Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Kαταπολέμηση του κουνουπιών τα οποία για τόσα πολλά ευθύνονται - Προτάσεις από τον Σύλλογο της Ρεματιάς

Οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, τον τουρισμό και την οικονομία είναι τεράστιες. Ο κίνδυνος της θανατηφόρου εγκεφαλίτιδας στον άνθρωπο από τον ιό του Δυτικού Νείλου, η επιδημία του καταρροϊκού πυρετού των προβάτων, για τη μετάδοση του οποίου έχει αποδειχθεί ότι ο κύριος ξενιστής είναι το κουνούπι, είναι οι σπουδαιότεροι λόγοι που επιβάλλουν την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Η απλή ενόχληση στον άνθρωπο, που κάποτε ήταν και σχεδόν ο μόνος «γνωστός» λόγος για τον οποίο γινόταν η καταπολέμηση, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα χωρίς όμως να μην λαμβάνεται υπόψη. Ενώ και η ελονοσία που για πολλά χρόνια είχε εξαφανιστεί, κάνει την επανεμφάνισή της στη χώρα μας.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για την τρέχουσα περίοδο θα επαναληφθεί το έντονο φαινόμενο με τα κουνούπια να βρίσκονται σε μεγάλους πληθυσμούς

Το επόμενο διάστημα θα πρέπει γίνει καταπολέμηση των κουνουπιών.

Μιλάμε για πρόληψη και περιορισμό του πλήθους των κουνουπιών με την καταπολέμησή τους στο προνυμφιακό στάδιο ώστε να μειωθεί σημαντικά ο πληθυσμός των ενηλίκων κουνουπιών για τα οποία η καταπολέμησή τους είναι δυσκολότερη.

Εάν λάβουμε δε υπόψη τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν και συνεχίζουν να επικρατούν φέτος, το φαινόμενο θα ενταθεί γιατί έχουν δημιουργηθεί πολύ περισσότεροι θύλακες επώασης των κουνουπιών, που είναι τα στάσιμα νερά σε συνδυασμό με τη μεγάλη βλάστηση σε πολλά σημεία – τόσο του αστικού όσο και του αγροτικού περιβάλλοντος.

Προτάσεις περιορισμού του προβλήματος

Εκείνο που έχουμε να προτείνουμε για τον περιορισμό του προβλήματος κατά την τρέχουσα περίοδο είναι:

1. Να εξεταστεί η δυνατότητα να γίνει η έναρξη της προνυμφοκτονίας με επίγειους ψεκασμούς,.

2. Να ξεκινήσει η διαδικασία αποψίλωσης στα πλαϊνά των δρόμων (κόψιμο – και καθαρισμός από τα χόρτα) στο οδικό δίκτυο και στους παραρεμάτιους δρόμους, στις πιο ευαίσθητες περιοχές στις αρχές Απριλίου, ώστε να συμβάλει και αυτή η εργασία στον περιορισμό της αναπαραγωγής των κουνουπιών.

3. Να προκληθεί σύσκεψη σε επίπεδο Περιφέρειας με τους Δημάρχους ώστε:

α) Να εξεταστεί η περίπτωση και οι Δήμοι να συνδράμουν με αναθέσεις του έργου επίγειων ψεκασμών και για το χρονικό διάστημα που δεν θα μπορέσει η Περιφέρεια να εφαρμόσει το πρόγραμμα (καθυστέρηση διαγωνισμού).

β) Να ξεκινήσουν και οι Δήμοι τη διαδικασία αποψίλωσης στα πλαϊνά των δρόμων (κόψιμο και καθαρισμός από τα χόρτα) στα δημοτικά και αγροτικά οδικά δίκτυα στις περιοχές ευθύνης τους το ίδιο διάστημα με την Περιφέρεια ώστε να συμβάλει και αυτή η εργασία στον περιορισμό της αναπαραγωγής των κουνουπιών.

Τέλος, πιστεύουμε ότι μόνο με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων μπορεί για φέτος να περιοριστεί το πρόβλημα από τα κουνούπια, αλλιώς θα έχουμε μία επανάληψη του περσινού φαινομένου.

Σταθερή η αντίθεση της Περιφέρειας Αττικής στη δημιουργία ΧΥΤΑ Γραμματικού
Μιλώντας κατά την 11η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 2 Απριλίου, η Περιφερειάρχης αναφερόμενη στο θέμα που έθεσαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης σχετικά με διεξαγωγή κατεπείγουσας συζήτησης στο Συμβούλιο για το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, εξήγησε ότι δεν υφίσταται θέμα κατεπείγοντος, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

ñ   Κατ’ επείγον θέμα δεν υφίσταται αλλά δράττομαι της ευκαιρίας να απευθυνθώ στους κατοίκους. Γιατί ενώ έγινε μια προσπάθεια στο διαδίκτυο και κάποιες σπασμωδικές κινήσεις και συναντήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να δημιουργηθεί λογική αντιπαράθεσης των κατοίκων και των δημοτών με την Περιφερειακή Διοίκηση και συγκεκριμένα με το πρόσωπό μου, θεωρώ την παρουσία τους εδώ απόψε σπουδαία ακόμη και εάν αυτή οφείλεται σε λάθος λόγους. Και τούτο όχι γιατί υπάρχει κάτι το κατ’ επείγον ή γιατί εγώ πρέπει να δώσω διαπιστευτήρια εκ νέου για το ποιά είναι η πρόθεσή μας σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων και πιο συγκεκριμένα με το Γραμματικό.
ñ   Η πρόθεσή μας είναι σαφής κι έχει διατυπωθεί πολλές φορές δημόσια.
ñ   Η αντίθεση μας στη δημιουργία ΧΥΤΑ είναι δεδομένη. Και αποτελεί Προγραμματική μας δέσμευση, και αφορά σε ένα πρόβλημα που κληρονομήθηκε.
ñ   Πρόκειται για προγραμματική δέσμευση, τόσο σημαντική και τόσο παραδειγματική, γιατί για εμάς ουσιαστικά αποτυπώνει την αλλαγή του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στην πυραμίδα της διαχείρισης όπως την ορίζουν, όχι μόνο πια οι ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και η εθνική νομοθεσία.
ñ   Επομένως, οι κάτοικοι δεν είναι αντίθετοι σε μια προσπάθεια που κάνει εδώ και μήνες η Περιφέρεια και ανάμεσα στα άλλα αφορά και διαπραγματεύσεις για να επιστραφούν δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
ñ   Μπροστά μας υπάρχει μια σπουδαία ημερομηνία, αυτή της 16ης Απριλίου, όπου θα κληθούμε ως Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και παράλληλα ως ΕΔΣΝΑ να βρεθούμε στις Βρυξέλλες για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε τί θα γίνει, μεταξύ άλλων, και με το Γραμματικό.
ñ   Με αφορμή λοιπόν το περιβόητο κατεπείγον, θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ γιατί για έμενα, τουλάχιστον σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, αθροίζεται έναντι της άλλης πλευράς, άλλο ένα επιχείρημα: η βούληση των πολιτών στη συγκεκριμένη περιοχή.
ñ   Κατεπείγον λοιπόν δεν υπάρχει διότι δεν έχει αλλάξει τίποτε στη βούληση της Περιφερειακής Αρχής και διότι στις 04.12.2014 διεξήχθη συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ετέθη τότε και το θέμα του Γραμματικού. Και από μέρους μου υπήρχε και συγκεκριμένη δήλωση – δέσμευση. Έτσι το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο μετεκλογικά δεν έχει συζητηθεί και υπάρχει έστω και μια περίπτωση να ανακρούει πρύμνα η Διοίκηση σε σχέση με το Γραμματικό κυρίες και κύριοι δεν υφίσταται.
ñ   Στόχος δεν είναι να αντικρούσουμε την αγωνία των πολιτών αλλά το χαρακτηρισμό του θέματος ως 'κατεπείγον'.
ñ   Γιατί το θέμα λοιπόν του Γραμματικού αποτελεί ζήτημα της ευρύτερης πολιτικής σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων και όχι "κατεπείγον". Και το πρόβλημα στο Γραμματικό όπως δεν αφορά τους δρόμους που γίνονται χείμαρροι με τις φυσικές καταστροφές που αντιμετωπίζει ο τόπος, έτσι δεν αφορά αποκλειστικά τη χωροθέτηση. Για αυτά έχουμε παλέψει από κοινού.
ñ   Η νέα διοίκηση δεν ανακάλυψε τώρα τη διαχείριση των απορριμμάτων, δεν ανακάλυψε μετεκλογικά το Γραμματικό!
ñ   Δεν παίρνουμε τη σκυτάλη φτηνών εντυπωσιασμών από Περιφερειακούς Συμβούλους που η σχέση τους με τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι να πηγαίνουν στον κάδο της γειτονιάς τους και να αφήνουν τα σκουπίδια. Μιλάτε για ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί με τα ΜΑΤ! Από αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν κάθε δυο μήνες τους ζητάτε διαπιστευτήρια ότι δεν θέλουν το Γραμματικό να γίνει μια νέα Φυλή. Όμως όταν χάνεται έτσι χρόνος, τότε, είτε το θέλουμε είτε όχι, οδηγούμαστε στην εξυπηρέτηση συμφερόντων εκείνων που έχουν φέρει την πατρίδα έως εδώ στη διαχείριση των απορριμμάτων.
ñ   Το θέμα όμως αφορά ευρύτερα την εναρμόνιση με ένα μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο, εάν ήταν αλλιώς το εκλογικό αποτέλεσμα, θα εξακολουθούσε σήμερα να αφορά σε ΣΔΙΤ, σε εγγυημένες ποσότητες συμμείκτων.
ñ   Αυτά για εμάς είναι απαγορευτικά. Είτε είναι Γραμματικό, είτε οπουδήποτε αλλού. Και το λέω δυνατά μήπως κάποιοι δεν το ακούν!
ñ   Εμείς ήδη αποδείξαμε την αξιοπιστία μας με την κατάργηση των σχεδιασμών για τις τέσσερις εγκαταστάσεις επεξεργασίας συμμείκτων με ΣΔΙΤ.
ñ   Μπροστά μας έχουμε ανεπίλυτα τρία ζητήματα: το πρώτο είναι το πρόβλημα της νομιμότητας που ενέσκηψε με τις δυο αποφάσεις του ΣτΕ που δίνουν «λύση», εντός πολλών εισαγωγικών, σε σχέση με το θέμα της εσφαλμένης χωροθέτησης και συνεχίζουμε να παλεύουμε, το δεύτερο είναι το πρόβλημα ενός έργου ολοκληρωμένου και του τρόπου ένταξής του με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για το περιβάλλον, τους πολίτες και τη δημόσια υγεία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τα απορρίμματα, με βάση την εθνική νομοθεσία και βασικές ευρωπαϊκές αρχές, όπως είναι η αρχή της εγγύτητας. Και το τρίτο, είναι το ζήτημα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και του αιτήματος της Κομισιόν για επιστροφή των χρημάτων.
ñ   Εμείς τη νομιμότητα, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, δεν την έχουμε a la carte. Δεν ακολουθούμε τη νομιμότητα εκεί που μας βολεύει και κάνουμε ότι δεν υφίσταται όταν είμαστε δυσαρεστημένοι. 
ñ   Όλα αυτά τα ζητήματα τα θέσαμε στη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις αρχές Δεκεμβρίου, και τα θέτουμε και εκεί που οφείλουμε. Και ζητάμε από τους κατοίκους να είναι μαζί μας στις σκληρές διαπραγματεύσεις.
ñ   Κανείς, είτε είναι θεσμός, είτε πολίτης δεν διαθέτει το  μονοπώλιο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας. 
ñ   Κανείς δεν διαθέτει την εξουσία να μοιράζει διαδικτυακά ή αλλού παράσημα οικολογικής ευαισθησίας. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Είναι πρόκριμα! Και δεν είναι απλά αντικείμενο εκμετάλλευσης μιας ομάδας, μιας παρέας, μια παράταξης κλπ… Ούτε μπορεί να αποτελέσει το πρόσχημα για να κάνουν κάποιοι προσωπικές στρατηγικές, να εξυπηρετούν προσωπικές επιδιώξεις σε βάρος του γενικότερου συμφέροντος της τοπικής κοινωνίας του Γραμματικού. Και στο σημείο αυτό βρίσκεται η ευθύνη των κατοίκων να μην τους το επιτρέψουν.
ñ   Στη βάση αυτών των δεδομένων, καλούμαστε σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, με τους πολίτες που γνωρίζουν το πρόβλημα και το βιώνουν καθημερινά, πολύ καλύτερα από κάποιους εδώ μέσα σε αυτήν την αίθουσα, για να βρούμε τις λύσεις εκείνες που θα σέβονται τη νομοθεσία, που δεν θα μας βάζουν σε διλλήματα του τύπου «ή τα λεφτά ή ΧΥΤΑ με σύμμεικτα».
ñ   Το θέμα θα επιλυθεί και μέσα από την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, για το οποίο η  σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ κάνει αγώνα δρόμου.
ñ   Και σε ό,τι αφορά στη χορήγηση παράτασης από την Οικονομική Επιτροπή για τη συνέχιση των έργων στις οδούς, τα πράγματα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα. Το βασικό έργο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο πριν ακόμη αναλάβει η νέα περιφερειακή Αρχή, δεν εκκρεμεί καμία συναλλαγή με εργολάβους, η παράταση αφορά σε δυο δρόμους πρόσβασης.
ñ   Η μη ολοκλήρωσή τους θα επιβάρυνε τους πολίτες. Και στη σχετική απόφαση, για την οποία επιχειρείται, ψευδεπίγραφα και πολιτικά, αποπροσανατολισμός, επαναλαμβάνεται ρητά η αντίθεση της σημερινής διοίκησης στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
ñ   Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν βρισκόμαστε όλοι στην ίδια θέση ευθύνης. Δεν φέρουμε όλοι το ίδιο νομικό βάρος των αποφάσεών μας και δεν διατρέχουμε όλοι τους ίδιους κινδύνους για τους αγώνες που δίνουμε.  Η Περιφερειακή Αρχή εκφράζεται και οφείλει να εκφράζεται νόμιμα, όπως και το πράττει εδώ και τόσο καιρό. Και παρόλο που κάποιοι επιχειρούν να βάλουν Διοίκηση και πολίτες σε αντίπαλες όχθες, εσείς, οι πολίτες, είστε οι σύμμαχοί μας ενόψει των επερχόμενων διαπραγματεύσεων και των κρίσιμων αποφάσεων.

ΧΥΤΑ Γραμματικού: Να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της η Περιφερειακή αρχή ΑττικήςΗ αντίφαση μεταξύ «δεσμεύσεων» και «έργων» δε μπορεί να συνεχίζεται

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού ο επικεφαλής του συνδυασμού «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο», Γιώργος Κουμουτσάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«H Περιφερειακή αρχή Αττικής καλείται, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,  να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
-Εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι επιβλαβής για τους πολίτες και το περιβάλλον, όπως διακήρυττε όλο το προηγούμενο διάστημα;
-Εάν ναι, πώς είναι δυνατόν να κατευθύνει πολύτιμους πόρους της Περιφέρειας σε ένα έργο, το οποίο, όπως έχει δεσμευθεί, σκοπεύει να καταργήσει στο πλαίσιο της ριζικής αναθεώρησης που η ίδια έχει εξαγγείλει;
Μόνον μια ξεκάθαρη απάντηση στα ερωτήματα αυτά μπορεί να είναι βάση συζήτησης για τη λήψη αποφάσεων. Η κατά συρροήν αντίφαση μεταξύ «δεσμεύσεων» και «έργων» δε μπορεί να συνεχίζεται».
Σημειώνεται σχετικά ότι την 30η Μαρτίου 2015 συνεκλήθη έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής λόγω του «κατεπείγοντος χαρακτήρα των θεμάτων ημερήσιας διάταξης», μεταξύ των οποίων η  «10η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών στο έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Ο.Ε.Δ.Α. ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ’’ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ’’ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ».
Η Περιφερειακή διοίκηση εισηγήθηκε, δηλαδή, τη δέσμευση πόρων της Περιφέρειας Αττικής για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του έργου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με παλαιότερες τοποθετήσεις της πλειοψηφούσας παράταξης, η χωροθέτηση του ΧΥΤΑ «αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, και λειτουργεί σε βάρος των πολιτών και του περιβάλλοντος». Επιπλέον, η Περιφερειακή διοίκηση έχει δεσμευθεί να καταθέσει την πρότασή της για μια ριζική αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής.

Άρθρο - φωτιά του Γιάννη ΠανούσηΠρέπει να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι «χωρίς πρόσωπο».

Αριστερά και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές) όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός.

Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποιίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι αριστεροί» (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των «γνησίων»...

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιους ελέγχονται;

 http://www.enikos.gr

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΡΟΥΣΣΟΥ
Κάθε φορά που θα υπάρχει κριτική και έλεγχος υπηρεσιακής  εισήγησης προς την οικονομική επιτροπή από τον ΝΤΑΒΙΑ θα καλείται σε απολογία ο αρμόδιος υπάλληλος λοιπόν και θα του λένε ότι φταίει ο Νταβίας.

Ή μονο στο συγκεκριμένο θα ισχύει;;;

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΗΘΟΣ !!!!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΝΤΑΒΙΑ - ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Το θέμα της Ο.Ε. ήταν αυτό:
Πριν την οικονομική επιτροπή - όπως έχω ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ για την άσκηση των καθηκόντων μου - πήγα στο αρμόδιο τμήμα της δημοτικής υπηρεσίας για να δω τα δικαιολογητικά του θέματος.

Ενός θέματος που δεν είναι καθόλου απλό, δεν έχει ξαναγίνει ΠΟΤΕ στον δήμο και εύκολα μπορεί να κρύβει ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ.

Επίσης εύκολα μπορεί κανείς να πει ότι ο δήμος μειώνει το ΤΑΠ στις μεγάλες επιχειρήσεις της Αναπαύσεως (π.χ.) ρουσφετολογικά.

Την ίδια ώρα βέβαια η εισήγηση περιέχει ελάφρυνση μικροϊδιοκτητών σε εκτός σχεδίου περιοχή.

Ήταν λοιπόν σημαντικό για μένα - για να ψηφίσω - να δω αν υπάρχει σοβαρή τεκμηρίωση στο θέμα.

Ζήτησα τα αναφερόμενα στην εισήγηση στοιχεία.

Η απάντηση που έλαβα από την οικονομική υπηρεσία είναι ότι μάλλον τα έχει η τεχνική υπηρεσία, που καθόρισε τις τιμές και οι οποίες ήρθαν με ένα email στην οικονομική υπηρεσία για να κάνει την εισήγηση προς την οικονομική επιτροπή.

Επισήμανα στην υπηρεσία ότι αυτό θα έπρεπε να επισυνάπτεται, όπως και η υπογραφή του μηχανικού που έχει κάνει την έρευνα και έχει καθορίσει τον διαχωρισμό των ζωνών και τις προτεινόμενες τιμές.

Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα.

Ανέβηκα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Άκουσα έκπληκτος την αντιδήμαρχο που συνυπογράφει την εισήγηση να μιλάει για τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα που έγινε.

Τόλμησα να επισημάνω ότι η υπηρεσία δεν τα έχει και να ενημερώσω για την ενημέρωση που έλαβα από την υπηρεσία - δημόσια και στον χώρο της.

"Η έρευνα που έγινε είναι προφορική και τηλεφωνική" απάντησε η αντιδήμαρχος επικαλούμενη αντίστοιχη απόφαση του δήμου Σπάτων.

Επέμεινα ότι πρέπει να υπάρχει στην εισήγηση υπογραφή μηχανικού - όχι μόνο οικονομολόγου - αφού μιλάμε για καθορισμό ζωνών και διαχωρισμό με βάση ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ.
'Αλλωστε ΕΠΙΣΗΜΑ ενημερώθηκα ότι αυτό το έχει κάνει η τεχνική υπηρεσία.

Έλαβα μια απάντηση "αυτά τα περί υπογραφών που λέει ο Άγγελος δεν τα καταλαβαίνω" είπε η κα Χριστούλη ειρωνευόμενη (δεν είναι η πρώτη φορά).

Εκνευρίστηκα και της απάντησα ότι "αν δεν τα καταλαβαίνεις να κοιτάξεις το IQ σου".

ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΕΝΕΒΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΦΑΣΙΣΤΑΣ!

Και είπε ότι θα αποσύρει το θέμα και για να μάθω θα καλέσει την αρμόδια υπάλληλο σε απολογία αφού την κατήγγειλα (κατά εκείνον) ότι δεν έχει κάνει σωστή εισήγηση στην οικονομική επιτροπή.

ΕΥΘΥΣ - ΑΠΡΟΚΛΗΤΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ και χρέωση της ευθύνης στην πιο χαμηλόβαθμη υπηρεσιακή υπογραφή.

Παρουσία Καλομοίρη - μέλους του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ!!!!!

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ!

ΘΑ ΕΚΤΕΛΩ ΤΑ ΚΘΗΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ και δεν απολογούμαι στην Χριστούλη, ούτε στον Δήμαρχο αλλά σε αυτούς που με εξέλεξαν.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΘΑΥΜΑ! ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ!!!!