Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ


        
        


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη «διευθέτηση» του Κυπριακού Προβλήματος «εντός ελαχίστου χρόνου», όπως επιμένουν κάποιοι, σε μια περίοδο που τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα τελούν υπό τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των μνημονίων.  
Το κοινό ανακοινωθέν που πιεστικά υπεγράφη οδηγεί σε μια λύση που κινείται μεταξύ μιας συγκεκαλυμμένης συνομοσπονδίας (όπου τα άνισα θεωρούνται ίσα) και μιας επανέκδοσης του σχεδίου Ανάν.
Είναι σαφές ότι οι έντονες πιέσεις που εκδηλώνονται έξαφνα για την επίσπευση των συνομιλιών σχετίζονται περισσότερο με την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της ανατολικής Μεσογείου και με την υπό εξέλιξη αναδιάταξη των γεωπολιτικών συσχετισμών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, παρά με την επιθυμία εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλιστεί η νομική συνέχεια της υφιστάμενης Κυπριακής Δημοκρατίας και η απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων, καθώς και των εποίκων που δεν έχουν δεσμούς με την κυπριακή κοινωνία.
Το Κυπριακό δεν είναι διμερές αλλά διεθνές πρόβλημα και πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν νομιμοποιείται να δεσμεύει την Κυπριακή Δημοκρατία πέραν των ορίων των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων.


Το Γραφείο Τύπου


dimitris kalantzis + friends, το Σάββατο 22-2 στο "ΕΝ ΦΛΥΑ"


ΕΝ ΦΛΥΑ
Κ. Βάρναλη 13 & Α. Γκίνη
Χαλάνδρι
τηλ. 2106854528


ΜΙΖΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ (Με παραδείγματα)

Μιζοσκόταδο (το): Προσπάθεια συσκότισης και συγκάλυψης της αλήθειας στην υπόθεση της Siemens. (Η δικαιοσύνη ψάχνει τους ενόχους στο μιζοσκόταδο)

Μιζοκακόμοιρος (ο): πολιτικός για τον οποίον υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τις μίζες, αλλά παριστάνει τον κακόμοιρο προκειμένου να πείσει σχετικά με την αθωότητά του.  (Διάβασες τις δηλώσεις που έκανε ο Τσουκάτος βγαίνοντας από τον ανακριτή; Τον εγκατέλειψε το κόμμα του λέει ο μιζοκακόμοιρος).

Μιζοτιμής (επίρρημα): Ελάττωση της τιμής της μίζας κατά το ήμισυ, σε περιόδους όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτικών πρόθυμων να εμπλακούν.  (Εκεί που τα είχαμε βρει και ήμασταν έτοιμοι να συμφωνήσουμε, μπλέχτηκε και ο Κυριάκος και μας έκανε χαλάστρα. Η συμφωνία έκλεισε μιζοτιμής).

Μιζεκλίκι (το): Πρόγευση /μικρή προκαταβολή μίζας (Ο εξοπλισμός του πολιτικού γραφείου του με καινούργιο τηλεφωνικό κέντρο ήταν το μιζεκλίκι της υπόθεσης. Τα χοντρά λεφτά δόθηκαν αργότερα).

Μιζονέτα (η): Πολυτελής κατοικία που αποκτήθηκε ως αντάλλαγμα πολιτικής εκδούλευσης. (Είδες την μιζονέτα του Άκη στο Πανόραμα; Έχει ένα WC λιγότερο από την βίλα του Μητσοτάκη)

Μιζοτάκης (ο): Ο λήπτης μίζας μέσω "αγοράς" τηλεφωνικού κέντρου (Εγώ δεν πήρα μίζες. Μόνο ένα τηλεφωνικό κέντρο αγόρασα αξίας κάποιων χιλιάδων ευρώ)

Μιζανπλί (το): Προϊόν συναλλαγής που αποδίδεται εις είδος, συνήθως με μορφή κοσμημάτων ή άλλων τιμαλφών, σε συζύγους,  ερωμένες ή κόρες πολιτικών.  (Βλέπεις την κοτρώνα που φοράει στο χέρι το τσουλί; Μιζανπλί του υπουργού από την υπόθεση του OTE είναι.)

Μιζολιθική εποχή: Χρονικά συμπίπτει με περιόδους όπου εξαγγέλλονται μεγάλα έργα, μεγάλες διοργανώσεις, μεγάλες αγορές του αιώνα κλπ. και πέφτουν οι μεγάλες μίζες.  (Γαμώ την ατυχία μου. Τώρα βρήκαμε να είμαστε έξω από τα πράγματα; Τώρα που είναι η μιζολιθική εποχή και τρώει η μίζα σίδερο;)

Μιζολαβητής (ο): Παρένθετο πρόσωπο που μεσολαβεί στο δαιδαλώδες σύστημα διακίνησης της μίζας, μέσα από εμβάσματα, off-shore εταιρείες κλπ, προκειμένου να  χαθούν τα ίχνη του μαύρου πολιτικού χρήματος.  (Ισχυρίζεται ότι τον έμπλεξαν χωρίς να το θέλει. Θα την γλυτώσει φτηνά όμως. Ένας απλός μιζολαβητής ήταν.)

Μιζάνοιχτος (ο): Πολιτικός που εντέχνως αφήνει να διαρρεύσει σε επιχειρηματικούς κύκλους ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις συναλλαγής.  (Εκλογές έρχονται. Τα έξοδα πολλά. Δηλώνω μιζάνοιχτος σε υποψήφιους. χορηγούς.)

Απομιζώ: σύγχρονη γραφή του ρήματος απομυζώ. Το ρήμα "απομυζώ" που σημαίνει "αναρροφώ, βυζαίνω, αποσπώ συνεχώς χρήματα" μετατρέπεται σε "απομιζώ" όταν ο ενεργών είναι πολιτικό πρόσωπο.  (Απομίζησε τους πάντες επί υπουργίας του. Να φανταστείς ότι τον αποκαλούσαν ο μίστερ 2%. Τόση ήταν η προμήθειά του)

Μιζά κι ανέσωστα: Μεγάλα έργα που δεν τελείωσαν ποτέ για ευνόητους λόγους. (Κι αυτό το έργο μιζό και ανέσωστο έμεινε. Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί?)

Μιζότο: Παραδοσιακό πιάτο του Εργολαβιστάν (Κυρία Υπουργού σε εστιατόριο: Θέλω να παραγγείλω ένα ριζότο για μένα και ένα μιζότο για τον σύζυγό μου, τον κ. Υπουργό)

Μιζόλα: Μίζα + όλα = μεγάλη μίζα. Συνώνυμο: παρταόλα. (Θα πάρω μια μπριζόλα και μια μιζόλα).

Ομ(ιζ)όλογα: Σεμνά και ταπεινά μικρογεύματα (Θα πάμε στα Goody's ή θα φάμε ομιζόλογα;)

Κο-μίζω: Φέρω προσφορά μίζας. Λατινιστί: Veni Vidi Mizzi


Παροιμί(ζ)ες και παροιμι(ζ)ώδεις εκφράσεις
Θα φάει η μίζα σίδερο.

Κάποιο λάκκο έχει η μίζα.

Δεν σηκώνει μίζα στο σπαθί του. 

Πέσε μίζα να σε φάω.

Όποιος έχει την μίζα, μιζιάζεται.

Αγάλι αγάλι γίνεται η αγορά με μίζα.

Ανεμομιζώματα, ανεμοσκορπίσματα.

Πολιτικός αν μιζωθεί, την μυρωδιά την έχει.

Βγάζει κι από τη μίζα ξίγκι.

Εκεί που μας χρωστούσανε, τους δώσαμε και μίζα.

(ακ)Άκιε. ο βραστήρας αυγών να είναι Siemens!

Στην αναβροχιά, καλός είναι και ο βραστήρας.

Φοβού τους Γερμανούς και μίζα φέροντες

Το έξυπνο πουλί από τη μίζα φτιάχνεται.

Θέλω ν' αγιάσω, μα η Siemens δεν μ' αφήνει.

Άμα δεν πάει η μίζα στον υπουργό, πάει ο υπουργός στη μίζα.

Αυτός θέλει και την μίζα ολόκληρη και το κόμμα χορτάτο.

Άμα δώσεις μίζα διάβαινε.

Από μίζα που δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν δοθεί.

Σαν θέλει η Siemens και ο υπουργός, τύφλα νά'χει ο λαός 

Ο Μιζολήπτης

     Δεν είναι δικά μου, κάποιος τo  'στειλε χωρίς, δυστυχώς, να αναφέρεται ο... μιζοεμπνευστής του.


Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΚΑΘΑΡΟ: ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ή ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ;


10 ΑΠΛΕΣ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ!
1. Δημαρχείο. Άμεση ανέγερση στον χώρο της 25ης Μαρτίου χωρίς καμία άλλη αναβολή.

2. Υποδομές οργάνωσης υπηρεσίας καθαριότητας - εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, μείωσης του όγκου μεταφερομένων στον ΧΥΤΑ, ανακύκλωσης, στον εφαπτόμενο στο νεκροταφείο δημοτικό χώρο.

3. Διεκδίκηση άμεσης αποζημίωσης των ρημοτομουμένων από την Ελ. Πεντέλης ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και όχι μέσω της τράπεζας γης και χρήματος που θα προκύψει από την Πράξη Εφαρμογής για την Ένταξη Π. Πολίτη στο σχέδιο - Υλοποίηση στεγαστικού προγράμματος για τους δημότες Χαλανδρίου τσιγγάνους - απομάκρυνση καταυλισμού.

4. Ενοποίηση αθλητικού κέντρου Ν. Πέρκιζας, με το Πάρκο Αττικής Οδού. Μεταφορά του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Μαζικά Προγράμματα Άθλησης στους δημόσιους αθλητικούς χώρους.

5. Πολιτιστικά Εργαστήρια Ενηλίκων - Παιδιών (μουσική, θέατρο, χειροτεχνία, Ζωγραφική, Γλυπτική κλπ.

6. Άμεση λήψη απόφασης αναστολής εκδοσης νέων αδειών για ΚΥΕ μέχρι την διατύπωση και
θεσμοθέτηση ενός σοβαρού κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τα θέματα χρήσεων στο κέντρο της πόλης.
Αυστηρός έλεγχος των όρων λειτουργίας όλων των  ΚΥΕ στο κέντρο και αυστηρή εφαρμογή των όρων λειτουργίας τους  αριθμός τραπεζοκαθισμάτων, άδειες μουσικής κλπ).
Άμεση παρέμβαση στους πεζόδρομους και διασφάλισης όρων πρόσβασης σε ασθενοφόρα - πυροσβεστικά οχήματα παντού.

7. Συνολική αναδιάρθρωση - μεταβολή των όρων "λειτουργίας" των σκανδαλωδών κοινωνικών δομών του δήμου. Άμεση μεταφορά τους σε χώρους εκτός κέντρου, σε χώρους χαμηλότερου κόστους ενοικίου και διακριτικότερης πρόσβασης από όσους έχουν την ανάγκη τους. Λειτουργία τους αποκλειστικά από κοινωνικούς επιστήμονες ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και ΟΜΗΡΙΕΣ.

8. Άμεση επαναλειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ του ιδρύματος Κουρτέση.

9. Επαναπροσδιορισμός του ρόλου και των δράσεων του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ που δεν μπορεί να γίνεται άρμα για την απώλεια θέσεων εργασίας και την υπόκρυψη των υποχρεώσεων του δήμου για παροχή ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ υπηρεσιών στους δημότες. Ειδικά στα πεδία των ανταποδοτικών δημοτικών υπηρεσιών κάθε πρόταση για υποκατάστασή τους από δράση εθελοντών μας βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ.

10. Επανεξέταση του ρόλου της δημοτικής επιχείρησης με καταστατικές τροποποιήσεις, του μοναδικού νομικού προσώπου που ακόμα έχει επιβιώσει  μετά την ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ απόφαση κατάργησης όλων των νομικών προσώπων του δήμου, για την επίτευξη πλέον διπλού ρόλου, δηλαδή του παραδοσιακού της ρόλου στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας αλλά πλέον και της οργάνωσης αναγκαίων δράσεων (αθλητικά προγράμματα, πολιτιστικά εργαστήρια, μαθήματα κλπ) αφού δεν υπάρχει πλέον άλλο νομικό πρόσωπο να υλοποιήσει τέτοιες δράσεις. Ενίσχυση των όρων διαφάνειας και ελέγχου στην δημοτική επιχείρηση με πρόβλεψη μεγαλύτερης συμμετοχής της αντιπολίτευσης και έγκρισης του προγράμματος δράσεών της από το δημοτικό συμβούλιο.


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΗ Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


"Παρατηρώντας στα διάφορα προγράμματα των δημοτικών παρατάξεων να αναφέρονται δράσεις και έργα που για μια πόλη όπως το Χαλάνδρι θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα (και φυσικά δεν είναι…)."

Αυτό γράφει ο Άρης Νόμπελης στην γνωστή του στήλη "Τσαντίζομαι που είναι Χαλανδραίος" και μας .... τσάντισε πρωί πρώι (με την καλή έννοια, την Επτανησιακή).

Μας τσάντισε το τσουβάλιασμα και η μη αποτύπωση των πραγμάτων με το όνομά τους, Γιατί δεν είναι αμεροληψία, αυτό.

Φίλε Άρη, εμείς  ξέρουμε ότι μόνο ΜΙΑ παράταξη έχει καταθέσει συγκεκριμένους προγραμματικούς στόχους για την επόμενη πενταετιά (πλέον) πάνω στους οποίους καλεί σε συγκλίσεις.Αν υπάρχει άλλη παρακαλούμε να μας στείλεις το κείμενο, θα μας έχει διαφύγει.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑΙ,  ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ,  ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ.
ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Αλλά το ότι λείπει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ από την πόλη είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και εμπεριέχει ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Δεν είναι απλή, άχρωμη διαπίστωση.

Ποιες είναι λοιπόν οι δημοτικές παρατάξεις που τα λένε ή θα τολμήσουν να τα πουν αυτά τα "αυτονόητα"; 
Πολλοί έχουν θράσσος και θα το κάνουν.
Θα ψαχτούμε προς τα πίσω τότε,  να δούμε τι έχει πει και τι έχει κάνει καθένας για τα .... αυτονόητα μόλις τα πουν και οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. 
Ευτυχώς το internet πλέον κρατάει αρχείο.

Και θα  αναδείξουμε ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι, αυτά τα απλά τα έχουν μπλοκάρει,  καθυστερήσει, δεν τα έχουν ιεραρχήσει ως σημαντικά και τα χρησιμοποιούν μόνο σε κάθε προεκλογική περίοδο αν δεν τα έχουν υπονομεύσει ακόμα και όταν κάποια από  αυτά λειτουργούσαν, διαλύοντάς τα.

Κάτι ξέρεις εσύ π.χ. για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια της ΔΕΠΑΧ και πόσο τα πολέμησαν. Τα αίτια τα έχεις διερευνήσει όμως; Δεν πρέπει να τα ξέρει ο δημότης; 

Σε αντίθεση με εμάς που έχουμε μια πολύχρονη, εμμονική σταθερότητα επί των συγκεκριμένων, τα οποία θεωρούμε ΒΑΣΗ για να χτιστεί ένας άλλος δήμος Χαλανδρίου με άλλη ποιότητα υπηρεσιών προς τους δημότες.

Δεν είναι πάντα αντικειμενικότητα οι ίσες αποστάσεις  και ο στρογγυλός πολιτικός λόγος Άρη.

Είναι μέσο να μην κατανοούν οι πολίτες την ΑΛΗΘΕΙΑ, ενώ εσύ δεν έχει τέτοιες προθέσεις.

Και τελικά εξισώνει τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ με τους ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ, δηλαδή είναι ο φερετζές των υπευθύνων.

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΜΠΟΥΛΑ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *