Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ;;;

Διαβάζω δεξιά και αριστερά, το άκουσα και ως πρόταση του Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ στην τελεόρασις του ΣΚΑΙ, ότι σκέφτονται να οπλίσουν τους δημοτικούς για να μπορούν - λέει - να ελέγχουν καλύτερα το παραεμπόριο, τους μαφιόζους, τους εμπόρους ναρκωτικών και τους νταβατζήδες στα μπουρδέλα.

Πάτε καλά ΡΕ;;;

Οι δημοτικοί διορίζονται με απλή διαδικασία ΑΣΕΠ στους δήμους όπως οι εργάτες πρασίνου, καθαριότητας και του νεκροταφείου.
Δεν έχουν περάσει μια σχολή όπως οι άλλοι, οι κανονικοί αστυφύλακες,  ενώ τα κορίτσια της δημοτικής αστυνομίας -  δεν έχουν περάσει καν την γνωστή δια την αποτελεσματικότητά της  στρατιωτική εκπαίδευσις που περάσαμε εμείς τα αγοράκια κατά την διάρκεια της υποχρεωτικής θητείας μας στο στράτευμα


(αν και στο πλύσιμο πιάτων θεωρούνται ακόμα καλύτερες, μόνο στους δίσκους τις σκίζουμε), δεν έχουν πιάσει όπλο για να δούνε ούτε πώς είναι και πώς κάνει αυτό το πράγμα όταν πατάς εκείνο τον τσουνί από κάτω.
ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΟΠΛΑ;;;;
ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ;;;;

Για να ελέγξουν λέει το παραεμπόριο (δηλαδή τους μαφιόζους),
επειδή οι άλλοι οι κανονικοί αστυνομικοί και μάλιστα οι πιο εκπαιδευμένοι από αυτούς, έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν, λέει
Σαν τους Σερίφηδες στο Φαρ Ουέστ θα είναι οι καλύτεροι από τους ένοπλους δημοτικούς αστυνομικούς  ή σαν τον δικαστή Ντρεντ οι πιο στρατόκαυλοι από αυτούς.

Θα βουτήξουν το κουμπούρι και θα κοιτιώνται το βράδυ στον καθρέφτη σαν τον Ντε Νίρο στον ταξιτζή. (Are you talking to me?)Και όλοι εμείς θα πρέπει να κυκλοφορούμε με το κουμπούρι μας για αυτοάμυνα αφού δεν ξέρεις ποτέ, πώς θα την δει το ανεκπαίδευτο δημομπατσάκι αν πάει να σου κόψει κλήση και του πεις καμιά κουβέντα.......

Άσε που παίρνουν και εκτελούν εντολές από κάτι τύπους - ξέρετε σαν ποιους - που άμα τους πάρει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος τους ή μάθουν ότι κανείς δεν τους ψήφισε στας τελευταίας εκλογάς είναι ικανοί να στείλουν τα όργανα της δημοτικής αστυνομίας να του χώσουν κλήση γιατί φτιάχνει το πεζοδρόμιό του με εντολή να του την παραδώσουν και να υπογράψει ακόμα και αν χρειαστεί χρήση του ατομικού οπλισμού για να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΛΟΓΙΚΟΙ - ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ - ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΟΥΝ  ΟΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ  ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΜΠΑΤΣΟΥΣ  ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΥΛΟ (προτείνουμε το Μ - 400 της Pelican, γράφει ωραία και απαλά) ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ


και ότι τις αποθήκες με το παραεμπόριο και τα ναρκωτικά θα πηγαίνουν να τις ανοίγουν ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ, ΕΝΟΠΛΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ, ώστε να μην καταλυθεί εντελώς η έννομη τάξις σε αυτή την έρμη χώρα και γίνουμε ΤΣΙΚΑΓΟ.

Εδώ, στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ, για να βγάλουν οι πολιτικοί από πάνω τους την ευθύνη και να την στείλουν στην αυτοδιοίκηση ή τανάπαλιν, είναι ικανοί κάποιοι να ζητήσουν από τον Δήμο Διδυμότειχου να αναλάβει την φύλαξη των συνόρων από πιθανή εισβολή των Τούρκων και αν βγει εκεί κάνας δήμαρχος σαν τον της Αθήνας Άρχοντα, να το ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ κιόλας στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοικήσεως.
Και να έχουμε την πρώτη αντιπαράθεση στην ιστορία ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟΥ με Μ-60 Α3 TTS του τουρκικού στρατού.

(ΕΛΑ ΝΙΝΙ στον τόπο σου! Άκου θα δώσουν όπλα ...)Τι προβλέπουν οι αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα

Τι προβλέπουν οι αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα

Με τις νέες τροποποιήσεις που έφερε ο νόμος 4013/2011 στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 επ. που πλέον ονομάζεται εξυγίανση, πλέον όλοι οι έμποροι έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν πίστωση χρόνου και «κούρεμα χρεών» για τη σωτηρία της επιχείρησης του ανεξαρτήτως μεγέθους επιχειρήσεως και ύψους οφειλών.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις οι έμποροι δεν θα διώκονται με προσωποκράτηση και αναγκαστική εκτέλεση, πτώχευση, φυλάκιση, Τειρεσία. Τώρα πια θα μπορούν να εκδίδουν μπλοκ επιταγών και συνεχίζουν κανονικά την εμπορική τους δραστηριότητα.


Ακολουθεί ανάλυση των δικηγόρων Μαρία Ελχούρι και Γεωργία Σκούρα:

Από τη νέα διαδικασία εξυγίανσης ευνοούνται όλοι οι έμποροι και όχι μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις όπως ίσχυε με το προηγούμενο δικαιικό καθεστώς και η ρύθμιση πλέον αφορά το σύνολο των χρεών του εμπόρου, και αυτά προς το Δημόσιο από φόρους, ΦΠΑ, ΙΚΑ και λοιπές εισφορές.

Η διαδικασία συνδιαλλαγής (το γνωστό άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα αντικαταστάθηκε από την προ-πτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης – άρθρο 12 του ν.4013/2011(ΦΕΚ Α’ 204/15.09.2011).

Το νέο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα καθιερώνει μια διαδικασία πριν την πτώχευση για επιχειρήσεις που έχουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, ακόμα και εάν βρίσκονται σε πλήρη οικονομική αδυναμία (παύση πληρωμών). Όλοι οι έμποροι έχουν πλέον το δικαίωμα να διεκδικήσουν πίστωση χρόνου και «κούρεμα χρεών» για τη σωτηρία των επιχειρήσεών τους ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης ή οφειλών.

Σκοπός του νομοθέτη είναι η διατήρηση, αξιοποίηση, αναδιοργάνωση και ανόρθωση της επιχείρησης με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι δεν θα παραβλάπτεται η συλλογική ικανοποίηση των πιστωτών, γεγονός που ελέγχεται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα η νέα αυτή διαδικασία προσπαθεί να προλάβει ουσιαστικά την πτώχευση με την σύναψη μιας συμφωνίας μεταξύ του οφειλέτη και των πιστωτών, κάτω από την εποπτεία του Δικαστηρίου ενισχύοντας έτσι τη δυνατότητα διάσωσης της επιχείρησης περιορίζοντας τη ζημία στο ελάχιστο.
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ 99
«Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αποδεικνύει παρούσα ή επαπειλούμενη αδυναμία εκπλήρωσης των ληξιπρόθεσμων χρηματικών υποχρεώσεων κατά τρόπο γενικό».
Ευνοούνται με την τροποποίηση αυτή όλοι οι έμποροι και όχι μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις, όπως μέχρι πρότινος ίσχυε, και η ρύθμιση αφορά όλα τα χρέη του εμπόρου, ακόμα και αυτά προς το δημόσιο από φόρους, ΦΠΑ, εργοδοτικές εισφορές, έκτακτες εισφορές κλπ.

Τα στάδια της διαδικασία
Κατάθεση αίτησης ανοίγματος της διαδικασίας εξυγίανσης
Στην αίτηση προς το πτωχευτικό δικαστήριο πρέπει να περιγράφονται :
 • Η γενική οικονομική αδυναμία του εμπόρου ( η οποία δύναται να φτάνει και σε παύση πληρωμών.
 • Ο προτεινόμενος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης
 • Γενικά οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης
 • Περιουσιακή κατάσταση της επιχείρησης
 • Δραστηριότητα της επιχείρησης
 • Κύκλος εργασιών και εμπορική κατάσταση της επιχείρησης
 • Απασχόληση εργαζομένων και κοινωνική σημασία της επιχείρησης
 • Συγκεκριμένες προτάσεις αναστροφής των αρνητικών αποτελεσμάτων
Μαζί με την αίτηση κατατίθενται οι οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης, βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ για τα χρέη του οφειλέτη προς το Δημόσιο, παράβολο και έκθεση εμπειρογνώμονα.
Τα ανωτέρω είτε πρέπει να εμπεριέχονται στην έκθεση του εμπειρογνώμονα είτε ο εμπειρογνώμονας να βεβαιώνει την ακρίβειά τους.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ:
Μαζί με την κατάθεση της αίτησης πρέπει να κατατίθεται παράβολο του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων για την αμοιβή του εμπειρογνώμονα και του τυχόν διαμεσολαβητή
Α) ποσού 4.000 ευρώ
Β) ποσού 7.000 ευρώ σε περίπτωση οφειλέτη ανώνυμης εταιρείας
Γ) ποσού 2.000 ευρώ σε περίπτωση οφειλέτη φυσικού προσώπου ή αν με την αίτηση δεν ζητείται η σύγκληση συνέλευσης ή διορισμός μεσολαβητή .

ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ:
Για τη συζήτηση της αίτησης ορίζεται δικάσιμος εντός διμήνου από την υποβολή της.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ:
Με την κατάθεση της αιτήσεως μπορεί να ζητηθεί και προσωρινή διαταγή αναστολής των ατομικών διώξεων μέχρι τη συζήτηση της αίτησης
Άνοιγμα διαδικασίας – Προληπτικά μέτρα
Το πτωχευτικό Δικαστήριο εφόσον προβλέπει ότι η επίτευξη της συμφωνίας είναι δυνατή, ότι υπάρχουν βάσιμες προσδοκίες επιτυχίας της προτεινόμενης εξυγίανσης και ότι δεν παραβλάπτεται η συλλογική ικανοποίηση των πιστωτών αποφασίζει το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης για περίοδο όχι μεγαλύτερη των τεσσάρων (4) μηνών από την έκδοση της απόφασης.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ:
Από την κατάθεση της αίτησης για το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης και μέχρι τη λήξη της (επικύρωση διαδικασίας εξυγίανσης) εφόσον ζητηθεί από τον οφειλέτη αναστέλλονται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της περιουσίας του.
Η χορήγηση της αναστολής επάγεται αυτοδικαίως την απαγόρευση της διάθεσης των ακινήτων και του εξοπλισμού της επιχείρησης του οφειλέτη.
Εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος, η αναστολή μπορεί να επεκτείνεται και σε εγγυητές ή λοιπούς συνοφειλέτες του οφειλέτη.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ :
Με την απόφαση για το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης το πτωχευτικό δικαστήριο δύναται να αποφασίσει κατόπιν αίτησης του οφειλέτη τη σύγκληση συνέλευσης των πιστωτών προκειμένου να λάβει απόφαση για την αποδοχή της συμφωνίας εξυγίανσης.
Για την έγκυρη λήψη απόφασης από τη συνέλευση απαιτείται να παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται πιστωτές που εκπροσωπούν το 50 % του συνόλου των απαιτήσεων των πιστωτών. Για την αποδοχή του σχεδίου συμφωνίας εξυγίανσης απαιτείται πλειοψηφία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 60% των απαιτήσεων που παρίστανται στη συνέλευση στο οποίο περιλαμβάνεται το 40% των απαιτήσεων των τυχόν ενυπόθηκων πιστωτών.
Στην περίπτωση που ο οφειλέτης ζητά την σύγκληση της συνέλευσης ζητείται υποχρεωτικά και ο διορισμός μεσολαβητή.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ:
Οποιαδήποτε ρύθμιση του ενεργητικού και του παθητικού, ιδίως:
 • Μεταβολή των όρων των υποχρεώσεων του οφειλέτη (π.χ. χρόνος αποπληρωμής, επιτόκιο κλπ)
 • Μείωση απαιτήσεων έναντι του οφειλέτη
 • Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη
ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ:
Υπάρχει η δυνατότητα σύναψης της συμφωνίας πριν από το άνοιγμα της διαδικασίας και απ’ ευθείας υποβολή της συμφωνίας στο δικαστήριο προς επικύρωση εφόσον έχει υπογραφεί από το 60% του συνόλου των απαιτήσεων των πιστωτών(στο οποίο πρέπει να περιλαμβάνεται και το 40% των ενυπόθηκων δανειστών).
Επικύρωση της συμφωνίας
Εάν επιτευχθεί συμφωνία είτε από τη συνέλευση των πιστωτών είτε από την απαιτούμενη πλειοψηφία σύμφωνα με το νόμο το πτωχευτικό δικαστήριο επικυρώνει τη συμφωνία αυτή.
Πότε δεν επικυρώνεται η συμφωνία
Α) Αν δεν πιθανολογείται ότι κατόπιν της επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης η επιχείρηση του οφειλέτη θα καταστεί βιώσιμη.
Β) Αν πιθανολογείται ότι παραβλάπτεται η συλλογική ικανοποίηση των πιστωτών.
Γ) Αν η συμφωνίας εξυγίανσης είναι παράνομη (πχ. παραβίαση διατάξεων περί αθέμιτου ανταγωνισμού), ή προϊόν δόλου ή κακόπιστης συμπεριφοράς (οφειλέτη ή πιστωτών).
Δ) Αν η συμφωνία εξυγίανσης δεν αντιμετωπίζει με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης τους πιστωτές που βρίσκονται στην ίδια θέση.
 
Αποτελέσματα της επικύρωσης
Από την επικύρωσή της, η συμφωνία εξυγίανσης δεσμεύει το σύνολο των πιστωτών, οι απαιτήσεις των οποίων ρυθμίζονται από αυτή ακόμα και αν δεν ήταν συμβαλλόμενοι ή δεν είχαν ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας αυτής.
 
Με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης αίρεται αυτοδικαίως η απαγόρευση ή το κώλυμα έκδοσης επιταγών που είχε επιβληθεί στον οφειλέτη πριν από την έναρξη της διαδικασίας εξυγίανσης.
Από την επικύρωσή της, η συμφωνία εξυγίανσης δεσμεύει το σύνολο των πιστωτών, οι απαιτήσεις των οποίων ρυθμίζονται από αυτή ακόμα και αν δεν ήταν συμβαλλόμενοι ή δεν είχαν ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας αυτής.
 
Με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης αίρεται αυτοδικαίως η απαγόρευση ή το κώλυμα έκδοσης επιταγών που είχε επιβληθεί στον οφειλέτη πριν από την έναρξη της διαδικασίας εξυγίανσης.
 
Με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης εξαλείφεται το αξιόποινο των κατωτέρω αδικημάτων, εφόσον τελέστηκαν πριν τη σύναψη της συμφωνίας : έκδοση ακάλυπτων επιταγών, καθυστέρηση οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η πρακτική σημασία του νέου άρθρου 99
Η πρακτική σημασία του νέου θεσμού της εξυγίανσης είναι πολύ μεγάλη. Με την επίτευξη της συμφωνίας και τη δικαστικής της επικύρωση ο οφειλέτης τελικώς επιτυγχάνει:
Α) Την αναστολή όλων των διωκτικών μέτρων κατά αυτού και της περιουσίας του, πχ. αναγκαστική εκτέλεση, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις.
Β) Η απόφαση της εξυγίανσης ισχύει έναντι πάντων και δεσμεύει ακόμα και αυτούς τους πιστωτές που δεν συμμετείχαν στη διαδικασία ή διαφώνησαν με τον τρόπο αποπληρωμής του χρέους ή το «κούρεμα των χρεών» κλπ.
Γ) Αίρεται το κώλυμα έκδοσης επιταγών που προέκυπτε από τον Τειρεσία.
Δ) ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ για το αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, καθυστέρησης οφειλών προς το ΔΗΜΟΣΙΟ και τους ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.

Μαρία Ελχούρι, Δικηγόρος
Γεωργία Σκούρα, Δικηγόρος


Παράνομες οι αμοιβές των σχολικών επιτροπών;

Σύμφωνα με εγκύκλιο που δημοσιεύουμε δεν αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες οι αμοιβές των μελών των σχολικών επιτροπών.
Με αφορμή την αντίστοιχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Χαλανδρίου μαθαίνουμε πως, με τα στοιχεία της χρηματοδότησης των γυμνασίων και των λυκείων η διοίκηση του δήμου πιστοποιεί τους μισθούς της προέδρου και αντιπροέδρου της σχολικής επιτροπής των.. δημοτικών. Μαθαίνουμε πως η συνεισφορά κάποιων σχετίζεται με την αντιμισθία που ζητάνε. Μαθαίνουμε γιατί τα λιγοστά χρήματα που υπάρχουν για τα σχολεία κάποιοι θέλουν να τα κάνουν ακόμα λιγότερα.

Από την ΣΤΑΣΗ (www.stasi.gr)

Γερμανός ευρωβουλευτής προτείνει: Κατανάλωση τροφίμων και μετά την ημερομηνία λήξης !!!

Από την Deutshe Welle

Κατανάλωση και μετά την ημερομηνία λήξης;

Δεν ισχύει οπωσδήποτε η ημερομηνία λήξης;Δεν ισχύει οπωσδήποτε η ημερομηνία λήξης;;;
Πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης υποστηρίζουν την πρόταση για παράταση της ημερομηνίας λήξης σε ορισμένα τρόφιμα.

Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών χριστιανοδημοκρατών Άλμπερτ Ντες, αγρότης και ο ίδιος, υποστηρίζει ότι ειδικά για τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι υπερβολή να τα πετάμε στα σκουπίδια στην αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης, χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Είμαι επικεφαλής μίας συνεταιριστικής γαλακτοκομικής επιχείρησης και αντιμετωπίζω κάθε μέρα αυτό το ερώτημα. Το γάλα ή το γιαούρτι δεν χαλάει αυτομάτως στην ημερομηνία λήξης. Εγώ προσωπικά ελέγχω το γιαούρτι που έχω στο ψυγείο μου και βλέπω αν τρώγεται ή όχι. Αν τρώγεται, δεν με ενδιαφέρει τί λέει η ημερομηνία λήξης».

-------------------------------------


Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει "παράταση της ημερομηνίας λήξης σε ορισμένα τρόφιμα"....
Όπως τα ... Gourounia, αν μασιέται, τότε τρώγεται... (Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την...διατροφική αυτάρκεια)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Τηλ.: 210 6522311, 213 2100531

Fax:  210 6084483

E- mail: ant.bta@patt.gov.gr

 Αγ. Παρασκευή 13/1/2012ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕλέγχους σε 97 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διενήργησαν τα μικτά κλιμάκια των ελεγκτικών οργάνων του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής , κατά τη διάρκεια των εορτών.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνταν καθημερινά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλους τους Δήμους της περιοχής με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον καταναλωτή.Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών έδειξαν ότι σε 27 κρεοπωλεία, 6 μόνο εντοπίστηκε να διατηρούν τα προϊόντα τους σε ασφαλείς συνθήκες, 8 σε σχετικά ασφαλείς συνθήκες και σε 13  έγιναν συστάσεις για άμεση βελτίωση.Σε 9 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης δεν βρέθηκε κανένα να διατηρεί τα τρόφιμα σε απόλυτα ασφαλείς συνθήκες τα 3μόνο διατηρούσαν σχετικά ασφαλείς συνθήκες  υγιεινής και σε 6 έγιναν  συστάσεις για άμεση βελτίωση.Από τα 13 ιχθυοπωλεία στα οποία έγινε έλεγχος μόνο τα 3 διατηρούσαν τα ψάρια σε συνθήκες ασφαλούς υγιεινής, τα 2 διατηρούσαν σχετικά ικανοποιητικές συνθήκες και σε 8 έγιναν συστάσεις για άμεση βελτίωση.Από τις 19 υπεραγορές, παντοπωλεία – οπωροπωλεία στις οποίες έγιναν έλεγχοι, οι 2 βρέθηκαν να πληρούν τους κανόνες υγιεινής , οι 7 βρέθηκαν σχετικά καθαρές και σε 10 έγιναν συστάσεις για άμεση βελτίωση.Σε 17 εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και ζαχαροπλαστεία που ελέχθησαν, τα 7 βρέθηκαν να πληρούν τους κανόνες υγιεινής, τα 2 διατηρούσαν ικανοποιητική κατάσταση υγιεινής και σε 8 έγιναν συστάσεις για άμεση βελτίωση.Από τα 12 αρτοποιεία, κανένα δεν εντοπίστηκε να διατηρεί τα προϊόντα του σε συνθήκες απόλυτα καλής υγιεινής,  3 ήταν σχετικά καθαρά ενώ σε 9 έγιναν συστάσεις για άμεση βελτίωση.Τα κλιμάκια συγκροτήθηκαν από υπαλλήλους των Διευθύνσεων Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου και Αγροτικής Οικονομίας και  Κτηνιατρικής του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει τους πολίτες  ότι θα συνεχίσει εντατικά και με συστηματικό τρόπο τους ελέγχους στα καταστήματα της περιοχής καθώς η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί γι αυτή προτεραιότητα.  ΣΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Ζήτάμε συγνώμη για την - εκ παραδρομής - καθυστέρηση ανάρτησης.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *