Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 21η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

1. Καθορισμός εισφορών για χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων και προγραμμάτων για την αθλητική περίοδο από 02/01/2017 έως 31/08/2017.

2. Λήψη απόφασης για τις νέες εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών των μελών των Κ.Α.Π.Η. για το Ο.Ε. 2017.

3. Επανέγκριση της υπ΄ αριθμ. 152/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου: «Τροποποίηση (συμπλήρωση) της υπ΄ αριθμ. 274/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στον ‘‘Ορισμό μελών Διοικητικού Συμβουλίου της ‘‘ΦΛΥΑ’’ Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Χαλανδρίου’’».

4. Επιστροφή χρηματικού ποσού.

5. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

6. Διαγραφή προσαυξήσεων και επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

7. Διαγραφή Βεβαιωμένης Οφειλής (αρ. πρωτ. 37627/15-12-2016).

8. Διαγραφή Βεβαιωμένης Οφειλής (αρ. πρωτ. 37628/15-12-2016).

9. Διαγραφή Βεβαιωμένης Οφειλής (αρ. πρωτ. 37702/16-12-2016).

10. Έγκριση σκοπιμότητας ανανέωσης της σύμβασης για πληρωμή τελών διοδίων για το έτος 2017.

11. Παράταση του χρόνου ισχύος της με Α.Π. 39103/29-12-2015 σύμβασης που αφορά στην προμήθεια σάκων απορριμμάτων.

12. Παράταση του χρόνου ισχύος της με Α.Π. 39278/30.12.2015 σύμβασης που αφορά στην προμήθεια υλικού οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης του Δήμου Χαλανδρίου.

13. Παράταση του χρόνου ισχύος της με Α.Π. 21924/22-7-2016 σύμβασης που αφορά στην προμήθεια υλικών εγκεκριμένων μελετών πυροπροστασίας του Δήμου Χαλανδρίου.

14. Παράταση του χρόνου ισχύος της με Α.Π. 30904/20.10.2016 σύμβασης που αφορά στην προμήθεια μεταλλικών κάδων απορριμμάτων 1100lt.

15. Παράταση του χρόνου ισχύος της με Α.Π. 20783/2016 σύμβασης για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων.

16. Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.

17. Διόρθωση ως προς τον βαθμό και την ειδικότητα μέλους της ‘‘Επιτροπής Παραλαβής προμηθειών 2ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής (Κάλβου 16), για το έτος 2017’’ και τον εκ νέου ορισμό προέδρου.

18. Έγκριση Επιτροπών Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής καθώς και Προσωρινής Παραλαβής Έργων του Δήμου.

19. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Μελέτη διαμόρφωσης εισόδων σχολείων».

20. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Μελέτη κυκλοφορίας – στάθμευσης και αναδιάρθρωσης γραμμών Δημοτικής Συγκοινωνίας».

21. Λήψη απόφασης για τη χωροθέτηση διαφημιστικών μέσων σε στέγαστρα στάσεων Λεωφορείων ΟΑΣΑ – Δημοτικής Συγκοινωνίας.

22. Έγκριση μετατόπισης της θέσεως αναπηρικού περιπτέρου.

23. Έγκριση υποβολής πρότασης στην πρόσκληση «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων» (Κωδικός Πρόσκλησης: 14.6i.26-27.1).

Κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Δευτέρα 19 & Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Kανονικά θα πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους, παρά τη δέσμευση της Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., σε συνέχεια της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της, που συνεδρίασε την Παρασκευή, εκτάκτως, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της, τόσο για το πρόβλημα που αφορά στην πληρωμή των «παρατασιούχων» συμβασιούχων μετά τη νέα απόφαση του Ι΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όσο και για μια σειρά θεμάτων που εκκρεμούν.

Συγκεκριμένα αποφάσισε:
Να πραγματοποιηθεί, την ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, Παράσταση Διαμαρτυρίας των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και των Συνδικαλιστικών Στελεχών της Ομοσπονδίας στο Νομό Αττικής, καθώς και του συνόλου των Συμβασιούχων-Παρατασιούχων, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Β. Σοφίας 15-Αθήνα) στις 12.00 το μεσημέρι, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος και την ακώλυτη πληρωμή όλων των εργαζομένων. Στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους του Υπουργείου θα απαιτηθεί και η τήρηση της προ διμήνου τουλάχιστον δέσμευσης για την τακτοποίηση των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες που απολύονται μετά από επτά (7) και πλέον χρόνια για την οποία τίποτα δεν έχει γίνει, παρά την ρητή δέσμευση του πρώην Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χρ. Βερναρδάκη.
Να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την διαπραγμάτευση και υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επισημαίνουμε πως παρά την κατ’ ιδίαν αλλά και δημοσίως δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), καμιά διαδικασία δεν έχει κινηθεί τουλάχιστον για τον ορισμό των εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών και Οικονομικών προκειμένου θεσμικά και όχι επικοινωνιακά να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την υπογραφή της
Να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο «πρωτοπόρων» αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προχωρούν στην απόλυση των συμβασιούχων «παρατασιούχων» αγνοώντας την διάταξη Νόμου που προβλέπει την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων έως το τέλος του 2017 και για αυτό απαιτείται η δυναμική αντίδραση των εργαζομένων. Ξεχωριστό παράδειγμα αποτελεί ο Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας που για μία ακόμη φορά πρωτοστατεί για την μη εφαρμογή της αυτοδίκαιης παράτασης των συμβάσεων και την απόλυση των εργαζομένων. Την ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προκηρύξει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης από τις 8.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 9.00 το πρωί.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο προκειμένου να διασφαλίσουμε αγωνιστικά και κινηματικά τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., την τήρηση της δέσμευσης για την Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και των υπολοίπων δεσμεύσεων που αφορούν στην επίλυση επιμέρους ζητημάτων που είχαν ούτως ή άλλως δρομολογηθεί με παρέμβαση της Ομοσπονδίας στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ποτέ όμως δεν ήρθε προς ψήφιση στην Βουλή.

Η αποφασιστική και ενωτική συμμετοχή όλων των εργαζομένων είναι κρίσιμη και αναγκαία για την τελική επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

http://www.epoli.gr/

Πρόστιμα σε τράπεζες για μεταφορά προσωπικών δεδομένων σε εισπρακτικές εταιρείεςΧρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, με δικαστικές αποφάσεις, σε δύο Τράπεζες, καθώς παράνομα μεταβίβασαν προσωπικά δεδομένα «κόκκινων» δανειοληπτών σε εισπρακτικές εταιρείες.
Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, παράνομα οι εισπρακτικές εταιρείες τηλεφωνούν στους εκπρόθεσμους δανειολήπτες (και κατόχους πιστωτικών καρτών), εάν προηγουμένως οι Τράπεζες δεν έχουν ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία και εάν οι τελευταίες δεν έχουν ενημερώσει τους δανειολήπτες ότι έχουν στην κατοχή τους τα προσωπικά τους δεδομένα.
Εάν δεν έχει προηγηθεί αυτή η διαδικασία ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει την προβλεπόμενη από το νόμο αποζημίωση για ηθική βλάβη η οποία το λιγότερο ανέρχεται στα 5.870 ευρώ.
Ειδικότερα, η πρώτη περίπτωση που απασχόλησε τα δικαστήρια αφορούσε πιστωτική κάρτα της οποίας ο κάτοχος της στην τυποποιημένη αίτηση που υπέγραψε για τη χορήγηση της, αναγραφόταν ότι συναινούσε να διαβιβαστούν τα προσωπικά του δεδομένα σε εισπρακτική εταιρεία. Όμως, ο κάτοχος της κάρτας καθυστέρησε μερικές δόσεις και ξεκίνησαν καθημερινά τηλεφωνήματα στο σταθερό και κινητό του τηλέφωνο από εισπρακτική εταιρεία στην οποία η Τράπεζα είχε διαβιβάσει τα προσωπικά δυσμενή οικονομικά στοιχεία του. Ο κάτοχος της κάρτας, παραπονέθηκε κατ΄ επανάληψη για τη μεταβίβαση των δεδομένων του και επισήμανε ότι τα κατέχει παράνομα.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση η διαρροή των απόρρητων προσωπικών του δεδομένων σε τρίτους χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, του προκάλεσε μεγάλη ψυχική αναστάτωση, θυμό και οργή και στράφηκε κατά της Τράπεζας διεκδικώντας το ποσό των 15.000 ευρώ γι την ηθική βλάβη που υπέστη
Το Πρωτοδικείο Αθηνών στην υπ΄ αριθμ. 3428/2016 απόφασή του επισημαίνει ότι ο όρος που αναφέρεται στην έντυπη τυποποιημένη αίτηση χορήγησης δανείου ή πιστωτικής κάρτας για μεταβίβαση των οικονομικών και άλλων δεδομένων του, δεν σημαίνει ότι παρέχει στην Τράπεζα «τη ρητή συγκατάθεσή του για τη μεταβίβαση» των δυσμενών, κ.λπ. προσωπικών σε εισπρακτική εταιρεία. Για να γίνει η μεταβίβαση των δεδομένων, πρέπει πρώτα η Τράπεζα να ενημερώσει για την πρόθεσή της αυτή το δανειολήπτη ή τον κάτοχο κάρτας και αυτός να συναινέσει για τη μεταβίβασή τους. Στη συνέχεια η εισπρακτική εταιρεία οφείλει να ενημερώσει εγγράφως το δανειολήπτη ότι προτίθεται να κάνει χρήση των δεδομένων του και για το σκοπό που θα τα χρησιμοποιήσει.
Στη δικαστική απόφαση σημειώνεται ότι ο όρος που περιλαμβάνεται στην αίτηση έκδοσης δανείου ή πιστωτικής κάρτας ότι ο αυτών συναινεί στη διαβίβαση των δεδομένων του, δεν σημαίνει τη «συγκατάθεση του δανειολήπτη για τη διαβίβαση των προσωπικών του δεδομένων σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών» και συνεχίζει: «Η Τράπεζα «είναι υποχρεωμένη να τον ενημερώσει για την πρόθεσή της να κάνει χρήση των δεδομένων, για την εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών, με την οποία συνεργάζεται (επωνυμία, έδρα κ.λπ.), κάτι όμως που δεν έγινε.
Ως «συγκατάθεση» τονίζεται στη δικαστική απόφαση ορίζεται «η ελεύθερη, ρητή και ειδική δήλωση βούλησης, που εκφράζεται με τρόπο σαφή και εν πλήρη επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων, αφού προηγουμένως ενημερωθεί, δέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που τον αφορούν». Έτσι, επιδικάστηκε υπέρ του κατόχου της κάρτας το ποσό των 5.870 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη.
Παράλληλα, η δεύτερη περίπτωση αφορά καταναλωτικό δάνειο 5.200 ευρώ, όπου η δανειολήπτρια, μόλις είχε χειρουργηθεί λόγω αιμαγγειώματος εγκεφάλου, σε συνέπεια να έχει κρίσεις επιληψίας και «ψυχοσιόμορφες εκδηλώσεις» και μετά από κάποιο διάστημα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου.
Και στην περίπτωση αυτή, η Τράπεζα χωρίς να την ενημέρωση και χωρίς η δανειολήπτρια να συναινέσει μεταβίβασε τα δεδομένα της σε εισπρακτική εταιρεία, η οποία άρχισε να τη βομβαρδίζει με κλήσεις στο σταθερό και κινητό τηλέφωνο για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων δόσεων. Τελικά, το Ειρηνοδικείο Αθηνών (απόφαση υπ΄ αριθμ. 273/2016) να επιδικάσει στη δανειολήπτρια 6.000 ευρώ για την ηθική βλάβη.

https://fimotro.gr