Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το θέμα της "νομιμότητας" ή όχι των πλαισίων υπαίθριας διαφήμισης αναγορεύεται στο μείζον θέμα της πόλης μας και γίνεται αντικείμενο αντιπαραθέσεων.
Το τελευταίο διάστημα το θέμα παίρνει ξανά διαστάσεις.

Εμείς θα παρουσιάσουμε ΟΛΕΣ τις απόψεις και θα φωτίσουμε ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ,  το θέμα, έτσι ώστε να βγάλετε εσείς οι αναγνώστες μας ΑΣΦΑΛΗ συμπεράσματα και να καταλήξετε στη δική σας γνώμη.

Και επιλέξαμε σήμερα να ξεκινήσουμε από ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΉ, όπως αυτή διατυπώθηκε δημοσιογραφικά από την συντάκτρια της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ που παρακολούθησε τον διάλογο σε προ ημερησίας, συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Έχει αξία να παρατηρηθούν κατ' αρχήν τα εξής:

1. Η τοποθέτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης περί μη ύπαρξης αριθμού αδείας σε κάποια μέσα, με παράδειγμα τις ζαρντινιέρες επικοινωνίας της BLANK.
Μία επίσκεψη κάθε καλοπροαίρετου αναγνώστη σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ από τις 15 ζαρντινιέρες θα τον πείσει ότι σε κάθε μία υπάρχει ταμπελάκι από plexi glass με τηλέφωνο και τον αριθμό της σύμβασης.

Οι ζαρντινιέρες ενόχλησαν τον κο Ανδρεόπουλο. Μάλλον δεν είναι ο μόνος που έχει ενοχληθεί από τη ζαρντινιέρα επικοινωνίας και την αποδοχή του ως διαφημιστικό μέσο που όλο και περισσότεροι δήμοι θεωρούν ότι πρόκειται για μια ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ και την ζητούν από τους διαφημιστές.

2. Η τοποθέτηση του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης που λέει ότι υπόλογα για το "όργιο παρανομιών" είναι τα στελέχη της Φλύα Αναπτυξιακής! (ΦΛΥΑ Α.Ε. από το 2008! ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΩΣ ΤΗ ΛΕΝΕ ΠΛΕΟΝ ΚΕ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΕ. Μετεβλήθει σε ΑΕ με βάση το θεσμικό πλαίσιο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ για την Τ.Α. με το οποίο το κόμμα σας συμφώνησε στην ΚΕΔΚΕ και με ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ!)

Τα περί "όργιου παρανομιών" θα απαντηθούν εντός των επόμενων ημερών ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που θα δημοσιοποιήσουμε.

Πάντως ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ  ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ (κάτι που θα αμφισβητήσουμε με επιχειρήματα και στοιχεία) - δεν είναι η ΦΛΥΑ αλλά το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που ύστερα από εισήγηση του ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ - ΝΟΜΙΜΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 248/2008 - που ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΟΣ ΒΑΣΙΟΣ και βέβαια ο κος ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γιώργος Κουράσης ο οποίος την υπογράφει και ως τότε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ., η οποία πήγε στην Περιφέρεια, ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΒΛΗΘΕΙ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ!  (θα αναρτίσουμε την απόφαση μόλις την σκανάρουμε για να την δείτε με τα ματάκια σας)

2. Η δήλωση Βάσιου ότι το θέμα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ!

Πρόκειται για μια ΕΚΡΗΞΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ που αναδεικνύει τις ανομολόγητες προθέσεις του!

"Δηλαδή - για να το κάνουμε λιανά - πρέπει να τελειώνουμε με τις εν ισχύ συμβάσεις διότι τώρα άλλαξε ο Δήμαρχος και έγινα εγώ αντιδήμαρχος".

Σε συνέχεια της μέχρι σήμερα πιστοποιημένης και γνωστής συνέπειας του ανδρός, που μετά την καριέρα του ως εκπαιδευτής νεοσυλλάκτων, κάνει καριέρα ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ  ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ, ο ΚΟΣ ΒΑΣΙΟΣ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΦΛΥΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ!!!!

Και σήμερα τι λέει αυτό το πρώτυπο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ;;;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝ ΙΣΧΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ,
ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΘΕΣ.
Τώρα ΟΛΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ για να τα φτιάξω Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΕΓΩ "νόμιμα", (δηλαδή πριν ήταν παράνομα και ΕΓΩ Ο ΒΑΣΙΟΣ ψήφισα ΠΑΡΑΝΟΜΑ!)

Και οι συμβάσεις που είναι σε ισχύ;;;;
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και δεν τις αναγνωρίζει. Ποιος;;; Ο ΒΑΣΙΟΣ!

Όπα ρε μεγάλε .....

ΒΑΣΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ!

Υπόγραψα αλλά δεν υπόγραψα, ψήφισα αλλά δεν ψήφισα, υπάρχω αλλά δεν υπάρχω!

Και μέσα σε όλα αυτά η πιάτσα οργιάζει για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΦΛΥΑ!
Άρχισε ήδη - λέει - επαφές και προτείνει θέσεις!
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ;;;;;

Ισθμό τον λένε, Πορθμό τον λένε, θα το διαταυρώσουμε και θα σας το πούμε αύριο.
Κάπως έτσι δεν τον λένε Τάκη;;;;

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ "ΑΜΑΡΥΣΙΑ" ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ πρΟΤΑση! ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ "ΝΟΜΙΜΩΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ"

Διαφημιστικές πινακίδες και πάλι

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στον Δήμο Χαλανδρίου, καθώς συνεχίζεται το φαινόμενο της αυθαίρετης τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων ή άλλων κατασκευών στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.
Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΦΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ Στάθης Ανδρεόπουλος, κάνοντας λόγο για «παρανομία που οργιάζει» και ζητώντας να υπάρξει καταγραφή των παράνομων μέσων και αποξήλωσή τους από τον Δήμο.
«Οργιάζει η παρανομία σε κάθε δρόμο»
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Ιουνίου ο κ. Ανδρεόπουλος επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι υπόλογοι για την κατάσταση με βάση το νόμο είναι ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Φλύα Αναπτυξιακή» (που έχει την ευθύνη αξιοποίησης των δημοτικών χώρων), ο δήμαρχος Γιώργος Κουράσης αλλά και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη Δημοτική Αστυνομία Φώτης Μπάβας.
«Οι διαφημιστικές πινακίδες που είναι σε μόνιμα ή σταθερά πλαίσια, τα πανό που αναρτώνται πάνω από ζαρντινιέρες ή κάθε τύπου κατασκευές, είναι παράνομα», είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κάνοντας έτσι αναφορά και στις ξύλινες ζαρντινιέρες - διαφημιστικά μέσα που έχουν εγκατασταθεί σε πολλά πεζοδρόμια του Δήμου.
Παράλληλα, ο κ. Ανδρεόπουλος τόνισε ότι όλα τα διαφημιστικά πλαίσια πρέπει να αναγράφουν τον αριθμό αδείας που έχει εκχωρηθεί από τον Δήμο: «Σας προκαλώ να δείτε τα αεροπανό - ζαρντινιέρες. Δεν γράφουν κανέναν αριθμό και δεν αναγράφεται το όνομα αυτού που αξιοποιεί το διαφημιστικό μέσο».
Καταλήγοντας, ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι «την ευθύνη για ρακέτες στύλου και ζαρντινιέρες τη φέρει το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ αν έχουν εκχωρηθεί χώροι υπαίθριας διαφήμισης, τη φέρει ο διευθύνων σύμβουλος της δημοτικής επιχείρησης», προτρέποντας τη δημοτική αρχή «να δει το θέμα, να καταγράψει σε ποια μέσα δεν υπάρχει αριθμός άδειας και να προβεί σε άμεση αποξήλωσή τους».
Παρεμβαίνοντας, ωστόσο, στη διαδικασία, ο γενικός γραμματέας του Δήμου υπογράμμισε ότι την αρμοδιότητα της αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών μέσων δεν την έχει η Δημοτική Αστυνομία, αλλά είτε η Τεχνική Υπηρεσία είτε η «Φλύα Α.Ε.», επισημαίνοντας ότι «έχουμε επιστήσει την προσοχή της Τεχνικής Υπηρεσίας για την απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου».
«Να εξετάσουμε το θέμα από μηδενική βάση»
Την ανάγκη να εξεταστεί η αρμοδιότητα της δημοτικής επιχείρησης για την εκχώρηση χώρων υπαίθριας διαφήμισης από την αρχή, σημείωσε στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣΗ Λούλα Καρατζά. «Η ουσία είναι ότι έχουμε μια επιχείρηση που όλα της τα έσοδα προκύπτουν από τις διαφημιστικές πινακίδες», σημείωσε η Λ. Καρατζά, επισημαίνοντας ότι οπωσδήποτε η δραστηριότητα αυτή πρέπει να λειτουργήσει νόμιμα.
Η ίδια τόνισε ότι μετά τις απαραίτητες αποξηλώσεις θα πρέπει να έρθει συνολικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με αυτή την δραστηριότητα της «Φλύα Α.Ε.», ώστε να διαπιστωθεί εάν η επιχείρηση είναι βιώσιμη από τη διαχείριση των νόμιμων διαφημιστικών μέσων. «Αν είναι να ξοδεύουμε 200.000 ευρώ για τα λειτουργικά της έξοδα και να εισπράττουμε 10.000 ευρώ, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να διακόψουμε εντελώς αυτή τη δραστηριότητα», υποστήριξε η ίδια.
Υπέρ της ενδελεχούς συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Κώστας Παττακός.
Απαντώντας στα παραπάνω, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Βάσιος συμφώνησε με την εξ αρχής εξέταση του θέματος, τονίζοντας ότι σκοπός της δημοτικής αρχής είναι η εφαρμογή της νομιμότητας. «Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να δούμε τι θα κάνουμε»,είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι σε ό,τι έχει σχέση με τις αρμοδιότητές μας. Σύντομα θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα διαπιστώσετε ότι στόχος μας πλέον είναι η εφαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου».
της Αρετής Κοτσολάκου, http://www.amarysia.gr/, 6/6/2011


ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ

Ο προηγούμενος δήμαρχος Γρ. Ζαφειρόπουλος είναι αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και Περιφερειακός Σύμβουλος του Βόρειου Τομέα στον οποίο ανήκει το Χαλάνδρι

Η εποχή είναι δύσκολη. Είναι γνωστό άλλωστε ότι "λεφτά υπάρχουν" και για στον δήμο. (Παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο χρεωμένος, όσο θα ήθελαν κάποιοι.)

Αλήθεια ο Δήμος Χαλανδρίου - Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι - έχουν σκεφτεί να ζητήσουν την συνδρομή του κου Ζαφειρόπουλου για προώθηση θεμάτων της πόλης μας στην περιφέρεια ή η πόλη και η τοπική κοινωνία αντέχει να μην αξιοποιεί δυνάμεις της για το καλό του κοινωνικού συνόλου;;;

Γιατί κάποιος μας είπε το πρωί στην πλατεία ότι ο κος Ζαφειρόπουλος μάλλον δεν πολυασχολείται με την προώθηση των θεμάτων του δήμου γιατί η σχέση του με τον Δήμαρχο κο Κουράση δεν περνάει και την καλύτερη φάση της.

Όλα τα 'χε η Μαριορή .....

Η ΑΠΟΨΟΥΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Άκουσα το πρωί τον Οδυσσέα Κωσταντινόπουλο, ένα νέο πολιτικό από την Αρκαδία, να καταθέτει έντονους προβληματισμούς για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.
Αφού λοιπόν είπε τις απόψεις του ο νεαρός βουλευτής κατέθεσε την άποψη ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές που διαφωνούν και δεν θέλουν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρέπει να παραιτηθούν.

