Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Έλλειμμα "μαϊμού" για να επιβληθούν τα μέτρα


Σε βαρύτατες καταγγελίες αναφορικά με το έλλειμμα του 2009 που "έσπρωξε" την Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης προχώρησε η Ζωή Γεωργαντά, απερχόμενο μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας περιέγραψε ένα τρίγωνο ανάμεσα στον Walter Rademacher, γενικό διευθυντή της Eurostat, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, προκειμένου το έλλειμμα του 2009 να εμφανιστεί στο 15,5% -μεγαλύτερο και από αυτό τις Ιρλανδίας - για να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα.
"Έχουμε μία νέα κατοχή από τους Γερμανούς. Θεωρούσα τον κ. Παπακωνσταντίνου αδιάφθορο και έντιμο αλλά γονάτισε στις απαιτήσεις των Γερμανών. Δυστυχώς και ο κ. Βενιζέλος δείχνει να υποκύπτει", σημείωσε.
Το 2009 ταξινομήθηκαν στη "γενική κυβέρνηση" μία σειρά από ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και αυτές που εφαρμόζεται τώρα η εργασιακή εφεδρεία, χωρίς, όμως, να προηγηθούν, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, οι μελέτες και οι έρευνες, προκειμένου να μπει μία επιχείρηση στη "γενική κυβέρνηση", όπως κατήγγειλε.
Έτσι, το έλλειμμα από το 12% πήγε στο 15,4%. Η Ζωή Γεωργαντά απέδωσε αυτή την απόφαση στην πίεση που ασκήθηκε από τη Eurostat στην ελληνική κυβέρνηση, στη συνεννόηση ανάμεσα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, με τον οποίο τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις, αφού, όπως ανέφερε, "μάς είχε απαγορέψει να μιλάμε ακόμη και στους υπαλλήλους".
Στόχος, σύμφωνα με τη Ζωή Γεωργαντά, ήταν να καταστεί η Ελλάδα ο "αδύναμος κρίκος" και να ληφθούν όλα αυτά τα μέτρα, ενώ επεσήμανε πως αυτή η επιλογή είχε ως στόχο και να εμφανιστεί η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση χειρότερη απ' ότι ήταν, προκειμένου να καλυφθούν λάθη του παρελθόντος.
Η καθηγήτρια τόνισε πως από τον περασμένο Απρίλιο είχε ενημερώσει με εκθέσεις τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ωστόσο, ουδέποτε έλαβε απαντήσεις.
Τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ "φλερτάρουν" με την καρατόμηση και την Τρίτη παρουσιάζονται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσουν για τη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και για τις καταγγελίες σχετικά με την τεχνητή αύξηση του ελλείμματος το 2009


ΜΙΧΑΛΗ ΑΣΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΤΗΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΦΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΟΠΙ! ΞΕΡΟΥΝ!

Πήγε το πρωί - πάλι - ο γνωστό εργολάβος δημοσίων έργων Μιχάλης Καλατζής - υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν - (ήμασταν μαζί στα ψηφοδέλτια Παττακού και γνωριζόμαστε) να "μελετήσει" το έργο της διάνοιξης του δρόμου στην Ηλείας.

Οι κάτοικοι τον πήραν στο κατόπι και μας πήραν αμέσως τηλέφωνο.

Εμείς Μιχάλη σε προειδοποιούμε, λόγω της παλαιάς γνωριμίας: Παράτα αυτό το έργο, θα μπεις μέσα.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Μην αρχίσεις μετά την γκρίνια.

Ο Βάσιος κάνει τον Τουφάρχη αλλά είναι ΧΘΕΣΙΝΟΣ στη γειτονιά.

Και τώρα θα αρχίσουν να μιλούν οι παλιοκαραβάνες της Τούφας μόλις ενημερωθούν.

Και η Λούλα Καρατζά θα πάει στον εισαγγελέα. Σας το είπε, ενημέρωσε τους κατοίκους.

Και ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. Διότι κομμουνισταί δεν είμαστε αλλά ούτε μαλάκες είμαστε.

Και στην Τούφα  γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Και δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια όταν η Δεξιοπασοκική συμμαχία βάλει μπροστά την τελική επίθεση στη γειτονιά μας.

Ξηγημένα πράγματα.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ:

Τώρα που θα πάμε να πληρώσουμε καλό είναι να συνυποβάλουμε την παρούσα δήλωση επιφύλαξης. Δεν ξέρει κανείς τί γίνεται στο μέλλον αν η έκτακτη εισφορά κριθεί αντισυνταγματική.
 ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ 2011


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενεργοποιήθηκε το σύμφωνο στρατιωτικής συμμαχίας με Ισραήλ!

 ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενεργοποιήθηκε το σύμφωνο στρατιωτικής συμμαχίας με Ισραήλ!
 Πληροφορίες μιλούν για «περικύκλωση» της Μεγίστης (Καστελόριζο) από τουρκικά αναγνωριστικά
 και μαχητικά αεροσκάφη τις τελευταίες 48 ώρες
 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ
 Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=23981&Itemid=139

ΟΔΟΣ ΗΛΕΙΑΣ: ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΝΕΛΛΑΞεσηκωμένοι και ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι της οδού Ηλείας (και όχι μόνο) στην Τούφα (Φραγκόκλησσια για τους νεώτερους).

Πριν μερικές μέρες, χωρίς καμία ειδοποίηση, εργολάβος του δήμου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας Βάσιο, επιχείρησε να κόψει τα δέντρα που βλέπετε στην φωτογραφία, στην διασταύρωση Ηλείας και Ταϋγέτου στην Τούφα.
Η καταστροφή των δέντρων αποφεύχθη αφού οι κάτοικοι, με την συνδρομή της αστυνομίας, εμπόδισαν το συνεργείο - το αστυνομικό όργανο ζήτησε  άδειες εργασιών και κοπής δέντρων, οι οποίες ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ. 

Αλλά ο αντιδήμαρχος επιχείρησε και δεύτερη φορά  - πάλι ανεπιτυχώς, αφού οι κάτοικοι επαγρυπνούν - να μετατρέψει τα δεντράκια σε ... καυσόξυλα για το τζάκι (χειμώνας έρχεται).

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στον αντιδήμαρχο αλλά έκαναν και παράσταση στον  δήμαρχο Γ. Κουράση, αναφέροντας ότι η εν ισχύ κυκλοφοριακή μελέτη της Τούφας προβλέπει ότι η Ηλείας είναι ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ και αφού δεν υπάρχουν τα κονδύλια για να διαμορφωθεί, δεν υπάρχει λόγος να κοπούν τα δέντρα, αρκεί να υπάρχει δίοδος πεζών μέσα από αυτά για να πάρουν και από τον δήμαρχο την ίδια απάντηση:

"Ας λέει η μελέτη Νέλλα ότι είναι πεζόδρομος εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ να διαμορφώσουμε τον πεζόδρομο."
Πολλοί περίοικοι μιλούν για ΡΟΥΣΦΕΤΙ του κ. Βάσιου σε "ψηφοφόρους του" που μένουν στην περιοχή, οι οποίοι ζήτησαν να ανοίξει ο δρόμος για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο σπίτι τους, χωρίς να αναγκάζονται σε περιπορεία με το αυτοκίνητο.

Οι πιο ψαγμένοι όμως συνδέουν την σπουδή για τη διάνοιξη της Ηλείας με το πολεοδομικό κέντρο της Χελμού - Δουκ. Πλακεντιας, που εισηγείται η μελέτη ένταξης του Πεύκο Πολίτη/Ζώνης Δ. Πλακεντίας. 

Πιστεύουν ότι η διοίκηση του δήμου σχεδιάζει την  διαμόρφωση ζεύγους αντίρροπων μονόδρομων σύνδεσης της Πεντέλης με τη Δουκ. Πλακεντίας, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΙΓΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ώστε να εξυπηρετηθεί το υπό χωροθέτηση νέο πολεοδομικό κέντρο.

Ανομολόγητος στόχος -λένε- η μεταβολή του χαρακτήρα της Τούφας με την κυκλοφοριακή της επιβάρυνση ώστε να γίνει πιο εύπεπτη η χωροθέτηση του νέου πολεοδομικού κέντρου από τους κατοίκους. ("Προχωρημένη ανάλυση αλλά όχι χωρίς ρεαλιστική βάση αφού αυτή είναι η πεπατημένη για να μετατρέψεις μια περιοχή κατοικίας σε πολεοδομικό κέντρο.)

Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε.


Οι άνθρωποι τρελάθηκαν-Διπλασίασαν το χαράτσι!(πίνακες)-Το πληρώνεις ακόμη κι αν σου κόψουν το ρεύμα!!!

 
Real.gr
 
«Χαράτσι» για άνεργους και ενοικιαστές - Εκτός εκκλησία και Δημόσιο
Του Κων/νου Ρομποτή
Άγρια φοροεπιδρομή σε περισσότερους από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αποτελεί το ειδικό τέλος που αποφάσισε να επιβάλλει η κυβέρνηση για να κλείσει την «τρύπα» του προϋπολογισμού και να εξευμενίσει την τρόικα.

Σύμφωνα με τις τελικές διευκρινίσεις που έδωσε τη δημοσιοτήτα πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών η επιβάρυνση που θα επιφέρει στους ιδιοκτήτες η νέα έκτακτη εισφορά κυμαίνεται από 3 ευρώ για τις περιοχές με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ και κλιμακώνεται έως τα 16 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τιμές ζώνης από 5.000 ευρώ και πάνω.
Η επιβάρυνση αυτή όμως είναι ουσιαστικά έως και κατά 25% υψηλότερη καθώς για τα ακίνητα παλαιότητας έως και 25 ετών θα επιβάλλεται συντελεστής προσαύξησης έως και 1,25.

Αυτό σημαίνει ότι ένας ιδιοκτήτης ακινήτου στην χαμηλότερη τιμή ζώνης θα πληρώσει 3,75 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο εφόσον το ακίνητό του είναι νεόδμητο. Η επιβάρυνση ανά τετραγωνικό μέτρο φθάνει έως και τα 20 ευρώ για μία νεόδμητη κατοικία στην υψηλότερη τιμή ζώνης.

Για τα ακίνητα που είναι 26 ετών ή παλαιότερα ισχύουν οι τιμές ζώνης χωρίς τον συντελεστή προσαύξησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή, στις αρχικές εξαγγελίες που έγιναν από τον υπουργό Οικονομικών, η κλίμακα για το ειδικό τέλος ακινήτων κυμαινόταν από 0,5 έως 10 ευρώ.

Το χαμηλό κλιμάκιο των 50 λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο θα επιβληθεί μόνο στους ανέργους και σε άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, τις οποίες τελικά η κυβέρνηση δεν εξαιρεί από το χαράτσι. Στα αξιοσημείωτα της ρύθμισης για το ειδικό τέλος ακινήτων είναι το γεγονός ότι από την υποχρέωση καταβολής του εξαιρούνται τα ακίνητα της Εκκλησίας.

Η επίμαχη τροπολογία θα κατατεθεί το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
• Επιβάλλεται ειδικό τέλος διάμεσου ύψους 4 ευρώ ανά τ.μ. στις ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες, οι οποίες αποτελούν και τη βάση επιβολής του Τ.Α.Π. του άρθρου 24 του ν.2130/1993.

• Το τέλος αυτό θα εισπραχθεί μέσω των επόμενων λογαριασμών της ΔΕΗ προκειμένου να επιτευχθεί άμεση εισπραξιμότητα και η υλοποίηση των στόχων του προϋπολογισμού του 2011.

• Αφορά 5,079 εκατομμύρια οικιακές και εμπορικές παροχές που αφορούν δομημένες επιφάνειες συνολικού εμβαδού 562 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων αντικειμενικής αξίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, 560 δισ. ευρώ και εμπορικής αξίας 1 τρισ. ευρώ κατά τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

• Το επιβαλλόμενο, συνεπώς, τέλος αντιστοιχεί σε 2‰ (δύο τοις χιλίοις) της πραγματικής αξίας των ακινήτων, επιβάρυνση απολύτως ανεκτή και αναλογική σε σχέση με την πραγματική αξία της ακίνητης περιουσίας την οποία σκοπεί να διασφαλίσει. Για την αναλογικότητα του μέτρου, τα νεόδμητα κτίρια επιβαρύνονται περισσότερο σε σχέση με τα παλαιότερα και σε βάθος 25ετίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι το 64% των κατοικιών στην Ελλάδα έχει ηλικία μεγαλύτερη από 25 έτη και μόνο 2% έχουν δομηθεί κατά την τελευταία πενταετία.

Δείτε παρακάτω τους συντελεστές ανά περιοχή και παλαιότητα:
Συντελεστές αναλόγως την παλαιότητα (έτη)
Τιμή ζώνηςΈως 2625 έως 2019 έως 1514 έως 109 έως 54 έως 0
για ευπαθείς ομάδες0,50,530,550,580,60,63
έως € 50033,153,33,453,63,75
€ 501-100044,24,44,64,85
€ 1001-150055,255,55,7566,25
€ 1501-200066,36,66,97,27,5
€ 2001-250088,48,89,29,610
€ 2501-30001010,51111,51212,5
€ 3001-40001212,613,213,814,415
€ 4001-50001414,715,416,116,817,5
€ 5001 και άνω1616,817,618,419,220
Συντελεστής ειδικού τέλους (ευρώ/τ.μ.)Τιμή ζώνης
0,5 ευρώγια ευπαθείς ομάδες
3έως 500 ευρώ
4501-1.000
51.001-1.500
61.501- 2.000
82.001-2.500
102.501- 3.000
123.001-4.000
144.001-5.000
165.001 και άνω
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, όποιος ενοικαστής πληρώσει το τέλος θα μπορεί να το συμψηφίζει με το ενοίκιο της κατοικίας. Η τροπολογία με το νέο διπλασιασμένο χαράτσι θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή με τις όποιες αλλαγές επέλθουν σε αυτήν.
Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο φόρο

1. Σε ποιον επιβάλλεται το τέλος;

Το τέλος επιβάλλεται στον κύριο του ακινήτου ή στον επικαρπωτή.
Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας βαρυνόμενοι είναι οι συνιδιοκτήτες κατά το λόγο της συμμετοχής καθενός από αυτούς. Υπόχρεος για την καταβολή είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος το καταβάλλει μαζί με τον λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.
2. Έχει ληφθεί πρόνοια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πολύτεκνους, επιδοτούμενους ανέργους και ανάπηρους;
Φυσικά. Είναι προφανές ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το τέλος να είναι απολύτως αναλογικό. Ειδικότερα, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (€ 0,5), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.), εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.

3. Πως υπολογίζεται το έκτακτο ειδικό τέλος;

Για τον υπολογισμό του τέλος λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης (με βάση τα οποία λογίστηκε το τέλος ακίνητης περιουσίας στο ακίνητο), το εμβαδό του ακινήτου, συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τ.μ., καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου. Συγκεκριμένα:
4. Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους;
Οι υποκειμενικές και αντικειμενικές απαλλαγές από το έκτακτο ειδικό τέλος ταυτίζονται με τις απαλλαγές που προβλέπονται στο νόμο.
5. Σε τι είδους ακίνητα επιβάλλεται το τέλος;
Επιβάλλεται πάνω στις δομημένες επιφάνειες που ηλεκτροδοτούνται για οικιακή ή εμπορική χρήση και οι οποίες αποτελούν την βάση και για το τέλος της ακίνητης περιουσίας υπέρ των Ο.Τ.Α.
6. Πως γίνεται ο υπολογισμός του τέλους;
Με την εφαρμογή δέκα συντελεστών, από 0,5 (για τις ευπαθείς ομάδες) έως και 16 ευρώ (για πολύ ακριβές περιοχές) ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο και την εφαρμογή συντελεστή προσαύξησης για τα νεόδμητα κτίρια.
7. Πως εξασφαλίζεται η εισπραξιμότητα του τέλους;
Το θέμα της εισπραξιμότητας του τέλους κατέστησε επιβεβλημένη την ανάγκη επιβολής του με βάση τα δεδομένα των μηχανογραφικών καταστάσεων της ΔΕΗ.
8. Πως καταβάλλεται το ειδικό έκτακτο τέλος;
Το ειδικό έκτακτο τέλος συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
- για το 2011 σε δύο ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012,
- για το 2012 σε τέσσερις ισόποσες δόσεις από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο 2012.

9. Υπάρχουν κυρώσεις αν δεν καταβληθεί το τέλος;

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στη διακοπή του ρεύματος και δεν το επαναχορηγούν μέχρι την εξόφλησή του.
Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση ρεύματος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές, αφού διαγράψουν τον υπόχρεο συνδρομητή ενημερώνουν το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει για την είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) (!!!)
Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπεται αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος.
 
Ακόμη κι αν δεν έχεις να πληρώσεις και σου κόψουν το ρεύμα, πάλι εξακολουθείς να χρωστάς το τέλος!!!!!!
Αυτά τα άρρωστα μπορούν να τα σκεφτούν μόνο οι "εμπειρογνώμονες" του ΔΝΤ και να τα εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση.
 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Το δημοσιεύουμε, όπως έχουμε υποχρέωση και ευχαριστούμε τον κο Λαδόπουλο που είχε την ευασθησία να απευθυνθεί στους αναγνώστες της ΠΛΑΤΕΙΑΣ και να τους ενημερώσει.
Τονίζουμε ότι ουδέποτε αμφισβητήσαμε τη νομιμότητα της αμοιβής.

http://stinplatia.blogspot.com/2011/09/blog-post_1938.html

Τώρα αν η κριτική μας στην αντίληψη της διοίκησης Κουράση για την επιλογή να εγκρίνει στο δημοτικό συμβούλιο τέτοιες αυξήσεις - κάι μάλιστα στο νομικό πρόσωπο κοινωνικής πολιτικής που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και περιορίζει συνεχώς τις προσφερόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες - είναι υπερβολική μένει να κριθεί από εσάς που μας διαβάζετε.


Διοικητής Τράπεζας της Αργεντινής: "Τα προγράμματα βοήθειας θα εξοντώσουν την Ελλάδα"!

Τα προγράμματα βοήθειας θα εξοντώσουν την Ελλάδα
Διοικητής Τράπεζας της Αργεντινής: "Παράλογο για να εξοφληθούν οι Γερμανοί, να εξοντωθεί η Ελλάδα"!
Η φωνή της λογικής για το ελληνικό χρέος και την διαχείρισή του ακούστηκε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και μάλιστα από τους παθόντες Αργεντίνους:
«Δεν έχει καμία λογική να δίνονται χρήματα στην Ελλάδα για να ξεπληρώσει τους Γερμανούς. Όλα αυτά τα προγράμματα βοήθειας δεν έχουν οικονομική λογική. Θα εξοντωθεί η Ελλάδα έτσι».
«Αυτό που συμβαίνει είναι γελοίο. Εάν αυτές οι χώρες (σ.σ.: Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία) κάνουν ό, τι συμπεριλαμβάνεται στα προγράμματά τους, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, στο τέλος του 2012 το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ τους θα είναι μεγαλύτερο από το φετινό»!
Και βέβαια θα είναι μικρότερο γιατί οι απολύσεις στο δημόσιο μειώνουν το ΑΕΠ! Αυτά τα βασικά οικονομικά δείχνουν να τα αγνούν στην κυβέρνηση που δένουν καθημερινά τη χώρα όλο και πιο ασφυκτικά στο γερμανικό άρμα.
Έτσι, άμεση παύση πληρωμών προτείνει για την Ελλάδα ο Mario Blejer, διοικητής της Τράπεζας της Αργεντινής, προκειμένου να σταματήσει η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης που απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το χρέος είναι αδύνατο να εξοφληθεί», δήλωσε ο Blejer, ο οποίος υπήρξε και σύμβουλος του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας από το 2003 έως το 2008, σύμφωνα με το Bloomberg. «Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει», τόνισε.
Τα προγράμματα διάσωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι προσπάθειες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μεγαλύτερο χρέος και θα επιβαρύνουν την ανάπτυξη, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Μια ελληνική χρεοκοπία θα ωθήσει την Πορτογαλία να κάνει το ίδιο, ενώ θα θέσει την Ιρλανδία «υπό πίεση για μια συμβολική έστω χρεοκοπία», υποστήριξε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου!

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών φαίνεται ότι επιβάλουν επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου.

Οι αμερικανοί μέσω διαρροών κάνουν λόγο για ίσια μοιρασιά μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο φυσικό αέριο και οι Τούρκοι ανακοίνωσαν έρευνες στη Μεσόγειο μαζί με την Αίγυπτο.

Oι Ισραηλινοί πέταξαν με 14 F-16 πάνω από τη περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες, στέλνοντας σαφές μήνυμα ισχύος προς τον Ερντογάν.

Όλα αυτά αλλά και οι λεπτοί χειρισμοί που πρέπει να ακολουθηθούν τις επόμενες εβδομάδες θα συζητηθούν μεταξύ Νετανιάχου-Παπανδρέου.

Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα η Ελλάδα υπέγραψε επιχειρησιακό μνημόνιο με το Ισραήλ.
Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη ισχύος προχώρησαν οι ισραηλινοί μετά τις απειλές τις Άγκυρας περί εξόδου του Τουρκικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ, 14 Ισραηλινά μαχητικά f-16, πέταξαν οπλισμένα μέχρι τα όρια του FIR της Αιγύπτου, στην οποία βρισκόταν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν. Στη συνέχεια τα αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR της Κύπρου έχοντας καταθέσει σχέδιο πτήσης και διαθέτοντας άδεια διέλευσης. Στη συνέχεια έκαναν στροφή και έφτασαν στα όρια του FIR Τουρκίας.

Και όλα αυτά την ώρα που ο Ερντογάν κλιμάκωνε από την Αίγυπτο τις φραστικές του επιθέσεις κατά του Ισραήλ και έλεγε : “ Ας υψώσουμε μαζί την Παλαιστινιακή σημαία στον ΟΗΕ και ας είναι σύμβολο της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Οι Παλαιστίνιοι αδερφοί μας έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν το δικό τους κράτος

onalert.gr

Πάντα υπάρχει ανοιχτό και αμφισβητούμενο το θέμα της δικής μας ΑΟΖ και του Καστελόριζου...


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *