P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αξιολόγηση εξπρές από ανεξάρτητη Επιτροπή όλων των υπουργείων, των φορέων τους, των Περιφερειών και των Δήμων ζήτησε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ


ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ, ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ, ΜΑΛΑΚΑ!

ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κιμητοποίησή τους - σε αναμονή και των αποφάσεων της ΚΕΔΕ - αλλά ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΉ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ για να εκτονωθεί η κατάσταση με τα σκουπίδια στο Χαλάνδρι και να βελτιωθεί η κατάσταση, εν όψη και πιθανής απόφασης για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι του δήμου δείχνουν μόνοι τους υπευθυνότητα και κοινωνική ευθύνη αποδεικνύοντας ότι δεν χρειάζεται κανείς να τους υποδεικνύει το καθήκον τους, δεν χρειάζονται απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, κλείνοντας στόματα των καλοθελητάδων.

Αύριο στις 8 το πρωί η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου θα ξανασυγκληθεί στο ΚΕΠ για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.


ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΓΙΑ.... ΧΑΦΙΕΔΕΣ! ΑΜΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ!

Ο ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ 2


Στα του χωριού τώρα ...

Η βδομάδα κύλισε απεργιακά στον δήμο.

Η απεργία πήγε καλά, η εκτίμησή μας είναι ότι από αυτή την μάχη οι εργαζόμενοι στον δήμο Χαλανδρίου θα βγουν πιο ενωμένοι και με μεγαλύτερη συλλογικότητα από αυτή που είχαν πριν από αυτή

Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και πιστώνεται στην "άπειρη". Που δείχνει ότι όσοι τα λένε αυτά απλά τα λένε γιατί φρικάρουν που βλέπουν - ηλικιακά - την μπογιά τους να περνάει σιγά σιγά, να πρέπει να παραδώσουν τα σκήπτρα αλλά .... δεν.

Δυστυχώς η διοίκηση του δήμου έδειξε όμως για άλλη μια φορά ότι έχει αδυναμία να διαχειριστεί την οποιαδήποτε τρικυμία, ακόμα και αν αυτή γίνεται σε ποτήρι.

ΕΛΕΟΣ! 
ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΗΤΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και εμφανίστηκε από τον ίδιο τον δήμαρχο της πόλης ότι αυτή η 5μερη αποχη από την εργασία των υπαλλήλων θα "καταστρέψει" τον εύρυθμα λειτουργούντα δήμο του:
Οι κοινωνικές υπηρεσίες (του δημοτικού παντοκοροϊδείου) δεν θα εξυπηρετούν τους δημότες (?), η κατάσταση στα σχολεία (που πέφτουν ταβάνια) δεν θα διορθωθεί,  μπετζίνα για τον στόλο των οχημάτων δεν θα είχε ο δήμος και θα σταματήσουν τα λεωφορεία στο τέλος του μήνα ...

Πρωτόγνωρες δηλαδή καταστάσεις για τον δήμο Χαλανδρίου που διαλύθηκε από την απεργία των εργαζομένων. 

Άσε μας ρε δήμαρχε να χαρείς. Λες και ζούμε στις Βρυξέλλες.

Και βέβαια αν είναι έτσι δεν είναι χαραμοφάηδες αλλά υπεραπαραίτητοι στο κοινωνικό σύνολο, αφού πέντε μέρες να μην δουλέψουν διαλύεται το σύμπαν. Έτσι δεν είναι; ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!

Δεν βγήκε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στο δημοτικό συμβούλιο για την απεργία. Η κάθε παράταξη είχε το δικό της - λέει - και ήταν κακό που δεν κατέληξαν ομόφωνα. Κυκλοφορεί αυτή η "χριστιανική" άποψη.

Για κάτσε τε ρε παιδιά όμως. Δηλαδή πώς να βγει κοινό ψήφισμα με τις "κυβερνητικές" παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου; Γιατί να γίνει αυτό; Επειδή είμαστε όλοι φίλοι; Δηλαδή σε ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ, που είναι κατ' εξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΟ θέμα, δεν έχει να κάνει με διαχείριση δημοτικού θέματος, τι νόημα έχει ένα ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα;

Για να δώσει ΑΛΛΟΘΙ στους κυβερνητικούς να αποκρύψουν τις ευθύνες τους; Να μπορούν να είναι και με τον αστυφύλακα (κυβέρνηση - τρόικα) και με τον χωροφύλακα (εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, ΚΟΙΝΩΝΙΑ);

Δηλαδή τι θέλετε - αυτοί που το λέτε αυτό; Να δικαιώσετε όσους στο δημοτικό συμβούλιο σας είπαν "είμαστε μαζί σας, είμαστε με τους εργαζόμενους αλλά στο νομικό πρόσωπο που είμαι εγώ πρόεδρος σας ζητώ να μην απεργήσετε"; ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ για αν είναι δίπλα σας; Δεν λέει!

Ή θέλετε να βγει κοινό ψήφισμα με όσους από πίσω σας λένε: ΚΑΘΑΡΑ: "ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΩΡΕ, ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ".  ¨Η μήπως δεν ξέρετε ότι έτσι λένε και μπροστά σας κάνουν τους "δικούς σας";

Ε δεν γίνεται να ζητάτε κάθε φορά να γίνονται "ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ, μαλλιά κουβάρια." Διότι δεν έχει κανένα νόημα. Διότι δεν θα σας σώσει, δεν θα μας σώσει η ομοφωνία με τους κυβερνητικούς αλλά Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Και βέβαια γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μέσα στις κυβερνητικές παρατάξεις στελέχη ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΤΟΥΣ και ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ. 
Ακόμα και ΚΟΡΥΦΑΙΑ στελέχη των κυβερνητικών παρατάξεων.

Και γνωρίζουμε ότι άλλοι, αντιμνημονιάκηδες μπροστάρηδες το 2010 που τότε είμαστε παρέα - απέναντι στις επιλογές του ΓΑΠ και την ένταξη της χώρας υπό διεθνή επιτήρηση - άλλοι - σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι - που μαζί κατεβαίναμε στην πλατεία των Αγανακτησμένων, άλλοι που μαζί τρέχαμε για τον Αλέξη Μητρόπουλο, τώρα την έχουν δει μνημονιακότεροι του Ράιχεμπαχ διότι θεωρούν ότι ο σφαγιασμός των δημοσίων θα τους λύσει το πρόβλημά τους ή γιατί είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Βενιζέλος.

Βλέπετε εμείς έχουμε ένα κακό στην πολιτική μας διαδρομή:
Κάνουμε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και όχι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ συμμαχίες. Συμμαχίες σε υπαρκτή ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ βάση.
Και αυτό θα κάνουμε και τώρα.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ και σε αυτό καλούμε ή αυτοπροτεινόμαστε για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με όσους το αποδέχονται όμως, όχι με όσους είναι φίλοι μας, και το αφήνουμε αναρτημένο σε δημόσια κρίση και μελλοντική λογοδοσία στους κριτές ΟΛΩΝ ΜΑΣ: τους ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ μας ψηφοφόρους.

Δύσκολα και πρωτόγνωρα πράγματα που είμαστε όμως ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι σε αυτά θα συναντηθούν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και όχι κατά δήλωση ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ δυνάμεις της πόλης, η επόμενη γενιά των Χαλανδραίων πραγματικά αυτοδιοικητικών που θα συμπράξουν και θα νικήσουν μαζί  για λογαριασμό των δημοτών και μόνο.

Πολύ σοβαρά το πήραμε και θα το χαλαρώσουμε τώρα, αλλάζοντας πορεία:

Ξέρετε την οδό ΑΚΑΚΙΑΣ.
Όχι ΜΑΛΑΚΙΑΣ ρε.
ΑΚΑΚΙΑΣ!

Θα σας πούμε αύριο.

(συνεχίζεται)


Ο Γ.Γ. ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

http://stinplatia.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7232.html
http://stinplatia.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3220.html

Οφείλω να διευκρινίσω ότι τα σχόλιά μου δεν είχαν κάτι προσωπικό κατά του συγκεκριμένου δημάρχου, αλλά αφορούν την γενικότερη αρχή της ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ, για όσους χειρίζονται δημόσιο χρήμα, και της άρνησης του Έλληνα σε οποιοδήποτε επίπεδο διοίκησης και αν βρίσκεται, σε οποιαδήποτε μορφή ελέγχου. Φαντάζομαι ότι κανένας εχέφρων συμπολίτης μας δεν θα διαφωνήσει με την διαφάνεια, τον έλεγχο και την λογοδοσία. Δεν δέχομαι να αναφέρονται όλοι αυτοί οι αιρετοί στο αυτοδιοίκητο, όταν χρηματοδοτούνται και από άλλους, πλην της «τσέπης τους».

Δεν είχα σκοπό να δώσω συνέχεια στο θέμα, αλλά για τον συγκεκριμένο δήμο έτυχε να πέσουν στα χέρια μου κάποια δεδομένα.

Διάβασα κάποιο ΦΕΚ (τεύχος Β, φύλλο 107, 24/1/2013), καθώς κάποιο από τα δημοσιεύματα με αφορά επαγγελματικά. Επειδή όμως ο Θεός αγαπάει και το νοικοκύρη, έτυχε να πέσει το μάτι μου και στις άλλες δύο αποφάσεις σε αυτό, καθώς με εντυπωσίασαν: Για τον δήμο Νίκαιας – Ρέντη εγκρίνονται με δύο αποφάσεις, για τους μόνιμους και τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους στην Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη δήμου Νίκαιας Ρέντη, συνολικά 119 εργαζόμενους, από 20 ώρες υπερωρία ανά μήνα για τον καθένα, για όλο το 2013.

Από αυτό εγώ καταλαβαίνω τα εξής:
Υπάρχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 119 εργαζόμενοι, ΜΟΝΟ στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου.
Εγκρίνονται 2.380 ώρες υπερωρία ΑΝΑ ΜΗΝΑ, (ή 2380 Χ 12 = 28.560 ώρες το χρόνο), για να βγαίνει η δουλειά τους.

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς παρέχεται στους δημότες, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι δεν υπάρχει γέρος που δεν του μετράνε το ζάχαρο δυο φορές τη μέρα, ή πιτσιρίκι που του αλλάζει την πάνα η μάνα του.

Μακάρι να παρέχεται έργο στην περιοχή και να καταφέρει ο δήμαρχος να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου, φοβάμαι όμως ότι με τέτοιες ενέργειες, κατάλοιπα της συνήθειας του παρελθόντος, καλοπιάνουμε τους «υποτακτικούς μας» με χάντρες και καθρεφτάκια, αλλά αυγατίζει το χρέος.

Θα συμφωνήσω ότι οι κοινωνική προσφορά είναι ανεκτίμητη, αλλά ας γνωρίζουν και οι πολίτες τι γίνονται τα χρήματα που πληρώνουν.

Να τι θα μπορούσαμε να είχαμε γλυτώσειστο Χαλάνδρι, με λίγο παραπάνω έλεγχο στους "αιρετούς".

Αντιγράφω από το τελευταίο δημοσίευμα της Πλατείας: "το θέμα - στον καταλογισμό του ποσού των 335000 ευρώ που φέρονται ως "αχρεωστήτως καταβληθέντα" για εκτέλεση εργασιών που αμφισβητείται ότι έγιναν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο."

Φιλικά
Γ. Γ.

(Δεν ξέρω αν μπορείς να δημοσιεύσεις το ΦΕΚ, ή τουλάχιστον τα πινακάκια).

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΜΕ! ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙ "ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ", ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ.

Και μια διευκρίνιση: Το τι συμβαίνει στον Δήμο Νίκαιας με αυτό που αναφέρεσαι ή οτιδήποτε άλλο θέμα τους, ΔΕΝ ΞΕΡΩ άρα ΔΕΝ ΜΙΛΩ. 
Άλλωστε σύμφωνα με την δική μου οπτική με αυτά πρέπει να ασχοληθούν οι .... εκεί ιθαγενείς δημότες.
Εμείς έχουμε τον .... Κουράση μας.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ... ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ! ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ!

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΟ


Ο κάμπος καίγεται, οικογένειες καταστρέφονται, σύγχρονοι Καιάδες υποδέχονται παιδιά διαλυμένων οικογενειών, η αυτοδιοίκηση διαλύεται, η χώρα ξεπουλιέται και όμως ....

Οι Ντερμπεντέριδες φούρμαξαν που χρησιμοποίησε ο βουλευτής Καστοριάς την γνωστή φράση του Άρη "Ραντεβού στα Γουναράδικα".

Δεν αφορά εσάς ρε βολεμένοι λακέδες η φράση του Διαμαντόπουλου. 
Την γούνα την δική του και των συντρόφων του εννοούσε ο Άρης ότι δεν τον νιάζει αν θα γδαρθεί με το "άντε θα τα πούμε στα Γουναράδικα" (όπου παίζει να μας γδάρουν αλλά στα φρύδια μας).

Αλλά εσείς ψαρώσατε. ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΟΜΑΡΑ, ε ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΟΜΑΡΑ. 

Δεν είπε ρε ο Διαμαντόπουλος "ραντεβού στα Γουρουνάδικα" για να το πάρετε προσωπικά. 

ΑΝΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ! Που το μόνο που σας νοιάζει είναι να διαλύσετε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λες και δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του ....

Οι Χρυσαύγουλοι αναλαμβάνουν την φύλαξη των σχολείων, λέει, τώρα που απολύσατε τους σχολικούς φύλακες. 
Για να μην έχει αμφιβολία κανείς ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ είναι Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ που πρέπει να ηττηθεί για να νικηθεί ο φασισμός.

Αλλάζουμε πορεία

Δηλαδή ρε φίλε Γ.Γ. ειλικρινά πιστεύεις ότι ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και η ανευθυνότητα στους δήμους είναι να υπογράφει και ένας δωτός, τσολιάς στα τέτοια του όποιου δημάρχου τον προϋπολογισμό;

Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι το χτύπημα στην μίζα, το ρουσφέτι και την διαπλοκή είναι να προσθέσεις άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα του νταραβεριού (για να μπαίνει και άλλος στη μοιρασιά;)

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ? (... θα μου την πεις γιατί είσαι και γάτος):
ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, να τηρείται ο νόμος για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ των δημάρχων σε δημόσια ανοικτή διαδικασία (όπως προβλέπεται και δεν γίνεται), να γίνεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ (το πνεύμα της επιτροπής διαβούλευσης, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ), να υπάρχει ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ (που δεν βάζουν), ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ και να δουλέψουμε για να γίνουν όλοι οι δημότες ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΠΕΛΑΤΕΣ.

Και αλήθεια, πιστεύεις ότι ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ για την "έγκριση" του προϋπολογισμού από τον "ΤΣΟΛΙΑ ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ" του δημάρχου που θα διορίζεται και δεν θα ελέγχεται από κανένα, δεν θα πάει και αυτός στους δημότες; ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Ως ύστατο επιχείρημα για να αντικρούσω την θέση σου, θα σε παραπέμψω στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου
ΤΗΝ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, τι να σου πω δηλαδή. Από τότε που μπαίνει μια υπογραφή ακόμα τελείωσε η διαφθορά. 

Άσε που μπαίνει σήμερα και ανακαλείται μετά από τρία χρόνια .... γιατί "έτσι μας αρέσει".

Η λύση είναι ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φίλε μου και ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ. Την κανονική δημοκρατία όμως όχι την γιαλατζί των ... Δοσίλογων Τσολάκογλου (για να σε πειράξω λίγο), την δική μας, που πρέπει να την επαναπροσεγγίσουμε στον ΠΥΡΗΝΑ της,  στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑ, στην δράση μας καθημερινά και όχι ως ιστορικό φετίχ, όχι ως ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΗ ΕΜΜΟΝΉ και ούτε με την πικρία της ήττας.

Καλημέρα φίλε.

Άκου είπε το τσουτσέκι σε ΑΙΡΕΤΟΥΣ "Δεν μιλάω μαζί σας". 
ΡΕ ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ! ΜΗΡΜΗΓΚΑΚΙ!

ΜΠΡΑΒΟ ΚΕ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ!


(συνεχίζεται)

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ "ΗΘΙΚΗ" ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Ομόφωνα εκδήλωσε το δημοτικό συμβούλιο την "ηθική συμπαράστασή του" στους τρεις υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας που συμπερηλήφθηκαν  ως "αλληλεγγύως υπόλογοι" - όπως εξαιρετικά εύστοχα επισήμανε ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Παττακός στην πεντακάθαρη δήλωση της παράταξής του για το θέμα - στον καταλογισμό του ποσού των 335000 ευρώ που φέρονται ως "αχρεωστήτως καταβληθέντα" για εκτέλεση εργασιών που αμφισβητείται ότι έγιναν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο.

Το θέμα εντάχθηκε στο Δ.Σ. με πρόταση της Λούλας Καρατζά, όπως μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί και υποστηρίχτηκε με κατηγορηματικό τρόπο και χωρίς δισταγμούς αρχικά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Άρη Νόμπελη - ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε ήδη τοποθετηθεί ανοικτά και δημόσια για το θέμα, όπως είχε κάνει και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Η κα Καρατζά εξήγησε γιατί πρέπει να διαχωριστεί η στάση του δημοτικού συμβουλίου για την υπόθεση, ως προς τους τρεις της οικονομικής υπηρεσίας από τους άλλους εμπλεκομένους.

Στο θέμα τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρεόπουλος με την φράση "δεν έχω αντίρρηση όμως υπάρχει αντίστοιχα άδικη εμπλοκή δημοτικών συμβούλων που δεν εμπλέκονται στον τρόπο εκτέλεσης του έργου και που θα έπρεπε το δημοτικό συμβούλιο επίσης να τους συμπαρασταθεί".
Η πρόταση Ανδρεόπουλου παραπέμφθηκε σε άλλο δημοτικό συμβούλιο και η απόφαση για ΗΘΙΚΗ στήριξη λήφθηκε ομόφωνα με την ψήφο όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Στο θέμα παρενέβη και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σοφία Κορωναίου η οποία ζήτησε να εξεταστεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο και λήψη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ αποφάσεων ουσιαστικής στήριξης των τριών που έχουν μπει σε μεγάλη οικονομική περιπέτεια.

Το ηχητικό απόσπασμα από την συζήτηση του θέματος

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΩΜΑ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Θεωρώ ότι πρέπει να αποσυρθεί άμεσα το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο το οποίο πέρα από σοβαρά εργασιακά θέματα ρυθμίζει σημαντικά θεσμικά ζητήματα που πλήττουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία υποβαθμίζει και ουσιαστικά καταργεί, αφού τις στερεί το δικαίωμα της διοίκησης και του χειρισμού των τοπικών υποθέσεων.

- Καμιά κατάργηση δοκιμασμένων δομών των δήμων (Δημοτική Αστυνομία – Σχολικοί Φύλακες).

- Όχι στην απόλυση καμίας κατηγορίας υπαλλήλων, που έχουν αποδείξει στην πράξη την χρησιμότητά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν είναι μόνο όμως οι σχολικοί φύλακες και η δημοτική αστυνομία.

Πρέπει επίσης να προσέξουμε κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο δήμαρχος προηγουμένως.

Ποιο είναι αυτό; Είναι το Παρατηρητήριο της Οικονομικής Αυτοτέλειας όπου ο Γεν Διευθυντής Οικονομικών του Υπουργείου Εσωτερικών αποκτά αποφασιστική εξουσία

1) Στην σύνταξη του προϋπολογισμού

2) Να υποδεικνύει στους ΟΤΑ τις παρεμβάσεις

Άρα υποκαθιστά την Εκλεγμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση και την καθιστά ευνουχισμένη.

Εγώ τουλάχιστον όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ονειρεύτηκα μια τέτοια Αυτοδιοίκηση όπως αυτή που πάει να δημιουργηθεί με αυτό το πολυνομοσχέδιο, αλλά μια δημιουργική και αυτοτελή – επαναλαμβάνω αυτοτελή – τοπική αυτοδιοίκηση.

ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ
ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑΤΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
Σοφ. Βενιζέλου 70, Κ. Χαλάνδρι
Τηλ.: 210-7488701

«Τα κοράκια της ντροπής» - Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Κουρουμπλή16-7-2013

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλής μιλώντας χθες από το βήμα της Βουλής μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Στο Αθηναϊκό Κέντρο καταφθάνουν «νέοι επισκέπτες» έτοιμοι να διαπραγματευθούν με το παρασιτικό τραπεζικό σύστημα του τίτλους των «κόκκινων» δανείων.

Ο ελληνικός λαός, μικρο-ιδιοκτήτες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, μετά την αφαίμαξη των εισοδημάτων του καλείται να υποστεί περαιτέρω αρπαγή της περιουσίας του.

Όταν ο ελληνικός λαός, παρά τα φοβερά δεινά που βιώνει, πληρώνει την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και τους τόκους αυτής, οι τραπεζίτες των θαλασσοδανείων και των επισφαλειών των δάνειων των ημετέρων, αποφάσισαν να πουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί, δηλαδή στο 20% με 30% τα τιτλοποιημένα κόκκινα δάνεια των ελλήνων πολιτών.

Η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά καθίσταται υπόλογη, εάν επιτρέψει στους απάτριδες τραπεζίτες να καταστήσουν τους Έλληνες τους πιο φτωχούς στην Ευρώπη.

Ο Σόλων πριν από 2500 χρόνια, είχε το κουράγιο να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα της εποχής του, η σημερινή Κυβέρνηση αδυνατεί. Τα κοράκια πανηγυρίζουν».


Το Γραφείο Τύπου

Δελτίο Τύπου ΕΝΠΕ - Αντισυνταγματικές οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου16 Ιουλίου 2013
Δελτίο Τύπου ΕΝΠΕ - 
Αντισυνταγματικές οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκφράζει την έντονη αντίθεση της στην επιχειρούμενη παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Περιφερειών από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που εισήχθη για ψήφιση με την κατεπείγουσα διαδικασία στην Βουλή.

Με τις διατάξεις του άρθρου 78 εισάγεται ένα πρωτοφανές για τα θεσμικά και συνταγματικά δεδομένα της χώρας μας σύστημα επιτροπείας των Περιφερειών από την Κυβέρνηση. Στην ουσία, εισάγεται ένα σύστημα ελέγχου σκοπιμότητας των αποφάσεων αιρετών συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, από υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών, με ταυτόχρονη υποχρέωση συμμόρφωσης στις δικές τους υποδείξεις, και επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας, δεν είναι κατά τη γνώμη του «ρεαλιστικός». Την άποψη αυτή για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων για το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ, αποδέχεται πλέον καιη Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, η οποία στην επίσημη Έκθεσή της εκφράζει την άποψη ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις έρχονται σε αντίθεση με το άρθρο 102 του Συντάγματος και την κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

Πάγια θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας είναι η εφαρμογή των κανόνων νομιμότητας και διαφάνειας στην οικονομική διοίκηση και διαχείριση της αιρετής Περιφέρειας.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε επιδιώκουμε την άμεση εφαρμογή διατάξεων οι οποίες θωρακίζουν το θεσμό της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και διασφαλίζουν την άμεμπτη διαχείριση του δημοσίου χρήματος (επανειλημμένα έχουμε ζητήσει την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του «Καλλικράτη» για τον Προληπτικό 'Έλεγχο των δαπανών των Περιφερειών και των ΝΠΔΔ αυτών, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και τη λειτουργία του Ελεγκτή Νομιμότητας).

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από προφάσεις και προσχήματα. Το ζήτημα πλέον έχει φτάσει στον πυρήνα σεβασμού του Συντάγματος. Ή το σέβεται και το εφαρμόζει ή δεν της αρέσει και το αλλάζει. Αλλά δεν μπορεί, εν γνώσει της, να το παραβιάζει. Αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι περιττή ή ενοχλητική για κάποιους, ας βρουν το θάρρος να την καταργήσουν. 

Για το λόγο αυτό καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις αυτές που αποτελούν πλήγμα στην κοινή μας προσπάθεια για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάταξη του τόπου μας.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Αποφαστικό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική των απολύσεων και της κατάργησης Δημοσίων Υπηρεσιών