Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ;;;; (ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΣΟ)


ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΑΡΑ ΤΟΥΝικημένο μου ξεφτέρι,
Δεν αλλάζουν οι καιροί,
Με φωτιά και με μαχαίρι, 
Πάντα ο κόσμος προχωρεί.

Ελπίζουμε να του ζητήσατε συγνώμη!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αθήνα, 09-01-2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθμ. Πρωτ. οικ. 5644

Λεωφ. Συγγρού 15-17
Τ.Κ. 117 43 Αθήνα
Τηλ. 213 2063532, 2132063775

Συνεδρίαση 2η 

Πρόσκληση μελών Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει στις 15/01/2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Aνάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), με τα παρακάτω θέματα Ημερησίας Διατάξεως:1. Επικύρωση πρακτικών 30ης και 31ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έτους 2012.

2. Παράταση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών 2012-1013.

(Εισηγήτρια η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Λ. Βασιλάκου)

3. Εκλογή μελών Συντονιστικών Μητροπολιτικών Επιτροπών σύμφωνα με το άρθρο 212 του Ν.3852/2010.

4. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 57/2011 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Παπαδημητρίου – Τσάτσου)

5. Ορισμός μελών των Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου «Παιδείας – Δια βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού», σύμφωνα με το άρθρο 164 του Ν. 3852/2010.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Παπαδημητρίου – Τσάτσου)

6. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για το έργο με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ», συνολικού προϋπολογισμού 9.995.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Β. Κόκκαλης)

7. Ενημέρωση σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1. κ. Σγουρό Ιωάννη

Περιφερειάρχη Αττικής

2. Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Αττικής

3. Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής

4. Νομική Υπηρεσία

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Βουλευτές Νομού Αττικής

2. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

3. Γραφεία κ.κ. Δημάρχων Δήμων Περιφέρειας Αττικής

4. Μ.Μ. Ενημέρωσης (δια του γραφείου τύπου Περιφέρειας Αττικής)

Η Ελλάδα στην αυγή του 2013...Δύο "γελοιογραφίες" ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ (και ΟΛΗ Η ΠΙΚΡΑ)...Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΚΙΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ Π.Η. ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Αθήνα 10.01.2013
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17 Αρ. Πρωτ:10

ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520 Προς
email: attikisynergasia@patt.gov.gr Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

κ.Κ. Καράμπελα

Θέμα: Συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης στη 2η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την διαθεσιμότητα των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Κύριε Πρόεδρε, 

Θα επιθυμούσαμε να συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.5 του Κανονισμού του Συμβουλίου, η ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την διαθεσιμότητα των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου. 

Θυμίζουμε ότι ως Περιφερειακή Παράταξη αιτηθήκαμε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της διαθεσιμότητας των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου τόσο στις 13.11.2012 όσο και στις 27.11.2012, γιατί θεωρούμε ιερό το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία αλλά και τη διατήρηση των συλλογικών δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες και τα οποία μέσω των απολύσεων, των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων Δημοσίων φορέων και Οργανισμών βαίνουν ολοταχώς προς την ιδιωτική κερδοσκοπία και τις ολιγαρχικές μερίδες. 

Έχοντας περάσει η Κυβέρνηση στο στάδιο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχόμενου ευτελίζεται η Δημοκρατία, ενώ οι ενέργειες της θυμίζουν ανώμαλες πολιτικές περιόδους, προκειμένου να περάσει ο ταξικός οδοστρωτήρας της αφαίρεσης των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. 

Είναι επίσης γνωστό ότι πριν λίγες ημέρες, 2 Περιφέρειες, εκείνες της Δυτικής Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου προσέφυγαν στο Σ.τ.Ε. εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, αιτούμενες να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο Νόμος 4093/2012, το περίφημο Μνημόνιο 3, ειδικότερα όσον αφορά την κατάργηση των θέσεων Δ.Ε. αορίστου χρόνου. 

Οι 2 Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις επικαλούνται την αντισυνταγματικότητα του Μνημονιακού αυτού Νόμου, στοιχείο που λεπτομερώς αναλύθηκε και επεξηγήθηκε και από Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς καταπατήθηκαν μια σειρά από Συνταγματικές διατάξεις και πρόνοιες. 

Τονίζουν επίσης ότι η κατάργηση των οργανικών θέσεων έγινε με αυθαίρετα και όχι αντικειμενικά κριτήρια, με γενικευμένους κανόνες και ότι η όλη διαδικασία θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην κοινωνική αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών τους έναντι των πολιτών. 

Σημειώνουμε εδώ, την δέσμευση του Μνημονίου 2 τον Φεβρουάριο του 2012, για 25.000 απολύσεις μέσα στο 2013 και 150.000 συνολικά έως το 2015. 

Εάν δεν αντιδράσουμε σήμερα, με όποιο μέσο διαθέτουμε ως Δευτεροβάθμιος Αυτοδιοικητικός Θεσμός θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για απολύσεις και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο χώρο μας και στο χώρο του Δημοσίου ευρύτερα, είτε αυτοί έχουν μόνιμη σχέση εργασίας είτε είναι αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα κατηγορίας και ειδικότητας. 

Τα μνημονιακά μέτρα οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, στη κατάρρευση των Υπηρεσιών και την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους και ανταποδοτικότητα, την στιγμή που υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού στις υποστελεχωμένες Διευθύνσεις μας. 

Με το ψήφισμα μας πριν από λίγες εβδομάδες το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέληγε μεταξύ των άλλων και στις παρακάτω θέσεις: 

· Η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. 

· Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα στην Περιφέρεια Αττικής είναι απαραίτητοι, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όταν μάλιστα υπάρχει και μεγάλη έλλειψη προσωπικού, την οποία επέφερε ο Νόμος του Καλλικράτη. 

· Η Περιφέρεια Αττικής θα παράσχει πλήρη νομική στήριξη στους εργαζομένους σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. 

· Η Περιφέρεια Αττικής δε θα προχωρήσει σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης. 

Καλούμε λοιπόν την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής: 

Να πρωτοστατήσει στην επίλυση των παραπάνω προβλημάτων έξω από διφορούμενες αναμονές και να βγει μπροστά με το ειδικό πολιτικό βάρος που έχει, υλοποιώντας και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Να αναπτύξει κοινό βηματισμό με τις άλλες 2 Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και να προσφύγει άμεσα και αυτή στο Σ.τ.Ε. υπερασπιζόμενη τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σήμερα που η συνεχώς διογκούμενη ανεργία έχει γίνει το καρκίνωμα της ελληνικής κοινωνίας λόγω των επιθετικών νεοφιλελεύθερων ταξικών περιοριστικών πολιτικών λιτότητας. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨ 

Βαρεμένος Γεώργιος - Κυπριανίδου Ερμίνα - Τσουκαλάς Δημήτρης 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος 

Καπάταης Χρήστος                                                                                                                                                           

ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΛΥΤΕΣΗ φωτογραφία είναι από κάποιο κεντρικό δρόμο του Χαλανδρίου, είναι η Γρ. Γυφτόπουλου (πρώην Μεσολογγίου). Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δρόμου αυτού είναι ότι τα τελευταία 10 χρόνια, με την παραμικρή ψιχάλα δημιουργείται μια πολύ όμορφη λιμνούλα, δυστυχώς χωρίς χρυσόψαρα, (το οποίο και καταγγέλλω), από την οποία όμως πιτσιλιούνται όλοι οι περαστικοί.

Ακολουθεί ένα κουίζ για αρχάριους λύτες:

Ερώτηση 1. Κάθε πότε περνάνε από εκεί ο (και αντιδήμαρχος σήμερα) κ. Κόσσυβας και ο κ. Ανδριανάκης; (και ίσως και κάποιοι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι)

Α. Κάθε μήνα. Β. Δύο φορές τη βδομάδα. Γ. Τρεις φορές την ημέρα.

Ερώτηση 2. Πόσο μακριά βρίσκεται η αποχέτευση προς το ρέμα καθώς και το φρεάτιο όμβριων υδάτων:

Α. Στα 100 μέτρα. Β. Στα 5 μέτρα. Γ. Στα 500 μέτρα.

Ερώτηση 3. Τι προσόντα πρέπει να έχει ένας πολιτικός μηχανικός για να λύσει το πρόβλημα:

Α. Διδακτορικό από την Οξφόρδη. Β. Μάστερ από τη NASA. Γ. Να γνωρίζει διαίρεση. (Ώστε να μπορεί να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρο).

Φιλικά

Γ. Γ.

Ευχές - λέει - από τον καραγκιόζη...ΠΟΙΟΝ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ;;;


ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Υλοποιώντας την διαταγή της Κομαντατούρ, ο δήμαρχος Χαλανδρίου μείωσε (ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ) τον αριθμό των ειδικών του συνεργατών από 5 σε 3.

Δόξα τω Θεώ, η απόφαση του δημάρχου δεν ακούμπησε το επιτυχημένο Γραφείο Τύπου, που φροντίζει καθημερινά για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των τοπικών εφημερίδων και των δημοτών και έτσι η ποιότητα ενημέρωσής σας από τον δήμο δεν θα αλλάξει για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, θα μας ζητάνε δηλαδή εμάς τα ρέστα οι αντιδήμαρχοι γιατί δεν θα προβάλουμε το έργο τους!

Απομαρύνθηκαν λοιπόν η Νάνσυ Κουσιάκη, ο Κυριάκος Κεφαλίδης και ο Βασίλης Κουνέλης.

Στις 3 θέσεις μένουν η Βάλια Ανδρακάκου, η Κ. Εγγλέζου  και - ΩΣΑΝΑ - ο Γιώργος Σταθόπουλος.ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Με ΧΘΕΣΙΝΗ ανάρτηση στο site του δήμου (δείτε)

9/1/2013 Συναυλία του Βασίλη Λέκκα την Πέμπτη 10.1.2013 στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου
ενημερωθήκαμε και επίσημα ότι σήμερα το βράδυ στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου η εναρκτήρια συναυλία των Εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας, που στόχο έχουν την προσέλκυση πελατείας στην τοπική αγορά ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς του ... 2014. (Λες να πουλάνε τυρί στην πλατεία όλο το χρόνο;;;)

Η συναυλία εμφανίζεται - μάλλον από λάθος (είδες άμα θέλω τι sic γίνομαι) στην αφίσα - ως χορηγία, ενώ σαφέστατα πρόκειται  για ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ προς το δήμο, στα πλαίσια της εκχώρησης της πλατείας για εγκατάσταση παγοδρομίου, λούνα παρκ και εμπορικών/παραεμπορικών καταστημάτων, όπως αναφέρεται και στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής που ενέκρινε την πρόταση των εκδηλώσεων, και η οποία κοστολογήθηκε για 5000 ευρώ και αποκαλείται ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ. ΝΑ ΔΕΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ!


Διότι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ:

ΟΡΙΣΜΟΣ :
Χορηγία (πολιτισμική – κοινωνική )είναι η χρηματοδότηση και στήριξη κρατικών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών και δραστηριοτήτων κοινωνικού περιεχομένου , από ιδιωτικές επιχειρήσεις , εφ’ όσον εμπεριέχει μεταφορά πόρων από τον ιδιωτικό στον δημόσιο – κοινωνικό τομέα και με αποκλειστκό αντιστάθμισμα των χορηγών , την πίστωση τους από την κοινωνία με την ευποιία τους .

Θαλής Κουτούπης – Πρακτικός Οδηγός Χορηγίας για Χορηγούς και αποδέκτες Χορηγιών.

Δεν είναι χορηγία οι χρηματοδοτήσεις, με αντιπαροχή προβολής , οι εμπορικές συμβάσεις ή οι από κοινού δραστηριότητες προβολής!

Άιντε να ξεμπερδέψουμε σιγά σιγά την π.... από την βούρτσα εμείς, γιατί αν περιμένουμε από τον ... Οπτικόπουλο .... μπερδεμένα τα θέλει!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ MEGA»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


«ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ MEGA» by syrizahalandriou

«Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.
Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.
Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:
Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;
Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;
Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ;
Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;
Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό (4/1) δελτίο του έγκυρου σταθμού.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ MEGA ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 8:00 μ.μ. (4/1)
Με μια μονόλεπτη παρουσίαση ανακοίνωσης της «Τηλέτυπος ΑΕ» απάντησε το Mega στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, η Όλγα Τρέμη παρουσίασε την απάντηση της Τηλέτυπος σε «διάφορα ψευδή σενάρια που αναφέρουν ότι το κανάλι πήρε 98 εκατ. ευρώ δάνειο», ενώ «έλαβε δάνειο 10 εκατ. ευρώ, από πέντε τράπεζες, εκ των οποίων μάλιστα έλαβε μόλις 8,5 εκατ. ευρώ μετά την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών». Τόνισε μάλιστα ότι το κανάλι «αναγκάστηκε για να λάβει αυτό το δάνειο να υποθηκεύσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία» καθώς «οι τράπεζες απαίτησαν εγγυήσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν», ενώ σημείωσε ότι «του δανείου είχε προηγηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ».

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ;

Ωστόσο την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην κατηγορία όπου δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις των εισηγμένων εταιρειών η Τηλέτυπος ανακοίνωσε «τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ ευρώ», το οποίο όπως μάλιστα έγραφε «θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας».
H ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε λίγο αργότερα και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:
«H εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ. Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας.»
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά του στο twitter καταγγέλλει πως ζήτησε να διαβαστεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στον αέρα, ωστόσο το Mega αρνήθηκε. «Σε επικοινωνία μου με το MEGA ζήτησα να διαβάσουν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μου αρνήθηκαν, η δημοσιογραφική δεοντολογία σε όλο της το μεγαλείο», αναφέρει στο μήνυμά του.

ΥΓ. Όπως και στην βουλή διευκρινίστηκε ότι η εταιρία Τηλέτυπος Α.Ε. (Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Αλαφούζος κ.α.) πήρε δάνειο συνολικά 98 εκατ. όπως και η ίδια ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο. Από αυτά 88 ήταν ρύθμιση προηγούμενων δανείων και τα 10 σε μετρητά.
Να σημειωθεί ότι αυτό το δάνειο το πήραν οι εκδότες-μεγαλοεργολάβοι-εφοπλιστές, μια εβδομάδα πριν τις 16 Ιανουαρίου, ημερομηνία που έχει αποφασιστεί ότι θα μπουν και αναλάβουν στις 4 Συστημικές Τράπεζες (ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και EUROBANK) Επίτροποι που θα ελέγχουν όλα τα μεγάλα δάνεια που θα δίνουν οι εν λόγω Τράπεζες. Απλή σύμπτωση, μην μου πείτε….

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ MEGA ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

«Πολλά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα κινούνται, όπως και το κράτος, στο χείλος του οικονομικού γκρεμού. Τα έσοδα από καταχωρήσεις είναι τόσο πενιχρά όσο και η οικονομική κατάσταση ενώ ακόμη και μεγάλοι δημοσιογραφικοί οίκοι είναι καταχρεωμένοι» σημειώνει το δημοσίευμα αναφορικά με την κατάσταση των ελληνικών μίντια.

Το ρεπορτάζ σημειώνει πάντως ότι οι επιφανέστεροι δημοσιογραφικοί οργανισμοί είναι «στενά συνδεδεμένοι με την πολιτική και την οικονομία. Οι ιδιοκτήτες τους πλούτισαν ως εφοπλιστές ή εργολάβοι οικοδομών».

Η δημοσιογράφος σημειώνει ότι γνωστή δημοσιογραφική επιχείρηση έσπευσε να πάρει δάνειο «την τελευταία στιγμή» και συγκεκριμένα πριν οι ειδικοί επόπτες πάρουν θέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

«Στις 16 Ιανουαρίου οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να αποκτήσουν ειδικούς επόπτες. Αυτοί θα είναι επιφορτισμένοι κατ’ επιθυμία της ΕΕ να επιτηρούν τη χορήγηση μεγάλων δανείων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ειδικούς πελάτες: συγγενείς μετόχων, ελληνικά κόμματα ή και μέσα ενημέρωσης» υπογραμμίζει η δημοσιογράφος.
«Πριν την άφιξη των εποπτών, μία γνωστή δημοσιογραφική επιχείρηση καλύφθηκε γρήγορα με ένα δάνειο από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας: πρόκειται για το Mega, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό» καταλήγει.

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ... Ο ΑΣΗΜΩΝΗΣ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥ

petros-doukas

Οταν κοιτας απο ψηλα........462

ΑΣΗΜΩΝΗΣ

Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις