Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Θέρμανση δημοτικού κολυμβητήριου στο Χαλάνδρι με σύστημα γεωθερμίας
Ένα ακόμα καινοτόμο έργο ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών του προωθεί ο Δήμος Χαλανδρίου με την εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας για τη θέρμανση των κολυμβητικών δεξαμενών του κολυμβητηρίου «Ν. Πέρκιζας».

Το έργο, που ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, θα οδηγήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητηρίου, στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματός του και βέβαια στη συντριπτική, κατά ποσοστό περίπου 50%, συρρίκνωση των δαπανών θέρμανσης των δύο κολυμβητικών δεξαμενών του.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 836.000 ευρώ και καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος από το 2018.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής στο πλαίσιο των δραστικών παρεμβάσεων της διοίκησής μας για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου, που θα αποφέρουν και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για το Δήμο. Είναι το δεύτερο σύστημα γεωθερμίας που πρωτοποριακά εγκαθιστά ο Δήμος μας, δεδομένου ότι έχουμε ήδη εγκαταστήσει ανάλογο σύστημα στον 5ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. Είναι βασική προτεραιότητα μας η προώθηση έργων υποδομών που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, εξοικονομούν χρήματα για το Δήμο ενώ παράλληλα σέβονται το περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι η μελέτη του έργου συνδυάζει ένα σύστημα γεωθερμίας ανοικτού κυκλώματος με υδρογεωτρήσεις με ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης καυστήρα-λέβητα φυσικού αερίου. Το ζητούμενο είναι στην τελική εγκατάσταση να μπορεί το ένα σύστημα να λειτουργεί αυτόνομα από το άλλο αλλά όταν απαιτηθεί ο συνδυασμός τους να είναι εφικτός.

#ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ για Προυπολογισμό και Τεχνικό πρόγραμμα 2020
To Ενωμένο Μαρούσι κατέθεσε πρόταση για χρηματοδότηση και στις 17 γειτονιές τις πόλεις του Αμαρουσίου που απέρριψε ο κ. Αμπατζόγλου

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου της Τρίτης 17.12.2019 στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2020 η παράταξη μας #ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ κατέθεσε τις ολοκληρωμένες και πολυσέλιδες εναλλακτικές προτάσεις της όπως ορίζει ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση

Για το τεχνικό πρόγραμμα η παράταξη «#ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», πρότεινε

Α) την έναρξη των διαδικασιών συμμετοχικού προϋπολογισμού με τη «μελέτη εφαρμογήςδιαδικασιών συμμετοχικού προϋπολογισμού» ύψους 30.000 € για το 2020 και τη «διαμόρφωση των 17 πολεοδομικών ενοτήτων βάσει των αποτελεσμάτων της διαδικασίας συμμετοχικού προϋπολογισμού» με πολυετή δαπάνη ύψους 1.640.000 €

Β) το έργο «επισκευές και διαμορφώσεις αιθουσών του Σικιαριδείου Ιδρύματος για τη λειτουργία Κ.Δ.ΑΠ. – Μ.Ε.Α.» που τόσο λείπει από την πόλη μας

Ο κ. Δήμαρχος απέρριψε μετ επαίνων τις προτάσεις δηλώνοντας πιεσμένος από καταστάσεις που παρέλαβε. Από πλευράς της παράταξης μας ειδικοί αγορητές ήταν οι κ.κ Πέτρος Κούκουζας , Βασίλης Μπούρας .

Ο κ. Πέτρος Κούκουζας αφού παρουσίασε τις προαναφερθείσες ισοσκελισμένες προτάσεις τόνισε την αδυναμία εκτέλεσης και απορροφητικότητας που επέδειξε η διοίκηση που απλά άλλαξε επικεφαλής και συνεχίζει στην ίδια μετριότητα ενώ επισήμανε και την υποκρισία στην σχέση με την Περιφέρεια καθώς ελάχιστα έργα προστέθηκαν στον προυπολογισμό του 2020 σε σχέση με τα 25 εκατομμύρια που είχε εντάξει για την πόλη του Αμαρουσίουο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος και η διοίκησης της Δύναμης Ζωής.

Ο κ. Βασίλης Μπούρας πρότεινε συγκεκριμένες και εφικτές αλλαγές στους κωδικούς του προυπολογισμού, επισήμανε τις αδυναμίες λεπτομερώς και κατέθεσε τις προτάσεις της παράταξής μας που όνως αν ακαι γενική ομολογία ήταν στη σωστή κατεύθυνση και απολύτως τεκμηριωμένες απορρίφθηκαν από τον Δήμαρχο που παρέπεμψε την βελτίωση του προϋπολογισμού στις καλένδες των πιθανών αναμορφώσεων

Ο επικεφαλής της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι, Γιώργος Καραμέρος δήλωσε: Δυστυχώς παρακολουθούμε μια διοίκηση που κουράστηκε πριν καν ξεκινήσει. Χωρίς αποτύπωμα. Μέτρα και βγαλμένη από την κομματική ναφθαλίνη.

Ο κ. Αμπατζόγλου είναι δέσμιος του παρελθόντος και στα χρόνια της θητείας του απλώς θα τακτοποιεί σκελετούς που θα βρίσκει. Ούτε καν θα τους βγάζει από την ντουλάπα. Η παράταξη μας σήμερα κατέθεσε ολοκληρωμένες και ξεχωριστές προτάσεις τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για το τεχνικό πρόγραμμα. Οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι είδαν την δουλειά που έγινε. Το ίδιο και η διοίκηση. Θα ήταν θετικό για την πόλη να υπερψηφίσουν τις προτάσεις μας οι διοικούντες αλλά πότε νοιάστηκαν για την πόλη για να το κάνουν τώρα οι ισόβιοι αντιδήμαρχοι και ο άχρωμος επικεφαλής τους.

Μαρούσι, 27/12/2019

ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΕΤΕ ....


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣΗ Γκαλερί Χρυσόθεμις σας εύχεται

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!