Πρόκειται για άποψη που "παίζει" πολύ από τα καθεστωτικά μέσα τις τελευταίες κάνα-δυο μέρες στην λογική της "ηθικής" της πολιτικής.

ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ' ΑΛΩΝΙ, λέω εγώ.

"Δεν είναι ηθικό κυβερνητικός βουλευτής να καταψηφίσει!"

ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΑΤΜΕ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ ΤΖΑΜΙ! συμπληρώνω.

Είναι προφανές ότι ο στόχος αυτής της "ηθικής" είναι να παραιτηθούν οι απρόθυμοι, να μπουν στην θέση τους επιλαχόντες, μέχρι να βρεθούν οι πρόθυμοι.

Και πουλάνε "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ". Του κώλου ηθική  βέβαια αλλά .ο,τι έχει ο καθένας πουλάει.

Γιατί να παραιτηθούν οι βουλευτές που διαφωνούν ρε μάγκες;;;;

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι βουλευτές με guts ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ!
και είναι και ΝΟΜΙΜΟ και ΗΘΙΚΟ να καταψηφίσουν μια συμφωνία που:

1. Δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση.
2. Είναι ΚΑΤΑΦΟΡΑ αντίθετη από το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο οι πολίτες εξέλεξαν τους συγκεκριμένους βουλευτές ΑΡΑ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ και ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, η πραγματική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ είναι ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ!
Δεν είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ βουλευτές.
ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΈΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
Και έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ προς του πολίτες που ζήτησαν να τους ψηφίσουν και τους παρέσυραν.

Δηλαδή βουλευτές πρέπει να είναι μόνο οι μαριονέττες;;;
Αν δεν είσαν μαριονέττα παραιτήσου για να μπει στη θεση σου η μαριονέττα, γιατί αλλιώς  θα σε μαλώσει ο Πρετεντέρης;;;

Οι πολίτες ζητούν στις πλατείες να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο. Και η διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ αυτών που θα βοηθήσουν να περάσει και αυτών που θα αντισταθούν.
Και η παραίτηση είναι ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ.

Αυτή είναι η ηθική βάση του πολιτεύματος. Αυτός είναι ο λόγος που ο βουλευτής ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ, όπως επιθυμεί ο Πάγκαλος, που θεωρεί ότι οι πολίτες πρέπει να ψηφίζουν μόνο αρχηγό και αυτός να διορίει τους πάντες για να αναβαθμιστεί η .... δημοκρατία.

(Το θέμα της λίστας με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ίσως μας απασχολήσει άλλη φορά.
Αλλά με κόμματα όπου είναι Α.Ε. με μετοχές σε 10 άτομα που διορίζουν βουλευτές τα παιδιά τους και δημάρχους τα δευτερανήψια τους η εκλογή βουλευτών από τον λαό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ από συνειδητοποιημένους πολίτες).

Και οι  βουλευτές πρέπει να σκεφτούν από ποια μεριά θα είναι.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ - ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ. ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΛΑ!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Διεκδικούμε  και απαιτούμε:

Α) Να αποσυρθεί το μνημόνιο:

  1) Γιατί προβλέπει παραίτηση από την ασυλία προστασίας της Εθνικής Κυριαρχίας.
Παρόμοια πράξη δεν έκανε ούτε ο Τσολάκογλου όταν το ζήτησε ο κατοχικός γερμανικός στρατός.

  2) Γιατί καταργεί το Σύνταγμα και τις Δημοκρατικές λειτουργίες. Όλες οι πράξεις της κυβέρνησης ως προς την εξυπηρέτηση των δανειστών και της τρόϊκας είναι παράνομες και αντισυνταγματικές.

  3) Γιατί είναι η μόνη κυβέρνηση στον κόσμο, που υπέγραψε δάνεια βάζοντας υποθήκη την  δημόσια περιουσία, την οποία ετοιμάζεται να ξεπουλήσει, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των προθύμων πολιτικών και κομμάτων και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές.

