Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Με πολύ μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν ι εκλογές του (αυτοαποκαλούμενου) "Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαλανδρίου".

Η ελλιπής και τελευταία στιγμή ενημέρωση των καταστημάτων του κέντρου εκτός των πεζοδρόμων, ο αποκλεισμός των καταστημάτων της περιφέρειας της πόλης, ο ετσιθελικός αποκλεισμός όλων των κατηγοριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν είναι νυχτομάγαζα αλλά και το πανάκριβο - για την εποχή - ποσό των 50 ευρώ για εγγραφή μέλους περιόρισαν - όπως ήταν φυσικό την συμμετοχή των επαγγελματιών στον στενό οικογενειακό κύκλο των πεζοδρόμων και ... την Ελένη Δεσιώτη.

Το σωματείο αυτό δεν νομιμοποιείται αν ομιλεί εκ μέρους όλων των επαγγελματικών υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης - τα κομμωτήρια, τα αρτοποιία, τα μίνι μάρκετ, τα παντοπωλεία ακόμα  και τα καταστήματα εστίασης της περιφέρειας τα οποία δεν θέλει να τα εκπροσωπεί και τα αποκλείει.

Και τα αποκλείει γιατί "έχουμε διαφορετικά συμφέροντα" όπως μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία μας ο νέος πρόεδρος του σωματείου Χάρης Γιακουμάτος (Χάρη η κριτική μας δεν είναι προσωπική, το καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για διαφωνία επί της πολιτικής).

Το νέο ΔΣ - που επαναλαμβάνουμε - δεν μπορεί να ομιλεί εξ ονόματος των επιχειρήσεων που αποκλείει από την συμμετοχή, όπως συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις .... "εκλογές" είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χάρης Γιακουμάτος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αλ Παλαμάρας
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ελένη Δεσιώτη
ΤΑΜΙΑΣ: Δημήτρης Παπϊωάννου
ΜΕΛΟΣ: Λεωνίδας Θάνος

ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - πού έστησε το σωματείο και το λειτούργησε αυτά τα πρώτα χρόνια, ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΤΣΙΑΣ -  δεν πήγε καν να ψηφίσει όπως ενημερωθήκαμε από τη νέα γραμματέα Ελένη Δεσιώτη (συγχαρητήρια Ελένη που τα κατάφερες, έστω και τελευταία στιγμή).

ΝΔ - Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ Ερώτηση για την εικόνα εγκατάλειψης των πάρκων της Αττικής

Γ. Κουμουτσάκος - ΝΔ
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τα ανεπίλυτα προβλήματα στη συντήρηση πάρκων της Αττικής και την ανάγκη υλοποίησης ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε αυτά, κατέθεσε ο Βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσακος.

Στην ερώτηση επισημαίνεται η εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης που υπάρχει, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, σε σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου και χώρους αναψυχής των πολιτών, όπως το Πεδίον του Άρεως, το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης και το Αττικό Άλσος.
Ο Υπουργός ερωτάται σε ποιο ποσοστό έχουν ολοκληρωθεί οι διορθωτικές παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα πάρκα; 
Ποια η στρατηγική για την αναβάθμιση των αττικών πάρκων, ποιες οι δράσεις και ποια τα σχετικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης;
Έχει υπάρξει μέριμνα προκειμένου να αξιοποιηθούν κοινοτικοί πόροι για τα έργα ανάπλασης και αν ναι ποια είναι αυτή; Αν όχι, υφίσταται σχετικός σχεδιασμός;

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΤΖΗΜΕΡΕ


ή στα σοβαρά ....

Αν αυτό δεν είναι προσβολή στη μνήμη νεκρού - τουλάχιστον - τ'οτε τι είναι;;;

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ: ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ‏


Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο σινεμά «Φιλοθέη», στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί σε avant premiere η ταινία του σκηνοθέτη Βέρνερ Χερτζογκ, "Η Βασίλισσα της Ερήμου".
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της θα δούμε την βραβευμένη με Οσκαρ, Νικόλ Κιντμαν.

Την ταινία προσφέρει ευγενικά η Σπέντζος Φιλμ ώστε να ενισχύσει το έργο της Φιλοζωικής Ένωσης Προστασίας Αδέσποτων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ.).

Η εκδήλωση «Πάμε σινεμά, βοηθάμε τα αδέσποτα» γίνεται για 6η συνεχή χρονιά.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τις επιτακτικές ανάγκες των αδέσποτων ζώων του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού.

Η ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ. μεριμνά για τη στείρωση, περίθαλψη, φιλοξενία και υιοθεσία των αδέσποτων ζώων, αλλά και την ενημέρωση και εκπαίδευση των κατοίκων του Δήμου. Στόχος της Ένωσης είναι να βρεθούν κατάλληλες οικογένειες που θα υιοθετήσουν τα αδέσποτα και εγκαταλειμμένα ζώα και έτσι να μειωθεί δραστικά ο αριθμός τους.

Πληροφορίες / κρατήσεις στo τηλέφωνο: 210 6776033
Προσκλήσεις θα διατίθενται και τη μέρα της προβολής στο σινεμά «Φιλοθέη».

Σας περιμένουμε!

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ 2016.

Στο email της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ήρθε σήμερα σε PDF το πρόγραμμα του φεστιβάλ ρεματιάς από τον δήμο Χαλανδρίου για να αναρτηθεί.
Βεβαίως άλλοι, όταν το κάνουν αυτό διαφημίζονται δωρεάν από τον δήμο.

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ και δεν μας διαφημίζει ο δήμος μας αποκαλούν ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ και μας κάνουν μηνύσεις.

Για σένα αναγνώστη μου εμείς βέβαια ανεβάζουμε το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!
 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣΤο 2009 φτιαχνόταν το κατάστημα του Μαρινόπουλου στην Δουκ. Πλακεντίας, στον χώρο της πρώην ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ για τους παλιούς.

Ο Ρούσσος πήρε την ντουντούκα - ήταν ακόμα ντουντουκάχης, δεν είχε γίνει δημαρχάρα -  και άρχισε να φωνάζει γιατί ανοίγει SUPER MARKET σε σημείο που από τη νομοθεσία ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ SUPER MARKET αφού ήταν σε εντός σχεδίου πόλης οικόπεδο με πρόσωπο στην Δουκ. Πλακεντίας.

Αν δεν ανοίξει και στην Δουκ. Πλακεντίας δηλαδή SUPER MARKET, μόνο από τους ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ" θα αγοράζουμε την φακή μας.

Εδώ άνοιξε άλλο SUPER MARKET - άλλης εταιρίας, σε περιοχή ΑΜΙΓΟΥΣ κατοικίας στο Κάτω Χαλάνδρι και τόση φασαρία δεν έγινε.

Αλλά με τον Μαρινόπουλο είχαν ένα κάτι. Ήταν το ίρτζι τους αυτό το μαγαζί όλων των τότε αρχόντων.

Το μέγα λαϊκό κίνημα διήγαγε περηφανή νίκη (προσωρινά): Η Δημαρχιακή Επιτροπή σφράγισε το μαγαζί και αφού έγιναν τα γνωστά σε αυτές τις περιπτώσεις πολεοδομικά τουρκογύφτικα παζάρια (Και καλά άμα φυτέψεις και δύο δέντρα ΟΚ θα σου δώσουμε την άδεια γιατί το περιβάλλον τώρα προστατεύεται) τελικά ΒΕΒΑΙΩΣ το μαγαζί άνοιξε και λειτουργεί μέχρι σήμερα που η εταιρία πτωχεύει.

Η εταιρία έκανε αγωγή κατά των αποφάσεων της Δ.Ε που σφράγισε το κατάστημα το 2010!

Και αν κερδίσει βέβαια θα ζητάει αποζημιώσεις. ΜΕΓΑΛΕΣ!

Και από το 2010 η διοίκηση του δήμου κατάλαβε μόλις προχθές - σου λέει - ότι η αγωγή δικάζεται την άλλη βδομάδα και δεν θα συγκληθεί μέχρι τότε τακτικό δημοτικό συμβούλιο για να ορίσει δικηγόρο. Και το θέmα πρέπει να έρθει "κατεπείγον" σου λέει, μην πολυσυζητηθεί.

Είναι και οι περίεργοι που ρωτάνε ....

Τους δικηγόρους συνήθως τους ορίζει η ΟΕ αλλά τώρα η υπόθεση είναι μεγάλη και η αμοιβή του δικηγόρου πρέπει να είναι μεγάλη σου λέει και θέλει απόφαση ΔΣ για να την εγκρίνει.

Και από το 2010 το θυμήθηκαν προχθές που η εταιρία κατέθετε αίτηση πτώχευσης.

Τυχαίο;

Μπορεί. Μπορεί και όχι.

Δεν θα κάνουμε κρίσεις και σχόλια διότι πιστεύω ότι δεν πρέπει και εν όψη της δίκης.

Φαίνεται ότι αν δεν είχε γίνει η πτώχευση - λογικά - θα την πηγαίναν για αναβολή την υπόθεση και τώρα .... τρέχουνε!

Πάντως παίζει να πληρώσουμε - από την υπερφορολόγησή μας ως δημότες και μερικά από τα σπασμένα του Μαρινόπουλου.

Θα μάθουμε περισσότερα και θα επανέλθουμε.

ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΤΟΚΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ

Την έγκριση καταβολής 20000 ευρώ για τόπους υπερημερίας σε εργολάβο ενέκρινε στην οικονομική Επιτροπή η πλειοψηφία του δήμου υποστηριζόμενη από τον Γ. Κουράση.

- Δύο λογαριασμοί του εργολάβου καθυστέρησαν να πληρωθούν το 2013.
Επί Αεικίνητου.
Γιατί άραγε;
Ο δήμος είχε από τότε τεράστια ταμειακά διαθέσιμα, έτσι δεν είναι;

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ 20 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΚΟΥΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ.
 

ΜΠΡΑΒΟ!!!!
 

Βιβλιοπαρουσίαση 7/7 στα ΒριλήσσιαΟ Γιώργος Παπαγιαννόπουλος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο"Αιθιοπία (Αβησσυνία): ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής",συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Μπλάθρα και μας μυεί στην ...αιθιοπική κουζίνα!

βιβλιοπωλείο "άπειρος Χώρα", Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 8 μμ. Σισμανογλείου 10, Βριλήσσια

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό σε μια χώρα αντιθέσεων κι εκπλήξεων.
Είσοδος ελεύθερη

https://web.facebook.com/events/1206951566022925/?acontext=%7B%22ref%22%3A3%2C%22ref_newsfeed_story_type%22%3A%22regular%22%2C%22feed_story_type%22%3A117%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D