Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου στη νέα γέφυρα της οδού Φραγκοκκλησιάς, δίπλα στον προαστιακό σταθμό ΠεντέληςΟ Αντιιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τη νέα γέφυρα επί της οδού Φραγκοκκλησιάς (στο ύψος της Λεωφόρου Πεντέλης), που ενώνει πλέον Μαρούσι και Χαλάνδρι, πάνω από το ρέμα, δίπλα στην Αττική Οδό, προκειμένου να επιβλέψει τις τελικές εργασίες αφής των φωτεινών σηματοδοτών, μαζί με το αρμόδιο τμήμα Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, ώστε να δοθεί ο συγκεκριμένος κόμβος στην κυκλοφορία, όπως και έγινε.

Πρόκειται για ένα διαδημοτικό έργο η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2003, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας κατά μήκος του νέου τμήματος της οδού Φραγκοκκλησιάς, αποτελεί μια σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση που αναμένεται να διευκολύνει τους οδηγούς τροχοφόρων οχημάτων, που διαθέτουν πλέον μια ακόμη επιλογή χωρίς την επιβάρυνση των διοδίων της Αττικής Οδού.

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί του Δήμους να προβούν άμεσα στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες, ώστε η διέλευση των οχημάτων να μην επιβαρύνει τις γειτονιές αλλά να διοχετεύεται άμεσα στους παράδρομους της Αττικής Οδού και τους κεντρικούς δρόμους.


ΣΧΟΛΙΟ: Άνοιξε η Φραγκοκλησιάς και είναι διπλής κατεύθυνσης. Ο αγώνας συνεχίζεται ....

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. ΑΞΙΟΣ ....


ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ...


VIDEO ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΣΣΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΣΤΟ YOUTUBE - ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΙΚΗ ....

Kurdish Female Fighters of Kurdistan fighting ISIS terrorist in Kobani


ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ

 Πριν 15 μέρες, σε συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ρωτήσαμε τον δήμαρχο αν μπορούμε να συναντήσουμε τον κο Ιωνά για να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι και η απάντηση ήταν "βεβαίως, όποιος θέλει, αλλά θα το κανονίσει και ο δήμος τις επόμενες μέρες".

Πριν τέσσερις μέρες είχαμε ζητήσει από τον μελετητή του Π. Πολίτη Νίκο Ιωνά να οριστεί μια συνάντηση για να θέσουμε τους προβληματισμούς μας και να ακούσουμε τις απαντήσεις που έχουν.

Αρχικά ο κος Ιωνάς έδειξε απόλυτη προθυμία να μας ενημερώσει και μας είπε ότι θα συνεννοηθεί με τον συνεργάτη του κο Ζώη για να οριστεί μια συνάντηση.

Σήμερα μας κάλεσε ο κος Ζώης στο τηλέφωνο ο οποίος μας είπε ότι "κατά την άποψή του δεν πρέπει να υπάρχει ΙΔΙΩΤΙΚΗ ενημέρωση και "τέλος πάντων, αφού το δέχτηκε ο κος Ιωνάς" θα μας κάνει την χάρη.


ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΑΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ,

ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΤΜΒΟΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ και δεν εξαρτάται από το αν συμφωνούν ή όχι πολιτικά μαζί τους.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΛΥ ΚΑΙ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ 704.865 πλέον ΦΠΑ = 866,983,95 ευρώ δημοτικό χρήμα για αυτή την μελέτη, να μας απαξιώνουν.

ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ  ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ (ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, αλλά γι' αυτό δεν φταίνε αυτοί).

Ζητήσαμε ήδη από την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας να κανονίσει άμεσα συνάντησή μας με την μελετητική ομάδα, στον χώρο της τεχνικής υπηρεσίας, στον δήμο  ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ επίσημα, δεν παρακαλάμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ! 

Α.Ν.

Παρουσίαση του βιβλίου του ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ «Ο μεσολαβητής» (εκδόσεις Κριτική) στο καφέ ΦΙΛΙΟΝΟι εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ και το καφέ ΦΙΛΙΟΝ,
στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Φίλοι στο Φίλιον»,
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
του ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ «Ο μεσολαβητής» (εκδόσεις Κριτική)
τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 8 μ.μ.,
Σκουφά 34, Κολωνάκι.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ζωγράφος - γλύπτης
ΕΦΗ ΠΥΡΠΑΣΟΥ, συγγραφέας, μεταφράστρια.

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑΣ θα διαβάσει αποσπάσματα
και θα συνομιλήσει με το κοινό.

Συντονίζει και προλογίζει ο υπεύθυνος της σειράς εκδηλώσεων ΘΕΜΗΣ ΡΟΔΑΜΙΤΗΣ.
Συμμετέχει η ΑΛΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ακορντεόν).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο ιατρικός επισκέπτης Αριστείδης Μαλλιαγκάκης είναι άσχημος, πάμφτωχος και άτυχος, ύπαρξη στερημένη από γέννας. Ώσπου συναντά εκείνον τον μυστηριώδη, ιδιότροπο και κυκλοθυμικό, αλλά επιτέλους γενναιόδωρο, γέρο βοτανολόγο που κρύβει στο βαλιτσάκι του τον πιο σπουδαίο θησαυρό: ένα άγνωστο ελιξήριο, σπάνιο γέννημα της φύσης, που μπορεί να γιατρέψει ετοιμοθάνατους. Και γίνεται ο μεσολαβητής. Με το ελεύθερο, μάλιστα, να πουλάει τη θαυματουργή ουσία όσο ακριβά θέλει, κρατώντας τις εισπράξεις για τον εαυτό του!

Η συμφωνία έχει ήδη ολοκληρωθεί. Πλούτος, δύναμη και επιρροή δέχονται γρήγορα τον νέο άνδρα στη μεγάλη προστατευτική τους αγκαλιά... όμως, από την άλλη, κάτι μεταμορφωμένο σε σκιά καραδοκεί, ενόσω σταδιακά αυτός μεταμορφώνεται...

Ο συγγραφέας προσφέρει στον αναγνώστη ό,τι ακριβώς και ο απόκοσμος φυσιοδίφης στον μεσολαβητή ήρωά του: τα απαραίτητα εφόδια για να σωθεί, αλλά και να καταστραφεί. Εγχειρίδιο διαπλοκής, ή πραγματεία περί αθωότητας, ένα αποπνικτικά υποβλητικό κοινωνικο-ψυχολογικό, παράλληλα μεταφυσικό, θρίλερ, για την υπόθεση που άλλοι ονομάζουν συνείδηση και άλλοι ψυχή. Για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη... εν τέλει.

Εκδόσεις Κριτική
210 8212015

www.kritiki.gr
 

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Για την αποχώρηση μελών του ΔΣ από τις αρχαιρεσίες για το προεδρείο της ΕΝΠΕΣτη σημερινή διαδικασία εκλογής του προεδρείου του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας χάθηκε, με αποκλειστική ευθύνη των κομμάτων συγκυβέρνησης, η ευκαιρία να υπάρξει μια πλουραλιστική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων του σώματος, που θα προσέφερε στην Ένωση τον αυθεντικό, αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα που χρειάζεται για να λειτουργήσει μαχητικά και διεκδικητικά. Η πλάστιγγα έγειρε με ευθύνη της παράταξης του κ. Αγοραστού προς ένα μη αντιπροσωπευτικό προεδρείο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις αδιέξοδες ισορροπίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της δικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη συγκυβέρνηση, ο κ. Αγοραστός έκανε την επιλογή του.

Μέσα από επιλεκτικές συνεννοήσεις , επέλεξε την εξάρτηση από τον κ. Σγουρό και απέρριψε τη δημοκρατική, πλουραλιστική εκπροσώπηση στο προεδρείο όλων των παρατάξεων. Μοίρασε την τράπουλα των θέσεων με στενά κριτήρια κομματικής επιβίωσης, όπως συμβαίνει σήμερα στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αναγκάζοντας σε αποχώρηση όλες εκείνες τις πλευρές που δεν συμφωνούσαν με αυτή την προσέγγιση.

Πρόκειται για ήττα της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι δυνάμεις που αντιστρατεύονταν αυτή τη διαγραφόμενη, άκρως αρνητική εξέλιξη σε βάρος της ίδιας της αυτοδιοίκησης, από την πρώτη στιγμή κινήθηκε σε μια διαφορετική λογική. Στη λογική μιας ανοικτής, πλουραλιστικής εκπροσώπησης, που θα αναβάθμιζε την αξιοπιστία και τον ρόλο της ΕΝΠΕ.

Επρόκειτο για τη λογική της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης. Τη λογική που δίνει έμφαση στο παρόν και το μέλλον της αυτοδιοίκησης και όχι σε μικροκομματικές εξαρτήσεις και στρατηγικές προσωπικής πολιτικής επιβίωσης, όπως στην περίπτωση του τέως Περιφερειάρχη.

Ήταν μια πρωτοβουλία συμμετοχική και δημοκρατική προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών.

Όσοι συνειδητά την ακύρωσαν, φέρουν ακέραια την ευθύνη και οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί απαξίωσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες και επέλεξαν την υπονόμευση των αυτοδιοικητικών θεσμών στο όνομα της διατήρησης κάποιων οφιτσίων.

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΩΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΟΚΑΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΑΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πράσινο Κίνημα: Ο Άγγελος Νταβίας επικεφαλής της Επιτροπής Οργανωτικού

Πράσινο Κίνημα: Ο Άγγελος Νταβίας επικεφαλής της Επιτροπής Οργανωτικού  Το Πράσινο Κίνημα με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι επικε...

Δημοφιλείς αναρτήσεις