Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟ ....του Ρ. Βλάχου

 Αγαπητέ ψηφοφόρε

Αγαπητέ Χαλανδραίε ψηφοφόρε. Παρότι δε γνωριζόμαστε, θέλω να σου ζητήσω κάτι πολύ προσωπικό σου: την ψήφο σου στις δημοτικές εκλογές.

Όχι ψήφο στο πρόσωπο μου, αλλά την ψήφο σου στην παράταξή μου «Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία».

Θέλουμε την ψήφο σου, όχι μόνο για να τιμωρήσεις την υφιστάμενη καθεστωτική κατάσταση που κατάντησε το δήμο στα σημερινά του χάλια, θέλουμε η ψήφος σου να είναι υπέρ του Νταβία και της παράταξης «Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία».

Επέτρεψε μου να σου εξηγήσω σε λίγες αράδες τι σημαίνει μια ψήφος στην παράταξη «Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία»:


  • ü  Σημαίνει ότι έχεις βαρεθεί τα ωραία και τα γενικόλογα και θέλεις προτάσεις και λύσεις για το Χαλάνδρι. Προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες που θα αλλάξουν και θα επηρεάσουν τα πάντα στην πόλη μας. Ο Νταβίας είναι ο μόνος που από την πρώτη στιγμή κατέθεσε τις προτάσεις του μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

  • ü  Σημαίνει ότι δεν είσαι ιθαγενής που σου τάζουν χάντρες και καθρεφτάκια. Δεν πιστεύεις όποιον σου λέει ότι δεσμεύεται να σου φτιάξει την παιδική χαρά της γειτονιάς σου, γιατί απλά όλες οι παιδικές χαρές του Χαλανδρίου θέλουν επισκευή. Δεν πιστεύεις όποιον σου λέει ότι δεσμεύεται να σου φτιάξει το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι σου γιατί απλά όλα τα πεζοδρόμια είναι χάλια. Κι άλλα πολλά τέτοια…

  •   Σημαίνει ότι θέλεις δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που θα δουλεύουν, θα συνεργάζονται, θα συζητάνε και θα προτείνουν λύσεις. Κανένας από εμάς δε γυρεύει κάποιου είδους καταξίωση. Είμαστε εδώ επειδή θέλουμε να μεταφέρουμε την εμπειρία μας και τις γνώσεις μας. Είμαστε εδώ επειδή είμαστε ενεργοί πολίτες.

  •  Σημαίνει ότι εμπιστεύεσαι τα στελέχη του ψηφοδελτίου μας. Είναι πρόσωπα άφθαρτα, χωρίς «προϋπηρεσία» στα δημοτικά πράγματα, αλλά με άποψη και γνώσεις, πρόσωπα που αγαπούν το Χαλάνδρι.

  •   Σημαίνει ότι δε θα περιμένεις να σου σβήσουμε την κλήση ή να σου κάνουμε κάποιο ρουσφετάκι. Δεν είναι στη λογική μας, δεν είμαστε σαν τους άλλους, δε θέλουμε να φύγουν αυτοί για να έρθουμε εμείς και να κάνουμε τα ίδια.

Αγαπητέ ψηφοφόρε, 

Η ψήφος σου στην παράταξή μας «Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία» δε θέλουμε να είναι ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά θετική ψήφος. Ψήφος που προέρχεται μετά από σκέψη βαθιά και αυστηρή επιλογή.

Ρήγας Βλάχος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη

ΕΔΩ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ" - ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ! ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ DOLBY STEREO!

Απάντησαν από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με τον γνωστό τους τρόπο στα πρωινά μας άρθρα.

"Προβοκάτσιες, Ζαφειρόπουλοι, ΦΛΥΑ, άρες, μάρες κουκουνάρες αντί να επανορθώσουν τα απίστευτα που είπαν και τα άκουσαν τόσοι άνθρωποι για την ρεματιά.

Και μόνο για ένα στοιχείο που είναι άξιο απάντησης ξαναγράφω, αφού στην σπέκουλα, την λασπολογία και τις προσωπικές ύβρεις τους δεν απαντώ πλέον.

Δεν έχουν απολύτως καμία σημασία αυτά που λένε, η Κουρασική Αριστερά τα λέει.

Λοιπόν: Τα ηχητικά από την συζήτηση για το ΓΠΣ είναι αναρτημένα στο κανάλι του YOUTUBE της Πλατείας ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΑ!
Χωρίς "αριστερίστικη"  κοπτοραπτική!

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΠΣ  "ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ",  όπως γράφουν συνεχώς για να το παίξουν "εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς"- ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Απλά η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν μπόρεσε να μπει "ουσιαστικά" σε αυτήν, στο δημοτικό συμβούλιο, διότι ο εκπρόσωπός της δεν ήξερε και δεν ξέρει ΓΡΙ από τέτοια θέματα, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό μειώνει την συνδικαλιστική του δραστηριότητα στην ΑΔΕΔΥ, για να προλάβω τα γνωστά περί "προσωπικής επίθεσης" στον κ. Καλομοίρη.

Προσωπική επίθεση είναι να τον υβρίσω, δεν είναι να επισημάνω ότι η αυτοδιοίκηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ και αφήνει κενά σε πολλά θέματα γιατί δεν τα ξέρει. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.

Αυτό που δεν ανέχονται οι κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας και ελεινολογούν όποιον τους την κάνει.
ΟΥΤΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΧΡΕΩΣΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ λοιπόν στην γραμμένη απόφαση και μάλιστα με  ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, καταψήφισε αλλά θέτοντας ΜΟΝΟ το θέμα της ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ και ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ!

Αυτά συμβαίνουν διότι στο δημοτικό συμβούλιο γίνεται μπάχαλο και κανείς δεν επιβάλλει να γίνεται ΚΑΘΑΡΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ και μετά γράφονται οι αποφάσεις, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, κατάσταση που ανέχονται όλοι πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, που έχει την Λούλα να φωνάζει για να καταγραφεί καθαρά η θέση της.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω!

Τώρα αν λέμε ψέματα σχετικά με την προχθεσινή καθαρή τοποθέτηση Ρούσσου περί "φορέα εκτός δήμου που θα αναλάβει την προστασία της ρεματιάς" άντε αυτόν τον  Νταβία να τον διαψεύσουν.

Αλλά ήταν και καμιά 40αριά άτομα εκεί ακόμα.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ!

Μάθετε να ακούτε και τα επιχειρήματα των άλλων και να διαλέγεστε διότι η πόλη δεν είσαστε, ούτε θα γίνετε εσείς ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗ ΣΑΣ ΚΟΛΕΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ!

ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΩΡΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΑΣ" ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ "ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΟΥ".

ΛΟΙΠΟΝ:

1. Την ανάρτηση του Σχεδίου του Πεύκο Πολίτη που έφερε η διοίκηση του δήμου λίγες μέρες πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου την ψηφίσατε ή έχει και εκεί ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΝΛΗΨΗ;
ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ γιατί όχι δεν λέτε στον Κουράση αν είναι να σας δώσει την αυλή του σχολείου να κάνετε εμπόριο φακής.

2. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ενημερώνουμε σήμερα τους δημότες και κυρίως τους δημότες του Κάτω Χαλανδρίου ότι:

α. Έχετε κάψει την θέση σας (και μας), ως προς τον τρόπο επίλυσης του  θέματος των ΡΟΜΑ με την ψήφο σας, χωρίς να το έχετε καν καταλάβει βέβαια, είμαι σίγουρος ότι πρόθεση δεν έχετε αλλά έχετε φοβερή άγνοια και απίστευτο ξεροκεφαλισμό.

Γιατί ενώ αποδεχτήκατε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ πρόταση (αφού την εμφανίσατε για δική σας αλλά αυτό δεν πειράζει, είναι λεπτομέρεια) για υλοποίηση στεγαστικού προγράμματος για τους δημότες Χαλανδρίου τσιγγάνους,  ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ, άρα δεν έχετε δικαίωμα να ξαναπείτε ότι έχετε λύση για την στέγαση των Χαλανδραίων ΡΟΜΑ στον τόπο τους και σε αυτό σας περιμένει στην γωνία ο Κουράσης.

β. Προτείνατε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην συζήτηση που διοργάνωσε ο σύλλογος εργαζομένων, ως πιθανό χώρο για το αμαξοστάσιο καθαριότητας (μία από τις υποτιθέμενες 4 προτάσεις σας), την υπό ένταξη περιοχή δηλαδή το Πεύκο Πολίτη;
 Αυτό γιατί δεν το γράφετε και δεν το λέτε στα χιλιάδες έντυπά σας, ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ;

Για να μην το ακούσουν οι Κατωχαλανδραίοι και ρίξουν Μαύρο στον Μαυρογυαλούρο;

Αλλά ακόμα και αν εμείς συζητήσουμε και αυτή την φοβερή σας πρόταση, γιατί εμείς ΑΚΟΥΜΕ και ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ οι προτάσεις των άλλων πριν το πολιτικό κόστος, πώς αμολάτε τέτοιες φωτοβολίδες όταν στην ανάρτηση ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ δεν ζητήσατε να προβλεφθεί αυτό που προτείνετε;

Αλλά πάλι πώς να προτείνετε χώρο αμαξοστασίου όταν ψηφίσατε μελέτη ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΓΗΣ χωρίς το αμαξοστάσιο, σκέψου να το είχε κιόλας.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ .... κάνετε μια πορεία με την ντουντούκα.

Πόσο νομίζετε ότι θα έχετε το ελεύθερο και το ακαταλόγιστο να ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ με τα μεγάλα θέματα του δήμου, να είστε μονίμως αδιάβαστοι και άσχετοι, να αρνείστε να συζητήσετε και με άλλους για να συμπληρώσετε τα κενά σας, και να μιλάτε πρόχειρα, αμολώντας ανεπεξέργαστες. αντιφατικές και ανεφάρμοστες "προτάσεις" , κλείνοντας κάθε συζήτηση με το φοβερό τσιτάτο "τις λύσεις θα δώσει η κινητοποίηση των πολιτών".
Πλέον ισχυρίζεστε ότι πάτε για ΔΙΟΙΚΗΣH του δήμου.

ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!
ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (πράγμα που δεν θα γίνει ευτυχώς) ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΜΑΖΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ, για να βρούμε, μαζί με τους πολίτες, πώς θα έχει ο δήμος μηχανισμό και χρήματα να συντηρήσουμε την ρεματιά, να φτιάξουμε τις παιδικές χαρές και να καταλήξουμε  πού θα φτιάξουμε το αμαξοστάσιο.

Άλλο ΟΙ ΤΟΥΠΑΜΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ..... ΤΗΣ ΜΑΡΩΣ!

ΚΟΥΙΖ 2: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΑ; ΟΟΟΧΙ! ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Όλοι - αλλά όλοι όμως - καμιά εικοσαριά δημοτικές παρατάξεις των δήμων από την Πεντέλη μέχρι το Χαλάνδρι τοποθετήθηκαν καθαρά υπέρ της ανάγκης ίδρυσης διαδημοτικού συνδέσμου - επίσημου φορέα για την διαχείριση του ρέματος και την διασφάλιση της εφαρμογής του ΠΔ του 95!

ΟΛΟΙ;

ΟΟΟΟΧΙ!

Ένας ντεν τέλει.

Τέλει μόνος του!
Θα φτιάξει δικό του οργανισμό.

Μόνος του!

Σιγά μην ακούσει και κανέναν άλλο.

Όλα μόνος του τέλει να τα χειρίζεται!

Ντεν τέλει συνεργάτες.

Θα τα φτιάξει ολα μόνος του, αυτός και το .... κίνημα και οι πολίτες.

Κίνημα είναι μόνο οι δικοί του πολίτες.
Οι άλλοι δεν είναι κίνημα ... που θα ψηφίσουν άλλες δημοτικές παρατάξεις, που βλέπουν το πράγμα αλλιώς.

ΌΟΟΧΙ!

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Ποιος είναι;

(ευκολάκι)

ΚΟΥΙΖ : ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ LAXATOL ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

Ποιος υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ - ΝΠΙΔ - ΠΟΥ ΘΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

(όχι την ΦΛΥΑ ΑΕ, άλλο ΝΠΙΔ που οι μετοχές του δεν θα ανήκουν στον δήμο, θα τις έχουν ευαίσθητοι πολίτες - μέλη της παράταξής του με ειδικό πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και δεν θα την λένε δημοτική επιχείρηση αλλά ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ)

α) ο υποψήφιος της ΕΛΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ κος Στ. Ανδρεόπουλος

β) Ο κεντροδεξιός Γιάννης Λαδόπουλος 

γ) Ο μνημονιακοδεξιός Γιώργος Κουράσης  

δ) Ο Σίμος Ρούσσος

Πατήστε το "Δείτε περισσότερα" για να δείτε την σωστή απάντηση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΡΟΜΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
Μια συζήτηση με προσκεκλημένους εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων των παραρεμάτιων δήμων οργάνωσε ο σύλλογος προστασίας της ρεματιάς προχτές (http://sosrematia.blogspot.gr/2014/04/6-600.html).

Η συζήτηση μαγνητοσκοπήθηκε και περιμένουμε να ανέβει στο διαδίκτυο, ελπίζουμε πριν τις εκλογές, ολόκληρη και χωρίς την μονταζιέρα που δούλεψε για την αντίστοιχη συζήτηση του συλλόγου των εργαζομένων, που δεν ανεβάζει την συζήτηση που οργάνωσε στο blog, για να προστατέψει όσους ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ, άρα εμείς μπορούμε να λέμε ότι επιλέγουν να παρεμβαίνουν αποπροσανατολιστικά για τον δημότη, στις δημοτικές εκλογές.

Επειδή όμως ο σύλλογος ρεματιάς μπορεί να καθυστερήσει, θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε.

- Στην συζήτηση δεν ήρθε κανένας εκ των εν ενεργεία δημάρχων, ενώ από το Χαλάνδρι δεν υπήρχε εκπρόσωπος μόνο από την παράταξη του Γ. Λαδόπουλου.

- Η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων παρατάξεων Βριλησσίων, Μαρουσιού, Πεντέλης και Χαλανδρίου έθεσαν ως βασική προτεραιότητα την περιφρούρηση - ως κόρης οφθαλμού - του ΠΔ του 1995 για την προστασία της ρεματιάς, το οποίο έχει μπει σε διαδικασία μυστικής, αδιαφανούς και ύποπτης αναθεώρησης από την κυβέρνηση, υπό την πλήρη βέβαια ανοχή των διοικήσεων δήμων, προεξεχούσης της διοίκησης Κουράση (αφού τον πρώτο λόγο για την ρεματιά έχει βεβαίως το Χαλάνδρι) αλλά και των συμμάχων της που ψήφισαν την πρόταση αναθεώρησης του ΓΠΣ λίγο πριν αρχίσει η προεκλογική περίοδος, πρόταση που δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση και την TASK FORCE να προχωρήσει τα σχέδιά της στην ρεματιά και που πρέπει μετά τις 25 Μαϊού ένας άλλος συσχετισμός να ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙ.

Ο αναγνώστης της Πλατείας αυτά τα ξέρει βέβαια επειδή ΕΜΕΙΣ και ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ φροντίσαμε να τα πούμε από τον Σεπτέμβρη του 2013:
ΡΕΜΑΤΙΑ: ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ! "ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΚΟ" Η ΡΕΜΑΤΙΑ

Μας είπαν "τρελούς και διαστρεβλωτές"

Αλλά τον Ιανουάριο στην συζήτηση για το ΓΠΣ, μια ευσυνείδητη υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας, με μισή κουβέντα, την οποία βέβαια μόνο η Πλατεία κατάλαβε (οι άλλοι έκαναν πως δεν κατάλαβαν), φρόντισε να αναδείξει την μεγάλη αλήθεια για τις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά και τον ρόλο αυτοδιοικητικών δυνάμεων στο Χαλάνδρι - συνεταίρων και πειθήνιων οργάνων των πανίσχυρων συμφερόντων που έχουν βάλει στο μάτι την ρεματιά και τα οποία υπηρετεί βέβαια και η ΤΡΟΪΚΑ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ CIRCO MEDRANO ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ

Και όμως την πρόταση Γενικού Πολεοδομικού που ανοίγει τον δρόμο για την εκχώρηση της ρεματιάς σε ιδιωτικά συμφέροντα για την μετατροπή της σε ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΚΟ έχουν ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΟΥΡΑΣΗ - ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ..... (αν είναι δυνατόν) - Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
Μετά παρεξηγούνται στον ΣΥΡΙΖΑ που μιλάμε για ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Και τώρα, μετά από αυτά που ακούστηκαν στην συζήτηση, θα μας απαντήσουν άραγε ότι "τους διαστρεβλώνουμε,ότι πριν 30 χρόνια ..... μπλα, μπλα, μπλα ... και ότι όλες οι προηγούμενες διοικήσεις ..... είναι το ίδιο."

ΘΑ ΤΑΥΤΙΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΔ του 1995 (διοίκηση Παττακού, ευρύ σχήμα με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΚΚΕ τότε) και αυτή που σήμερα επιχειρεί - με την στήριξή τους και την ψήφο τους - να το αλλάξει υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

Και θα το κάνουν για να μην παραδεχτούν έντιμα ότι ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

(Όχι δεν πιστεύουμε ότι έπεσαν σε τέτοιες λούμπες γύρω από το μείζον θέμα της ρεματιάς συνειδητά, δεν χρεώνω αρνητική πρόθεση στον Ρούσσο, ούτε αμφισβητώ την ευαισθησία του - δεν είμαι ίδιος με εκείνον - απλά αποδεικνύεται από αυτή την συζήτηση ότι έχουν σοβαρά πολιτικά ελλείμματα και ότι άλλο είναι το εμπόριο οσπρίων και άλλο η αυτοδιοίκηση. Ελλείμματα που δεν μπορώ να κατανοήσω τι θα προκαλέσουν αν γίνουν διοίκηση - όπως υποτίθεται ότι διεκδικούν).

ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ!
(συνεχίζεται)

Διότι αυτή η συζήτηση είναι ίσως από μόνη της επαρκής λόγος για να αποφασίσεις σωστά στην κάλπη αναγνώστη μου.

Μελέτη της ΑΔΕΔΥ προβλέπει «μαύρο» το μέλλον των δήμων – Πόσοι υπάλληλοι θα φύγουν, γιατί θα κλείσουν κοινωνικές δομέςΜείωση του προσωπικού των δήμων μέσα σε τρία χρόνια (από το 2011 έως το 2013) κατά 10.768 άτομα (-12%) και πρόβλεψη για νέο αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων έως το 2018 κατά 4.863 υπαλλήλους καταγράφει η μελέτη του Κοινωνικού Πολυκέντρου της ΑΔΕΔΥ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Παράλληλα αναφορά γίνεται στις νέες μορφές ευέλικτης εργασίας μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας αλλά και των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., οι οποίες, κατά την ΑΔΕΔΥ, με τα εξής χαρακτηριστικά:

 Μείωση δημόσιων δαπανών

 Υποκατάσταση δημοτικών υπηρεσιών (τοπικά δημόσια αγαθά), με υποβάθμιση της λειτουργία τους

 Πρόχειρη κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό

 Πίεση στο τακτικό προσωπικό, αντικατάσταση έκτακτου προσωπικού

 Χειραγώγηση από κόμματα, παρατάξεις και συγκεκριμένους πολιτικούς που θα κρύβονται πίσω τους και θα καθυποτάσσουν τους εργαζόμενους στις δικές τους επιδιώξεις

Στην «ακτινογραφία» των δήμων από την ΑΔΕΔΥ καταγράφονται οι επιπτώσεις της κρίσης στους δήμους όχι μόνο για το προσωπικό αλλά γενικότερα για τα οικονομικά και ειδικότερα για τις κοινωνικές δομές των δήμων χτυπώντας «καμπανάκι» για το μέλλον καθώς:

1) Η μεγάλη μείωση των εσόδων των δήμων δυσχεραίνει αφάνταστα τη συνέχιση της λειτουργίας πολλών δομών.

2) Η εξάρτηση από τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ δημιουργεί πολλές αμφιβολίες για το μέλλον τους.

3) Η κάλυψη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών αρκετές φορές γίνεται ευκαιριακά, με βάση τις προκηρύξεις του ΕΣΠΑ και οι οργανωτικές λύσεις που επιβάλλονται (συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ) αποδυναμώνουν τον έλεγχο από πλευράς δήμων και τον προγραμματισμό της δράσης τους.

4) Η μείωση του προσωπικού και η απαγόρευση των προσλήψεων αφενός μεν στερεί τους δήμους από έμπειρα στελέχη και δεν δίνει τη δυνατότητα ανανέωσής τους, αφετέρου δε διατηρεί την εργασιακή ανασφάλεια σε όσους απασχολούνται ως έκτακτο προσωπικό.

http://www.aftodioikisi.gr/, 8/5/2014

Οι εκλογείς ανά φύλο στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με το ΥΠ.ΕΣ.