Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Η ΚΕΔΕ ΚΛΕΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΑΠΟ .... ΤΗΝ ΠΟΕ ΟΤΑΗ ΚΕΔΕ - με νεοδημοκράτικη πλειοψηφία στο ΔΣ -  έχει κάνει αντιπολιτευτική σημαία το θέμα της μεταφοράς των νηπίων 4 ετών από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στα δημόσια νηπιαγωγεία, όπως προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που καθιερώνει την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας από την δεκαετία του 80 ακόμα.

Στην ρύθμιση δεν έχουν εναντιωθεί οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί ΚΑΝΕΙΣ άλλος πλην της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ η ΔΟΕ ήταν παρούσα στις συσκέψεις Υπουργείου και ΚΕΔΕ αλλά δεν συνυπογράφει την ανακοίνωση Πατούλη - Τράκα.
(Αυτά για να διαβάζετε και πίσω από τις γραμμές, μην περιμένετε μασημένη τροφή).

Η ΠΟΕ ΟΤΑ αξιώνει από το Υπουργείο Παιδείας να γίνει συνομιλητής του για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!
Αυτό είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ.

Το πρόσχημα της αιτούμενης εμπλοκής δήμων και δημοτικών συνδικαλιστών σε ένα θέμα που αφορά ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και την ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;;;

Θεωρούν - εντελώς αναιτιολόγητα -  ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με την μεταφορά των τετράχρονων στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Τουλάχιστον έτσι λένε δημόσια για να μην πουν ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Ότι δηλαδή ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ  -  αθεράπευτοι οπαδοί του παραδοσιακού "χωσίματος"  στο λουφοδημόσιο, να έχουν τα τετράχρωνα στους ΒΡΕΦΟνηπιακούς σταθμούς  έναντι των βρεφών γιατί έχουν λιγότερη "φασαρία" για τον εργαζόμενο και μικρότερο κόστος .
Έχουν λιγότερο ξεσκάτισμα (για να το πούμε "εις την γλώττα των λογίων και ουχί τη του όχλου"), οπότε οι ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΙ προτιμούν να γεμίζουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με μεγαλύτερα παιδάκια. που πάνε μόνα τους στην τουαλέτα και δεν έχουν ειδικές παρασκευές τροφής ανά δίωρο.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ, όλοι το ξέρουμε αυτό.
Και αν γεμίζουν οι θέσεις με τετράχρονα έχουμε τα άλλοθι να τα στέλνουμε αλλού - σε κανένα  ιδιωτικό μαγαζί - για ξεσκάτισμα.
Με κατανοείς, έτσι;

Αυτά είναι γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Το επιχείρημα που "σοβαροφανώς" προβάλουν αι συνδικαλισταί,  περί απώλειας θέσεων εργασίας είναι ΑΣΤΕΙΟ.
Και θα ίσχυε ΜΟΝΟ αν δεν μένανε κάθε χρόνο εκατοντάδες τρίχρονα ή δίχρονα ή βρέφη εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών.
ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΝ  και ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!
Και άρα οι θέσεις από τα τετράχρονα ΜΠΟΡΕΙ να καλυφθούν - ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ.

Και βέβαια στα δημόσια νηπιαγωγεία θα χρειάζονται περισσότεροι νηπιαγωγοί. Άρα μπορούν να ΜΕΤΑΤΑΓΟΥΝ από το δημόσιο Α στο δημόσιο Β και να κάνουν την ίδια δουλειά.
Πώς θα χαθούν θέσεις; Θα εξαφανιστούν τα παιδάκια;
Ίσα ίσα που δεν θα σπρώχνονται τετράχρονα ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!
(Μμμμμ, λες αυτό να ενοχλεί;;; Μπαα, μην κάνουμε συνωμοσίες ...)

Ο George Πατούλης βέβαια έχει άλλο θέμα. Θέλει την "κατ΄επιλογή" εφαρμογή, σου λέει στην ανακοίνωση.
ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ.
Μμμ!
Πολύ ευχάριστο αυτό.

ΕΙΠΑΜΕ, είμαστε αυτοδιοικητικοί αλλά ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι θέματα του κεντρικού κράτους για εμάς, έτσι;

Και εδώ υποκρύπτεται μια ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας ΑΝΤΙΘΕΣΗ που δεν είναι της ώρας.
Αλλά που μπορεί να ακουμπάει ΑΚΟΜΑ και ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ του ελληνικού κράτους (που πολλοί θέλουν να το μετατρέψουν σε τιμάρια).

Η κινητοποίηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ .

Όπως ΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ δεν έχει να εξαγγέλλει η ΚΕΔΕ κινητοποίηση - κλείσιμο των δήμων και να βγαίνει η ΠΟΕ ΟΤΑ - που μετατράπηκε σε ουρά του Γιώργου Πατούλη και της Νέας Δημοκρατίας, να προκηρύσσει απεργία για τους δήμους, όπου οι δήμαρχοι διαφωνούν με την απόφαση της ΚΕΔΕ και δεν κλείνουν τους παιδικούς σταθμούς.

Να κλείνει Η ΚΕΔΕ  τους παιδικούς σταθμούς την Δευτέρα .... με περιφρούρηση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ!

Με απόφαση που λήφθηκε με τις ψήφους της ΔΑΚΕ και .... των λοιπών νεονεφιλελεύθερων, οπορτουνιστικών συνδικαλιστικών δυνάμεων.

ΜΕΤΑ και ΔΑΣ - προς τιμήν τους - διαφώνησαν.

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε άλλη μια ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ του ΒΟΛΕΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ για τον ΑΒΟΛΕΥΤΟ εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, εργάτη, επαγγελματία  - που την Δευτέρα θα χάσει το μεροκάματο, αφού δεν θα έχει πού να αφήσει το παιδί του  για να κάνουν κάποιοι μικροπολιτική.

Εμείς ευχόμαστε ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ να μην υποχωρήσει στην ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ πίεση και να ολοκληρώσει την μεταρρύθμιση με την καθιέρωση της 14ρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Και τα προβλήματα προσαρμογής και υποδομών που επίσης προβάλλονται - και είναι υπαρκτά - η αυτοδιοίκηση, μαζί με την πλειοψηφία των ΣΩΣΤΩΝ εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς -   ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ,  να μην υπάρχει καμία απώλεια θέσεων εργασίας ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ή ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΊΑΣ!Α.Ν.

ΚΕΔΕ: “ΚΛΕΙΣΤΟΙ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί την Δευτέρα”


Κλειστοί θα μείνουν την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 οι παιδικοί σταθμοί, όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ  από κοινού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά και τημ άκαρπη χθεσινή συνάντησή τους, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τις πολιτικές ηγεσίες των ΥΠΕΣ και ΥΠΠΕΘ, για το θέμα της υποχρεωτικής φοίτησης των 4χρονων στα Νηπιαγωγεία.

Η ανακοίνωση
«Άκαρπη απέβη η κοινή συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη, τα Προεδρεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ και της ΔΟΕ με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και Αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ.Φωτίου στο υπ. Εσωτερικών.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ διατύπωσε την πρόταση με την οποία συνηγορούν η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Βρεφονηπιαγωγών να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη από το Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ή να υπάρξει η δυνατότητα δυνητικής εφαρμογής της.

Παράλληλα διατύπωσε την πρόταση να συσταθεί άμεσα μία κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αντικείμενο της επιτροπής θα είναι, όπως επισήμανε, η καταγραφή των προβλημάτων στις δομές και η αξιολόγηση των στατιστικών στοιχείων με στόχο να συζητηθούν πιθανές τροποποιήσεις και δυνατότητες ευελιξίας της προωθούμενης απόφασης προκειμένου να είναι εφαρμόσιμη, κατά τη μεταβατική περίοδο, η οποία από το υπουργείο προσδιορίζεται στα 3 χρόνια.

«Είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων αρκεί να έχουν ένα ρεαλιστικό πεδίο εφαρμογής» τόνισε και πρόσθεσε πως βιώσιμες λύσεις βρίσκονται μόνο μέσα από διαδικασίες διαλόγου και όχι με αιφνιδιαστικές αποφάσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας αρνήθηκε την απόσυρση της επίμαχης διάταξης και δήλωσε την πρόθεση του να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση των προβλημάτων που προκύπτουν, κατόπιν όμως της ψήφισης του Νόμου.

Κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή

Μετά την άρνηση του υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί τις προτάσεις της ΚΕΔΕ και των συνδικαλιστών  αποφασίστηκε το κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με απόδαση της ΚΕΔΕ, ενώ για τους δήμους που διαφωνούν με την απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δεν θέλουν να κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς η ΠΟΕ ΟΤΑ προκύρηξε απεργεία των εργαζομε΄νων.

Την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές των χιλιάδων γονέων που συγκεντρώθηκαν.»

ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΠΟΣΗΣ ΣΠΑΘΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ
Η Παγκόσμια Ημέρα Κατάποσης Σπαθιών (World Sword Swallowers Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Ένωση Κατάποσης Σπαθιών (SSAI), η οποία με την πρωτοβουλία της αυτή θέλει να αναδείξει την πανάρχαιη τέχνη της κατάποσης σπαθιών, που εμφανίστηκε στη νότια Ινδία πριν από το 2000 π.Χ. και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε Κίνα, Ιαπωνία, Ελλάδα και Ρώμη. Στη σύγχρονη εποχή έγινε γνωστή μέσα από το τσίρκο και τους ζογκλέρ, που έδιναν παραστάσεις στους δρόμους.