Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Χαλάνδρι  6/2/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου συντεταγμένη πλήρως με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συγκαλεί σήμερα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, για την προκήρυξη θέσεων εκτάκτου προσωπικού. Λίγες εβδομάδες  πριν τις εκλογές επιχειρείται για άλλη μια φορά η δημιουργία στρατιάς, πολιτικά ομήρων εργαζομένων στους δήμους, για ένα κομμάτι ψωμί και με ημερομηνία λήξης.
Από τους δήμους έχουν απολυθεί εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, είναι ορατός ο κίνδυνος ότι θα απολυθούν και άλλοι, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και την διάλυση υπηρεσιών προς τους δημότες που αυτοί έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σπάσιμο των εργασιακών σχέσεων ξεκίνησε από τους Δήμους εδώ και χρόνια και μάλιστα το συνυπέγραφαν όλοι οι εκπρόσωποι των κόμματων ΝΔ / ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Καταγγέλλουμε τη στάση της διοίκησης του δήμου αλλά και των παρατάξεων που βοηθούν στην εκμετάλλευση των συμπολιτών μας
Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή εργασία με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.
Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα και την αγωνία για εξεύρεση μιας θέσης εργασίας, έστω και προσωρινής. Όμως ακόμα και αυτοί που θα προσληφθούν, δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν στην συνείδηση τους αυτή την πολιτική ομηρία που υφίστανται.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συναινεί στην εξαπάτηση των ανέργων. Αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για εργασία σταθερή με αξιοπρεπή μισθό και εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Καρατζά Λούλα
Αναστασιάδης Πέτρος

Μπράτιμου Στέλλα

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ - ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΓΓ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Μετά την απόφαση του πρώην κου Καλογερόπουλου και ο νυν Γ.Γ. Αποκεντρωμένης κος Αγγέλακας στρέφεται κατά απόφασης του Γ. Κουράση για σφράγιση του αναψυκτηρίου - πέτρα σκανδάλου, του γνωστού πλέον σε όλους ΣΤΑΛΙΝ.

Η απόφαση Αγγέλακα αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έρχεται να προσθέσει άλλο ένα κρίκο στην αλυσίδα όσων πλέον αμφισβητούν τη νομιμότητα των ενεργειών του Δημάρχου, των σχετικών με το συγκεκριμένο κατάστημα, που δεν είναι και λίγοι. 

Να θυμίσουμε περιληπτικά το ιστορικό:

- Ο δήμος έδωσε προέγκριση και στην συνέχεια εξέδωσε άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) - αναψυκτηρίου σε ένα σημείο που ΠΡΟΦΑΝΩΣ απαγορεύεται και κάθε συζήτηση για κάτι τέτοιο έπρεπε να είχε αποκλειστεί ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ.


Μιλάμε για απόσταση λιγότερο των 10 μέτρων από την είσοδο του ΙΝ Αγίου Νικολάου.

ΚΑΙ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ - ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ 
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΥΡΑΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ.
ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ - ΚΑΚΟΙ, ΚΑΛΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ  - ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.

- Υπήρξε έντονη αντίδραση από κατοίκους και φορείς - έχουμε φιλοξενήσει αρκετές -  οπότε ο Δήμαρχος και η Επιτροπή που εξέδωσε την άδεια προσπάθησε (προσχηματικά κατά την γνώμη μας) να κάνει διαχείριση των αντιδράσεων, λαμβάνοντας ανεφάρμοστες αποφάσεις σφραγίσεων και ανάκλησεων,  που την μια εβδομάδα ελάμβαναν και την άλλη επανεξέταζαν .... σε δουλειά να βρίσκονται και να παριστάνουν ότι προσπαθούν να λύσουν το θέμα και είναι .... αντιστασιακοί απέναντι στα συμφέροντα.

- Η υποκρισία του δήμου έγινε απροκάλυπτη, όταν η επιχείρηση - μετά από 1 χρόνο λειτουργίας - άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, και άρα  ο δήμος θα μπορούσε να αρνηθεί  ΝΟΜΙΜΑ την μεταβίβαση της άδειας από τον πρώην στον νυν ιδιοκτήτη κάτι που ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ, με έκδοση προέγκρισης ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ!

- Και όμως μετά αρνήθηκε την έκδοση της οριστικής ΑΔΕΙΑΣ που θα όριζε τους κανόνες "νόμιμης" λειτουργίας του καταστήματος - αριθμό τραπεζοκαθισμάτων, όρια ηχορύπανσης, προβλεπόμενες ηχομονώσεις, προδιαγραφές ασφάλειας κλπ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΠΕ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ "ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟΝ" ΚΑΙ ΤΟΝ "ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ".

- Ο δήμαρχος σήμερα ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ, αντί να επιβάλλει - ως πλέον οφείλει, μετά την αρχική ΔΙΠΛΗ συνέναισή του -  προδιαγραφές λειτουργίας στο ΣΤΑΛΙΝ  λεονταρίζει εν όψη εκλογών, καταφεύγει στον χαρτοπόλεμο εκδίδοντας παράνομες αποφάσεις και τελικά εκτός του εαυτού του, ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ - δεν το λέει η Πλατεία, οι δύο Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένης το λένε - με παράνομες αποφάσεις του.

- ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ: ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ.

 Άλλωστε, για να είμαστε και στοιχειωδώς σοβαροί, εκεί έγινε - ΚΑΚΩΣ ΜΕΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ - μια επένδυση δεκάδων χιλιάδων ευρώ και αυτή έγινε γιατί ο δήμος είπε στην αρχή ΝΑΙ. (ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕ).

Πρέπει να βρεθεί ΛΥΣΗ τώρα και να σταματήσει αυτή η γελοιοποίηση του Δήμου και των θεσμών γιατί εδώ πλέον όλοι οι πολίτες διαπαιδαγωγούνται στην λογική της παντελούς αδυναμίας του δήμου να επιβάλλει την βούλησή του και να προστατέψει τους πολίτες, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

Αυτό που συμβαίνει με τις συνεχείς "νίκες" του ΣΤΑΛΙΝ κατά του δήμου μας προσβάλλει όλους τους δημότες και ειδικά όσους θεωρούμε ότι κάτι στην ευχή μπορούμε να κάνουμε για να υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες αλληλοσεβασμού και συνύπαρξης διαφορετικών χρήσεων (κατοικία, αγορά, διασκέδαση) σε αυτή την πόλη και μπορεί να μπει φρένο στην αναρχία και την ασυδοσία.

ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ, Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Τώρα η λύση είναι να επιβληθούν εκείνοι η όροι λειτουργίας του καταστήματος που θα περιορίσουν στο ελάχιστο την όχληση στους περιοίκους και ο αυστηρός έλεγχος της τήρησή τους. 

Και αν δεν το κάνουν ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙΝΟΙ και όχι .... η ΠΛΑΤΕΙΑ ή ο Χατζηπετρής.

Τα άλλα είναι για .... προεκλογική εκμετάλλευση και για να κοροϊδεύουμε τους χωριαταρέους.

Αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία πάντως, θα μας κάνει να σκεφτούμε όλοι ότι έχει άλλου είδους αφετηρίες και στοχεύσεις.

ΕΔΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΜΠΑ


ΔΡΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!!! ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;


83000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ, ΠΟΥΛΙ ΚΑΙ YOUTUBE!!!!

ΡΕΕΕΕΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ....

ΠΗΓΗ: olympia.gr

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟ.ΜΕ


Αντισυνταγματικό το Αυτόφωρο για χρέη στο ΔημόσιοΑντισυνταγματική έκρινε δικαστήριο της Κατερίνης την αυτόφωρη διαδικασία που ακολουθήθηκε σε υπόθεση σύλληψης επιχειρηματία της πόλης για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης έκανε δεκτή την ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε, δια του συνηγόρου του, o επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη, κατηγορούμενος για βεβαιωμένες οφειλές ύψους 290.000 ευρώ προς το δημόσιο και ζητούσε να παραπεμφθεί η υπόθεσή του σε τακτική δικάσιμο, ώστε να τού δοθεί ο χρόνος να προβεί σε ρύθμιση του χρέους του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνήγορος του επιχειρηματία Εμμανουήλ Παπάς, τόνισε ότι οι διατάξεις του νόμου που χαρακτηρίζουν διαρκές το αδίκημα της μη καταβολής χρεών στο δημόσιο, είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα και παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές του Ποινικού Δικαίου. «Η διαδικασία του αυτοφώρου σ' αυτές τις περιπτώσεις είχε συναντήσει τις αντιδράσεις του νομικού κόσμου. Όταν θεσπίστηκε ο νόμος, ο 'Αρειος Πάγος είχε πει ότι η συμβατότητα της ρύθμισης με τα άρθρα του Συντάγματος θα κριθεί στην πράξη από τα δικαστήρια» ανέφερε ο κ. Παπάς, ο οποίος επεσήμανε ότι πρώτη φορά ελληνικό δικαστήριο αποφασίζει να παραπέμψει τέτοιας φύσης υπόθεση σε τακτική δικάσιμο.

«Στην ουσία δίνεται η ευκαιρία στον εντολέα μου να κερδίσει χρόνο ώστε ενόψει της δίκης (ορίστηκε για τον προσεχή Οκτώβριο) να προβεί σε ρύθμιση του βεβαιωμένου χρέους αποφεύγοντας την ποινική του καταδίκη» παρατήρησε.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας διατηρεί κατάστημα με είδη ένδυσης και υπόδησης στην Κατερίνη. Ο ίδιος τονίζει ότι η οικονομική κρίση έχει περιορίσει σε ποσοστό 80% το τζίρο της επιχείρησής του.
iefimerida.gr

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : Στάση Εργασίας την Παρασκευή


Δημοφιλείς αναρτήσεις