σε μια μικρή κοινωνία σε κάποια γυναίκα της κώλυσαν το παρατσούκλι πχ «καριόλα». Αυτή όταν πάει να συστηθεί ή να δηλώσει σε μια υπηρεσία τα στοιχεία της θα δηλώσει «καριόλα», επειδή το λένε όλοι;

Αλλά γιατί ο ΟΗΕ όρισε, μόνο την Ελλάδα; Διότι διαπίστωσαν ότι υπάρχει παραχάραξη ιστορικών γεγονότων, υπάρχει αδικοπραξία κατά της Ελλάδος.

Και επιτάσσει απαραίτητη προϋπόθεση την αποδοχή του ονόματος από την Ελλάδα, και μάλιστα χωρίς περιορισμούς και χωρίς ορισμού κανόνων, παραμέτρων και περιορισμών. Στην απόλυτη και αποκλειστική προαίρεσή της.

Δικαίωμα κατά την απόλυτη βούληση και γνώμη της Ελλάδος. Όλη η τράπουλα δική μας. Ένα τεράστιο διαπραγματευτικό όπλο. Μια μεγάλη επιτυχία.

Το δίκαιο με εμάς, τα γεγονότα με εμάς, οι συνθήκες υπέρ ημών. Και εμείς ψάχνουμε να παραδοθούμε!

Τους πιέσαμε λίγο και αποδέχτηκαν την αλλαγή της σημαίας τους, που ήταν με τον ήλιο της Βεργίνας. Ο λαός τους το δέχτηκε. Σήμερα και οι ποιο ακραίοι και φανατικοί σκοπιανοί ανεμίζουν την τροποποιημένη σημαία. Από το κόσμημα στο ακατανόητο. Είναι δεκτικοί σε αλλαγές αρκεί να επιμείνουμε. Ξέρουν ότι έχουν άδικο.

Υποψιαζόμασταν ότι ίσως έχουμε πολιτικούς μικρούς και ανίκανους.

Τώρα προσπαθούν να ξεπεράσουν και κάθε έννοια γελοιότητας; Ή και κάθε έννοια προδοσίας;

Σας θυμίζει μήπως τα γεγονότα με το σχέδιο Ανάν; Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι αφορισμοί, οι ίδιοι παραλογισμοί! Οι ίδιες αβασιμότητες συλλογισμού!

Και μετά ο Ένας, η υπέρβαση, η λύτρωση, η λογική, η πρόοδος, η ευημερία!

Και όλες οι φοβίες.. χίμαιρες! Τίποτε αληθινό!

Ένας ..ο Παπαδόπουλος..ο Τάσος Παπαδόπουλος.. Ένα όνομα που από τώρα έχει περάσει στην Ιστορία! Ένας απέναντι σε όλους, αλλά σύμφωνος με την βούληση του Λαού. Μέσα στην οχλοβοή, τις σειρήνες και την παραζάλη αφουγκράστηκε την επιταγή του Έθνους.

Εάν δεν μπορείτε, εάν δεν το πιστεύετε, εάν έχετε παραδοθεί εσωτερικά, εάν δεν έχετε μέσα σας Εθνικό παλμό και ζήλο..Ε τότε εγκαταλείψτε αυτό το λειτούργημα… και πάτε να κάνετε καμιά άλλη δουλειά ..ή άλλη δουλεία..

Αφήστε το Έθνος ήσυχο να τραβήξει τον Ιστορικό του δρόμο.

Η Ιστορία και ο Θεός θα ετοιμάσουν άλλον Έναν «Παπαδόπουλο».

(*) Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης Είναι Συνταγματάρχης ε.α.

(1) Ινστρούχτορας : Καθοδηγητής, αναφέρεται κυρίως σε καθοδηγητή κομμουνιστικής οργάνωσης ή κόμματος. Πεπειραμένο πρόσωπο, με γνώσεις, μεταδοτικότητα, που καθορίζει τον τρόπο ενεργείας, αποτελεί αντικείμενο μίμησης, που επιχειρεί να αλλάξει ολοκληρωτικά κάποιον.


ΣΧΟΛΙΟ ΑΝ: Να μπανάρετε μόνο τον Αθανασιάδη, ντάξει;

ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΚΟΜΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΦΟΡΑ;Αύριο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του "εργαζόμενου" στο WASTE FOR THINK".

Κανονική συνεδρίαση είναι η προ ημερησίας συζήτηση επιτρέπεται. Να βάλουε κανένα θέμα άραγε;

Σκέφτηκα - για πρώτη φορά σε αυτά τα τριάμισι χρόνια - να κάνω χρήση του δικαιώματος πρότασης ένταξης θέματος.

Είναι ένα προνόμιο του "επικεφαλής παράταξης" που δεν έχω κάνει χρήση ποτέ γιατί θεωρώ ότι τα "εξ οφίτσιο" προνόμια τα χρησιμοποιείς με σύνεση και ακριβώς από την χρήση (ή κατάχρηση) των προνομίων που - εξ αντικειμένου - αποκτάς όταν εκλέγεσαι κρίνεται αν είσαι ΨΩΝΙΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣ, ΑΔΙΚΟΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ,  ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΣΤΑΘΕΡΟΣ, ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ κλπ.

Σκέφτηκα να φέρω ψήφισμα για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ στο δημοτικό συμβούλιο. 

Έτσι και αλλιώς βιομηχανία ψηφισμάτων έχει γίνει για κάθε θέμα που απασχολεί τους δημοσίους υπαλλήλους, ας βγάλει και ένα ψήφισμα για τα εθνικά θέματα, σκέφτηκα. Τζάμπα είναι.

Γιατί να μην βγάλει δηλαδή και ένα ψήφισμα που απασχολεί την μεγάλη, την ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλειοψηφία του ελληνικού λαού και όχι μερικούς ή έναν;

Άσε που θα γίνει μεγάλο καλαμπούρι και θα πέσουν μάσκες σε όλα τα δημοτικά μαγαζιά από την ψηφοφορία για την ένταξη και την ψήφιση του ψηφίσματος που θα πρότεινα.
Μπάχαλο θα γινόταν.

Ξέρουμε και εμείς τακτικισμό, δεν είναι προνόμιο της καργαριστεράς ή της - μετρ - Λούλας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

Δεν θα το κάνω γιατί το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου είναι ένα ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ όργανο που λειτουργεί σε συγκεκριμένο συνταγματικό και νομικό πλαίσιο με αντικείμενο  την διαχείριση συγκεκριμένων θεμάτων της πόλης.

Πολλά από αυτά είναι ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΑ για το μέλλον, για τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας και αρκετά από αυτά έχουν και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ - ΤΑΞΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ.

Η απόπειρα αποπροσανατολισμού του δημοτικού συμβουλίου - από όπου και αν προέρχεται - από την  σε βάθος ενασχόλησή του, ως συλλογικό υποκείμενο,  με τα θέματά του δεν είναι απλώς μια ακραία λαϊκιστική και οποτρτουνιστική συμπεριφορά.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ εν τέλει  ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, που έχει την ρίζα της στην αντίληψη ότι το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ λειτουργεί για να υποτάσσεται - από την πλειοψηφία που διαμορφώνεται σε αυτό κάθε φορά - ως ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, στο άτομο ή την παρέα (παράταξη, κόμμα)  και τις (όποιες) επιδιώξεις τους (πολιτικές , συνδικαλιστικές, κομματικές κλπ) και όχι για την πόλη, το σύνολο των δημοτών και την αναζήτηση των καλύτερων ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΩΝ λύσεων γι΄αυτούς.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ στο δημοτικό συμβούλιο και για έναν ακόμα λόγο: Διότι ΕΜΕΙΣ διατυπώνουμε την ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ ΜΑΣ και την άποψή μας για το θέμα, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ μέσο  για την αποκόμιση  παραταξιακών ή προσωπικών κερδών, δια της απόπειρας ανάδειξής μου εις "ένδοξον Χαλανδραίον  Μακεδονομάχο, και μέγα εθνοπατριώτη"  και πολύ περισσότερο δεν το χρησιμοποιούμε ως  ΜΕΣΟ ΔΙΧΑΣΜΟΥ της τοπικής κοινωνίας δια των εκπροσώπων της, επιθυμώντας να προσδώσουμε σε κάποιους εξ αυτών τον τίτλο του εθνοπροδότεη, Μακεδονοπουλητή κλπ.

Επειδή ήδη σε δήμους άρχισε το πανηγύρι για "ψηφίσματα για το Μακεδονικό" και η παραταξιακή εκμετάλλευσή του, είπα να καθαρίσω από σήμερα ότι Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Άγγελος Νταβίας δεν θα μετάσχει σε μακεδονοκαπηλειά μέσα στο θεσμικό όργανο και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται ότι στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για όλους, να δείξουν και να κριθούν για το αν είναι ευαίσθητοι, έντιμοι, καθαροί, αριστεροί, δεξιοί, νεοφιλελέδες ή οπορτούνες του κερατά, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, εννίοτε -   ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, δεν είναι ανάγκη να κρύβονται πίσω από ..... τον εργαζόμενο, τον Φραγκούλη Φράγκο ή τον Γκορτζίδη και την Ελένη Πορτάλιου.

ΥΓ: Είναι άλλο θέμα βέβαια ότι ο ενεργός πολίτης Άγγελος Νταβίας - εκπροσωπώντας όμως ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ -  θα καθορίσει την στάση του απέναντι στο συλλαλητήριο της ερχόμενη Κυριακής μέσα από την συλλογική απόφαση της πολιτικής συλλογικότητας που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ μετέχει, την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης Μάη, που συνεδριάζει αύριο.
ΑΣΧΕΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΣ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

522 θεσμικοί φορείς και πολίτες στηρίζουν το αίτημα της Επιτροπής για τη Σωτηρία του Ελληνικού προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας


ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
(αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, αιρετών της αυτοδιοίκησης, βουλευτών, ευρωβουλευτών, επιστημόνων του περιβάλλοντος και εκπροσώπων των κινημάτων για την πόλη και το περιβάλλον στην Αττική και ευρύτερα τη χώρα)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/1/2018

Οι υπογραφόμενοι / υπογραφόμενες 522 θεσμικοί φορείς και πολίτες καταθέσαμε σήμερα δια του δικηγόρου μας κ. Μάριου Χαϊνταρλή προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νικόλαο Σακελλαρίου και τον εισηγητή επί του σχεδίου προεδρικού διατάγματος με τίτλο «Έγκριση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά Περιφέρειας Αττικής» πάρεδρο κ. Δημήτριο Βασιλειάδη υπόμνημα των απόψεών μας σε σχέση με το εν λόγω υποβληθέν σχέδιο ΠΔ.

Επισυνάπτουμε κατάλογο των 522 ατόμων (519) και φορέων (3) που συνυπογράφουν τα κατατεθέντα τεχνικό και νομικό υπόμνημα. Για το περιεχόμενο των αντιρρήσεών μας θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

Πρώην και νυν ευρωβουλευτές (συνολικά 8)

Γλέζος Μανώλης π. βουλευτής και ευρωβουλευτής
Σακοράφα Σοφία, ευρωβουλεύτρια
Χουντής Νικόλαος ευρωβουλευτής
Αλαβάνος Αλέξανδρος π. ευρωβουλευτής και βουλευτής
Χρυσόγελος Νίκος π. ευρωβουλευτής
Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια π. αν. υπουργός Οικονομικών
Διώτη Ηρώ π. βουλεύτρια
Κυρίτση Αγλαΐα π. βουλεύτρια

Αιρετοί της αυτοδιοίκησης (συνολικά 74)

Δήμαρχοι 2
Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Βρεττάκος Χρήστος / Χαλανδρίου: Ρούσσος Σίμος

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης 1
Ελληνικού-Αργυρούπολης: Κορτζίδης Χρήστος

Αντιδήμαρχοι 9
Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Περδίκη Παναγιώτα, Συράκου Σταυρούλα Πολιτισμού και Αθλητισμού/ Ν. Φιλ/φειας Ν. Χαλκηδόνας: Μανωλεδάκης Θεόδωρος Τεχνικών Υπηρεσιών, Παπαλουκά Ευτυχία Παιδείας και Πολιτισμού/Χαλανδρίου: Γερολυμάτος Κώστας Τεχν. Υπηρεσιών, Γκάκας Σέργιος Πολιτισμού, Χριστουλάκης Δημήτριος Περιβάλλοντος - Καθαριότητας, Χριστούλη Έλενα Οικονομικών-Διοίκησης και Κοινωνικής Πολιτικής, Κουράσης Θύμνιος Παιδείας

Πρόεδροι δημοτικού συμβουλίου 2
Χαλανδρίου: Γαλάνη Ευαγγελία / Ν. Φιλ/φειας Ν. Χαλκηδόνας: Πάνου Γιώργος

Περιφερειακοί σύμβουλοι 7
Περιφέρειας Αττικής: Αδαμόπουλος Νίκος, Θανοπούλου Κατερίνα, Κούκα Μαρίνα, Μαντάς Ασημάκης, Νικολιδάκη Φλωρεντία, Πρωτονοτάριος Γιάννης, Ράϊκου Ζωή

Δημοτικοί Σύμβουλοι 51
Αθηναίων: Αγγελοπούλου Αθηνά-Ελευθερία, Κωνσταντίνου Πέτρος / Αιγάλεω: Αρώνης Χαράλαμπος /Αμαρουσίου: Μαγιάκης Λευτέρης/ Βριλησσίων: Ηλίας Ορέστης, Τσούτσιας Γιάννης / Γαλατσίου: Παναγιώτου Σπύρος, Παπαδοκωστόπουλος Άρης/ Γλυφάδας: Βαγγελάτου Ειρήνη/ Δάφνης- Υμηττού: Λαμδά Δέσποινα/ Ελευσίνας: Καββαδίας Μελέτης / Ελληνικού-Αργυρούπολης: Κοκκίνης Γιώργος Κοροβέσης Παναγιώτης Κωνσταντινίδου Παναγιώτα Μαραγκός Γιάννης Μπούκας Βασίλειος, Ντάλλας Νίκος/ Ιλίου: Χρόνης Γεώργιος /Καλλιθέας: Αναγνώστου Λεωνίδας / Λυκόβρυσης-Πεύκης: Πάγκαλος Μανόλης / Ν. Φιλ/φειας Ν. Χαλκηδόνας: Ανδρέου Χριστίνα, Καλαμπόκης Γιάννης, Κουμαριανός Βαγγέλης, Παπακώστας Βασίλειος, Πρελορέντζος Αρσένης/ Νίκαιας - Ρέντη: Θωϊδου Κατερίνα, Κουρκούτη Στέλλα, Παπαδόπουλος Κώστας/ Παλαιού Φαλήρου: Αμαξοπούλου Ελένη/ Παπάγου-Χολαργού: Ζήκας Περικλής /Περιστερίου: Βαφειάδου Αντωνία, Ζούτσος Νικόλαος Πατρικίου Κατερίνα /Πετρούπολης: Ζαχαράκης Κωνσταντίνος/ Χαϊδαρίου: Ασπρογέρακας Κώστας, Σκαμπά Αθηνά/Χαλανδρίου: Αθανασάτου Ιωάννα, Αθανασούλη Αγγελική, Αλεξίου Θεόδωρος, Βατάκα Βασιλική, Ευσταθίου Τάσος, Κασίμης Χρήστος, Κατούφα Ευγενία, Κιούσης Θανάσης, Λιερός Γιώργος, Λυμπεράτος Γεράσιμος, Μαγριπλής Δημήτρης, Μάζη Χρυσούλα, Μπούμπα Κωνσταντίνα, Τσίγκος Κωνσταντίνος, Φασίτσα Καλλιόπη

Κοινοτικοί σύμβουλοι 2
4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων: Γαρίδη Έφη / 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηναίων: Κλείτσα Όλγα

Πανεπιστημιακοί
ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ: Αγγελόπουλος Βένιος, Σπαθής Γεράσιμος / Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ : Αναστασόπουλος Νίκος, Βαϊου Ντίνα, Παπαϊωάννου Τάσης, Σαρηγιάννης Γιώργος / Πάντειο Παν/μιο: Ανδρεάδης Γιάγκος / ΕΚΠΑ : Βελισσαρίου Σίσσυ / King's College Παν/μιο Λονδίνου: Κουβελάκης Στάθης / ΕΑΠ : Λεοντίδου Λίλα, Σωτήρης Παναγιώτης / ΕΚΠΑ ΜΠ: Ρηγοπούλου Πέπη / Παν/μιο Ιωαννίνων: Σολομών Εσθήρ / Παν/μιο Μακεδονίας: Σταματόπουλος Δημήτρης / Παν/μιο Brown: Χαμηλάκης Γιάννης / Χαροκόπειο Παν/μιο: Χατζημιχάλης Κωστής /Παν/μιο Εδιμβούργου: Τραυλού Πέννυ

Από τον επιστημονικό / κοινωνικό χώρο
Μαρκέτου Σταματία πρόεδρος, Γκότσης Στάθης, Κόμβου Μαρία - Καλλιρρόη, Κουτσούμπα Δέσποινα, Σακαλή Όλγα, Χαμηλάκη Κατερίνα μέλη ΔΣ Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων / Ανδριανάκης Μιχάλης, Βασιλάκης Αντώνιος επίτιμοιέφοροι αρχαιοτήτων / Βασάλου Σοφία ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων / Βίτσου Ιωάννα ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων / Ζαφείρη Όλγα ΔΣ Παν/ου Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών ΥΠΠΟ /Λούπου Αθηνά - Χριστίνα, επίτιμη δ/ντρια ΥΠΠΟΑ / Γεωργιάδης Φαίδων, Καρανίκας Ιωάννης, Κλουτσινιώτη Ουρανία πολεοδόμοι - χωροτάκτες / Κατερίνη Αντωνία, πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων / Μαούνης Αντώνης, πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής / Φιντικάκης Νικόλαος, Δ.Σ. Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων UIA / Μπουσουλέγκας Αλέξανδρος, διευθυντής ΕΛΚΕΘΕ /Βεργέτης Δημήτρις, ψυχαναλυτής / Σκλαβούνος Γεράσιμος, πολεοδόμος-χωροτάκτης / Σκούμπη Βίκη, αρχισυντάκτρια περιοδικού αληthεια

τον συνδικαλιστικό χώρο
Γεωργιάδου Φίλη του Σταυριανού, μουσικός, ΔΣ εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής/Γιαννούλια Κατερίνα, Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ /Καβάλλα Φανή, πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής/ Καλομοίρης Γρήγορης, μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ/Κρητικός Μάριος, Αντιπροσωπία ΤΕΕ, ΔΣ εργαζομένων ΟΑΕΔ, ΔΣ Κοινωνικού Πολυκέντρου ΑΔΕΔΥ/Πετρόπουλος Δημήτρης πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ/Τουλγαρίδης Κώστας, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτ. Εκπαίδευσης «Κ. Σωτηρίου», μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ

Κοινωνικά κινήματα
Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό: Βαταβάλη Φερενίκη, Ιατρίδου Μαρία-Ελένη, Καμπούρη Ευστρατία, Μαστρογιαννόπουλος Παναγιώτης, Πορτάλιου Ελένη, Τότσικας Πάνος /Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας: Καλογρίδη Ηλιάννα, Κοκκινάκης Θοδωρής, Ρουμπάνης Χρήστος /Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή: Βοζικάκης Γεώργιος,Ζωϊδης Μιχάλης /Οικολογικό Δίκτυο: Παρασκευόπουλος Γιάννης / Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνος: Βάσσου Βασιλική / Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Βήχας Γιώργος, Μπαδογιάννης Προκόπης, Παπαγκίκα Κατερίνα /Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Αργαλιώτης Κώστας, Γιαννόπουλος Νίκος, Λαφαζάνη Όλγα / Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Ελληνικού: Κίνιας Σπύρος, πρόεδρος/ Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείριση Απορριμμάτων: Κεφαλάς Τάσος, Σπανούδη Δέσποινα / Σύλλογος για τα Ρέματα «ΡΟΗ»: Ευφραιμίδης Ιωσήφ, Κωνσταντινίδου Ροδούλα / Στέκι Αλληλεγγύης Παλλήνης: Φικούρα Αγγελική / Ομάδα Ποδονίφτης: Παπακώστας Κώστας / Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»: Βασιλακάκης Στέφανος/ Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων: Παπαγεωργίου Χρυσούλα/ Επιτροπή Λόφων Φιλοπάππου: Παπασαράντης Γαβριήλ /

Τέχνες και γράμματα
Γέρου Κάτια, ηθοποιός, Γουνελά Βούλα, εικαστικός, Κατζουράκης Κυριάκος ζωγράφος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, Παπαδημητρίου Μάνια, ηθοποιός, Τζιαντζή Μαριάννα συγγραφέας, δημοσιογράφος, Χατζηαργυρού Έρση ζωγράφος, Χρυσοβιτσάνου Αγγελική γλύπτρια, περιοδικό Θέσεις: Βαλλιάνος Χρήστος, Δημούλης Δημήτρης, Ιωακειμογλου Ηλίας

Δημοσιογράφοι, εκδότες
Αργυροπούλου Τζώρτζια, Λιόντος Γεράσιμος, Ρινάλντι Ροδόλφος