Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ


ΟΧΙ "ΧΑΡΑΤΣΙ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Μιλάμε για την απόφαση αυτή, ενάντια στην οποία προσφεύγει ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Πανταζής (δεν ξέρουμε αν καλύπτει την πράξη του η παράταξή του) στην Αποκεντρωμένη για να πέσει:

ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ" ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Πράξη που επισημοποιεί ΑΠΑΙΤΗΣΗ του κ. Ν. Πανταζή να ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ το συλλογικό όργανο να του παραχωρήσει το προαύλιο του σχολείου - παρά την θέληση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ,αφού ομόφωνη ήταν η απόφαση.
Δεν έχουμε δει την προσφυγή, απλά πληροφορηθήκαμε την ύπαρξή της, αλλά θα διακινδυνεύσουμε την πρόβλεψη ότι βασίζεται σε ένα ΛΑΘΟΣ της επιτροπής που ήδη έχουμε επισημάνει και έχουν καταθέσει τα μέλη της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ που μετέχουν στε αυτή (ο Δημήτρης Λέρτας ως εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και ο Θανάσης Μακρής ως εκπρόσωπος της παράταξης) επίσημα στο όργανο:

Ο Νίκος Πανταζής εκτιμούμε ότι θα επικαλείται (και νομίμως ίσως από την πλευρά του, αλλά όχι ηθικώς, όπως θα έλεγαν οι politicalcoorectάδες που επικαλούνται αυτή την μπαρούφα περί νομίμου και ηθικού) προνομιακή μεταχείριση άλλων συλλόγων (ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ κλπ) στους οποίους έχουν παραχωρηθεί χώροι σε σχολικά συγκροτήματα για να κάνουν δραστηριότητες με εισπράξεις "διδάκτρων" από τους μετέχοντες (π.χ παραδοσιακοί χοροί, εργαστήρια χειροτεχνίας - τα 'χουμε πει όλα στην ώρα τους).

Και βασιζόμενος σε αυτό, ο Νίκος Πανταζής ΑΠΑΙΤΕΙ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ -κατά κάποιο τρόπο - να έχει την ίδια μεταχείριση.

Επειδή ΠΑΛΙ έχουμε μιλήσει έγκαιρα και δικαιωνόμαστε από την ρημάδα την ζωή και την "μαμημένη την πραγματική πραγματικότητα" επαναλαμβάνουμε αυτό που γράψαμε τότε που έλαβε η επιτροπή την ομόφωνη απόφαση:

Η σχολική επιτροπή του δήμου έπραξε ΑΡΙΣΤΑ.
Και άριστα εισηγήθηκε η διοίκηση του δήμου δια του αντιδημάρχου κου Αλεξίου το ΟΧΙ.

Και επειδή η εφαρμογή πολιτικών ΑΡΧΩΝ δεν πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση, ούτε να εμπεριέχει "μικροπαραταξιακή" οπτική (ο δικός μου, ο δικός σου κλπ) η σχολική επιτροπή πρέπει να τελειώνει μια και καλή με το θέμα των παραχωρήσεων σχολικών χώρων (κλειστών ή ανοικτών) γιατί ό,τι δίνεις σε έναν, πρέπει να δίνεις σε όλους.

Μια απόφαση λοιπόν χρειάζεται που ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ αυτή την φάμπρικα με την πρόθεση διαφόρων για εκμετάλλευση ΚΑΙ των σχολικών χώρων: ΚΑΝΕΝΑΣ πλην της σχολικής κοινότητας και των φορέων της (ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - ΓΟΝΕΩΝ - ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ) δεν κάνει εκδηλώσεις, προγράμματα, χορούς , πανηγύρια, δεν στεγάζεται, δεν χρησιμοποιεί τα ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΠΡΟΑΥΛΙΑ, ΧΩΡΟΥΣ για κανένα σκοπό, με οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα.
Ο δήμος μπορεί να οργανώσει τέτοια προγράμματα και να τελειώνουμε με αυτό το πανηγύρι (Να πεδίο δόξης λαμπρό για την ΦΛΥΑ).

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ, ΕΥΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΑ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου!

Και δεν έχει καμία σημασία για ποιον και υπό ποιο "αφήγημα" (το παραμύθι στην σύγχρονη πολιτική ορολογία λέγεται "αφήγημα") και από ποιον θα γίνει η εξαίρεση που μετά θα γίνει κανόνας με μαθηματική βεβαιότητα.

Μπράβο στην Σχολική Επιτροπή για το πολιτικό θάρρος να πει ΟΧΙ.
Να μην είναι αυτή η απόφαση ένα μετέωρο βήμα.

Η άρνηση είναι ΑΠΟΔΕΚΤΗ μόνο όταν είναι ΔΙΚΑΙΗ!


Άλλη μια φορά οι καργαριστερές "συλλογικές κκλπ θεωρίες" βρίσκονται - ίσως χωρίς να το θέλουν - να γίνονται το άλλοθι των πιο γνήσιων νεοφιλελέ πολιτικών στοχεύσεων.

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΝΑ ΜΗΝ "ΡΗΞΕΙ" ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ: ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ.Ένα γραμμάριο εμπειρίας αξίζει όσο ένας τόνος θεωρίας.
Lord Salisbury, 1830-1903, Βρετανός πρωθυπουργός

Σχέσεις κόμματος κυβέρνησης» – Εκδήλωση με τον Π. Ρήγα Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ


Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με θέμα ''Σχέσεις κόμματος κυβέρνησης" με ομιλητή τον Γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Παναγιώτη Ρήγα.

Γ.Γ.: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;Ιδιοκτήτης καφετέριας επιχείρησε να αυτοκτονήσει μετά από πρόστιμο 8500 ευρώ που του επέβαλε ο δήμος, διαβάζω.

Τραγικό αν είναι αλήθεια. Ποιος θα μας πει τι συνέβη; Αυστηρότητα, παραβατικότητα, εκβιασμός;

Ακούω επίσης ότι στην κεντρική πλατεία τα καφενεία έχουν απλωθεί περισσότερο από ότι δικαιούνται.

Είχα ακούσει και στο παρελθόν ότι τιμωρήθηκε σουβλατζίδικο στην Καλογρέζης επειδή είχε στο πεζοδρόμιο ένα πλαστικό τραπέζι που καθόντουσαν οι ντελιβεράδες. Τελικά τι ισχύει;

Πως μπορεί να γνωρίζει ο δημότης τι χώρος έχει παραχωρηθεί (και για πόσα λεφτά) σε κάθε καφενείο & φαγάδικο;

Προσωπικά θα ήθελα να μην κάθομαι σε όσους αυθαιρετούν και να τους το λέω κιόλας, μπας και αλλάξει κάτι.

Αυτό που ξεκίνησε με τις κίτρινες γραμμές στον καφετεριόδρομο, (ή κάποιο ισοδύναμο που είναι και της μοδός), θα συνεχιστεί;

Γ. Γ.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΦΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤην τελευταία στιγμή άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απέτρεψαν την αυτοκτονία ιδιοκτήτη καφετέριας στο Χαλάνδρι.

Ο 60χρονος περιέλουσε τον εαυτό του με βενζίνη έξω από την καφετέρια στη συμβολή των οδών Γκίνη και Παλαιολόγου και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί. Η αιτία που τον οδήγησε στην απεγνωσμένη αυτή ενέργεια ήταν το πρόστιμο που του επέβαλε ο δήμος, ύψους 8.500 ευρώ, για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο.

Τελικά οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν και ο 60χρονος απλώς τραυματίστηκε, ενώ από τη φωτιά καταστράφηκαν κάποια τραπεζοκαθίσματα.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 2016 - ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ Η ΑΥΞΗΣΗ 20% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ - ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ: 

Καμία μείωση παρά το γεγονός ότι και φετος - όπως και πέρυσι και όλα τα τελευταία χρόνια - Ο ΔΗΜΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ  από την καθαριότητα!

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ που δίνει και τα επιχειρήματα που χρειάζονται οι οπαδοί της ιδιωτικοποίησης (οι κρυφοί οπαδοί δίνουν επιχειρήματα στους .... φανερούς συνεργάτες τους).

Ο δήμος αναγνώστη μου δεν εισπράττει ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ τέλη για την καθαριότητα αλλά ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ - ΕΣΕΝΑ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΕ!

Αντιγράφουμε από την εισήγηση της διοίκησης  για το δημοτικό συμβούλιο την παράγραφο που τεκμηριώνει αυτό που γράφουμε!"Το πλεόνασμα υπέρ των εσόδων έτους 2015 ποσού 4.482.531,55 € προκύπτει:

A) Aπό το μεταφερόμενο πλεόνασμα ποσού 3.273.265,95 €που προέρχεται από τη διαχείριση έτους 2014

Β)Από το πλεόνασμα ποσού 1.209.265,60€ (10.310.205,60- 9.100.940,00) που προέρχεται από τη διαχείριση έτους 2015 λόγω της μη υλοποίησης δαπανών οι οποίες προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στο Ο.Ε. 2016"

ΣΤΟΝ ΦΟΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ σας έχουμε ενημερώσει για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ του 20% 
 Ίδια παραμένουν τα τέλη για το Κοιμητήριο ενώ
 ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ που υπερφορολογεί τον δημότη για καθαριότητα και φωτισμό δεν κάνει καμία αύξηση στα τέλη κατάληψης δημοσίων χώρων και διαφήμισης.
Τα τραπεζοκαθίσματα ..... προστατεύονται.
Πέρυσι ψηφίσαμε τα έσοδα του δήμου δίνοντας πολιτική στήριξη στην διοίκηση του δήμου. 
Ήταν πρώτη χρονιά τους και τους δώσαμε εμπιστοσύνη για να κάνουν ΑΛΛΑΓΕΣ προς όφελος του δημότη. 

Μιλήσαμε και μίλησαν και εκείνοι για 30% υπερφορολόγηση των δημοτών που θα διόρθωναν και θα έκαναν τις αναγκαίες επενδύσεις στην καθαριότητα.
ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΧΑΡΆΤΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (μειωμένο χαράτσωμα  σε σχέση με την πολιτική Κουράση ΑΛΛΑ πάλι ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ).
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ - ούτε με ..... κομματικό καθήκον.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον - δια της σιωπής του - γίνεται συνυπεύθυνος στην εφαρμογή αυτών των ακραίων εισπρακτικών, αντιλαϊκών πολιτικών στον δήμο, που είναι ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ.
(Εκτός αν είχε ποτέ μιλήσει  για 20% αυξήσεις φόρων και κέρδη από την υπηρεσία καθαριότητας).
 (Μηνύσεις και αγωγές δεχόμαστε Τετάρτες - απογευματινές ώρες, όταν συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο - Σήμερα δηλαδή). 

ΠΕΔΑ: Forum για το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό

Την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό πρόβλημα εξέφρασαν οι εν ενεργεία και οι διατελέσαντες Δήμαρχοι της Αττικής κατά τη διάρκεια των εργασιών του 7ου Forum της Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αίγινα, με θέμα «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ» και οργάνωσε η Ένωση Δημάρχων με την ΠΕΔΑ, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης καθηγητές κ.κ. Ιωάννης Πανούσης και Κωνσταντίνος Φίλης ανέλυσαν με στοιχεία την πολυπλοκότητα του προβλήματος και τα γεωπολιτικά αίτια που το προκαλούν, ενώ ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και το μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. κ. Σπύρος Σπυρίδων ανέπτυξαν τις θέσεις και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη.

Στην διημερίδα ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ροδίων κ. Φώτης Χατζηδιάκος μετέφερε παραστατικά όλο το δράμα που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στα ακριτικά νησιά, αλλά και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικές Αρχές, ενώ συγκλονιστική ήταν και η εικόνα που έδωσαν οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού και της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS.

Παρεμβάσεις με προτάσεις έκαναν Δήμαρχοι και πρώην Δήμαρχοι και στο τέλος εκδόθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ με τα συμπεράσματα της εκδήλωσης.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Αττικής Ηρακλής Γκότσης «το 2015 ήταν μία χρονιά, όπου όλοι μας διδαχθήκαμε πολλά στο θέμα του μεταναστευτικού και προσφυγικού. Προσωπικά εκτιμώ ότι έχουν ειπωθεί δύο πολύ σημαντικά πράγματα.

Το πρώτο είναι η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, όταν σε μια πολύ ανθρώπινη στιγμή αλλά παράλληλα και βαθειά πολιτική, δήλωσε ότι «αγαπάει κανείς πάρα πολύ εύκολα το νεκρό παιδάκι και τη φωτογραφία του. Πρέπει, όμως, να αγαπήσει το ζωντανό προσφυγάκι και όχι τη φωτογραφία του πεθαμένου, ακριβώς για να μην υπάρξει άλλο θύμα».

Το δεύτερο είναι η ερώτηση που έγινε από κάποια δημοσιογράφο σε έναν πολιτικό αρχηγό πριν τις εκλογές στο ντιμπέϊτ. Εκεί ρώτησε η δημοσιογράφος τι θα έκανε ο πολιτικός αρχηγός αν ήταν στην κυβέρνηση και τον ενημέρωναν ότι 10.000 μετανάστες πλέουν στις ελληνικές ακτές.

Αυτή η ερώτηση αναδεικνύει το γεγονός ότι πέρα από τις πολιτικές προσεγγίσεις που έχει ο καθένας από εμάς για το θέμα, υπάρχει και η περιβόητη πραγματική πραγματικότητα η οποία είναι αμείλικτη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπάθησε για το καλύτερο και πολλές φορές ξεπέρασε τις δυνατότητες της, μέσα στις γνωστές συνθήκες κρίσης, με συνέπεια και υπευθυνότητα. Γιατί τα τεράστια αυτά ζητήματα δεν σηκώνουν λαϊκίστικες προσεγγίσεις. Και νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι το πνεύμα αυτού του φόρουμ. Η αντιμετώπιση της κατάστασης χωρίς λαϊκισμούς».