Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

«Όποιος τηλεφωνεί στο 1142 για το κάπνισμα είναι νέτα σκέτα χαφιές»

Δ. Χαριτόπουλος - Εφημερίδα Συντακτ
" Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω έναν που παίρνει τηλέφωνο στο 1142 για να καταγγείλει ότι κάποιος συμπολίτης του καπνίζει. Να τον δω πώς είναι, δηλαδή, τι φοράει, πώς μιλάει, έχει δυο χέρια και δυο μάτια ή μήπως στο κούτελο γράφει σπιούνος για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε;"

Αναλυτικά το άρθρο του Δ. Χαριτόπουλου στην "Εφημερίδα των Συντακτων":

Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω έναν που παίρνει τηλέφωνο στο 1142 για να καταγγείλει ότι κάποιος συμπολίτης του καπνίζει. Να τον δω πώς είναι, δηλαδή, τι φοράει, πώς μιλάει, έχει δυο χέρια και δυο μάτια ή μήπως στο κούτελο γράφει σπιούνος για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε;

Στο σχολείο μάθαμε για τον Εφιάλτη, τον Πήλιο Γούση, ζήσαμε το καρφί της τάξης, ακούσαμε για χαφιέδες της Κατοχής και της δικτατορίας, αλλά είναι άλλο να τον δεις μπροστά σου ζωντανό τον πατενταρισμένο ρουφιάνο. Αναρωτιέσαι από τι σπίτι βγήκε, τι του συνέβη και μισεί την κοινωνία, τι μόλυνση έχει υποστεί η ψυχούλα του, αν κάνει και τα παιδιά του σαν τα μούτρα του.

Αμφιβάλλω ότι θα γνωρίσω ποτέ κάποιον καταδότη, αλλά δεν πειράζει, ξέρω τους «πολιτισμένους» και τους «κοσμοπολίτες», που έδωσαν το έναυσμα γι’ αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, να πρέπει να φυλαγόμαστε από τον διπλανό μας. Και καμαρώνουν οι γελοίοι. Δεν έχουν καταλάβει τι κάνουν.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ναζιστικό καθεστώς μελετήθηκε όσο κανένα άλλο. Μία παράμετρος που εντυπωσίασε τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες είναι ο αποτελεσματικός έλεγχος που ασκούσε επί των πολιτών. Ενώ η αστυνομία ήταν σχετικά ολιγάριθμη, είχε κατορθώσει να ασκεί πλήρη εποπτεία στη ζωή πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων.

Όπως διαπιστώθηκε, αυτό η γερμανική αστυνομία το είχε πετύχει μεταβάλλοντας τους πάντες σε πληροφοριοδότες της. Έστρεψαν τους ανθρώπους το έναν εναντίον του άλλου. Αν η γκόμενα που έμπαζες σπίτι ήταν, ας πούμε, κοκκινομάλλα, η γειτόνισσα που παρακολουθούσε πίσω απ’ την κουρτίνα, σε κάρφωνε αμέσως ότι τραβιέσαι με Εβραία. Δυστυχώς το ίδιο φαινόμενο επαναλήφθηκε μεταπολεμικά σε αρκετά απολυταρχικά καθεστώτα. Η ταινία «Οι ζωές των άλλων» ήταν μια καλή δόση του ζόφου και της παράνοιας που επικράτησε. Καταστράφηκαν άνθρωποι, λεηλατήθηκαν ζωές, κοινότητες αποδιοργανώθηκαν.

Τώρα, όπως ξέρουμε, εναντίον των καπνιστών έχει εξαπολυθεί πογκρόμ. Οι εντεταλμένοι αρθρογράφοι και σχολιαστές δεν αρκούνται στην καταδίκη του καπνίσματος ως συνήθειας ανθυγιεινής. Επιχειρούν να μειώσουν και ηθικά τους καπνιστές ως «απολίτιστους», «σιχαμερούς», «οπισθοδρομικούς» κ.λπ., να τους στερήσουν κάθε δικαίωμα αντίλογου και προσωπικών επιλογών.

Εξωφρενικό, αλλά συμβατό με το εξουσιαστικό ήθος που ανέκαθεν ψεύδεται, σπιλώνει και τρομοκρατεί για να επιβληθεί.

Ομως το 1142 τι το θέλανε; Ήταν αναγκαία αυτή η προστυχιά;

Ξέρουμε πως κάθε εξουσία επιδιώκει «συμμορφούμενους» υπηκόους. Αν όμως περάσεις τη γραμμή και καλέσεις το 1142, μεταβάλλεσαι σε όργανο των μηχανισμών καταστολής και απεμπολείς την ιδιότητα του πολίτη. Είσαι νέτα σκέτα χαφιές. Κι όσο κι αν προσπαθήσεις να το εξωραΐσεις, αυτό δεν αλλάζει: χαφιές κατάπτυστος. Κι επειδή η μια υπακοή φέρνει την άλλη, αν αύριο αποφασιστεί ότι οι χοντροί είναι ασύμφοροι στην οικονομία ή μια έρευνα αποφανθεί ότι οι καράφλες γυαλίζουν προσβλητικά, τι κάνουμε;

Άντε... αγαπηθείτε, και καλή σταδιοδρομία.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν: 
Το άρθρο του Διονύση Χαριτόπουλου είναι συγκλονιστικό και "οι αντιδράσεις"  στα media είναι από τους καθοδηγούμενους και καλοταϊσμένους νεοταξίτες υπαλλήλους δημοσιολογούντες.

Και καλύτερο ήταν ένα παλιότερο - το 2019 επίσης του Συγγραφέα του "Αρης, ο αρχηγός των Ατάκτων"  με τίτλο "Το κράτος σε αγαπάει".
Ήταν για το ίδιο θέμα και τις προεκτάσεις του από το οποίο δανείζομαι 3 παραγράφους:

" Κι ο Μεταξάς απαιτούσε οι πολίτες να ασπρίζουν τα πεζοδρόμια. Για καλό ήταν κι αυτό. Όμως με ποιο δικαίωμα επιβάλλεται κάθε φορά τρόπος ζωής στους πολίτες; Και πού θα φτάσουν αυτές οι επεμβάσεις στην ιδιωτικότητα καθενός μας; Τώρα η ψυχραιμία στη συζήτηση για το τσιγάρο έχει χαθεί. Εξαπολύθηκε κανονικό πογκρόμ. Το κάπνισμα εξομοιώνεται με σιχαμερή συνήθεια και οι καπνίζοντες με κοινωνικά απόβλητους. Αυτό το άνωθεν φιρμάνι ενεργοποίησε τα εξουσιαστικά απωθημένα αρκετών κοκορόμυαλων και δεν χάνουν την ευκαιρία να φανερώσουν τον σατραπίσκο που κρύβουν μέσα τους. 
...........
Τι κράτος είναι αυτό που πριμοδοτεί την αποστροφή και τη μισαλλοδοξία εναντίον μιας μεγάλης ομάδας πολιτών του; Την περιβόητη μπούρδα «μας ψεκάζουν» διαδέχτηκε η άλλη μεγαλειώδης μπούρδα περί «παθητικού καπνίσματος». Έτσι ο κάθε ηλίθιος δικαιούται να σου κάνει κήρυγμα, θεωρώντας εσένα ηλίθιο. Σαν να μην ξέρεις, να μην άκουσες ποτέ για τα επιβλαβή του καπνού.
...........
Πλησιάζουμε στην εποχή που κάθε βλαχοδήμαρχος θα κηρύττει την περιοχή του αντικαπνιστική (όπως παλιά αντιπυρηνική) κι οι δημότες θα μετατραπούν σε μπάτσους να κυνηγάνε τους παραβάτες της επικράτειάς τους.
.............
Εντάξει, παλικάρια, το εμπεδώσαμε. Θα μας συμβούν όλα τα φρικτά που λέτε και γράφετε. 
Εντάξει, εσείς θα πεθάνετε υγιείς."

ΑΝΟΗΤΟΙ .....

 

Μεγάλο χαμό προκάλεσε η πρωτοβουλία μας να δημοσιοποιήσουμε το ρατσιτικό κρούσμα στην Τούφα.
Η ανάρτηση έγινε χαλανδρέικο viral και τα σχόλια έδωσαν και πήραν.

Και στο τέλος φτάσαμε στο γνωστό συμπέρασμα που φτάνουν οι Έλληνες όταν συζητούν: Στον ΔΙΧΑΣΜΟ.

"Μετά από αυτό το περιστατικό θα γίνει χαμός" διακήρυξε ..... μπαλαμός "οπλαρχηγός" από τον Συνοικισμό, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να πάρει τα διαδικτυακά ηνία για την υπόθεση με το φοβερό άλλοθι ότι οι τσιγγάνοι πριν πάνε στην Τούφα έμεναν στον Συνοικισμό και  ήταν γνωστοί γιατί ήταν καλοί άνθρωποι και φιλήσυχοι, κάτι για το οποίο δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφιβάλλουμε αφού εμείς ξέρουμε δύο απλά πράγματα:

- Δεν είναι ΟΛΟΙ οι τσιγγάνοι κακοί
- Δεν είναι όλοι οι μπαλαμοί καλοί.

Τι χαμός όμως θα γίνει ρε παλικαρά;

Θα ξεσηκώσετε του τσιγγάνους να φάνε τους μπαλαμούς;

Δεν αρκεί ότι αναδείχθηκε το θέμα και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΦΑΣ - καταδίκασαν το περιστατικό;

ΤΙ ΧΑΜΟ ΘΕΛΕΤΕ και επιδιώκετε κάθε φορά, με κάθε ευκαιρία, θα μας εξηγήσετε επιτέλους;

Θέλετε οι τσιγγάνοι να ενσωματωθούν ή θέλετε να βρείτε τις αφορμές για τον χαμό που δεν σταματάτε να προβάλλετε ως λύση για όλα τα προβλήματα;

Γιατί αν θέλετε να ενσωματωθούν οι τσιγγάνοι ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ.

Και επειδή εκείνοι είναι αγράμματοι ενώ εσείς πλασάρεστε για γραμματιζούμενοι, αφήστε τα περί .... χαμών και κηρύξεων φυλετικών πολέμων γιατί εκείνοι παίζει να τα πιστέψουν κιόλας και να δώσουν την αφορμή που περιμένουν κάποιοι για να στείλουν τα ΜΑΤ στον καταυλισμό.

ΑΝΟΗΤΟΙ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ..... ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΤΙΜΑΣ ....