Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

ΤΩΡΑ: Βόμβα στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου

Αγνωστος τηλεφώνησε σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς και απείλησε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου η οποία θα εκραγεί σε μισή ώρα.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από άνδρες των ΤΕΕΜ.

http://www.newsbomb.gr/, 25/7/2012ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΦΕΛΟΥΣ:

Όλη αυτή η φασαρία για την "πισίνα" στον Κορυδαλλό γίνεται γιατί είναι ΤΟΣΟ μεγάλο θέμα ή για να μην έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε με τις ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ στα ΝΟΤΙΑ προάστεια και εδώ δίπλα, στους πρόποδες του Πεντελικού;;;;

Λέω, μήπως.

Δύο παραιτήσεις για το σκάνδαλο Σγουρού (στην Περιφέρεια Αττικής) με τα 8,5 εκ. ευρώ!... Δικαστής να φοράει παντελόνια δεν υπάρχει;


Από το http://www.aftodioikisi.gr, μέσω "press-gr"
Σε παραιτήσεις της Α. Ροκοφύλλου από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού και του Σπ. Σπυρίδωνα από την Επιτροπή Τουρισμού, οδήγησε η (ανεξήγητη;) επιμονή του πειφερειάρχη Γ. Σγουρού να περάσει «εδώ και τώρα» και χωρίς αλλαγές, από το περιφερειακό συμβούλιο, τη σκανδαλώδη σύμβαση* των 8,5 εκατ. ευρώ για την... τουριστική προβολή της Αττικής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την υπερψήφισή της σύμβασης μόνον από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και τον Γρ. Ψαριανό της ΔΗΜ.ΑΡ., ακόμη και πολλοί  από αυτούς  που ψήφισαν υπέρ έκαναν λόγο για «πύρρεια νίκη» του περιφερειάρχη, καθώς τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συζήτησης ήταν αποκαλυπτικά.
Ροκοφύλλου:  Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε για site 2 εκατ.
Στην ομιλία της η Άννα Ροκοφύλλου, πρώτη σε σταυρούς περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης Σγουρού εξήγησε ότι υποβάλλει την παραίτησή της γιατί αν και αρμόδια δεν υπήρξε καμία συνεργασία της εταιρείας  μαζί της («όταν ζήτησα να συνεργαστώ βρήκα κλειστές πόρτες», τόνισε),  προβλέποντας ότι  «μια εταιρεία που δεν συνεργάστηκε ποτέ με τη διεύθυνση  Τουρισμού δεν θα συνεργαστεί  ούτε από εδώ και πέρα».
Παράλληλα ζήτησε μετ' επιτάσεως να συγχρονιστούν οι τιμές με τη σημερινή πραγματικότητα: «Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε για ένα site 2 εκατ. ευρώ» και από τα 7 εκατ. ευρώ συνολικά (σ.σ. προ ΦΠΑ) μόνο τα 2 εκατ. να δίνονται σε διαφήμιση.  «Κοιτάξτε να αλλάξετε τις δράσεις σας», είπε απευθυνόμενη προς τους δέκα (!) εκπροσώπους της Mc Cann Erickson, προσθέτοντας ότι «δίνονται 1 εκατ. ευρώ για συμμετοχή σε εκθέσεις και ακόμη σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για έντυπα τη στιγμή που είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους δράσεις έχουν ελάχιστη αποτελεσματικότητα»
Σπ.  Σπυρίδων:  Τα κόστη είναι μιας άλλης εποχής
Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην περιφερειάρχης, πρώην δήμαρχος Πόρου και νυν περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Σπ. Σπυρίδων ο οποίος κατήγγειλε ότι  «δεν συνεκλήθη  ποτέ η Επιτροπή Τουρισμού για το θέμα της τουριστικής προβολής». Μάλιστα, είχε έντονη λογομαχία με τον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό  όταν ο τελευταίος υποστήριξε  ότι η τουριστική προβολή είναι έργο του ΕΣΠΑ και γι' αυτό παρακολουθείται μόνο από τη συγκεκριμένη διεύθυνση (!), τονίζοντας του ότι οι ισχυρισμοί του είναι απαράδεκτοι.
Επιπλέον ο κ. Σπυρίδων στηλίτευσε τα υπέρογκα κόστη που «έχουν σχέση με μία άλλη εποχή όταν οι αμοιβές ήταν  τελείως διαφορετικές .  Δεν είναι  δυνατόν να πληρώνουμε 2 εκατ. ευρώ για δράσεις μέσω του Διαδικτύου», είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Β. Κικίλιας είχε καλέσει σε όλους τους τόνους τον περιφερειάρχη να αποσύρει τη σύμβαση και να τη φέρει σε ένα μήνα για να ξαναδούν από την αρχή εκπρόσωποι των παρατάξεων κι φορείς του τουρισμού τα κόστη και τις δράσεις. Ωστόσο, η απάντηση του Γ. Σγουρού ήταν αρνητική: «Δεν υπάρχει καμία αναβολή. Αν θέλει η υπουργός (Τουρισμού) ας την απορρίψει».
Γ.  Μανώλης:  Θα μας κρεμάσει ο κόσμος με τέτοια ποσά
Στο θέμα του κόστους αναφέρθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Γ. Μανώλης: «Όταν βγήκε στον αέρα αυτός ο διαγωνισμός ήταν  άλλη συγκυρία για τη χώρα μας. Είναι δυνατόν  να δίνουμε για site 1,5 εκατ. ευρώ;  Θα μας κρεμάσει ο κόσμος με τέτοια ποσά», είπε χαρακτηριστικά.  Παράλληλα αμφισβήτησε τις δράσεις της εταιρείας προσθέτοντας με έμφαση: «Μας λέτε ότι θα μας φέρετε δημοσιογράφους από την Ευρώπη. Και που ξέρουμε εμείς ότι δεν θα μας φέρετε πέντε φίλους σας; Μας λέτε ότι θα προβάλετε spot. Σε ποια ΜΜΕ θα γίνει αυτό; Έτσι όπως είναι γραμμένα στην πρόταση δεν είναι μετρήσιμα».
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αθανασίου που είχε φέρει το θέμα με προ έτους ερώτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιου άφησε υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο  ξεκίνησε ο διαγωνισμός επί κρατικού περιφερειάρχη Μπ. Μανιάτη.

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/07/85_25.html#more


Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί η ηλεκτρική ενέργεια (εκτός της γερμανίας). Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή...

Αγαπητέ κύριε Κουρή,
Στο φύλλο 1.028 / 15.7.2012 της έγκριτης εφημερίδας σας δημοσιεύ­ετε δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, από την οποία προκύπτει ότι σημαντική μερίδα του ελληνικού λαού τάσσεται υπέρ των αποκρατι­κοποιήσεων δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων «για να μην παρ­θούν νέα μέτρα».
Κάτι τέτοιο είναι, κατ' αρχάς, φυσικό και αναμενόμε­νο από έναν λαό που επί σειρά μη­νών εκφοβίζεται, απειλείται και τρο­μοκρατείται από ποικίλα κέντρα, εγ­χώρια και αλλοδαπά, χωρίς οι εκλεγμένες δημοκρατικά κυβερνή­σεις του να έχουν την παραμικρή διάθεση να τον προστατεύσουν: Να υλοποιήσουν, δηλαδή, αυτονόητη και βασική υποχρέωσή τους. Και ε­πειδή το θέμα είναι πολύ μεγάλο και ο φιλόξενος χώρος της εκλεκτής εφημερίδας σας είναι κατ' α­νάγκην περιορισμένος, θα αναφερ­θώ στην επιχειρούμενη εκποίηση της ΔΕΗ, για την οποία το εύλογο ενδιαφέρον των δανειστών μας εί­ναι τεράστιο...

Η ΔΕΗ παρέχει ηλεκτρική ενέρ­γεια στους έλληνες πολίτες στην πολύ χαμηλή τιμή των 12 λεπτών (περίπου) ανά κιλοβατώρα (κΜή) για τις πρώτες 800 kWh. Έχουμε τη φθηνότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά τη Λετονία, όπου το ρεύμα πωλείταιστα 11 λεπτά (περίπου), διότι η μι­κρή αυτή βαλτική χώρα κληρονό­μησε πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τα οποία, ως γνωστόν, παράγουν πολύ φθηνή η­λεκτρική ενέργεια. Στην επισπεύ­δουσα την εκποίηση της ΔΕΗ Γερ­μανία το ηλεκτρικό ρεύμα τιμάται 27 λεπτά ανά kWh για τις πρώτες 1.000 kWh! Προσέξτε όμως: Στη Γερμανία, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έχει απελευθερωθεί (ι­διωτικοποιηθεί) πριν από περίπου δώδεκα χρόνια. Από τότε, η τιμή της, αντί να μειωθεί, έχει αυξηθεί κατά 153%, όταν οι βασικοί μισθοί και οι συντάξεις (από το 2003 και μετά) μειώθηκαν κατά -0,8%! Είμαι βέβαιος ότι οι μετέχοντες στη δημο­σκόπηση της RASS καθόλου δεν εγνώριζαν τι έχουν να πάθουν ό­ταν... με το καλό παραδώσουμε τη ΔΕΗ στους γερμανούς και λοιπούς «φίλους μας», αντί πινακίου φακής φυσικά. Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί η η­λεκτρική ενέργεια. Τα σοβαρά κρά­τη προστατεύουν τους πολίτες τους, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, και δεν τους παραδίδουν ανυπεράσπιστους βορά στα διάφορα καρτέλ.
Στη Γερμανία, όλες οι άλλες βασικές υποδομές είναι κρατικές (σιδη­ρόδρομοι, τραμ, Lufthansa, Deutsche Telekom, ταχυδρομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, παιδικοί σταθμοί και πολλές άλλες)!
Ο ελληνικός λαός οφείλει να αγωνισθεί για να παραμείνει η ΔΕΗ υπό τον έ­λεγχο του κράτους, για να μπορεί να έχει ηλεκτρικό ρεύμα σε χαμηλή τιμή. Χωρίς φθηνό ηλεκτρικό ρεύ­μα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε βιο­μηχανία ούτε βιοτεχνία ξανά στην Ελλάδα, κύριε υπουργέ Εθνικής Οικονομίας και κύριε υπουργέ... Ανάπτυξης! Δεν χρειάζεται να μην έχε­τε τελειώσει το Πολυτεχνείο για να ισχυρίζεσθε ότι δεν γνωρίζατε αυτά τα απλά πράγματα!

Μιχάλης Σ. Βάρδας
Διπλ. ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ
Αθήνα

από την εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής", 22/7/2012


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *