Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ" ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 4.ΟΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

Όταν είχαμε λεφτά - (μια αληθινή ιστορία με τις αποδείξεις να επισυνάπτονται)Στις 26/6/2008 -σαν χτες και μόλις πριν 3 χρόνια δηλαδή- έγινε στην Αθήνα το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Το συνέδριο έγινε στο σοσιαλιστικών προδιαγραφών Lagonissi Grand Resort, καθώς θα ήταν προσκεκλημένοι διάφορες προσωπικότητες κύρους, μεταξύ αυτών και αντιπροσωπείες από την Αίγυπτο, Τυνησία κλπ που είχαν συνηθίσει σε διαμονή σε αντίστοιχου επιπέδου σουίτες.
Τα λεφτά όμως για τη διοργάνωση προφανώς δεν έβγαιναν. Από που να τα βρει και η Σοσιαλιστική Διεθνής, από που και το ΠΑΣΟΚ (δεν ήταν στην κυβέρνηση, είχε φύγει κι ο Τσουκάτος....).
Και .... που θα έβρισκαν λεφτά;
Ποιός είχε περισσευούμενα να δώσει ;
Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος (σήμερα διοικητής του ΙΚΑ) προσέφυγε λοιπόν στη ..... Νομαρχία Αθηνών και τον κ. Γιάννη Σγουρό (νυν περιφερειάρχη Αττικής), ζητώντας τη συμμετοχή της πάμπλουτης Νομαρχίας με το ευτελές ποσό του 1.000.000 ευρώ!!!!
(το όλον κόστος ήταν περίπου 3 εκ ευρώ για 7 ημέρες, μόλις 400.000 ευρώ η μέρα δηλαδή -ποσό ασήμαντο δηλαδή).
Η Νομαρχία όμως αντέδρασε αποφασιστικά!
Γιατί να πληρώσουν οι Αθηναίοι φορολογούμενοι για τις σουίτες των συνέδρων της Σοσιαλιστικής Διεθνούς; θα αναρωτήθηκε δια των εκπροσώπων της -φαντάζομαι.
Εν τέλει, έλαβε απόφαση να επιδοτήσει το συνέδριο μόλις με 500.000 ευρώ!!! (ούτε λεπτό παραπάνω)
Δυστυχώς ο κ. Γερουλάνος δεν είχε αναλάβει ακόμη υπουργός, ώστε να καλύψει εξ' ολοκλήρου την δαπάνη, καθώς μακρόπνοα σκεπτόμενος, θα την ενέτασσε στην τουριστική προβολή της χώρας.... (ίσως πουλούσε και καμιά "εξοχική κατοικία" στους σύνεδρους του σ.Μπουμπάρακ και του σ.Μπεν Αλί, - θα τους φαινόντουσαν χρήσιμες τώρα)
Στέφανος
Υ.Γ. 1 Με αφιέρωση σε όσους σώνουν τη χώρα από τις σπατάλες!
Υ.Γ. 2 Για τα παραλειπόμενα της ιστορίας :
Η απόφαση πάρθηκε στο Ν.Σ. μετά από εισήγηση του Νομάρχη Γ. Σγουρού και τις ψήφους των νομαρχιακών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, του Νάσου Αθανασίου από την Ν.Δ. ( οι υπόλοιποι της ΝΔ δεν την ψήφισαν) και του Β.Παπαδόπουλου από το ΛΑΟΣ.
Ο κ. Λυκούδης (τότε στο ΣΥΝ και σήμερα γραμματέας στη ΔΗΜ.ΑΡ.) ψήφισε λευκό. Καταψήφισαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ


Οταν οι ξένοι υποστηρίζουν τον ελληνικό λαό, οι έλληνες τι κάνουν;


Αντιγράφω:
«(...) Καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει, αυξάνονται αυτοί που απαιτούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή της στην τριτοκοσμική κόλαση, όπου και ανήκει. (...)
Η Ελλάδα δεν είναι τέλεια. Πράγματι οι πολιτικοί της είναι ως επί το πλείστον διεφθαρμένοι, άχρηστοι και τεμπέληδες. (...) Ομως πρέπει να θυμηθούμε και την ιστορία. (...) Το 1941 μόνον ένα έθνος υποστήριζε τη Βρετανία εναντίον των Ναζί. Οχι η Αμερική. Η Ελλάδα! Που είχε κερδίσει την ανεξαρτησία της από τους Τούρκους το 1821. (...)
Τη διετία 1942-43 περισσότεροι από 300.000 έλληνες πολίτες έχασαν τη ζωή τους, (...) το 1944 η ελληνική οικονομία ήταν κατεστραμμένη, ο πλούτος του έθνους είχε λεηλατηθεί. Εκατομμύρια Ελληνες πείνασαν. (...) Στη συνέχεια μην ξεχνάμε τον εμφύλιο πόλεμο. Υστερα τη χούντα. (...)
Μεγάλη ιστορία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα!
(...) Μπορεί να μη δέχεστε ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού, μπορεί όταν βρίσκεστε στη χώρα να εκπλήσσεστε απ' τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην κλασική Αθήνα και τη σύγχρονη χαοτική πόλη, (...) μην ξεχνάτε όμως ότι η Ελλάδα αντιστάθηκε στον Χίτλερ, καθυστερώντας τον να εισβάλει στη Ρωσία. Πρέπει να ευχαριστούμε τους Ελληνες που σήμερα δεν μιλάμε γερμανικά.
Τους χρωστάμε περισσότερα απ' όσα μας χρωστάνε»...
Μάικλ Χάνλον στην «Ντέυλυ Μαίηλ».
Αν όλα αυτά τα παραπάνω τα είχε γράψει έλληνας, θα έπεφταν πάνω του να τον κατασπαράξουν χαρακτηρίζοντάς τον ελληνάρα, κομπλεξικό και γραφικόν, όλοι
αυτοί οι γραικύλοι, που δίκην εκσυγχρονιστή, προχώ και ιμιτασιόν αριστερού, τρομοκρατούν ιδεολογικώς χρόνια τώρα τους Ελληνες, υποσκάπτοντας το ηθικό τους και τον αυτοσεβασμό τους, ώστε, ραγιάδες ξανά, να σκύβουν το κεφάλι.
Χρόνια τώρα οι απλοί άνθρωποι κατηγορούνται απ' αυτά τα αργυρώνητα σκυλιά της προπαγάνδας ότι είναι «λαϊκιστές», ότι είναι «ρατσιστές», ότι είναι «μπασκλάς», ότι πιστεύουν πως είναι «έθνος ανάδελφο», «λαός περιούσιος» κι άλλες τέτοιες συκοφαντίες.
Οχι πως δεν υπάρχουν τέτοιοι, αλλά το κόλπο γνωστό: παίρνεις το μικρό υπαρκτό ποσοστό και το γενικεύεις σε καθολικό χαρακτηριστικό. Και κάνεις δουλειά σου...
Αλητεία; ναι, αλλά καλοπληρωμένη (και εις χρήμα και εις είδος, καριέρες και τα συναφή). Γκαιμπελισμός; βεβαίως! και μάλιστα αποδοτικός.
Για πολλά χρόνια πολλοί πολίτες έσκυψαν το κεφάλι σε αυτήν την ιδεολογική τρομοκρατία κι άρχισαν να τρώνε σβερκάδες και καρπαζιές, ενώ ταυτοχρόνως αναρωτιούνταν μέσα τους μήπως το άξιζαν, μήπως ήταν όντως παιδιά κατώτερων θεών,
που έζησαν πριν από την εποχή του Καρλομάγνου.
Βαλκάνιοι δηλαδή που δεν θα μπορέσουν να γίνουν ποτέ Ευρωπαίοι! -όμως! τα ψέματα τελείωσαν!
Οποιον πονηρό σάς κατηγορήσει για λαϊκισμό, περάστε τον απ' το κόσκινο. Ποιος είναι και γιατί το λέει;
Οποιον σας συκοφαντήσει ότι νοιώθετε «περιούσιος λαός» ή «έθνος ανάδελφον» ζητήστε του να σας το αποδείξει!
......................................
Γιατί δεν τολμάμε να μιλήσουμε για τις Γερμανικές Πολεμικές Αποζημιώσεις; Διότι οι τρομοκράτες μάς έχουν κάνει να φοβόμαστε ότι θα θεωρηθούμε γραφικοί.
Κι όμως, σύμφωνα με τον οικονομολόγο (και σύμβουλο της Γαλλικής Προεδρίας) κ. Ζακ Ντεπλά, το πολεμικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανέρχεται στα 575 δισ. ευρώ. Στο ίδιο σχετικά ύψος το προσδιορίζουν κι άλλες πηγές (Μελέτη Μανώλη Γλέζου) αλλά και άλλες και άλλες...
Τώρα, επ' αυτού του θέματος έχει καταθέσει ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης -πιστεύετε ότι δεν θα προσπαθήσει η γνωστή χρυσή ορδή από τα ΜΜΕ να τον βγάλει «γραφικό;»
Ομως τα ψέματα τελείωσαν. Καιρός για αλήθειες -και αγώνες για την αλήθεια...
 
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 27.VI.2011 stathis@enet.gr


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *