Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ "ΡΙΖΕΣ" - ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ!
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!

Έχουμε πλέον στα χέρια μας το πολυσέλιδο - με αριθμό 99 του 2012 - απαλλακτικό βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Αθηνών για τον πρώην Δήμαρχο Γρ. Ζαφειρόπουλο, τους δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη του Δ.Σ. της Φλύα, για το θέμα της υπαίθριας διαφήμισης.

Δυστυχώς για εμάς το στεγαστικό και σητιστικό μας θέμα δεν θα λυθεί με την φυλάκιση που μας υπόσχονταν ο πρίγκηψ και η παρέα του και σας προέβλεπαν χρόνια τώρα τα παπαγαλάκια τους σε συλλόγους, γειτονιές, ρούγες και πλατείες.

Δεν περιμένω να έχει κανείς φλωρόπουστας (ναι το ξέρω ότι γίνομαι χυδαίος αλλά τους αξίζει) από όσους σας έλεγαν, όσα σας έλεγαν τόσα χρόνια, από όσους πολιτεύονταν με το "περίμενε και να δεις τι θα γίνει, που θα τους κλείσουν μέσα για την διαφήμιση", για όσους έβγαζαν πύρινους λόγους και έγραφαν πύρινα άρθρα, να παραιτηθεί από την δημόσια θέση που κατέχει στον δήμο, στην ένωση γονέων, σε συλλόγους. Δεν περιμένω καν να έχει κανένας από δαύτους το φιλότιμο να ζητήσει τουλάχιστον ένα ΣΥΓΝΩΜΗ. Αυτό θέλει ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ που δεν έχουν.

Αλλά αλήθεια, ο σημερινός Δήμαρχος Χαλανδρίου, που απαλλάχτηκε και αυτός ως τότε πρόεδρος του Δ.Σ. και οι περισσότεροι - και σημερινοί του σύμβουλοι - θα συνεχίσει να βασίζεται και να συγκαλύπτει δίπλα του, αυτούς που δημιούργησαν όλο αυτό το θόρυβο;

Θα σκανάρουμε αύριο και θα αναρτήσουμε όλο το βούλευμα διότι είναι ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΤΑΤΟ και ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ και επισημαίνει λάθη και παραλείψεις που μας κάνουν σοφότερους στην άσκηση των όποιων καθηκόντων μας αλλά καταρρίπτει κάθε υπόνοια σκανδάλου ή ποινικών ευθυνών τόσο για τα στελέχη του δήμου όσο και για τους εκπροσώπους των διαφημιστικών εταιριών.

ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ.

Και κάτι για την παρέα: Η Blank πλέον δεν έχει καμία σκιά να την βαραίνει. Έχει μόνο να θυμάται ότι βίωσε τον ΦΑΣΙΣΜΟ μιας παρέας διορισμένων, νεοεξουσιαστών.
Και το άφησε ατιμώρητο διότι περίμενε αυτό ακριβώς το βούλευμα για να δικαιωθεί.

Έκλεισαν οι Δήμοι (;)


Το ενημερωτικό φυλλάδιο της ΚΕΔΕ για τους λόγους του κλεισίματος των Δήμων


Ποιός δήμος τήρησε τις συστάσεις του Γεν. Διευθυντη της ΚΕΔΕ;  :

"Στην είσοδο του Δημαρχείου, ή των δημοτικών καταστημάτων που παρέχονται υπηρεσίες προς τους δημότες, να βρίσκονται  αιρετοί, μέλη του ΔΣ, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους προσερχόμενους πολίτες για τους λόγους που οδήγησαν στην διήμερη αναστολή της λειτουργίας, μοιράζοντας το ενημερωτικό φυλλάδιο"
http://www.kedke.gr/wp-content/uploads/2012/09/2270-2012.pdf


Ποιοί θα μένουν τελικά εκτεθειμένοι αν δεν εξυπηρετούν, ενώ φαίνονται να κάθονται και να πληρώνονται ;

... οι συνήθεις ύποπτοι...;;

"Απορίες Αφελών Δημοτών"

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2013!

Πλαίσιο -Τοποθέτησης Περιφερειακής Παράταξης ¨Αττική Συνεργασία όχι στο Μνημόνιο¨ κατά την Έγκριση του Σχεδίου Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Αττικής 2012-2014.


- Στην τοποθέτηση μας κατά την συζήτηση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής 2012-2014 που είχε γίνει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 10.11.2011 είχαμε τονίσει ότι για το κείμενο που είχαμε στα χέρια μας, είχε γίνει μία καλή, επιστημονική δουλειά και με αρτιότητα. Δεν απαιτούμε ούτε από τους επιστήμονες που ασχολήθηκαν, ούτε από το προσωπικό που εργάστηκε να εναρμονιστεί με την συγκυρία και τα προτάγματα της περιόδου που διανύεται. Είναι σαφές ότι τα προτάγματα και οι πολιτικές κατευθύνσεις ορίζονται από την πολιτική ηγεσία και τις Κυβερνήσεις οι οποίες φέρνουν και την ευθύνη της σημερινής μνημονιακής λαίλαπας.
Όμως τόσο ο Στρατηγικός Σχεδιασμός που συζητήσαμε όσο και η εξειδίκευση του, ο Επιχειρησιακός και Οικονομικός Προγραμματισμός που σήμερα συζητάμε, είναι απολύτως εντός τόπου αλλά εκτός χρόνου. Είναι εκτός χρόνου γιατί δεν αναμετριέται με τη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί και έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικής καταστροφής για τους ¨από κάτω¨, δηλαδή τους μισθωτούς, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαία, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.
Στην ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ που δόθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα προβλέπει εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, που θα φθάσει σε πραγματικά επίπεδα το 34% μέσα στο 2013, σωρευτική ύφεση η οποία από το 2008 έχει φθάσει το 22%, δραματική μείωση του ΑΕΠ, κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και ταχεία οπισθοδρόμηση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και των συνταξιούχων στα μέσα της δεκαετίας του '70.
Η ελληνική οικονομία αν δεν απαλλαγεί από το Μνημόνιο, θα συνεχίσει σε υφεσιακούς ρυθμούς τουλάχιστον μέχρι το 2016, ενώ η όποια ανάπτυξη έρθει αργότερα, θα συνοδεύεται από υψηλότατη ανεργία που δεν προβλέπεται να αποκλιμακωθεί νωρίτερα από το 2020. "Η εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή η μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών που επιβλήθηκε από την τρόικα τα τελευταία δυόμισι χρόνια, έφερε πρωτόγνωρη απαξίωση του παραγωγικού εργατικού δυναμικού και, αν συνεχιστεί, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να αναστραφεί η κατάσταση" εκτιμά το ΙΝΕ  ενώ προβλέπει:
Εκτόξευση της ανεργίας, που θα φθάσει και το 29% το 2013 και σε πραγματικά επίπεδα ίσως προσεγγίσει και το 34%, γεγονός που προοιωνίζεται ακόμα πιο δραματικό επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα 424.000 οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα, αφού κανένα από τα ενήλικα μέλη τους δεν εργάζεται! Το βασικό επιχείρημα της τρόικας, σύμφωνα με το οποίο η μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος (-8%) θα οδηγούσε σε αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, κατέρρευσε πανηγυρικά, καθώς η ανεργία διπλασιάστηκε την τελευταία διετία (επίσημα στο 24%), η ύφεση παρατάθηκε και το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 50%!
 Η καθίζηση του βιοτικού επιπέδου των μισθωτών και των συνταξιούχων έχει πέσει κατά 50% σε σχέση με τα επίπεδα του 2008. Οι μισθωτοί, συνταξιούχοι και άνεργοι (η πλειονότητα των οποίων δεν λαμβάνει ούτε το πενιχρό επίδομα των 360 ευρώ) αντιμετωπίζουν, πέρα από τις οδυνηρές οριζόντιες μειώσεις, σημαντικές αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής, όπως και ανατιμήσεις στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, με αποτέλεσμα η πτώση της ζήτησης να καταγράφει ρεκόρ (-25%) που συναντάται μόνο σε εμπόλεμες περιόδους!
Τα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών που χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι αποκαλυπτικά. Τουλάχιστον 910.000 Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν είτε μερικώς, είτε στο σύνολο, έστω και μία δόση του φόρου εισοδήματος! Μιλάμε δηλαδή για πλήρη κοινωνική χρεοκοπία.
·        Ο  δεύτερος άξονας του Επιχειρησιακού και Οικονομικού Προγραμματισμού «Ενίσχυση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού» με το 14,3% του προϋπολογισμού και με ποσό  116.719.266,00€, καθώς και ο τρίτος άξονας «Οικονομία και Απασχόληση» με μόλις το 2,6% του προϋπολογισμού και με ποσό μόλις 21.436.363,00€ ! θα μπορούσανε να συμβάλλουνε ενεργητικά και με σχεδιασμό στην ανακούφιση των πληττόμενων συνανθρώπων μας, αλλά και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Φαίνεται όμως να μην επηρεάζονται από τα παραπάνω θέματα που αναφέραμε, καθώς οι πολιτικές εντολές που έχουν δοθεί για την οργάνωση των αξόνων και των δράσεων είναι σε άλλο μήκος κύματος, μη αντιλαμβανόμενοι την κοινωνική καταστροφή που συντελείται.
·        Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο είναι το βασικό εργαλείο ανάπτυξης, προοπτικής και δημιουργίας θέσεων εργασίας και απασχόλησης παρακολουθούμε να βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση του, λόγω των νεοφιλελεύθερων επιλογών που ακολουθούνται. Ταυτόχρονα απαξιώνεται αν και αποτελεί και εργαλείο υπεράσπισης του Δημόσιου πλούτου.
·        Αναδεικνύεται λόγω της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, πρώτιστο μέλημα η ανάγκη χρηματοδότησης των κοινωνικών πολιτικών και παρεμβάσεων μεταξύ των άλλων στα σοβαρότατα προβλήματα της κοινωνικής πρόνοιας και υγείας. Ιδιαίτερα σήμερα που βιώνουμε την πλήρη εγκατάλειψη αυτών των κρίσιμων δομών και την προσπάθεια που γίνεται για την απαξίωση τους και το πέρασμα των πιο κερδοφόρων τομέων τους στους κερδοσκόπους και την οικονομική ελίτ. Χαρακτηριστικά και τρανταχτά παραδείγματα η πλήρης υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, ο στραγγαλισμός των νοσοκομειακών μονάδων, η πληρωμή από τους ασφαλισμένους των φαρμάκων τους και πάει λέγοντας.
Αν λοιπόν δούμε τους 4 βασικούς άξονες που απαρτίζουν τον Επιχειρησιακό και Οικονομικό Προγραμματισμό και κατά πόσο αυτοί οι άξονες,(δεν διαφωνούμε ότι αυτοί πρέπει να είναι οι άξονες του Προγραμματισμού που συζητάμε), είναι εναρμονισμένοι με τις διαπιστώσεις που αναφέρονται στην παραπάνω έκθεση, άρα και τι καθήκοντα, δράσεις, παρεμβάσεις απαιτούνται να ξεδιπλωθούν για τα προβλήματα που σήμερα απασχολούν την ελληνική κοινωνία θα παρατηρήσουμε ότι είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τα διαδραματιζόμενα στην αληθινή ζωή.

·        Διατηρούμε όμως σοβαρές αμφιβολίες στο κατά πόσο θα ολοκληρωθεί ακόμη και ο προγραμματισμός που αναφέρεται εισηγητικά και προτείνεται, όταν τα κονδύλια που διατίθενται είναι στην κυριολεξία ελάχιστα και στον αέρα, αφού περικόπτονται βίαια οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να υλοποιηθούν οι εντολές των τροϊκανών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από το μισό των δράσεων του Ε.Π. (51,7%) προέρχεται από κρατικές επιχορηγήσεις, έσοδα από τέλη, πρόστιμα κ.α. Οι νέες περικοπές πόρων ανέρχονται σε 29%, ενώ τα τρία μνημονιακά χρόνια οι ΚΑΠ έχουν μειωθεί κατά 60% και η ΣΑΤΑ κατά 50%. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για το σταμάτημα της ροής χρημάτων στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας από τον κρατικό κορβανά λόγω της μνημονιακής ύφεσης και των προγραμμάτων άγριας λιτότητας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. Ταυτόχρονα, πολλοί Δήμοι αντιδρούν έμπρακτα στις απολύσεις εργαζομένων και τον προωθούμενο θεσμό της εφεδρείας.

·        Ήδη 60 Δήμοι  έχουν χρεοκοπήσει, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς, λειτουργικές δαπάνες και τρέχοντα καθημερινά έξοδα. Από την 1η Σεπτεμβρίου προστίθενται δεκάδες νέοι και μετά από 2 – 3 μήνες όλοι οι Δήμοι της χώρας θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών και διακοπή παροχής των πιο κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που αφορούν σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα τα οποία εξαθλιώνονται από την κυβερνητική πολιτική.
Υπηρεσίες όπως σχολικές επιτροπές, μεταφορές μαθητών, βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, προνοιακές παροχές, καθαριότητα, δημοτικά έργα, περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός, καθώς και οι απολύτως αναγκαίοι σήμερα θεσμοί κοινωνικής αλληλεγγύης παύουν να λειτουργούν.
·        Αύριο 12/09/12 ξεκινάει νέος γύρος αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Τ.Α. προκειμένου να σταθεί όρθια, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των πολιτών της. Θεωρούμε ότι τον δρόμο της αγωνιστικής παρέμβασης και διεκδίκησης πρέπει να ακολουθήσει και η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αντί της άκριτης υποδοχής των όποιων κυβερνητικών επιλογών και αποφάσεων επιλέγονται για λογαριασμό της Τ.Α.


Ο πρώτος άξονας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» αντιστοιχεί στο 68% του Προϋπολογισμού και με ποσό 552.250.877,00 €. Πράγματι τα χρήματα που θα διατεθούν σε αυτή την κατεύθυνση είναι τεράστια. Όμως εμείς θεωρούμε ότι για το περιβάλλον, την αειφορία, την βιωσιμότητα και την στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί, θα μας έρχονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο ειλημμένες αποφάσεις από την πλευρά της Κυβερνητικής μνημονιακής τρόϊκα, όπως εξάλλου γινότανε μέχρι σήμερα. Στην ίδια πατημασιά θα βαδίσουνε. Η παρέμβαση μας ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα είναι στα δευτερεύοντα και επουσιώδη. Τα συμφέροντα που υπάρχουν και συγκρούονται για τα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι τεράστια καθώς το Περιβάλλον αποτελεί για την ιδιωτική κερδοσκοπία το νέο Ελντοράντο. Ας αναφερθούμε για παράδειγμα σε μερικά κρίσιμα στοιχεία, προσανατολισμούς και κατευθύνσεις που έπρεπε να υπάρχουν και θα χρειαζότανε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος κατά την γνώμη μας.
·        Είναι ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα και να ολοκληρωθεί ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός όλης της Αττικής.
·        Θα προχωρήσουμε επιτέλους στην απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης; Θα οριοθετηθεί η περιοχή πού μπορεί να δομηθεί καθώς και εκείνη που οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε είτε είναι καλλιεργήσιμη αγροτική γη, είτε είναι δασική περιοχή;
·        Θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται  η μετατροπή της Αττικής γης και ιδιαίτερα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας, στο πληθυσμιακό κέντρο της Ελλάδας, μεγαλώνοντας έτσι το χάσμα μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας; Θα ληφθούν μέτρα και πολιτικές που θα προωθούν την αποκέντρωση του πληθυσμού;
·        Η προστασία, διαφύλαξη, ανάδειξη των 5 ορεινών όγκων της Αττικής θα γίνει κεντρική πολιτική επιλογή; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε π.χ. τα 775.000€  που διατίθενται για δενδροφυτεύσεις, είναι πολύ λίγα για να μην πούμε μηδαμινά, εάν θέλουμε να μιλήσουμε για αναδασώσεις, δασοπροστασία κ.λ.π.
·        Δεν υπάρχει απολύτως κανένα σχέδιο για την διαφύλαξη και την διαχείριση της φυσικής κληρονομιάς της Αττικής που είναι το παράλιο μέτωπο της, οι ακτές της. Από την άλλη η επιχειρούμενη τσιμεντοποίηση τους, ή η κατάλληλη όπως διατυμπανίζουν ¨αξιοποίηση¨ της Ελληνικής Ριβιέρας, του Ελληνικού κ.α. καθιστά αυτή την παρέμβαση αναγκαιότητα πρώτης επιλογής.
·        Κανένα απολύτως σχέδιο ή δράση δεν υπάρχει για την προστασία του Αργοσαρωνικού Κόλπου αλλά και τον καθαρισμό του όπου απαιτείται από τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις.
·        Η διαχείριση των στερεών και των υγρών αποβλήτων του Λεκανοπεδίου βρίσκεται στις κεντρικές επιλογές της Διοίκησης της Περιφέρειας; Η απάντηση είναι σαφής και είναι όχι. Το πρόβλημα αρχίζει πλέον να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Λόγω της πληθυσμιακής εγκατάστασης που παρατηρείται με εκρηκτικούς ρυθμούς στα Μεσόγεια και την Ανατολική Αττική. Οι υποδομές είναι ελάχιστες και πίσω από τις ανάγκες, ενώ οι βόθροι με όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. 
·        Ο χωροταξικός σχεδιασμός, η αρμοδιότητα του πολεοδομικού σχεδιασμού που σήμερα βρίσκεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι στοιχήματα που οφείλουμε να αναμετρηθούμε μαζί τους και να μην στρουθοκαμηλίζουμε.
·        Θα απαιτήσουμε να έρθει ως αρμοδιότητα η χωροθέτηση, αδειοδότηση και έλεγχος των ιχθυοπαραγωγικών μονάδων που σήμερα βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του διορισμένου Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;   
·        Θα σχεδιάσουμε την πλήρη προστασία, διαφύλαξη και ανάδειξη των υγροβιότοπων, των περιοχών NATURA και των 2 Εθνικών Δρυμών (Πάρνηθας, Σουνίου) που υπάρχουν στην Αττική;
·        Θα προωθήσουμε τα βιολογικά πιστοποιημένα προϊόντα και τους παραγωγικούς φορείς που ασχολούνται με αυτά; Θα επεκταθούν οι αγορές βιολογικών προϊόντων; 
·        Ο σχεδιασμός για την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων θα γίνει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον άρα όχι με προώθηση σχεδίων ιδιωτικοποίησης που εύσχημα βαφτίζονται ΣΔΙΤ ικανοποιώντας τις ορέξεις των γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων της διαπλοκής; Καθόλου τυχαίο γεγονός δεν είναι η πτώση του όγκου των σκουπιδιών για πάνω από 15% όπως επισημαίνουν οι επιστημονικές μελέτες, λόγω ακριβώς της μείωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή όμως η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ προχωράει σε διαγωνισμούς που το κράτος θα εγγυάται στους ιδιώτες που θα αναλάβουν την διαχείριση των απορριμμάτων για πάνω από 23 έτη 1.350.000 τόνους σύμμεικτα απορρίμματα κάθε χρόνο.
·        Θα γίνει συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός των κεραιών της Αττικής, που θα λαμβάνει υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος, την αισθητική του τοπίου, αλλά κυρίως την προστασία της υγείας των κατοίκων; Θα αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ώστε να μπει τέρμα στην αυθαιρεσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και στην άμεση λήψη μέτρων υπέρ της κοινωνίας και του περιβάλλοντος;
·        Υπάρχει στρατηγική για τους ελεύθερους χώρους, τα υδατικά αποθέματα, το ενεργειακό ισοζύγιο, την επιστημονική και περιβαλλοντική χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών; Ή όλα εντάσσονται και υποκύπτουν σε μία αγοραία λογική ¨ανάπτυξης¨ και κατασπατάλησης των φυσικών πόρων;

► Ο τέταρτος άξονας δράσης «Βελτίωση της Διοικητικής Ικανότητας της Περιφέρειας» με το 15,2% του Προϋπολογισμού και με ποσό 123.419.196,00€, παραπέμπει ευθέως στη διατύπωση των παρακάτω σκέψεων και ερωτημάτων. Κατανοούμε και συμφωνούμε για την αναγκαιότητα της καλύτερης διοικητικής οργάνωσης των Διευθύνσεων μας και εξυπηρέτησης των χρηστών των υπηρεσιών που προσφέρει η Περιφέρεια, δηλαδή των πολιτών. 
·        Ποιος θα κάνει όμως όλες τις παρεμβάσεις που αναλύονται εισηγητικά αλλά και περιγράψαμε παραπάνω για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό εάν όχι οι Δημόσιες Υπηρεσίες; Υπηρεσίες που σήμερα λοιδορούνται με φτηνά επιχειρήματα προκειμένου να υπάρξει χώρος εισδοχής για το Κεφάλαιο και τις δραστηριότητες του, στη θέση που θα αφήσουν οι Υπηρεσίες που θα κλείσουν, θα συγχωνευτούν, ή θα προχωρήσουν σε αναγκαστική εφεδρεία, και απολύσεις του προσωπικού τους υλοποιώντας τα ακραία νεοφιλελεύθερα δόγματα των δανειστών και των τοκογλύφων; 
·        Θα προχωρήσουμε με προγράμματα δημόσιου χαρακτήρα, με διαγωνισμούς για την πρόσληψη και στελέχωση του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε υπηρεσίες αιχμής οι οποίες βουλιάζουν από την υποστελέχωση, μακριά και έξω από λογικές πεντάμηνων φτηνών εργαζομένων που προσλαμβάνονται μέσω Μ.Κ.Ο. γεμίζοντας τις τσέπες των διαχειριστών τους;
·        Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στη στελέχωση εκείνων των Διευθύνσεων που καλούνται να παίξουν ένα κρίσιμο ρόλο ως Ελεγκτικοί μηχανισμοί της Περιφέρειας για το περιβάλλον, την τήρηση των Μελετών Περιβαλλοντικών Όρων, των Διευθύνσεων Κοινωνικής Μέριμνας, Πρόνοιας, Υγείας κ.α.;

► Πιστεύουμε ότι ο Επιχειρησιακός και Οικονομικός Προγραμματισμός που σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε δεν αναμετριέται με τα βασικά ερωτήματα που προσπαθήσαμε να θέσουμε. Απλώς προσπαθεί να διαχειριστεί την τρέχουσα κατάσταση ακολουθώντας την πεπατημένη. Εξάλλου ήδη έχουμε διανύσει τον ένα (2012) από τους 3 χρόνους του Προγράμματος.
·        Η νέα κατάσταση επιβάλλει και νέα καθήκοντα. Καθήκοντα που αποκτούν επιτακτική ανάγκη λόγω της πρωτοφανούς επίθεσης που δέχεται ο λαός μας και οι εργαζόμενοι προκειμένου να ικανοποιηθούν τα επιχειρηματικά και ολιγαρχικά σχέδια και επιδιώξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καθήκοντα που απορρέουν από την  επίθεση που συντελείται και στο περιβάλλον το οποίο αντιμετωπίζεται και αυτό ως νέα πηγή κέρδους. Οι Αυτοδιοικητικές δομές οφείλουν να σταθούν με ότι εργαλείο διαθέτουν δίπλα στους εργαζόμενους, τους αγώνες τους και τα αιτήματα τους.
·        Οι δράσεις που εμφανίζονται είναι πολλές, πλούσιες, όμως πρέπει να υπάρξει τομή, να γίνει η αξιολόγηση ώστε τολμηρά, ριζοσπαστικά, να διαμορφωθεί ένα Πρόγραμμα το οποίο σαφώς και θα απαιτεί κονδύλια, οικονομική ενίσχυση, εγρήγορση και συμμετοχή όλου του ανθρώπινου δυναμικού, των πόρων που υπάρχουν για μια διαφορετική ανάπτυξη. Ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τις ανάγκες της κερδοφορίας των διαφόρων μερίδων του Κεφαλαίου.
·        Από όσα εκθέσαμε είναι σαφές πως η δική μας αντίληψη για τον Στρατηγικό τον Επιχειρησιακό και Οικονομικό Προγραμματισμό βρίσκεται στον αντίποδα των όσων εισηγείται η πλειοψηφία και για αυτό τον λόγο εμείς θα προχωρήσουμε στην καταψήφιση του σχεδίου αυτού.
11.09.2012

12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - (τέως) ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ Φ. ΛΙΤΣΑ ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΛΥΑΣ! ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ!

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΤΡΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Παράπονα από τα μαγαζιά. Δεν φταίνε τα παιδιά. Εντολές εκτελούν. Οι υπεύθυνοι κρύβονται!
Το συνεργείο της δημοτικής αστυνομίας την άκουσε πάλι σε dolby digital ....

Το κέντρο ερημώνει - οι φωτογραφίες δεν είναι μοντάζ, ούτε από χωριό στην Ήπειρο.

Όσα αυτοκίνητα δεν έχουν ροζ χαρτάκι ή κάρτα έχουν διαφημιστικό τρικάκι για ενοικιάσεις υπόγειων χώρων στάθμευσης.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΙ.

Για να φανεί η αλήθεια ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ!


Πανταζης Νiκος: Χαράτσι με προσεγμένη ονομασία. Οι έμποροι θα κατα...

Πανταζης Νiκος: Χαράτσι με προσεγμένη ονομασία. Οι έμποροι θα κατα...: Ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδος η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Χαλανδρίου. Σκοπός του συστήματος εί...

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Ο.Τ.Α. ....ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΪΚΑ!


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Αγαπητοί συμπολίτες,


Η κατάσταση στους Δήμους βρίσκεται από κάθε άποψη σε οριακό σημείο. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται και νέα περικοπή της τάξης του 30% περίπου, φτάνοντας τη στέρηση εσόδων στους Δήμους τα τελευταία χρόνια στο 60%, γεγονός που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ούτε για της βασικές μας λειτουργίες.

Οι δήμαρχοι αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε σε αυτήν την εξέλιξη. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε στο Χαλάνδρι να κλείσουμε όλες τις διοικητικές υπηρεσίες μας για 48 ώρες την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.

Λόγω της έναρξης λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, οι υπηρεσίες που αφορούν στη λειτουργία του συστήματος θα λειτουργούν κανονικά (Γραφείο Ελεγχόμενης Στάθμευσης, Ταμείο. Πρωτόκολλο, Δημοτική Αστυνομία)

Θέλουμε την κατανόησή σας αυτό το διήμερο γιατί προσπαθούμε να προλάβουμε τα χειρότερα. Μια περαιτέρω μείωση, όπως αυτή που επεξεργάζονται, θα έχει ως αποτέλεσμα να στερηθείτε, όχι μόνο για δυο ημέρες, αλλά για μεγάλο διάστημα τις υπηρεσίες που προσφέρονται σήμερα.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Η ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE TOY DHMOYQ http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=3323&cnode=191


Τι να σχολιάσουμε;;;


Η αντίληψη Κουράση - περί κινητοποίησης, περί διεκδίκησης και περί προτεραιότητας στο χαράτσι των πολιτών - σε όλο της το μεγαλείο!

Σήμερα είναι γιορτή...Οι Δήμοι αποφάσισαν (πάλι) να κλείσουν (???) για 2 ημέρες...


ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: ΕΥΡΩ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Μήνυμα προς τους δημάρχους ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν και χωρίς την κρατική χρηματοδότηση, στέλνει μία ημέρα πριν το διήμερο κλείσιμο των δήμων, μέσω της συνέντευξής του στην aftodioikisi.gr ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αν και ο κ. Στυλιανίδης αναγνωρίζει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει δεχθεί περικοπές που αγγίζουν το 61%, προσθέτει με έμφαση: «Εξαντλήθηκε πλέον ο παραδοσιακός ρόλος του Κράτους ως κεντρικού χρηματοδότη. Ο ρόλος του πρέπει να είναι συμπληρωματικός: να δίνει την πρώτη ώθηση, να διαμορφώνει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο και να υποστηρίζει τεχνοκρατικά τις προσπάθειες που γίνονται».
Μάλιστα, δεν διστάζει να μιλήσει για εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες χωρίς όμως, όπως επαναλαμβάνει, να κινδυνεύουν θέσεις εργασίας των ήδη απασχολούμενων στους ΟΤΑ, μακροχρόνια παραχώρηση - ενοικίαση ακίνητης περιουσίας αλλά και μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Το υπόλοιπο άρθρο του "aftodioikisi.gr", μπορείτε να το διαβάσετε Ε Δ Ω

"Τι δεν καταλλλαβαίνεις;;!!!", όπως λέει και η πολύ πετυχημένη διαφήμιση!!
Υπάρχει κάτι σε αυτά που...ελάλησε ο υπουργός (ο οποίος, θα...οργανώσει την Τ.Α.....) για το οποίο έχει κάποιος αμφιβολία?? Κάτι??? Έστω...μικρό??
ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ : ΕΥΡΩ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΩΝ...ΕΥΡΩ ΙΔΙΩΤΩΝ...

Και για όποιους (ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ) δεν καταλαβαίνουν, να και η μετάφραση στη γλώσσα της ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ : ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ ΟΣΟ-ΟΣΟ, ΦΤΑΝΕΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ.

Κατά τα άλλα, ΚΑΙ σήμερα (και αύριο...), όπως και πριν από καιρό, οι Δήμοι, ΛΕΕΙ, κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της ΜΕΓΑΛΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
Άντε λοιπόν πάλι από την αρχή και ας γίνω κουραστικός...ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ;;; Και...ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ "ΚΛΕΙΝΟΥΝ" για ένα διήμερο??? Με ανοιχτές ή κλειστές πόΤΡες (ΝΑΙ, "πόΤΡες, ΟΧΙ "πόρτες", υπάρχει λόγος!) μπαμπάκο???

Good Morning and have a nice (CLOSED?? MUNICIPALITIES) day!

Δ.Χ.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις