P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ


Ως προς το θέμα της αναπροσαρμογής των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το οικονομικό έτος 2015 και την προτεινόμενη από τη Διοίκηση μείωση των σχετικών συντελεστών , θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.

1. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Υπηρεσίας, αλλά και την εισήγηση του Δημάρχου, το πλεόνασμα από την διαχείριση των δύο (τελευταίων) ετών 2013- 2014, ανέρχεται στο ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ! ( ποσό που βρίσκεται στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Δήμου, τμήμα του ταμειακού υπολοίπου, που ως γνωστόν, ανέρχεται στο ποσό των 12 εκατομμυρίων.)

2. Είναι προφανές ότι με δεδομένο ότι επί Διοίκησης της Παράταξης μας, καμιά αύξηση των Δημοτικών Τελών συντελέστηκε την περίοδο 2011 – 2014, το πλεόνασμα αυτό προέρχεται αποκλειστικά από την ορθολογική διαχείριση των ανταποδοτικών τελών, και την συμπίεση των σχετικών δαπανών.

3. Το πλεόνασμα αυτό των 4 εκατομμυρίων, των ανταποδοτικών τελών, δίνει την δυνατότητα στο Δήμο μας, να προβεί σε ελάφρυνση των νοικοκυριών και των τοπικών επιχειρήσεων από τα καταβαλλόμενα τέλη κατά 1,2 εκατομμύρια περίπου, δια της μείωσης των σχετικών συντελεστών.

4. Επίσης το πλεόνασμα δίδει την δυνατότητα στον Δήμο, να γίνουν σημαντικές επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας, τόσο του προγραμματισμένου από τη δική μας Διοίκηση, όσο και πρόσθετου εξοπλισμού.

5. Μπορεί επίσης να προχωρήσει η προγραμματισθείσα αγορά του οικοπέδου, απολύτως απαραίτητου για την εύρρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς της.

Με τα παραπάνω, επιβεβαιώνεται πλήρως η ειλικρίνεια των ισχυρισμών μας, ως και η βασιμότητα των επιχειρημάτων μας ότι στα 3 ½ αυτά (μεταβατικά) χρόνια (2011 -2014) της διακυβέρνησης του Δήμου μας, βάλαμε σοβαρές και υγιείς βάσεις για ένα Δήμο νοικοκυρεμένο και οικονομικά αυτάρκη.


Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης,
Γεώργιος Σ. Κουράσης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, για τη διάθεση 100.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τη δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Εκπαίδευσης στο Κτήμα Συγγρού
Την ένταξη έργου ύψους 100 χιλιάδων ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής 2014-2015 με τίτλο “Μετασκευή χώρων του Πύργου Κτήματος Συγγρού σε Κέντρο Αγροτικής Εκπαίδευσης” ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος σε συνάντηση που είχε με τον κ. Γιώργο Μπαλωτή, Προϊστάμενο Διεύθυνσης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και την κ. Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, Πρόεδρο του συλλόγου “Φίλοι Δάσους Συγγρού” που υπέβαλλε αρχικά και το αίτημα.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία αναγνωστηρίου των σπουδαστών των εξειδικευμένων σεμιναρίων, εκπαίδευσης και επαγγελματικής επιμόρφωσης, αγροτικού και γεωπονικού περιεχομένου,  βιβλιοθήκη για τα στοιβαγμένα βιβλία του Κληροδοτήματος, κάποια από τα οποία είναι εκδόσεις του 19ου αιώνα καθώς και τράπεζα σπόρων.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε από όλους ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση θα ενισχύσει τις φθίνουσες υποδομές του Κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου του Βόρειου Τομέα Αθηνών.
Το κονδύλι έχει ήδη υπερψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και η υλοποίηση θα ξεκινήσει από τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου με το ΔΣ του Πολιτικού Συνδέσμου ΓυναικώνΣυνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών είχε χθες, Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, μετείχαν εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου οι: Τέτα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρο ΔΣ, Ζέφη Δημαδάμα, Γραμματέα, Ρένα Κιτσοπανίδου, Αντιπρόεδρο, και Μαίρη Συναρέλλη, Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Το ΔΣ του Συνδέσμου παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου ενώ αναφέρθηκε και στις προγραμματιζόμενες μελλοντικές του δράσεις. Παράλληλα οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ζήτησαν τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, μέσω της Επιτροπής Ισότητας που πρόκειται να συσταθεί.

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συμβολή του Συνδέσμου στα γυναικεία ζητήματα και εξέφρασε την υποστήριξή της στις πολιτικές δράσεις και πρωτοβουλίες του.

Τέλος, οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της συμβολής των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συμφώνησαν στην ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών στο θέμα της βίας κατά των γυναικών.

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ
Πίσω από απλά πράγματα κρύβομαι, για να με βρείτε
αν δε με βρείτε, θα βρείτε τα πράγματα,
θ’ αγγίξετε εκείνα που άγγιξε το χέρι μου,
θα σμίξουν τα χνάρια των χεριών μας.
(Γ. Ρίτσος - Από Το νόημα της απλότητας)ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΑΚΑΚΙΩΝ

Το έγγραφο - απάντηση του ΟΑΣΑ στην πρόταση του κου Πάντου (γνωστού από την πλούσια αρθρογραφία του για το θέμα της οδού Φραγκοκλησιάς) μας έστειλε ο ίδιος.

Το δημοσιεύουμε για ενημέρωσή σας, χωρίς σχολιασμό.ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ....ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΥ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ (ΚΟΡΥΤΣΑΣ-ΠΕΝΤΕΛΗΣ)
Αξιότιμοι κ.κ. Δήμαρχοι Αμαρούσιου και Χαλανδρίου,

Σας υποβάλω για να λάβετε γνώση,  την απάντηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης του ΟΑΣΑ (συνημμένο έγγραφο) σε πρόταση μου για επέκταση της λεωφορειακής γραμμής  402  ΚΑΤΕΧΑΚΗ –ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ  μέχρι τον σιδηροδρομικό  σταθμό του προαστιακού  στην Λεωφόρο Πεντέλης,  την οποία αν και  την κρίνει ως ενδιαφέρουσα επισημαίνει ότι είναι αδύνατον να εφαρμοστεί λόγω της ανεπαρκείας από πλευράς ασφαλείας των χαρακτηριστικών οριζοντιογραφίας  του νέου τμήματος οδού ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ (ΚΟΡΥΤΣΑΣ-ΠΕΝΤΕΛΗΣ), για οχήματα μεγέθους λεωφορείων του ΟΑΣΑ που διαπιστώθηκε μετά από αυτοψία.   

Το τμήμα όμως αυτό διπλής κατεύθυνσης το χρησιμοποιούν δεκάδες σχολικά λεωφορεία, τουριστικά λεωφορεία διαφόρων μεγεθών (πολλών ανάλογου μεγέθους των λεωφορείων του ΟΑΣΑ) και κατά παράβαση της απαγορευτικής σήμανσης αρκετά φορτηγά διανομών με κινδύνους για την ασφάλεια των αντιθέτως κινούμενων οχημάτων λόγω της στενότητας των λωρίδων κυκλοφορίας , της κακής ορατότητας  και των συνεχόμενων στροφών  που περιγράφονται στο σχετικό έγγραφο.  

Παρακαλώ να λάβετε άμεσα  όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την διασφάλιση της  ασφαλείας των επιβατών των εκατοντάδων καθημερινά διερχόμενων οχημάτων, πριν να σημειωθεί μείζον δυστύχημα.


Με εκτίμηση

Παναγιώτης  Α. Πάντος

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ


Επίσκεψη του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου -Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με σκοπό τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των «ανείσπρακτων» κόκκινων επιχειρηματικών δανείων ύψους 23 δισ.

Τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των «ανείσπρακτων» κόκκινων επιχειρηματικών δανείων ύψους 23 δισ., ζητά με μηνυτήρια αναφορά ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο Γραφείο της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων ζητά τη διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών εκ μέρους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να προστατευτεί το ελληνικό δημόσιο και να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους αποδειχθεί ότι με τις πράξεις τους ζημίωσαν τις δανείστριες Τράπεζες και κατ' επέκταση τους μετόχους τους και το Ελληνικό Δημόσιο. Επιπροσθέτως ζητά να διερευνηθεί η διαχείριση των διατεθέντων δανειακών κεφαλαίων από τις δανείστριες εταιρείες καθώς και η περιουσιακή κατάσταση των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στη διοίκηση και λειτουργία τους.

Αναλυτικότερα, ο κ. Π. Κουρουμπλής ζητά να ερευνηθούν:

Α. Ποια είναι και ποιου ύψους (κατά περίπτωση) τα «ανείσπρακτα» δάνεια που χορήγησαν οι συστημικές τράπεζες την τελευταία 15ετία, λαμβανομένων υπόψη των συγχωνεύσεων – εξαγορών που μεσολάβησαν.
Β. Ποια ήταν κατά περίπτωση η οικονομική κατάσταση των δανειζόμενων εταιρειών και φυσικών προσώπων, και αν η κατά Τράπεζα Διεύθυνση Μεγάλων Επιχειρήσεων ή Επιτροπή Χορηγήσεων ενέκρινε τη δανειοδότησή τους με βάση συγκεκριμένα τραπεζικά κριτήρια και μοντέλα αξιολόγησης πιστοδότησης σε συνάρτηση με προσκομισθέν βιώσιμο σχέδιο επιχειρηματικής δράσης.
Γ. Με ποιά διαδικασία οι δανείστριες Τράπεζες παρακολούθησαν τις εκταμιεύσεις και τη διάθεση των δανειακών κεφαλαίων και πιστοποίησαν την υλοποίηση του έργου για το οποίο χορηγήθηκαν τα «ανείσπρακτα» δάνεια.

Δ. Ποια η σημερινή κατάσταση των δανειοληπτριών εταιρειών και των Διοικήσεών τους, καθώς και η σημερινή περιουσιακή κατάστασή τους, όπως και των τραπεζικών στελεχών και των Διοικήσεων των συστημικών Τραπεζών που εμπλέκονται στις διαδικασίες χορήγησης και της μη είσπραξης μέχρι σήμερα των «ανείσπρακτων» δανείων συνολικού ύψους 23 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερα πρέπει να διερευνηθεί η απόκτηση κατά τη διαρρεύσασα 15ετία περιουσιακών στοιχείων αυτών, καταθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, λοιπών αξιών και κινητών μεγάλης αξίας.Το Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΣΕ Α.Ε. Ο Φο.Δ.Σ.Α. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


ΚΑΠ: Τακτική επιχορήγηση 585.795,98 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου


Ολόκληρη η απόφαση με όλους τους δικαιούχους Δήμους της χώρας, Ε Δ Ω