Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΕΦΥΓΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΜΑΧΗ Η ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΛΦΑ


Η συντοπίτισσά μας, γνωστή για την δράαη της τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και για την συνεπή της παρουσία στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς Δικαία Κάλφα έφυγε σήμερα το πρωί, μετά από  πολυήμερη παραμονή στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δήλωση για την απώλεια της Δικαίας Κάλφας έκανε μέσω fb ο αντιπρόεδρος της βουλής, συνεργαζόμενος με το ΠΟΤΑΜΙ Σπύρος Λυκούδης:

Για την Δικαία Κάλφα

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, μια αγαπημένη μου συντρόφισσα και φίλη, έφυγε χτες από τη ζωή.
Δεκαετίες κοντά μας, μαζί μας πάντα συνεπής, πάντα πιστή στις ανανεωτικές μας ιδέες.
Την αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη.
Σ.Λ


ΣΧΟΛΙΟ: Θερμά συλλυπητήρια από εμάς στην οικογένειά της. Θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ώρα τέλεσης της  νεκρώσιμης ακολουθίας που προγραμματίζεται για  την Τετάρτη από το νεκροταφείο του Χαλανδρίου.

ΟΥΠΣ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ;;;;

 


Μια εταιρεία - (η διαφήμιση εταιρειών και υποψ. βουλευτών  στην ΠΛΑΤΕΙΑ πληρώνεται, δεν την κάνουμε τσάμπα οπότε ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ, εκτός αν μας πάρουν τηλέφωνο και συμφωνήσουμε για τα περαιτέρω) - έβγαλε ένα στένσιλ 70 Χ 100 και με λευκό σπρέυ - έβαλε την .... σφραγίδα της σε "επίκαιρα" για την προβολή της, σημεία στους πεζόδρομους.

(ή τουλάχιστον αυτό είναι το πιθανότερο).

Επειδή ΤΟΙΧΟΣ, άγαλμα, δημόσιο κτίριο στο Χαλάνδρι χωρίς κάποιο σύνθημα, γκράφιτι, ταγκιά, μαγκιά, κλανιά, απειλή, ύβρη, κάλεσμα σε πρόκληση βίας, εκπομπή μηνύματος μισαλλοδοξίας  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ο επιχειρηματίας - αναζητώντας επιφάνεια για να βάλει την σφραγίδα του χρησιμοποίησε ..... το οδόστρωμα  πεζοδρόμων και πεζοδρομίων.

Επειδή έχουμε να κάνουμε με μπαμπουίνους και καταναλωτές μεγάλων ποσοτήτων σανό αλλά και προπαγανδιστές - διαστρεβλωτές κάθε αντίθετης ή απλά διαφοροποιημένης άποψης, πριν συνεχίσουμε να κάνουμε μια "απαραίτητη" (για τους ανωτέρω, όχι για τον αναγνώστη της ΠΛΤΕΙΑΣ) διευκρίνιση:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ - ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ - ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ.

 Ντάξει; Μην κάνουμε καβγά για τα αυτονόητα και κυρίως ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ σε φλυτζανάκια του καφέ.

Πάμε να μιλήσουμε τώρα εμείς στον αναγνώστη της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, στον πολίτη με IQ πάνω από 50 (Μ.Ο. της Ελλάδας 92).

Ο επιχειρηματίας - ιδιώτης ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ γράφοντας στον δρόμο, έτσι δεν είναι;

Είσαι σίγουρος όμως;;;

Με βάση ποια διάταξη παρανόμησε;
Έτσι,  επειδή εσύ - ΚΑΙ ΕΓΩ - δεν γουστάρω αυτό που είδα και φωνάζω;

Αυτό καθορίζει αν παρανόμησε;

Διότι αν δεν μου πεις εσύ, που τα ξέρεις όλα ΠΟΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ ή ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ παραβίασε τότε δεν μπορείς να μου απαντήσεις σοβαρά στο ερώτημά μου.

Και εκείνος μπορεί να πει "ΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑ", έτσι δεν είναι;
Για να παρανομήσεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ που θα παραβείς.

Άσε που για νατο χοντρύνουμε το πράμα, πρέπει να μου πεις τι θα γίνει αν βγει σήμερα και σου πει:

"ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ και δεν ξέρω ποιος πούστης πήγε και τα έκανε.
Κανένας οχτρός μου, κανένας μαλάκας φίλος μου για να μου κάνει έκπληξη, ο διαφημιστής μου που του έχω δώσει πακέτο την προβολή, η πρώην γυναίκα μου γιατί τις έχω καθυστερήσει την διατροφή και ήθελε να με εκδικηθεί, ανταγωνιστές μου που θέλουν να μας δυσφημίσουν και να οδηγήσουν τον δήμο να μας επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα (?????), ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ.
Έχεις αποδείξεις ότι το έκανα ΕΓΩ;
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ;;;

Δεν έχεις.

ΑΡΑ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΕΙΣ και με συκοφαντείς.

Και μπορεί στο τέλος της ημέρας ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ αφού ΑΝΕΧΤΗΚΕ να γίνει αυτή η ενέργεια και δεν διασφάλισε την επαρκή αστυνόμευση των πεζοδρόμων ώστε ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ αυτά και άλλα.

Ναι ή Όχι;
Βλακείες λέμε;
ΑΜ ΔΕΝ ΛΕΜΕ!

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Συμεών των Ρούσσων (όπως τον λέει πρώην σύντροφός του που τώρα  είναι στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εξωτερικού) το ξεκαθάρισε το πράγμα μέσω της γνωστής εμπνευσμένης επικοινωνιακής πολιτικής που κάνει από το φατσομπούκι.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ:

Καλά με τούς κυρίους της c.....-m........ που θεωρούν τον πεζόδρομο τσιφλίκι τους, θα τα πούμε από αύριο.
Αλήθεια όμως οι κκ της αντιπολιτευσης που δεν επέτρεψαν στο Χαλάνδρι να εχει έναν σύγχρονο κανονισμό καθαριότητας, δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα;


Ας δούμε λοιπόν τί προέβλεπε μεταξύ άλλων ο νέος κανονισμός καθαριότητας που τόσο ενόχλησε τους προστάτες των αυθαιρετούντων καταστηματαρχών:


" ...Η Δημοτική αρχή δεν προνομοποιεί ως μέθοδο συμμόρφωσης την επιβολή προστίμων, τα οποία άλλωστε αποτελούν το έσχατο μέτρο για τη συμμόρφωση των «συνειδητά ασυνείδητων», αλλά τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των πολιτών στη συλλογική προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Επιβάλλεται πρόστιμο για:

 • εναπόθεση μπαζών σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης 500 ευρώ εφάπαξ προσαυξανόμενο με 500 € ανά κυβικό μέτρο εφόσον ο όγκος των μπαζών ξεπερνά το ένα κυβικό μέτρο
 •   παραμονή μπαζών 4 ημέρες μετά την ολοκλήρωση των έργων από ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥ- ΔΑΠ και άλλους φορείς 500 ευρώ εφάπαξ προσαυξανόμενο με 500 € ανά κυβικό μέτρο, εφόσον ο όγκος των μπαζών ξεπερνά το ένα κυβικό μέτρο.
 • ρίψη μπαζών σε κάδους απορριμμάτων 500 € συν την αξία του κάδου σε περίπτωση καταστροφής του.
 •   απόρριψη λυμάτων σε φρεάτια αγωγών όμβριων ή ακαθάρτων από βυτιοφόρα μεταφοράς ακαθάρτων υδάτων ή από παράνομη σύνδεση 10.000 € και σε περίπτωση υποτροπής 30.000 €.
 •   απόρριψη επικίνδυνων – τοξικών αποβλήτων σε απλό κάδο 1.000 ευρώ και σε περίπτωση επανάληψης 10.000 ευρώ.
 •   μη αποκατάσταση τομών σε οδούς ή κοινόχρηστους χώρους από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ή ιδιώτες 4 ημέρες μετά την ολοκλήρωση των έργων 400 €/μ και ανά ημέρα
 •   μη περίφραξη και μη τήρηση καθαριότητας παλαιών ακατοίκητων ακινήτων (συμπεριλαμβανομένου και του οικοπέδου) 500 € συν έξοδα καθαρισμού και περίφραξης όπου χρειάζεται και σε περίπτωση υποτροπής 3.000 €. Για τα οικόπεδα εφαρμόζονται τα όσα προβλέπει το άρθρο 119 του Ν. 1892/90
 •   κατάληψη κοινόχρηστου χώρου από κοντέινερ για την αποκομιδή μπάζων χωρίς άδεια 150 €.
 •   οποιαδήποτε παρεμβολή σε άνοιγμα χώρου που προορίζεται για την τοποθέτηση κάδου απορριμμάτων (μπάζωμα κ.λπ.) 500 € συν τα έξοδα αποκατάστασης
 • αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου με αντικείμενα, τα οποία παρεμποδίζουν την διέλευση πεζών ή αυτοκινήτων, για εμπορεύματα και παρεμφερή 150 €/τ.μ., για αυθαίρετη τοποθέτηση μπάρας ή άλλου εμποδίου 100 € ανά τεμάχιο
 •   στάθμευση κάθε είδους οχήματος μπροστά από κάδο απορριμμάτων λόγω παρεμπόδισης της αποκομιδής 300 €
 •   αυθαίρετη μετακίνηση κάδου από τη θέση που έχει υποδειχθεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας 50 € και σε περίπτωση υποτροπής 200 €
 • απόρριψη οικιακών απορριμμάτων έξω από τους κάδους, σε περίπτωση υποτροπής 20 €.
 •   απόρριψη φυτικών υπολειμμάτων χωρίς ενημέρωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας 100 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 500 ευρώ.
 •   απόρριψη απορριμμάτων εκτός κάδων που προέρχονται από επιχειρήσεις ή καταστήματα, 500 € και σε περίπτωση υποτροπής 2.500 €.
 • μη τήρηση της καθαριότητας από καταστηματάρχες στους οποίους χορηγείται άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου (καφετέριες, εστιατόρια, αναψυκτήρια κ.λπ.)500 €
 • απόρριψη των υλικών συσκευασίας (χαρτόνια κ.λπ.) στους κάδους ανακύκλωσης από επαγγελματίες, χωρίς να έχει ελαχιστοποιηθεί ο όγκος (πακετάρισμα, δέσιμο) 250 € και σε περίπτωση υποτροπής 2.500 €
 • ρύπανση με δύσοσμα υποπροϊόντα στο χώρο της λαϊκής μετά το πέρας της λειτουργίας καθώς και από αντίστοιχα καταστημάτων 400 €
 • ρύπανση ή η καταστροφή οδών από οχήματα (λάδια, μεταφερόμενα υλικά κ.λπ.) 800 € συν έξοδα καθαρισμού ή επισκευής
 • ρύπανση από ακαθαρσίες κατοικίδιων ζώων 50 €
 • ρίψη υγρών χωρίς συσκευασία (λάδια, λίπη, πετρέλαια κ.λπ.), φλεγόμενων υλικών (πχ στάχτες με αναμμένα κάρβουνα) σε κάδους απορριμμάτων 200 € συν το κόστος του κάδου σε περίπτωση καταστροφής του.
 • βανδαλισμός κοινόχρηστου εξοπλισμού και πρασίνου 2.000 € και σε περίπτωση υποτροπής 4.000 €.
 • ρύπανση με εμπορικές αφίσες, διαφημιστικά φέϊγ βολάν, φυλλάδια κλπ πρόστιμο 500 ευρώ
 • Τοποθέτηση παράνομων διαφημιστικών πλαισίων πρόστιμο 5.000 στο διαφημιστή και στο διαφημιζόμενο.
ΝΤΑΞΕΙ ΛΟΙΠΟΝ!

Κάποιος μουτζούρωσε τον δρόμο. ΚΑΚΩΣ!

Ας δούμε τώρα τι λέει Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

1. "Θα δεις τι θα σου κάνω αύριο". 
Κάτσε ρε μεγάλε.
ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ;;;;
Δήμαρχος είσαι, δεν μπορεί να μιλάς έτσι λες και είσαι ..... άντε μην το γράψω ποιοι λειτουργούν και απειλούν έτσι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ του νόμου.

Άλλο να μας γράψεις ότι "με βάση την διάταξη Χ του νόμου Κ έχει τελεστεί το αδίκημα της παραγράφου 4 και άρα προβλέπεται ποινή δημόσιου μαστιγώματος και ανασκολοπισμού"  και άλλο να μας λες "θα δεις τι θα πάθει". Μπρρρ.

Αλλά όμως δεν τέλειωσα.
Διότι ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ - του Συμεών δηλαδή - για το περιστατικό έχει ευθύνες η αντιπολίτευση που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.
(Εμείς θα τον ψηφίζαμε αν δεν έλειπε εκείνη την ημέρα ο Ακατανόμαστος από το συμβούλιο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι η απόπειρα ΧΥΔΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ των πάντων. Όοοχι σου λέει, δεν φταίνε εκείνοι - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Α και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Β που πήραν την πλειοψηφία για να περνάνε τα θέματα και την χάσανε, όχι. ΟΙ ΑΛΛΟΙ φταίνε μόνο).

ΟΜΩΣ από την απόδοση ευθυνών στην αντιπολίτευση από τον Συμέων εξάγεται ένα συμπέρασμα με βάση την απλή ΛΟΓΙΚΗ:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και άρα  δεν μπορεί να επιβληθεί και πρόστιμο στον παρανομούντα.

Άρα ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΜΕΩΝ και τον απειλεί;;;;
Και ποιος - ΤΕΛΙΚΑ - φταίει;

Και "LAST but not least" που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι:

ΚΑΛΑ, Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Αλλά εσύ τώρα που είσαι πιο έξυπνος από εμάς μπορείς να μου πεις ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ της εισήγησης του Συμεών - από αυτές που αναφέρει ο ίδιος ο Συμεών - εμπίπτει η συγκεκριμένη περίπτωση του "υπάρχει κάτι γραμμένο στο οδόστρωμα";;;

ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ!

Και αν δεν μου πεις, να μου πεις ότι έχουμε δίκιο που λέμε κάθε μέρα ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ!

Σειρήνες πολέμου θα ηχήσουν την Τρίτη σε όλη την Ελλάδα


Tην Τρίτη (09 Οκτωβρίου 2018) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την Eπικράτεια, ως εξής:

Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