Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΕΝΤΟΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


+

Ακόμα και με το ισχνό μας ποσοστό θα αποδείξουμε τις επόμενες μέρες ότι μπορούμε να παρεμβαίνουμε ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στην τοπική κοινωνία ακόμα και αν μια ακράια αντιδημοκρατική διοίκηση του δήμου επιχειρεί να αποκλείσει από τις διεργασίες και τον θεσμικό διάλογο όσους έχουν ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ και τον δήμο από την "ό,τι κάτσει" πολιτική της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Η δράση μας δεν θα εμποδιστεί.

Σήμερα Νταβίας και Λέρτας θα παραβρεθούν στην κεντρική εκδήλωση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για την αυτοδιοίκηση στο θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ, όπου προσκλήθηκαν  ως αυτόνομοι αυτοδιοικητικοί.

Αύριο η Κυριακή είναι αφιερωμένη στο Πεύκο Πολίτη με σύσκεψη που θα οδηγήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η διοίκηση το θέμα. Και θα το κάνουμε με τρόπο που δεν θα μπορεί κανείς να διαψεύσει.

Την Δευτέρα υπάρχει η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό του δήμου που επικυρώνει την ακραία φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί ο δήμος τα τελευταία χρόνια.

Την Τρίτη ό Άγγελος Νταβίας έχει προσκληθεί να συμμετάσχει  στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης από τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη στο ξενοδοχείο CARAVEL.

Στη συνέχεια θα διερευνήσουμε την δυνατότητα και το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί αν υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες με άλλες δημοτικές παρατάξεις στο Χαλάνδρι στα πλαίσια της πρόσκλησης που μας απηύθυνε ο ΘΕΣΜΙΚΑ επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Κουράσης.

Μέχρι τώρα κάναμε απλώς κριτική και προσπαθούσαμε να πείσουμε αλλά και να βοηθήσουμε την διοίκηση να βρει την περπατησιά της.
Η διοίκηση έκανε την επιλογή της να αρνείται να συζητά μαζί μας, να επιχειρεί να μας περιθωριοποιήσει και ακόμα και να μας διώξει αφού ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι με εμάς δεν μπορούσε να κάνει "προσχηματικό διάλογο" αλλά θα έπρεπε να συζητήσει την ΟΥΣΙΑ της πολιτικής στρατηγικής για την πόλη.

Από αυτό το Σ-Κ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΡΑΣΗ και ενημέρωση αρμοδίων σε όλα τα επίπεδα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ!
Για το Χαλάνδρι και τις επόμενες γενιές.

Σημαντικά τα Συμπεράσματα της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΔΑΣυνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΔΑ μετά από πρόσκληση του Προέδρου και Δημάρχου Πεντέλης κου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στην Αττική.

Με σαφή, πλήρη και εμπεριστατωμένη μελέτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής εισηγήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων και υπέβαλλε τις προτάσεις του, οι οποίες και εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη της επιτροπής μετά από τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και διαλογική συζήτηση.

Την συνεδρίαση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος τοποθετήθηκε επί όλων των ζητημάτων που αφορούν στο θέμα και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής υπήρξε ταύτιση απόψεων.

Επίσης στη συνεδρίαση παρέστησαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι: της Περιφέρειας Αττικής, της Αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα, της Ασφάλειας Αττικής, της Τροχαίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Υπεύθυνοι Πολιτικοί Προστασίας Δήμων Αττικής Αιρετοί και στελέχη, ο Διευθυντής Δασών Αττικής, εθελοντικών Οργανώσεων και Δημοσιογράφοι.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας τα συμπεράσματα ήταν τα εξής:

1. Η ανάθεση της ευθύνης της αντιμετώπισης χιονοπτώσεων για όλο το οδικό δίκτυο εντός της ζώνης ευθύνης κάθε Δήμου στον αντίστοιχο Δήμο και η διάθεση των αναγκαίων κονδυλίων για το σκοπό αυτό.

2. Η σύσταση κατά Δήμο ΚΕΠΙΧ με σύστημα επικοινωνιών για τον έλεγχο των επιχειρήσεων αντιμετώπισης χιονοπτώσεων.

3. Η σύσταση κατά Δήμο Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας.

4. Η συνεχής μέριμνα για την εξασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού αντιμετώπισης χιονοπτώσεων από τους Δήμους.

5. Η σταδιακή προώθηση της χρήσης της ψηφίδας από όλους τους Δήμους για περιορισμό της περιβαλλοντικής μόλυνσης και η εξασφάλιση ανάλογου εξοπλισμού (Οικολογικές Αλατιέρες) για κάθε Δήμο.

6. Η θεσμοθέτηση τμήματος Πολιτικής Προστασίας στο οργανόγραμμα κάθε Δήμου.

7. Η θέσπιση ενός ειδικού συνεργάτη-συμβούλου από εκείνους που αφαιρέθηκαν από τους Δήμους με τα μνημονιακά μέτρα με αποστολή τα θέματα Πολιτικής Προστασίας.

8. Η εκπαίδευση αιρετών, εθελοντών και υπηρεσιακών παραγόντων στα θέματα Πολιτικής Προστασίας από το Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης.

9. Η υλοποίηση ασκήσεων αντιμετώπισης των θεομηνιών από την ΠΕΔΑ, τους Συνδέσμους και τους Δήμους.

10. Η ύπαρξη σε κάθε Δήμο ρεαλιστικής σχεδίασης για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων με βάση το πλαίσιο της εγκυκλίου που κοινοποιήθηκε για το θέμα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα υποβάλει τις προτάσεις της, στο ΔΣ της ΠΕΔΑ για έγκριση και περαιτέρω ενέργειες.

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ


«Το Χαλάνδρι των γεύσεων», η έκδοση με προτάσεις για εστιατόρια του Χαλανδρίου και όχι μόνο, κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου.

«Το Χαλάνδρι των γεύσεων» εκδίδεται δύο φορές το χρόνο και περιέχει παρουσιάσεις εστιατορίων με πληροφορίες για το μενού, τιμές, μουσική κλπ.

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας facebook.com/Toxalandritwngefsewn για να ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τις προσφορές των εστιατορίων, τη μουσική κλπ, καθώς και το www.menohalandri.gr , όπου θα βρείτε όλα τα προηγούμενα έντυπα.

Τα σημεία που μπορείτε, από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου να προμηθευθείτε το έντυπο είναι :

Bιβλιοπωλεία Ευριπίδης στη Στοά, Ο Μικρός Κοραής, Προμηθέας, Βιβλιοστύλ.

Σπίτι Cocktail Bar, Solo Gelato, Kάβα Τράνακα, Κάβα του Ειδικού, Handromania, Technocopy, Xαρτόκοσμος, Καφεϊνη cafe, Caramelo cafe, Το μαγαζάκι της Ισιδώρας, Cafe Nouveau, Τhiasos Cafe Bar, Cafe Stradale (Αγ. Παρασκευή), Zαχαροπλαστεία Χαχάμης και Στεφάνου, Γυμναστήριο Axion, Koλυμβητήριο Αθηνά, Οk anytime markets, Smart markets, Υπέρπυρον. Κολυμβητήριο Αθηνά Κινηματογράφοι Αβάνα και Αίγλη. Μετρό σταθμοί Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή, Δουκίσσης Πλακεντίας, Νομισματοκοπείο, Χολαργό Κρεοπωλείο Ρούσσης

Ακόμη σε ιατρεία, ιατρικά κέντρα, δημόσιες υπηρεσίες, δημοτικά κτίρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, καφετέριες, φούρνους, ψιλικά, πρακτορεία ΟΠΑΠ, καθώς και σε όλα τα καταστήματα εστίασης που συμμετέχουν.