Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Χαλανδρίου διοργανώνουν την ημερίδα – εργαστήριο Mozart/Deconstruction - Μότσαρτ/Αποδόμηση για νέους συνθέτες, μουσικούς αλλά και το ευρύτερο φιλόμουσο κοινό, με τον διακεκριμένο συνθέτη και υποψήφιο διδάκτορα του Νew York University, Γιάννη Αγγελάκη. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη 18) την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Ακρόαση (με οπτικοακουστικά μέσα) της συναυλίας που δόθηκε στις 29 Μαρτίου 2017 στο Di Menna Center της Νέας Υόρκης με το κουαρτέτο εγχόρδων Momenta Quartet.

Θα ακουστούν τα έργα: α) Γιάννη Αγγελάκη, InstitutionImaginaireforstringquartet (Φαντασιακή Θέσμιση για κουαρτέτο εγχόρδων)- έργο εμπνευσμένο από το δεύτερο έργο της συναυλίας. β) W.A.Mozart, Piano Concerto No.12 (KV.414 in A major, στη διασκευασμένη του μορφή–από τον ίδιο τον Mozart – για σόλο πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων).

Ερμηνεύει το κουαρτέτο εγχόρδων Momenta Quartet με σολίστ τη Νεφέλη Μούσουρα.

Διάλεξη του συνθέτη Γιάννη Αγγελάκη με θέμα την παρουσίαση των παραπάνω έργων και ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Μαθήματα. Ο συνθέτης θα σχολιάσει έργα των ενεργά συμμετεχόντων και θα συζητήσει μαζί τους θέματα σχετικά με την τεχνική και την αισθητική τους.

Για την ακρόαση της συναυλίας και της διάλεξης από το ευρύ κοινό η είσοδος είναι ελεύθερη. Για τους ενεργά συμμετέχοντες μουσικούς και συνθέτες το ποσό συμμετοχής είναι 30 ευρώ. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε:
E-mail tm.politismou@halandri.gr Tηλ. 2106820464

Αυτοδιοίκηση-Απλή αναλογική: Τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛΛ -Οι τελευταίες πληροφορίες

Φυγή προς τα μπρος με μια συνολική πρόταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να μην εγκλωβιστεί στο θέμα της απλής αναλογικής που προβάλει η κυβέρνηση, θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το «Κίνημα Αλλαγής».

Τους άξονες των προτάσεων του ΚΙΝ.ΑΛΛ, αναμένεται να παρουσίασει, η Φ. Γεννηματά, κατά την διάρκεια της ομιλία της, στο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ. Το κεφάλαιο που θα ανοίξει με τη νέα της παρέμβαση είναι αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο λόγω της επικείμενης νομοθετικής παρέμβασης της κυβέρνησης στην οποία προβλέπεται και η εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν επιθυμεί να εγκλωβιστεί στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι θεωρεί ότι η άμεση εφαρμογή της απλής αναλογικής, θα οδηγήσει σε «μπαχαλοποίηση» της λειτουργίας των δήμων. Ο δεύτερος είναι ότι οι περίπου 100 δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ είναι διαμετρικά αντίθετοι με την εφαρμογή του, καθώς η απλή αναλογική τους μόνους που δεν ευνοεί είναι νυν εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Στη βάση αυτή θεωρείται απίθανο το Κίνημα Αλλαγής να ψηφίσει την απλή αναλογική. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι η εφαρμογή της προϋποθέτει μια σειρά αλλαγών στον κώδικα που διέπει τη λειτουργία των δήμων για να αποφευχθούν καταστάσεις χάους. Η πρωτοβουλία της θα εστιαστεί σε αλλαγές που θα διευρύνουν τις δυνατότητες των φορέων της Αυτοδιοίκησης στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τοπικά ζητήματα και τη δυνατότητα διεύρυνσης της νομιμοποιητικής τους βάσης

Εξάλλου στην ίδια γραμμή κινείται και το «Ποτάμι», σημειώνοντας ότι «η υιοθέτηση της απλής αναλογικής θα οδηγήσει τους δήμους σε λειτουργική διάλυση, αφού ο εκλεγμένος δήμαρχος θα είναι δέσμιος των εκάστοτε συσχετισμών».

http://www.aftodioikisi.gr


ΣΧΟΛΙΟ: 
Καμία έκπληξη!
Ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ Κυριάκος Μητσοτάκης προηγήθηκε, έδωσε την γραμμή και οι εντολοδόχοι πειθαρχούν.

Οι 100 ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ δήμαρχοι - σου λέει - δεν θένε απλή αναλογική.
Θένε να πάρουν κανένα 20άρι τα εκατό την πρώτη Κυριακή, να τους ψηφίσουν στην δεύτερη οι άλλοι (οι αριστεροί ή οι δεξιοί, δεν τους νιάζει) για να πάρουν τα 3/5 των εδρών του δημοτικού συβμουλίου και αν διοικούν ως ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ.

ΟΛΟΙ οι έχοντες ιδιοκτησιακή αντίληψη για την ΕΞΟΥΣΙΑ είναι εναντίον της απλής αναλογικής. 
ΕΚΑΤΟ ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ δήμαρχοι δεν θέλουν - σου λέει.
Οι δεξιοί δεν θένε έτσι και αλλιώς, αυτοί ΔΕΞΙΟΙ είναι, κανονικοί όχι με φερετζέ, αλλά αλλού είναι το ενδιαφέρον:
Τα ίδια  δηλώνουν παρασκηνιακά και δημαρχαίοι της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (μπαίνοντας).
(Δεν τα λένε δημόσια, ντρέπονται. Καλό είναι αυτό. Σημαίνει ότι ακόμα υπαρχει ΛΙΓΟ ντροπή).

Ξέρω ΚΑΛΑ ότι και στο Χαλάνδρι, στελέχια της διοίκησης ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

Όχι τώρα, σου λέει
 ΥΣΤΕΡΑ.
Που την εξουσία θα έχουν άλλοι.
Τώρα την έχουμε εμείς. 
Να την μοιραστούμε;
ΔΕΝ ΛΕΕΙ!

Καμία έκπληξη για τους ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ λοιπόν.
Μόνο μία μικρή έκπληξη για το ΠΟΤΑΜΙ.
Που είχε ψηφίσει την απλή αναλογική για τις εθνικές εκλογές.
Τώρα;

Μπολιάστηκε; 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ! ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ.Παντελόνι εργασίας - logo έγχρωμη ψηφ. εκτύπωση - λευκό γράμμα και φωσφοριζέ λωρίδα ασφαλείας.

Φωσφοριζέ Γιλέκο. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 3,5 ευρώ τυπωμένο. (χωρίς ΦΠΑ) 

ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΑΣ;

Στο ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ξεπερνάμε τις προσδοκίες σας .

ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ!

Μπλουζάκια κάθε είδους.
Παντελόνια και  φόρμες εργασίας.
Γιλέκα φωσφοριζέ.
Μπουφάν.
Ποδιές σερβιτόρων - σεφ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ: ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ: "ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ΚΑΛΕ"";;;;;


Κατά την πρόσφατη συγκρότηση των επιτροπών του δημοτικού συμβουλίου ο Νταβίας επέλεξε να ασχοληθεί λίγο με το θέμα της λειτουργίας του κοινωνικού παντοκοροϊδείου.

Και αυτό ενοχλεί κάποιους.

Πώς το λέει ο Συμεών;

ΞΥΔΙ!

Ο Νταβίας θα ασχοληθεί - όσο κρίνει εκείνος απαραίτητο - με το θέμα.

Ένα θέμα για το οποίο στο παρελθόν έχει συλληφθεί - επί Νιώτη - και οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα, γιατί ζήτησε να μάθει ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ με τα οποία γίνεται η επιλογή των ωφελουμένων - παραβιάζοντας τα "προσωπικά δεδομένα" τους, τα οποία πρέπει - σύμφωνα με την κυρίαρχη στον δήμο αντίληψη - να γνωρίζει μόνο η ΕΠΑΨΥ, η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που διαχειρίζεται το παντοπωλείο και στην οποία υποβάλλονται τα δικαιολογητικά όσων συμπολιτών μας αιτούνται των παροχών του παντοπωλείου.

Για την ΕΓΚΡΙΣΗ όμως των ωφελουμένων απαιτείται ΑΠΟΦΑΣΗ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ, στην οποία υποβάλλονται οι φάκελοι που κατέθεσαν οι αιτούμενοι στην ΕΠΑΨΥ.

Στην επιτροπή συμμετέχουν ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, η κοινωνική λειτουργός - εκπρόσωπος της ΕΠΑΨΥ και η διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ την ΕΙΣΗΓΗΣΗ της κοινωνικής λειτουργού της ΕΠΑΨΥ.

Σε αυτή την επιτροπή ο Νταβίας δεν δήλωσε άλλο μέλος της παράταξης να την εκπροσωπήσει, όπως είχε κάνει στο παρελθόν. Πήγε ο ίδιος.

Και από την πρώτη συνεδρίαση έθεσε δύο θέματα:
  • 1. Ότι αφού η επιτροπή ΕΓΚΡΊΝΕΙ και έχει την αστική και ποινική ευθύνη για ό,τι εγκρίνει, τα μέλη της που υπογράφουν έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των φακέλων για να ελέγξουν ότι έχουν αξιολογηθεί σωστά από την ΕΠΑΨΥ και δεν μπορεί να τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων.
Αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπογράφουν ότι ΕΝΕΝΚΡΙΝΑΝ.

"Αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους φακέλους που έρχονται για έγκριση ας εγκρίνει η ΕΠΑΨΥ, μόνη της" είπε ο Νταβίας, "τι μας θέλετε εμάς τους αιρετούς; Να αναλαμβάνουμε ευθύνες - γουρούνι στο σακκί, για τις πράξεις μιας ιδιωτικής εταιρείας;" είπε στην επιτροπή ο Νταβίας.
  • 2. Η επιτροπή - αφού ΕΓΚΡΙΝΕΙ - πρέπει να λειτουργεί ΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑ, να είναι ΣΕ ΣΩΜΑ. Χωρίς απαρτία της επιτροπής ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ καμίας παροχής ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Τα συλλογικά όργανα αποφασίζουν όταν είναι ΣΕ ΣΩΜΑ από τότε που ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή, δεν θα τα αλλάξουμε τώρα και τα αυτονόητα.
Αυτά τα δύο ΑΠΛΑ θεματάκια, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ και ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ.

Γιατί - όπως ενημέρωσε η σημερινή πρόεδρος της επιτροπής Ευγενία Κατούφα, τόσα χρόνια η επιτροπή λειτουργεί χωρίς να είναι δεδομένα αυτά τα δύο απλά θεματάκια και ο Νταβίας εισάγει "καινά δαιμόνια" και δυσκολεύει την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου.

"Η επιτροπή μπορεί να ΕΓΚΡΙΝΕΙ και χωρίς απαρτία" είπε η κα Κατούφα (και ο Ακατανόμαστος .... λιποθύμησε).

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής μ.Α. (μετά Ακατανόμαστου) έγινε την Μεγάλη Τετάρτη και δεν κατέληξε σε απόφαση αφού ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΑΡΤΙΑ.

Σήμερα Τρίτη  ήταν να συνεδριάσει πάλι η επιτροπή, αλλά εχθές ενημερώθηκαν τα μέλη της  ότι αλλάζει η μέρα συνεδρίασης και μετατίθεται για αύριο Τετάρτη στις 13.30 το μεσημέρι. 

Πάει καλά μέχρι εδώ. (Δεν πάει αλλά τες πάντων, δεν καθόμαστε εμείς στα μικρά).

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ:

Η πρόεδρος της Επιτροπής κα Κατούφα κάλεσε εχθές τον Ακατανόμαστο στο τηλέφωνο και τον ρώτησε ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ!!!!

"Είπατε στο συμβούλιο ότι θα μείνετε για λίγο στην επιτροπή κε Νταβία και μετά θα σας αντικαταστήσει ο αναπληρωματικός σας κος Μακρής, πότε θα γίνει αυτό";  ρώτησε ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ η κα Κατούφα τον Νταβία που έμεινε παγωτό στο τηλέφωνο με το ΘΡΑΣΟΣ της προέδρου.

Ήταν και στα δικαστήρια στην Ευελπίδων και δεν μπορούσε να εκφραστεί κατάλληλα και να της απαντήσει όπως της έπρεπε.

ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΤΕΡΜΙΝΑ κα ΚΑΤΟΥΦΑ. 
ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΤΕΡΜΙΝΑ!

Να τον κατηγορήσετε για "αθέτηση υπόσχεσης παραίτησης" αν επιμείνει.

(Πολύ ενοχλητική τελικά είναι η δημοκρατία και οι κανόνες της για κάτι εξουσιαστές της πλάκας, που νομίζουν ότι πήραν προίκα τα δημοτικά πόστα και δεν θέλουν ΕΛΕΓΧΟ και ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ)
Άκου πότε θα παραιτηθείτε .....
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ - ΦΙΛΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!

17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012. ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