  4) Γιατί είναι το μόνο μνημόνιο, από όλες τις χώρες που έπεσαν στα νύχια των τοκογλύφων, που προβλέπει μείωση συντάξεων.

  5) Γιατί καταργεί κοινωνικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων, που οι λαοί απέκτησαν με αίμα και ιδρώτα καταλύοντας φεουδαρχίες και ελέω θεού μοναρχίες.

  6) Γιατί όχι μόνον δεν δίνει λύση, αντιθέτως το χρέος μεγαλώνει ραγδαία, ακριβώς επειδή υπάρχει το μνημόνιο, και δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για πλήρη διάλυση της χώρας μας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που είναι πολλαπλάσιας αξίας από το «χρέος».

 Β) Να γίνει έλεγχος του χρέους.

  1) Γιατί έχουμε πληρώσει διπλάσια ποσά για δάνεια από όσα πήραμε, και χρωστάμε και 350 δις ευρώ που σύντομα θα γίνουν 500δίς.

  2) Γιατί το όποιο χρέος είναι αποτέλεσμα υπερβολικών επιτοκίων που είναι τοκογλυφικά. Το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει επαχθές και απεχθές χρέος. Αναγνωρίζει την δυνατότητα στα κράτη, αν δεν έχουν δυνατότητα πληρωμής μισθών-συντάξεων, να παύουν να πληρώνουν το εξωτερικό χρέος, ώσπου να αποκτήσουν ξανά την δυνατότητα να το πληρώσουν.

 Γιατί όλα τα καινούρια δάνεια δίνονται  αποκλειστικά για αποπληρωμή παλαιών, και ούτε ευρώ δεν επιτρέπεται να δοθεί για μισθούς-συντάξεις. Είναι ψεύτες οι πολιτικοί που λένε ότι ψήφισαν μνημόνιο και τα νέα δάνεια «γιατί δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς».

  3) Γιατί το χρέος έγινε με κομπιναδόρικες συμβάσεις που έκαναν  «Έλληνες» λαμόγια πολιτικοί, αγοράζοντας σε τριπλάσιες τιμές προϊόντα Γάλλων Γερμανών, Αμερικάνων, πλουτίζοντας οι ίδιοι αυξάνοντας τις καταθέσεις τους στην Ελβετία.

 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΚΛΕΨΑΝ  (Τσουκάτος, Μαντέλης, και κουμπάροι.)

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ( Άχρηστα γερμανικά υποβρύχια, Ζιμενς. Βατοπέδιο κλπ.)

Γ) Να διεκδικήσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία.

  1) Οι ναζιστές Γερμανοί του τρίτου ράϊχ δημιούργησαν ζημίες ισοπεδώνοντας όλες τις υποδομές της χώρας μας, κατά τη διάρκεια του  πολέμου και οι σημερινοί του τέταρτου ράϊχ οφείλουν στην Ελλάδα πολεμικές αποζημιώσεις 162 δις ευρώ, χωρίς τόκους. Εάν επιβάλλουμε τόκους (3%) και όχι 6% που   οι ίδιοι επιβάλλουν σε εμάς, η οφειλή είναι περίπου 500 δις ευρώ. Αυτά τα ποσά έχουν επιδικαστεί από διεθνείς συνθήκες και όλες οι χώρες έχουν πάρει τις αποζημιώσεις, εκτός της Ελλάδας, γιατί μόνο η Ελλάδα έχει πολιτικούς απολύτως ενδοτικούς και δουλοπρεπείς και δεν τολμούν να τα ζητήσουν από τα αφεντικά τους.

(Με εξαίρεση τον Ανδρ. Παπανδρέου που έκανε μια ρηματική διακοίνωση προς το γερμανικό κράτος το 1995 χωρίς να λάβει απάντηση. Μετά ακολούθησαν Σημίτης, Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, 16 χρόνια ύπουλης, ύποπτης, προδοτικής σιωπής.)

  2) Η Ελλάδα προκειμένου να επανορθώσει τις ζημιές του πολέμου δανείστηκε τοκογλυφικά και από τους Γερμανούς, πλήρωσε μεγάλα ποσά και σε Γερμανικές εταιρείες που έκαναν τα έργα, που κατέστρεψαν οι ίδιοι. Αγόρασε πανάκριβα μηχανήματα που καταστράφηκαν από τους ναζί κυρίως από τη Γερμανία.

Δ) Να τελειώνουμε με την άχρηστη και σάπια ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ- ΚΛΕΠΡΟΚΡΑΤΙΑ.

  1) Γιατί δεν μπορεί ένα κλεπτοκρατικό σύστημα να ελέγξει τον εαυτό του, ούτε βέβαια να τον αλλάξει.

  2) Γιατί το μόνο που αρμόζει σε αυτό το σύστημα είναι ένα ειδικό δικαστήριο, που θα τους δικάσει και για την περίπτωση εσχάτης προδοσίας.

  3) Γιατί έχουν πάρει φόρα και θα ξεπουλήσουν ότι ξεπουλιέται.

  4) Γιατί το πολιτικό προσωπικό στη χώρα μας αποτελείται από κοπρίτες «πάγκαλους».

 Ε) Να δώσουμε προοπτική  για τη χώρα.

  1) Να αρχίσουμε πάλι να παράγουμε. Να καλλιεργήσουμε πάλι τα χωράφια μας, γιατί εισάγουμε τα 2/3 της τροφής μας. Να λειτουργήσουμε πάλι τις παραγωγικές μονάδες, που σκουριάζουν απαξιωμένες και να παράγουμε χρήσιμα και ποιοτικά προϊόντα γιατί το μπορούμε και γιατί τώρα τα εισάγουμε.

  2) Να μάθουμε να προτιμούμε αυτά τα ποιοτικά  Ελληνικά προϊόντα, στηρίζοντας την εργασία, πρώτα των Ελλήνων εργαζομένων.

  3) Να ξαναδημιουργήσουμε τους συνεταιρισμούς που λήστεψε η κομματοκρατία-κλεπτοκρατία. Αγροτικούς, παραγωγικούς, καταναλωτικούς, προμηθευτικούς.

  4) Να επιβάλλουμε να πάψει να είναι η χώρα μας προτεκτοράτο των Γάλλων, των Γερμανών και των Αμερικάνων. Η «φιλία» με αυτούς τους νταβατζήδες μόνο συμφορές έχει φέρει στη χώρα και στο λαό μας. Να συνδεθεί με όλες τις χώρες του αδέσμευτου κόσμου και να επιτύχει ΙΣΟΤΙΜΕΣ  και ΕΠΩΦΕΛΕΙΣ σχέσεις.

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής δείχνουν το δρόμο, πως ΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΑ.

  5) Να επανεξετάσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,

   Αποδείχτηκε στην πράξη, ότι όλα τα Ευρωπαϊκά κατασκευάσματα με όποια μορφή κι αν εμφανίστηκαν, έγιναν με ένα μόνο στόχο: να ληστέψουν τους λαούς, να συσσωρεύσουν πλούτη στους τοκογλύφους τραπεζίτες, να διαλύσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, επιβάλλοντας τη δικτατορία των καρτέλ των ολιγοπωλίων, των πολυεθνικών. Επικαλούνται οι άθλιοι  τους νόμους της δήθεν «αγοράς», μια «αγορά» που οι ίδιοι στήνουν, που τους «νόμους» της οι συνεργάτες τους πολιτικοί γιουσουφάκια νομοθετούν και που αναλαμβάνουν να επιβάλλουν οι παπαγάλοι δημοσιογράφοι και οι εργολάβοι εκδότες.

 Δεν μπορεί να υπάρξει ελεύθερη οικονομία αν το ίδιο το κράτος  δεν έχει και δεν εκδίδει δικό του νόμισμα.

  6) Η χώρα μας πρέπει να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό πλούτο του εδάφους και υπεδάφους της.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *