Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΟ Συμεών εκτέθηκε όντος Γιώργο Κουράση με την απώλεια ψυχραιμίας και την απόπειρά του να διαλύσει το συμβούλιο (άλλος τελικά έχει το όνομα και άλλος την χάρη).
Και η πολιτική καταδίκη των συμπεριφορών του και της αντιδημοκρατικής νοοτροπίας του είναι καθολική. Και βέβαια και της προέδρου του ΔΣ, που θεσμικά είναι (θεωρητικά)  Ο ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ της δημοκρατικής λειτουργίας του σώματος. (Δεν λες τίποτα, γιατί δεν λες για την πρόεδρο Αεικίνητέ μας;;;)
Ο ΣΥΜΕΩΝ ΕΚΤΕΘΗΚΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ!
ΑΛΛΑ ΔΙΠΛΑ - ή μάλλον ΤΡΙΠΛΑ - ΕΚΤΕΘΗΚΕΣ ΕΣΥ!
  • Εσύ που ψήφιζες τα "ψηφίσματα" πλειοδοσίας του ΜΕΤΑ και του ΠΑΜΕ και ζητούσες "εδώ και τώρα" να γίνουν όλοι οι συμβασιούχοι ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ με τη μία. Πίστευες ότι η υπόθεση θα έμενε στην παπαρολογία και έκανες μικροπολιτική. "ΧΩΡΙΑΤΑΡΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ! ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟΙ" που έλεγε και ο μεγάλος.
  • Εσύ εκτέθηκες ΤΡΙΠΛΑ που ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ "ΜΠΡΟΣΤΑ" ΤΗΝ "ΕΎΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ" όπως λες, σε καμία από τις δύο ψηφοφορίες και κρύφτηκες για να μην αντιταχθείς στην κομματική ντιρεκτίβα.
  • Ούτε κατά την πρώτη ψηφοφορία, όταν από την στήριξη των εργατών - τους περισσότερους από τους οποίους εσύ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΕ διόρισες στον δήμο - προτίμησες να πας σε "άλλη εκδήλωση του δήμου" (ή μήπως του κόμματος; Σας είχε μαντρώσει και εσάς ο Βορίδης όπως έκανε και με την ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ ΟΤΑ την ώρα που παίζονταν οι ζωές τους; Την στήνατε αν κάτι στραβώσει με τις συμβάσεις να έχουν τον πιθανό καταλογισμό οι άλλοι και όχι εσείς οι πονηροί;).
  • Ούτε στην δεύτερη, που επειδή έφυγε η Μαρία Λοτσάρη, έφυγες από το συμβούλιο και δεν ψήφισες τον Οργανισμό με τις μόνιμες θέσεις.
  • ΕΦΥΓΕΣ! ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΑ ΤΟΥ!
ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ και κάνεις υποδείξεις για το πώς μπαίνει μπροστά "η εύρυθμη λειτουργία του δήμου";;;

Τα παιχνιδάκια σας, τα παιχνίδια της αυτοεξυπηρέτησης είναι γνωστά Γιώργο Κουράση σε όσους τις έχουν αντισταθεί σταθερά χρόνια.

Και είναι παιχνιδάκι της αυτοεξυπηρέτησης το οποίο και εσύ αναπαράγεις στην μνημειώδη ανακοίνωσή σου, ελπίζοντας ότι θα είσαι ο εκλογικός εκφραστής της αυτοεξυπηρέτησης,  ότι το θέμα επανέφερε στο συμβούλιο η αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ με την επιστολή του, ο οποίος βέβαια δέχτηκε το ΣΟΜΠΡΕΡΟ που του περάσατε μέσω της αριστερής πτέρυγας της αυτοεξυπηρέτησης και με πάσα της Συσπείρωσης στον εν δυνάμει εκλογικό σου σύμμαχο, τον πρίγκηπα της αυτοεξυπηρέτησης. 
Σε τα μας τώρα;

Ο σύλλογος ο οποίος προεδρεύεται από την δικιά σου "κολλητή", της κεντροαριστεράς (μπαίνοντας), της αντιμνημονιακής κεντροαριστεράς του "εν ελλείψει", που δέχτηκε - βεβαίως - το καπέλο αδιαμαρτύρητα.

ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙΣ ΑΕΙΚΙΝΗΤΕ;
Το πιστεύεις ειλικρινά αυτό;
Για έτσι μας μετράς;

Και δε μου λες τώρα, να σε ρωτήσω κάτι: Αφού την λύση στον Ρούσσο (και όχι σε σένα για να σηκωθείς να φύγεις) έδωσε η Μαρία Λοτσάρη, ΕΣΥ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ;
Δεν βλέπω τίποτα. Άρα την καλύπτεις.

ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΑ!
Αν δεν την διαγράψεις την καλύπτεις
Τι μας περνάς; Για μπαμπουίνους όλους επειδή η πλειοψηφία τους σε ψηφίζει ΑΡΧΗΓΌ ΤΗΣ;;;

Η συναίνεση δεν είναι ευχολόγιο μεγάλε επίδοξε αρχηγέ της αυτοεξυπηρέτησης.

Η συναίνεση δομείται πάνω ΣΕ ΣΥΜΠΕΦΩΝΗΜΈΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Συναίνεση δεν σημαίνει να είμαστε όλοι δεξιοί, που λέει ο Κόσσυβας αλλιώς είμαστε διχαστικοί.

Συναίνεση είναι να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΡΙΑ - ΤΕΣΣΕΡΑ - ΠΕΝΤΕ θέματα που θα γίνουν στην πόλη, ιεραρχώντας τα πάνω από τις κομματικές μας εντολές και προτιμήσεις.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ - υποτίθεται - ότι ήταν η ενίσχυση, ο εκσυγχρονισμός και η οργάνωση μια ΙΚΑΝΗΣ να ανταποκριθεί στον ρόλο της στο μέλλον ΔΗΜΟΣΙΑΣ υπηρεσίας καθαριότητας.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΑΊΝΕΣΗ ΣΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ;;;
Πώς την έδειξες;;;

Με βέρμπα; Και μιλάς και από πάνω;

ΥΓ: ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ ΣΥΜΕΩΝ! ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΣΑΙ!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣ!
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ για να σε παίξουν να κερδίσεις; Να είσαι καλό κορίτσι στις επιλογές σου, να ακολουθείς την πολιτική τους ("τους κάναμε δεξιούς" λέει πανηγυρίζοντας ο Κόσσυβας), να μην χαλάσεις τα λεφτά και να εξοντώσεις εσύ όσους δεν ήταν αυτοεξυπηρετούμενοι και υπερασπίζονται ΜΙΑ ΡΕΑΛΙΣΤΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ για την ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου της αυτοδιοίκησης, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Δεν άκουγες. Τώρα έρχεται η σειρά σου.

ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ ΧΘΕΣ! 
ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ! ΒΡΗΚΕΣ ΗΔΗ !

ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ! ΣΥΜΕΩΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ! ΝΑ ΠΟΙΟΝ ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ!Με μια ανακοίνωση μνημείο, ο μεγαλύτερος υποκριτής που έχει καθίσει ποτέ στην καρέκλα του δημάρχου αυτής της πόλης, η αρβανιτοχαλανδρέικη εκδοχή του μαυρογυαλουρισμού,,   - ο Γεώργιος Κουράσης - Αεικίνητος πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου -"τοποθετήθηκε" στα όσα έγιναν με τους συμβασιούχους και το μπάχαλο στο δημοτικό συμβούλιο ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΕ!

Την επιστολή του ο Κουράσης δεν την έστειλε στην ΠΛΑΤΕΙΑ, ελπίζοντας ότι θα γλυτώσει από την ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ για τα γραφόμενά του.

Προτίμησε την ασφάλεια των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης όπου ήξερε ότι η επιστολή του, οι απόψεις του, Η ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ, δεν θα είχε αντίλογο.

Η επιστολή του Αεικίνητου είναι ΜΝΗΜΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ σου Μπαμπουίνο.

Ο επίδοξος ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο άνθρωπος που ελέω αυτοεξυπηρέτησης,  ΕΛΠΙΖΕΙ ότι θα εισπράξει την κριτική της κεντροαριστεράς και της αριστεράς προς τον Συμεών  για να συνεχίσει το έργο της μετατροπής του Χαλανδρίου σε SALT LAKE CITY κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει ότι η κριτική μας ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, έχει άλλη κατεύθυνση,  ο άνθρωπος που χαράτσωσε τους Χαλανδραίους με δημοτικά τέλη - τέρατα για να αυξάνει το ταμειακό απόθεμα του δήμου και να ενισχύεται η τράπεζα. ο επικεφαλής της παράταξης που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ 100 ΣΥΜΒΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ στο νέο οργανισμό, με άλλοθι που του πρόσφερε η κολλητή του πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ενώ ψήφιζε τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου υπερ των σκουπιδιαρέων ελπίζοντας ότι η ψήφος του θα είναι τσάμπα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, έχει το θράσος να μιλάει και να επιχειρεί να κάνει πολιτικό ταμείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.
Τα ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΑΙΤΙ ΘΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ:

Γ. Κουράσης: Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ευτελίζει θεσμούς και πρόσωπα

Η ανακοίνωση της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση:
 
Διπλά εκτεθειμένος βρέθηκε ο κ. Ρούσσος στο θέμα της παράτασης της θητείας των συμβασιούχων. (1)
Προσπάθησε, με μεθοδεύσεις, να παρακάμψει τις ενδοπαραταξιακές του αντιδράσεις, με ελλιπή εισήγηση στο Δ.Σ., ενώ επέδειξε και ένα σκληρό  αντιδημοκρατικό πρόσωπο, όταν, ευτελίζοντας θεσμούς και πρόσωπα, προσπάθησε να «τορπιλίσει» τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. αποσύροντας τους συμβούλους που τον ακολουθούν.
Έτσι, αποδείχθηκε στην πράξη ότι στα πρώτα δύσκολα οι θεωρίες περί συναίνεσης και συμμετοχικότητας είναι γράμμα κενό για τον κ. Ρούσσο (2), όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως αυτός θέλει να επιβάλλει.
Παράλληλα, αναδείχθηκε η βαθιά κρίση που υπάρχει στους κόλπους της παράταξης του δημάρχου, αφού το «αντάρτικο» πήρε τέτοια μορφή ώστε να φτάσει στο σημείο ο ίδιος να τους απειλεί με την παραίτησή του, εάν δεν συνταχθούν με τις απόψεις του.
Συγκεκριμένα στο Δ.Σ. της 3ης Ιουλίου 2017 ήλθε προς έγκριση το θέμα της παράτασης των συμβασιούχων Καθαριότητας, σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, που έγινε μετά την πρόσφατη απεργία (3).
Και βέβαια δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως θέμα να υπερψηφισθεί η πρόταση, τουλάχιστον από όσους δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις νοιάζονται για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, εάν ο δήμαρχος ήταν στοιχειωδώς ειλικρινής. Εάν στην γραπτή εισήγησή του προς το Δ.Σ., προφανώς, υπό τον φόβο της αντίδρασης μερίδας συμβούλων του, ο κ. δήμαρχος δεν απέκρυπτε την πρόθεσή του για μη ανανέωση της σύμβασης 7 συμβασιούχων (4), εμφανίζοντας ελλιπή πίνακα υπηρετoύντων συμβασιούχων και δημιουργώντας την πεποίθηση  ότι όλοι θα συνέχιζαν την εργασία τους.
Τις πραγματικές προθέσεις του εξεδήλωσε ο δήμαρχος προφορικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ξεσηκώνοντας, ως ήταν  εύλογο, τις αντιδράσεις πολλών εκ των παριστάμενων συμβούλων. Σημειωτέον ότι  μεγάλο μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απουσίαζε από το εν λόγω Συμβούλιο λόγω συμμετοχής των συμβούλων της σε παράλληλη εκδήλωση στον Δήμο (5), εκτός από την αντιπρόεδρο κα Ε. Νιώτη, η οποία προέδρευσε, λόγω απουσίας της προέδρου και η οποία και υπερψήφισε το θέμα. Άλλωστε, το θέμα όπως παρουσιάζετο στην εισήγηση φαινόταν τελείως τυπικό και η υπερψήφισή του δεδομένη.
Έτσι, ευλόγως, η αντιπολίτευση ζήτησε την επαναφορά του θέματος στο επόμενο Δ.Σ. της 12ης Ιουλίου 2017 (6), όπου διαδραματίστηκαν τα ευτράπελα που προαναφέρθηκαν. Ο δήμαρχος να ωρύετται, ότι θα παραιτηθεί και ν’ αποσύρει τους «πιστούς»του συμβούλους, βλέποντας ότι δεν του περνάει η εισήγηση, ενώ οι «αντιφρονούντες» συνέχιζαν στον δικό τους δρόμο.
Τελικά, τη λύση για τον δήμαρχο, έδωσε η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας κα Μαρία Λοτσάρη, η οποία αποχώρησε λίγο πριν από την κρίσιμη, οριακή ψηφοφορία, μην γνωρίζοντας την κρισιμότητα της συγκεκριμένης ψήφου (7)
Έτσι, ένα θέμα που η στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία του κ. Ρούσσου, ως δημάρχου, επέβαλλε ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων για  τους λόγους για τους οποίους δεν ενδείκνυται η παράταση της σύμβασης των συγκεκριμένων υπαλλήλων (εφόσον βέβαια οι λόγοι δεν ήταν δημόσια ανακοινώσιμοι), γύρισε σε «μπούμερανγκ» στον ίδιο, από τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και συμπεριφορές του. Δυστυχώς, ο κ. Ρούσσος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.
Με μια αντιπολίτευση που, στα τρία (3) χρόνια της θητείας του, έχει επιδείξει πρωτοφανή υπευθυνότητα και αξιοπιστία στα καθήκοντά της, στην πρώτη δυσκολία αυτοεγκλωβίστηκε.
Πορευόμενος μέχρι σήμερα με μεγάλες αβάντες από τους ομοϊδεάτες του, στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, αλλά κυρίως βασιζόμενος στην άριστη οικονομική κατάσταση του Δήμου και τα ώριμα έργα που παρέλαβε από την διοίκηση Κουράση, προσπαθεί να επιδείξει έργο (8).
Όμως, είναι βέβαιο ότι και στα υπόλοιπα δύο (2) χρόνια της θητείας του, θέματα που θέλουν ρήξεις και ανάληψη πολιτικού κόστους, αλλά και συναινέσεις όπου χρειασθεί, αυτή η παράταξη Ρούσσου και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν μπορούν να τα επιλύσουν.
Όταν σ’ ένα τέτοιο θέμα, όπως αυτό της παράτασης των συμβασιούχων καθαριότητας, όπου υπήρχε εμφανής συναίνεση της αντιπολίτευσης,  δημιουργήθηκε  αυτό το «μπάχαλο»,  μπορεί να εικάσει κανείς τι θα συμβεί όταν συζητηθούν τα σοβαρά και κρίσιμα θέματα της πόλης και η άποψη της αντιπολίτευσης είναι διαφορετική από αυτήν του δημάρχου.

ΥΓ : Στην επόμενη ανάρτηση θα σχολιάσουμε τα 8 σημεία

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Elizabeth Haynes «Ανθρώπινα λείψανα»

ELIZABETH HAYNES 
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΛΕΙΨΑΝΑ
Μετάφραση: Έφη Φρυδά
Σελ.: 418, τιμή: 15 ευρώ
ISBN: 978-960-6893-36-0
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA


Εξαιρετικά ευφυής αλλά κοινωνικά αδέξιος, ο Κόλιν περνάει τον ελεύθερο χρόνο του κάνοντας δύο πράγματα: συγκεντρώνει ακαδημαϊκά προσόντα που τα θεωρεί επαγγελματικά απαραίτητα και ψάχνει τρόπους να γνωρίσει γυναίκες – μέχρι που ανακαλύπτει μια τεχνική η οποία αποδεικνύεται όχι μόνο αποτελεσματική, αλλά και θανατηφόρα.

Η ντεντέκτιβ Άναμπελ σοκάρεται όταν ανακαλύπτει ένα πτώμα σε αποσύνθεση στο διπλανό της σπίτι και συνειδητοποιεί ότι κανείς, ούτε και η ίδια, δεν είχε προσέξει την απουσία της γειτόνισσάς τους. Στη δουλειά της βρίσκει στοιχεία που καταδεικνύουν ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν με τρομακτική συχνότητα στην ίδια της την πόλη, και τότε αρχίζει την έρευνα πεπεισμένη ότι βρίσκεται στα ίχνη ενός δολοφόνου.

Ένα ανατριχιαστικό θρίλερ, ύμνος σε όλους τους μοναχικούς ανθρώπους, το νέο μυθιστόρημα της Ελίζαμπεθ Χέινς αγγίζει τους πιο σκοτεινούς μας φόβους, δείχνοντάς μας πόσο ευάλωτοι είμαστε όταν ζούμε μόνοι – και πόσο εύκολα η ζωή των καθημερινών ανθρώπων μπορεί να διαλυθεί χωρίς κανείς να πάρει είδηση.

Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Στην πιο σκοτεινή γωνιά».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ελίζαμπεθ Χέινς είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Μεγάλωσε στο Ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας και σπούδασε αγγλική και γερμανική φιλολογία, όπως και ιστορία της τέχνης, στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ. Τα μυθιστορήματά της εμπνέονται σε μεγάλο βαθμό από την περίοδο που εργάστηκε στην αστυνομία ως αναλύτρια δεδομένων.

Το μυθιστόρημά της «Στην πιο σκοτεινή γωνιά» ήταν για αρκετούς μήνες στη λίστα με τα ευπώλητα των New York Times, ενώ το 2011 κέρδισε το βραβείο για το βιβλίο της χρονιάς, καθώς και το βραβείο που απονέμεται σε πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς (Rising Star Award) από το Amazon UK.

Νέος πολυχώρος πολιτισμού στο Μαρούσι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Τη χρηματοδότηση της αποπεράτωσης ενός νέου πολυχώρου πολιτισμού στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και δίπλα στον Ιερό Ναού Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου. Με την αποπεράτωση, ένας όροφος του πολυχώρου θα παραχωρηθεί στο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ με την επωνυμία «Αμαρυσία Εστία» με ωφελούμενους τουλάχιστον 20 νέους και μικρά παιδιά με αναπηρία.

Το υφιστάμενο οικοδόμημα περιλαμβάνει δύο υπόγεια και τρείς ορόφους, έχει συνολικό εμβαδόν 1.600,52 τ.μ και εδώ και 15 χρόνια είναι ημιτελές. Με τις εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν πρόκειται να καταστεί σύγχρονο και λειτουργικό, ώστε να αξιοποιηθεί ως πολύκεντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, εκθέσεων και δράσεων αλληλεγγύης, ενώ προγραμματίζεται να λειτουργήσει βιβλιοθήκη και σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό έως 1.730.000,00€, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

3ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» για παιδιά έως 16 ετών με διεθνή αξιολόγηση - 24 έως 26 Ιουλίου 2017, 17:30μμ
(Ανώτατο όριο συμμετοχών 28 παιδιά)
(Τελευταία ενημέρωση 20/7/2017, 13:00)


(Έχουν συμπληρωθεί οι 21 θέσεις από τις 28)

Στα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης του σκάκι στην περιοχή μας ο Ε.Ε.Φ.Α.Σ. Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» προκηρύσσει Ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 16 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/2001) με την επωνυμία ‘‘3ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» για παιδιά έως 16 ετών με διεθνή αξιολόγηση’’.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Ιωάννης Τζαμουράνης

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά έως 16 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/2001) με διεθνές ELO (εάν υπάρχει) μέχρι 1600 ανεξαρτήτως ένταξής τους ή μη σε σύλλογο και ανεξαρτήτου τόπου διαμονής.

Σύστημα Αγώνων - Κανονισμοί:
○ Το τουρνουά θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα έξι(6) γύρων.
○ Κάθε παίκτης διαθέτει 35΄ για την ολοκλήρωση της παρτίδας συν 30΄΄ ανά κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
○ Οι αγώνες διέπονται από τους κανονισμούς της ΕΣΟ(Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας) και της FIDE(Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας) για αξιολογούμενες παρτίδες
○ Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων θα καθοριστεί με βάση το διεθνές ELO(standard rating) του Ιουλίου 2017, κατόπιν με βάση το βαθμό εθνικής αξιολόγησης Β΄ εξαμήνου 2017 και τέλος αλφαβητικά.
○ Εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν είναι αρκετός για την διεξαγωγή του τουρνουά οι διοργανωτές μπορούν να αλλάξουν το αγωνιστικό σύστημα σε συμφωνία με τους συμμετέχοντες.

Για οποιοδήποτε θέμα δεν καλύπτεται από τους κανονισμούς και την παρούσα προκήρυξη αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διευθυντής αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

○ Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 Επιβεβαίωση συμμετοχών 17:00-17:25.
○ Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 Έναρξη 1ου γύρου στις 17:30.
○ Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 Έναρξη 2ου γύρου στις 19:30.
○ Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 Έναρξη 3ου γύρου στις 17:30.
○ Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 Έναρξη 4ου γύρου στις 19:30.
○ Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 Έναρξη 5ου γύρου στις 17:30.
○ Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 Έναρξη 6ου γύρου στις 19:30.
○ Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 Τελετή λήξης και απονομές μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων 21:30-22:00.

*Ο 2ος και ο 4ος γύρος μπορούν να αρχίσουν πριν από την προκαθορισμένη ώρα εφόσον ο προηγούμενος γύρος έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα του αναμενόμενου.
*Παίκτης που δεν έχει προσέλθει να αγωνιστεί σε έναν γύρο χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του διαιτητή θεωρείται ότι αποχώρησε από το τουρνουά
*Εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν, μετά από ενημέρωση του επικεφαλή διαιτητή, το αργότερο μέχρι τη λήξη του προηγούμενου γύρου. Αναβολές δεν επιτρέπονται.

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Το ανοιχτό τουρνουά θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων επί της οδού Αθανασίου Διάκου 14 στα Άνω Βριλήσσια στον 2ο όροφο, πάνω από τον παιδικό σταθμό και δίπλα από το 2ο ΚΕΠ Άνω Βριλησσίων. Πρόσβαση με Μετρό: από σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, με το λεωφορείο 447 Χαλάνδρι – Βριλήσσια (κυκλική) αποβίβαση στη στάση «Μάρκου Μπότσαρη».

ΠΑΡΑΒΟΛΟ:

Γενικό παράβολο 10€ για κάθε παιδί και 5€ για κάθε επιπλέον μέλος της ίδιας οικογένειας.

ΕΠΑΘΛΑ:
-1ος Γενικής Κατάταξης: Χρυσό Μετάλλιο
-2ος Γενικής Κατάταξης: Ασημένιο Μετάλλιο
-3ος Γενικής Κατάταξης: Χάλκινο Μετάλλιο
-1ο Κορίτσι Γενικής Κατάταξης: Χρυσό Μετάλλιο

-1ος Κάτω των 10 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2007 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο
-2ος Κάτω των 10 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2007 και μετά): Ασημένιο Μετάλλιο
-3ος Κάτω των 10 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2007 και μετά): Χάλκινο Μετάλλιο
-1ο Κορίτσι Κάτω των 10 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2007 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο

-1ος Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2009 και μετά): Χρυσό ΜετάλλιοΠροβολή ολόκληρου του μηνύματος - Δήλωση Συμμετοχής.