Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ


Στις 4 το πρωί γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω στις 3.

Από το Σάββατο 29/10 στο ΙΜΚ-ΜΠΛΟΚ ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑΣ σε σκηνοθεσία 'Aννας Σωτρίνη

ΜΠΛΟΚ ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

σκηνοθεσία : 'Aννα Σωτρίνη 

 από 29 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου. 
για 12 συνεχόμενες βραδιές

Ώρα έναρξης: 21.00

Μία παράσταση σε… σέπια, βασισμένη σε ποιητικά αφηγήματα του Κώστα Καρτελιά, με τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Μιχάλη Γρηγορίου

Το «Μπλοκ Ιχνογραφίας» είναι μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Κώστα Καρτελιά (εκδόσεις «Αιγόκερως», 2014), σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μιχάλη Γρηγορίου.
Η σκηνοθέτις 'Aννα Σωτρίνη, η οποία έχει ασχοληθεί από το 1994 με τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία μιας μεγάλης γκάμας λογοτεχνικών κειμένων (από τον «Λάμπρο» του Διονύσιου Σολωμού έως το Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου) μεταφέρει στη σκηνή την ποιητική αφήγηση ενός άνδρα που παρατηρεί την καθημερινότητα αλλά ανατρέχει διαρκώς και στη μνήμη.
Το εσωτερικό ταξίδι του ήρωα γίνεται θεατρικό υλικό που εικονοποιεί καλειδοσκοπικά τις αναμνήσεις, τους συνειρμούς και τις σκέψεις του σε μια παράσταση που παίζει με το χρόνο και «υπονομευτικά» χρήζει συμπρωταγωνίστρια του αφηγητή ή και απόλυτη πρωταγωνίστρια μια γυναίκα. 

Ο Χρήστος Κάλλοου, επιστρέφοντας από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, μαζί με την Ioustina Maciaszek αναλαμβάνουν τους δυο σχεδόν αρχετυπικούς ρόλους του άνδρα και της γυναίκας: Εκείνος, λίγο πριν από το τέλος της ζωής του, κάνει τον ιδιότυπο προσωπικό απολογισμό του που εμπεριέχει ματαίωση, ήττα, μοναξιά,  αλλά και καθημερινές σκέψεις για την φιλία, τον έρωτα, την παιδική ηλικία, την οικογένεια, τον Θεό, τη ζωή  και το θάνατο. Εκείνη, πρωταγωνιστεί στη μνήμη του άνδρα και αντιδρά κάποτε απρόβλεπτα σε ένα σκηνικό παιχνίδι που εξελίσσεται με συγκίνηση, χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ανατροπές.
Εμβόλιμα, ως απαραίτητα δομικά στοιχεία της δράσης ή των συνειρμών, ακούγονται τα τραγούδια του Γρηγορίου a capella ή με την συνοδεία μόνον ενός βιολιού. Αντίστοιχη εμβόλιμη και αναγκαία αποστολή έχει και η προβολή του Video που σκηνοθέτησε ο Ευάγγελος Κάλλοου. 

Η 'Aννα Σωτρίνη, που υπογράφει και το σχεδιασμό των φωτισμών, εκτός από τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία, αντιμετωπίζει τα διαφορετικά επεισόδια της αφήγησης και της μνήμης του ήρωά της ως «ένα  ομοιογενές  ψηφιδωτό για την ιστορία ενός ανθρώπου που αφηγείται το υλικό της ζωής του, σε ελάχιστο χρόνο πριν από το ‘τέλος’».

Ταυτότητα της παράστασης
Δραματουργική επεξεργασία/σκηνοθεσία
 /σχεδιασμοί φωτισμών: 'Aννα Σωτρίνη
Μουσική: Μιχάλης Γρηγορίου 
Σκηνικά – Κοστούμια: 'Aννα Μαχαιριανάκη
Video: Ευάγγελος Κάλλοου 
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Πιταούλη

Διανομή
Χρήστος Κάλλοου
 Ioustina Maciaszek.

Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν οι: Μαρία Μπονδούκα, Θάλεια Κουντουράκη, Ιωάννα Πιταούλη, Λίνα Νταμάνη και Μαρίνα Τσιαμαντά.

Ο Χρήστος Κάλλοου έπαιξε στο “Sunset at the Villa Thalia” του Alexi Kaye Campbell σε σκηνοθεσία Simon Godwin στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

******

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΑ "ΧΑΪΚΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 
Ένα δικό μου "Χαϊκού" για την σημερινή  (χθεσινή) μέρα:

Βέβηλο χέρι
απάντηση επήρε:
Βουνά της Πίνδου.