Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ

 Όταν ο συνδημότης μας Νίκος Λατκανίδης - που δεν τον ήξερα ούτε κατ' όνομα, ούτε κατ΄όψη τότε, ήρθε το 2012 στο μαγαζί και μου την έπεσε κατηγορώντας με ως συνένοχο στην μεγάλη υπόθεσή καταστροφής εγγράφων που τον αφορούν από τον δήμο - αφού όπως και όλοι στο Χαλάνδρι πίστευε ότι κάθε μαλακία που γίνεται στον δήμο την κάνει εκείνος ο ακατανόμαστος μαζί με την αδελφή του, είχα δύο επιλογές.
Να κάνω ό,τι κάνουν οι άλλοι, δηλαδή να τον στείλω τον άνθρωπο αδιάβαστο, να αρχίζω να τον κοροϊδεύω, να καθυστερώ και στο τέλος να του τραβήξω και μια μήνυση γιατί με συκοφαντούσε.

Ή να κάνω αυτό που θα έκανε κάθε νορμάλ άνθρωπος, πόσο μάλλον κάποιος που το έπαιξε και υποψήφιος δήμαρχος, δηλαδή εξ ορισμού είναι της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ στον συνδημότη του, να τον βοηθήσω να βρει το δίκιο του αλλά και να του αποδείξω την αλήθεια περί της δικής μου εμπλοκής: ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ για την υπόθεσή του, δεν έχουμε καμία εμπλοκή ούτε εγώ, ούτε η αδελφή μου.

"Έμαθα ότι κρατάς αρχείο απο τις συνεδριάσεις του ΔΣ" μου είπε. Για να δούμε τι κάνατε και εσείς για την καταστροφή των εγγράφων. Όλοι ίδιοι είσαστε, συγκαλύπτετε ο ένας τον άλλο" και όλα αυτά που λέει ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ δηλαδή, δεν τα λέει μόνο ο συγκεκριμένος.

Αναζήτησα στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου το θέμα.

Σου τα έχω δείξει ήδη αναγνώστη  μου τα πρακτικά σε αυτή την ανάρτηση το προηγούμενο Σάββατο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ; ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ
Του το έδωσα το βιβλίο να βγάλει φωτοτυπία, δεν με απασχόλησε τι παίζεται γιατί σας έχω ξαναπεί: Καθαρός ουρανός .,..
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ κ είναι ΔΗΜΟΣΙΑ, από τις δημόσιες συνεδριάσεις του ΔΣ.
Και αν δεν ήταν ο δήμος τέτοιος που είναι θα έπρεπε να μπορεί να τα πάρει από εκεί χωρίς να του βγάζουν το λάδι.

-"Να τι έγινε στο δημοτικό συμβούλιο", του είπα όπως θα βεβαιώσει και ο ίδιος και τον ευχαριστώ γι' αυτό.
"Ποια δημοτολόγια μου λες . Εδώ το πράγμα είναι ολοφάνερο: "ΑΡΧΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ"
"Τι μου τσαμπουνάς;"
-Και πού είναι η ΝΤΑΒΙΑ ΕΙΡΗΝΗ στην υπόθεση που μου λες; Στημένος είσαι και εσύ να τα βάλεις μαζί μας;
-Ναι αλλά έχεις ψηφίσει και έχει βάλει η παράταξή σου εκπρόσωπο στην επιτροπή.
- ΝΑΙ! Για καταστροφή αρχείων ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ έχω ψηφίσει. Τι δουλειά έχει αυτό με τα δημοτολόγια;
- "Ναι αλλά εγώ έχω την απόφαση" επιμένει. "Και αυτή λέει άλλα" μου είπε με νόημα και αφήνοντας υπόνοιες ότι προσπαθώ να τον κοροϊδέψω".

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΨΑΧΤΗΚΑ!

Πήγα στον δήμο και ζήτησα την πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου εκείνης της εποχής. Υπήρχε βέβαια στον τόμο των απομαγνητοφωνημέων που είχα στα χέρια μου αλλά ήθελα ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ από την υπηρεσία αντίγραφό της.
ΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΚΑ που ήταν αρμόδια υπάλληλος.
Εδώ στην έχω δείξει ολόκληρη την πρόσκληση: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΤΙ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ 2005

Να και πάλι η τρίτη σελίδα της με το επίμαχο θέμα 19:


ΕΓΡΑΨΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Έχω βάλει κόκκινο στο θέμα 15 έτσι για να "ομορφύνει" λίγο και για άλλους λόγους που θα δεις αργότερα. Πάντως το θέμα 15 δεν έχει σχέση με κατααστροφή εγγράφων, έτσι; Είναι ΑΣΧΕΤΟ, έτσι;
Το βλέπεις, έτσι;

Το θέμα 19 λοιπόν λέει: "Συζήτηση και λήψη απόφασης για την καταστροφή εγγράφων ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ".
ΗΡΘΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 45/2005, δηλαδή τι γράφτηκε τελικά σε απόφαση μετά αυτή την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ: Η απόφαση - ΤΟ ΑΝΤΊΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΈΣΟΥΜΕ στην δικαιοσύνη -  επίσης έχει θεώρηση από την ίδια υπάλληλο.


Στον τίτλο η υπάλληλος που έγραφε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είχε αποφασίσει να προσθέσει τρεις λέξεις:

 " ...... και λοιπών υπηρεσιών"

Και η "Σύσταση επιτροπής καταστροφής των αρχείων της Οικονομικής Υπηρεσίας" που είχα ψηφίσει και εγώ και όλο το δημοτικό συμβούλιο έγινε, επειδή έτσι ήθελαν προφανώς κάποιοι που μάλλον είχαν λόγο:
"ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ".

Και όχι μόνο αυτό.

Αλλά προστέθηκαν - ΕΤΣΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και χωρίς να έχει αποφασίσει προς τούτο το δημοτικό συμβούλιο, όπως φαίνεται από τα απομαγνητοφωνημένα τα ονόματα της ΝΤΑΒΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ και του ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΓΚΟΓΚΟΥ.
(??????????????????????????????????????????)

Ποια υπηρεσιακή ήταν υπεύθυνη για αυτή την ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΗ παραποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου;

Ποια έπαιρνε το επίδομα για να κάνει αυτή ακριβώς την δουλειά; Να διασφαλίζει ότι αποτυπώνονται σωστά οι αποφάσεις του ανώτατου οργάνου του δήμου;

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ή απαγορεύεται και πρέπει να φταίνε όλοι οι υπάλληλοι του δήμου;

Ε Η ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΚΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ:

Τι επιπτώσεις είχε αυτή η παραποίηση άραγε στον δήμο και σε συνδημότες μας;

Σε τι με έκανε και μένα ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΟΥ συνυπεύθυνο;

Ήταν μικρές οι επιπτώσεις στου συνδημότες μας και οι ευθύνες που μου φόρτωνε στις πλάτες;
Ασήμαντες ίσως;

Ή μήπως ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ;

Ο πρόεδρος του ΔΣ που όφειλε να ελέγχει την ακρίβεια στην συγγραφή των αποφάσεων του ΔΣ ποιος ήταν; ΟΕΟ;
Θα  μου πεις σιγά μην έλεγχε ο Κουράσης ό,τι του πήγαινε η Κούκα για υπογραφή ...

Τυφλή εμπιστοσύνη της είχε ....
Αυτόγραφα έβαζε στα χαρτιά που του πήγαινε να υπογράφει ....

Αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, έτσι δεν είναι;
 Πάντως εγώ μάρτυρας να βεβαιώσω ότι υπέγραφε ό,τι του πήγαινε χωρίς να τα διαβάζει πάω αν με χρειαστεί για να έχει το ελαφρυντικό της χαζαμάρας, δεν του κρατάω κακία.
Την ΑΛΗΘΕΙΑ την μαρτυράω άσχετα από το ποιον οφελεί.

ΥΓ1: Αν διαβάσεις την παραποιημένη απόφαση σε κάποιο σημείο αναφέρεται από παραδρομή ή επίτηδες στο 15ο θεμα ενώ σε άλλα σημεία στο σωστό 19ο. Γι' αυτό έχουμε κοκκινίσει και το 15 στην πρόσκληση και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

ΥΓ2: Ο γατούλης ο Ζαφειρόπουλκος γιατί δεν ήταν στο συμβούλιο; Ήξερε κάτι που δεν ξέραμε και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ή ή ήταν τότε που ήταν άρρωστος κανένα  μήνα μήπως
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .... 

Α.Ν.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ .... ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΥΚατέθεσαν που λες αναγνώστη μου οι μάρτυρες κατηγορίας μου.

Ο Γιώργος Κουράσης, "ο Πρόεδρος της Προέδρου" Θ. Πισιμίσης και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων Κατερίνα Μπαλάσκα που εργάζεται στην θέση της γραμματέα της - ανύπαρκτης - νομικής υπηρεσίας του δήμου.

Και λέω λοιπον προκλητικά (και σκόπιμα) "ο πρόεδρος της προέδρου" γιατί εκτιμώ ότι αυτό το πρωτότυπο δείγμα "αυτονομίας του συνικαλιστικού κινήματος από την εργοδοσία" - να είναι δηλαδή  Πρόεδρος του ΔΣ των εργαζομένων ο σύζυγος της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΣΥΝΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ επιλίψιμο και θεωρώ ότι έχω δικαίωμα πολιτικά να το στηλιτεύω.
Και δεν μπορώ να το στηλιτεύσω χωρίς ονόματα αυτό. Έτσι δεν είναι;
Τους θίγει και τους δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα αυτό;
Δεν τους αρέσει το στυλάκι μου; Δεν θα το διαπραγματευτώ, δεν έχει ποινική διάσταση το στυλάκι μου.
Πώς θα γίνει η δημόσια αντιπαράθεση επί ΔΗΜΟΣΙΩΝ και ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ;
Ανώνυμα; 
Πλάκα κάνετε;
Αλλά ο πρόεδρος της προέδρου ζητάει σου λέει να μιλάμε χωρίς ονόματα.
Και δεν του αρέσει το στυλάκι μας;
Ποιανού τώρα; ΤΟΥ ΛΑΚΗ, του - κατά δήλωσή του - αναρχικού που δεν αναγνωρίζει τους θεσμούς της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης!
 Έλεος! !!!!

Και λέω επίσης ότι η Κατερίνα Μπαλάσκα είναι γραμματέας μιας  "ανύπαρκτη"  υπηρεσίας αφού η υπηρεσία αυτή δεν έχει ούτε έναν μόνιμο δικηγόρο και άρα το αυτόνομο γραφείο αυτό λειτουργεί - κατά την γνώμη μου (την γνώμη δηλαδή του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ που έχει εξουσιοδοτηθεί δια εκλογών να την λέει την γνώμη του και να προτείνει τα σημεία που θεωρεί ότι έχουν πρόβλημα στον δήμο)  απλά ως γραφείο γραμματειακής υποστήριξης των δικηγόρων - εξωτερικών συνεργατών, στους οποίους ο δήμος δίνει αναθέσεις και μοιράζει δημόσιο χρήμα ακόμα και για να γνωμοδοτήσουν αν πρέπει να πληρώσει ένα λάστιχο αυτοκινήτου όπως έχουμε αναδείξει.
Δηλαδή αυτό θίγει την κα Μπαλάσκα  προσωπικά τώρα,  επειδή γράφω το όνομά της;
Και πώς θα θέσω το θέμα ότι "υπάρχει υπηρεσία του δήμου στην οποία - κατά την γνώμη μου - χρειάζεται παρέμβαση της διοίκησης και του δημοτικού συμβουλίου και αλλαγές, αν δεν αναδείξω πρώτα ότι δεν είναι δυνατόν στη νομική υπηρεσία να υπάρχει μόνο μια γραμματέας μέσης εκπαίδευσης, χωρίς γνώσεις νομικής ούτε επιπέδου ΙΕΚ και μια πενταμηνίτισσα συμβασιούχος και δεν υπάρχει ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ;

Αυτό που γράφω τώρα κατά μια θεώρηση  ίσως την θίγει την κα Μπαλάσκα βεβαια, αν είναι πολύ εύθικτη.
Και μπορεί να μου τραβήξει και καμιά μήνυση γιατί στεναχωρήθηκε μόλις το διάβασε.
Άσε που μπορεί να ισχυριστεί ότι  διάβασαν τα παιδιά της ότι δουλεύει σε ανύπαρκτη υπηρεσία ή τους την είπε κανένας συμμαθητής τους στο σχολείο για την εργασία της μάνας τους, κανένας πιτσιρικάς που κατάλαβε άλλο από αυτό που έγραψα και θεώρησε ότι η κα Μπαλάσκα είναι χαραμοφάισσα.
Κάτι βέβαια που ΕΓΩ δεν έγραψα, ούτε εννόησα.
Και πώς θα κάνω τώρα εγώ την δουλειά που μου ανέθεσε ο δημότης να κάνω, δηλαδή ΕΛΕΓΧΟ και ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (είναι νόμιμη η αντιπολίτευση έτσι;) αν κάθε φορά που πρέπει να ΑΝΑΔΕΙΞΩ ή να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ακόμα αν θέλετε, κάποιο θέμα του δήμου, την λειτουργία ενός τομέα του δήμου όπως είναι και αυτός της Κοινωνικής Μέριμνας ο υπάλληλος κάνει μήνυση και εκβιάζει μέσα να μην δημοσιοποιούν τις απόψεις μου εγγραφως. Με την στρογγυλή της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι της Ελληνικής Γραφειοκρατίας.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;
Είναι ή δεν είναι ΚΥΡΙΩΣ ΒΑΘΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ζήτημα δημοκρατίας αυτό;

Και αυτά δεν τα λέω τώρα για .... άμυνα στην μήνυση.
Άλλωστε δεν θα παίξω άμυνα αλλά φουλ επίθεση.

Τα λέω γιατί είναι βαθιά μου πιστεύω και έχω κάνει πράξη ζωής την απόλυτη διαφάνεια, όσο κατείχα δημόσια αξιώματα και προ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ακόμα.

Και ξέρετε επίδοξοι διώκτες μου, διάβαζαν και τα δικά μου παιδιά ό,τι λεγόταν και γραφόταν αλλά και λέγεται ακόμα από μερικούς, για τον ένα χρόνο που είχα διευθυντική θέση στην ΦΛΥΑ ΑΕ.

Ξέρετε και τα δικά μου παιδιά είναι εδώ, γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στο Χαλάνδρι,  όπως και εγώ που είμαι κανονικό ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ και όχι γέννημα θρέμμα Χαλανδραία που γεννήθηκε στον Βύρωνα (δεν τρελάθηκα απλά τρολάρω την διώκτριά μου. Και αυτό, το τρολάρισμα δηλαδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ούτε βέβαια συκοφαντικό.).

Μάνα έχουν λοιπόν  αναγνώστη μου και τα δικά μου παιδιά και έχουν ακούσει για τον πατέρα τους να λέγονται πολλά κιλά βλακείες.

Δεν διανοήθηκα ποτέ να κάνω μήνυση για όσα - απόλυτα αναληθή - διαδόθηκαν για την θητεία μου σε μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ από δημοτικούς συμβούλους, ούτε από την δημοτική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Χαλανδρίου, όταν πήραν - όπως τον πήραν - τον έλεγχο οι άλλοι διώκτες μου, οι πολιτικοί διώκτες μου, με επικεφαλής τους σε κομματικό επίπεδο το ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΥΛΗΚΟ,  την αναπληρώτρια γραμματέα της ΔΟΜ, την ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΚΑ.

Απολογήθηκα για τις εκτοξευόμενες κατηγορίες στην δικαιοσύνη σηκώνοντας τον σταυρό μου και περιμένοντας να αποφασίσει.
Και αποφάσισε και μας απάλλαξε για την θητεία μας στην ΦΛΥΑ.
Αλλά και δημόσια έδωσα τις απαντήσεις μου.
Αν δεν συμφωνούν με τα πεπραγμένα μας κάποιοι ΠΟΛΙΤΙΚΑ, είναι άλλο θέμα (αν και κάνουν τα ίδια και χειρότερα τώρα). Ας τα κρίνουν πολιτικά, όπως πολιτικά τους έκρινα και τους κρίνω.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ένα προς ένα, ως όφειλα απέναντι ακριβώς στα παιδιά μου και από το blog ,  σε κόμματα, συγκεκριμένα στην ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ  που κλήθηκα να το κάνω αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν επεχείρησα να επιβάλλω την σιωπή και να περιορίσω το δικαίωμα ΚΑΝΕΝΟΣ να με ελέγχει για ΔΗΜΟΣΙΕΣ υποθέσεις, όπως κάνουν οι - επίδοξοι - διώκτες μου.

Διότι κατανοώ - ως δημοκράτης - αυτό που οι επίδοξοι διώκτες μου δεν κατανοούν: Ότι έστω και για ελάχιστο χρόνο (ενάμιση χρόνο ως αντιδήμαρχος και ενάμιση χρόνο ως διευθύνων στην ΦΛΥΑ) πληρωνόμουνα με ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα και διαχειριζόμουν ΔΗΜΟΣΙΕΣ υποθέσεις άρα ο ΚΑΘΕΝΑΣ που ζήταγε λογαριασμό για αυτές έπρεπε και πρέπει να τον παίρνει  τον λογαριασμό.

Όλοι οι φάκελοι ήταν σε δημόσια θέα στην ΦΛΥΑ και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ζητούσαμε αίτηση στην ΦΛΥΑ.
Αυτό το ξέρουν όλοι και πάντως όσοι έκαναν ντου και κατάληψη.
Όποιος πέρναγε από το γραφείο ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΕ και τον κερνάγαμε και καφέ.
Και όλα τα θέματα ήταν δημόσια και ανοικτά στην τεχνική υπηρεσία τον ενάμιση χρόνο που είχα την ευθύνη.
Θυμίζω στους πολύ παλιούς ότι ακόμα και η υπόθεση των 140 αναθέσεων έργων που παρέλαβα προίκα και διαχειρίστηκα και η οποία χρησιμοποιήθηκε ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΚΑ για να πέσει ο Παττακός, ξεκίνησε επειδή ο αντιδήμαρχος δεν δέχτηκε να χειριστεί το θέμα στο σκοτάδι - προκαλώντας την μήνη δικών του - αλλά τα έστειλε στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση και ζήτησε από όλους υπευθυνότητα στην διαχείριση της υπόθεσης για να κλείσει αυτή προς το συμφέρον του δήμου, χωρίς βέβαια να την βρει από τους πολιτικάντηδες που απλά βρήκαν θέμα να σπεκουλάρουν.

Αυτά είναι άσχετα τώρα - θα πεις - με την υπόθεση.
Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Διότι ο πυρήνας αυτής της υπόθεσης είναι κατ' εξοχήν πολιτικός.
Και κυρίως η δικαιοσύνη θα απαντήσει στο ερώτημα του αν μπορεί ο πολίτης - ο απλός πολίτης ακόμα αλλά και πολύ περισσότερο ο εκλεγμένος ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ να κριτικάρει δημόσια και να  ενημερώνει με όποιο πρόσφορο μέσο διαθέτει (πχ ένα απλό blog)  όσα βλέπει ή κρίνει ότι είναι στραβά, τον τελικό αξιολογητή στα δημοκρατικά πολιτεύματα που είναι ο πολίτης - ψηφοφόρος.

 Και αν ο δημοτικός σύμβουλος έχει ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ έννομο συμφέρον να ζητάει ό,τι θέλει από τον δήμο και να το παίρνει ΑΜΕΣΑ χωρίς διατυπώσεις  πόσο μάλλον αν πρέπει να τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να ψηφίσει.

ΤΙ ΛΕΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ;
Τι θα πει "ΑΠΌΡΡΗΤΑ" στον δήμο για τον αιρετό.
Ποιος έχει δικαίωμα σε έναν ΟΤΑ να ΔΙΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΕΓΓΡΑΦΑ;
Τι είναι; Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή το Υπουργείο Εξωτερικών;

Πορίσματα ΕΔΕ, καταθέσεις σε ΕΔΕ, φάκελοι αξιολόγησης δημοτών που λαμβάνουν  δημόσιο χρήμα, συμβάσεις έργων και μισθώσεων, μοριοδοτήσεις υπαλλήλων που οδήγησαν σε επιλογές διευθυντών άρα επηρρεάζουν συνολικά την λειτουργία του δήμου, άρα την παραγωγή έργου για τον δημότη είναι θέματα για τα οποία ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ που ψηφίζει και λαμβάνει αποφάσεις για όλα τα θέματα του δήμου - σύμφωνα με τον Καλλικράτη - δεν μπορεί να ενημερώνεται αν δεν συμφωνεί η Κούκα ή ένας δικηγόρος - εξωτερικός συνεργάτης του δήμου που καλείται να γνωμοδοτήσει αν είναι δικαίωμα του αιρετού να ενημερωθεί;

Ποιος ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ θα τα υπερασπιστεί αυτά στα σοβαρά;
ΤΑ ΠΑΝΤΑ πρέπει να είναι προσβάσιμα στον αιρετό.

Και αν ο αιρετός κάνει χρήση στοιχείων δημοτών χωρίς την δέουσα προσοχή,  παραβιάζοντας ευαίσθητα  προσωπικά δεδομένα  ΝΑ ΜΗΝΎΕΤΑΙ γι' αυτό, ΒΕΒΑΙΩΣ και να λογοδοτεί για την πράξη του.

Αλλά να αναγορεύονται οι ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ υπάλληλοι μόνοι τους σε "φρουροί" των προσωπικών δεδομένων ή με επίκληση των προσωπικών δεδομένων να εξαφανίζουν έγγραφα που στοιχειοθετούν ευθύνες των ίδιων, ίσως και ποινικές .... ε δεν το λες δημοκρατία!

Και βέβαια - Γιώργο Κουράση - υποδείξεις για το πού και πώς θα χειριστούμε τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας δεν δεχόμαστε από εσένα, ούτε από κανένα άλλο πολιτικό μας αντίπαλο.

Είσαι ο απόλυτος οπαδός της αδιαφάνειας και της κλειστής και αυταρχικής διοίκησης, είσαι υπόλογος και όχι διώκτης.

Υπόλογος πολιτικά γιατί δημιούργησες στον δήμο αυτό το γαϊτανάκι των διαπλεκόμενων σχέσεων υπαλλήλων και αιρετών που έφερε τον δήμο στην σημερινή του κατάσταση.

Και υπόλογοι είναι και οι σημερινοί που έχουν μασήσει σε όσα τόσα χρόνια τους ταΐζετε ως πληροφόρηση.

Ας διευκρινίσουμε κάτι μια και καλή λοιπόν  κύριοι επίδοξοι διώκτες μου: Λέτε με ένα τρόπο πραγματικά αξιοπρόσεκτο ότι έχω "αντιπολιτευτική διάθεση" λες και λέτε ότι έχω χολέρα.

Δεν έχω "αντιπολιτευτική διάθεση" όπως λέτε.

Έχω ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΕΥΘΥΝΗ.
Και θα την ασκώ αυτή μου την υποχρέωση και ευθύνη όπως κρίνω εγώ, όχι εσείς.
Δεν σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να θέλετε να θέσετε τα όρια της δικής μας αντιπολιτευτικής λειτουργίας.
Θεωρητικά αυτό δεν είναι καν δουλειά ούτε της δικαιοσύνης.

Η δικαιοσύνη θα κρίνει μόνο αν υπάρχει ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ.

Τα άλλα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και εσείς με τις τοποθετήσεις σας τα ανακατέψατε, νομιμοποιώντας με να κάνω το ίδιο λοιπόν,.

ΚΑΛΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ VRILISSIANEWS

Κατάργηση των απευθείας αναθέσεων σε Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Κηφισιά, Ψυχικό

Απευθείας αναθέσεις τέλος. Αυτό αποφάσισαν οι δήμαρχοι Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Πεντέλης. Κηφισιάς και Φιλοθέης-Ψυχικού. Στη διαδημοτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της 1ης Απριλίου στα Βριλήσσια. Οι δήμαρχοι εξέφρασαν από κοινού την πεποίθηση πως οι απευθείας αναθέσεις έργων έστω και του ενός ευρώ πρέπει να καταργηθούν. «Απλά απαιτείται καλύτερος σχεδιασμός, προκειμένου οι διαγωνισμοί να διενεργούνται εγκαίρως και να καλύπτονται όλες οι ανάγκες», ανέφερε συνεργάτης δημάρχου που βρέθηκε στη σύσκεψη.
Το αίτημα αυτό άλλωστε, υποστηρίζουν και οι προϊστάμενοι των τεχνικών υπηρεσιών. «Είναι ζήτημα διαφάνειας, και σε αυτά τα θέματα πάντοτε το μαχαίρι φτάνει στο κόκκαλο», ανέφερε ένας εκ των παριστάμενων με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Για την απόφαση των δημάρχων θα ενημερωθεί και το αρμόδιο υπουργείο, καθώς και η περιφέρεια που έχουν ήδη εκφραστεί θετικά για αυτήν την κίνηση.

Καλό! Και του χρόνου!

Μια Επιδαυρική τσουτσουνοπαράσταση - ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ

 
 
 
Λοιπόν! Ανακοίνωση προς τους άρρενες φίλους, άνω των 21 εκατοστών.
Η τσουτσουνοπαράσταση του πρωτοποριακού Βέλγου καλλιτέχνη Φαμπρ, που απολαμβάνει μεγάλης τιμής στο Ελλάντα, ώστε να γίνει και διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών από την "αριστερή" μας ατυχία, ανακοίνωσε πως προτίθεται να κάνει καστ για την επιλογή Ελλήνων (ηθοποιών, ή απλώς @@@ράδων; Δεν κατάλαβα), που θα συμμετέχουν στο ολυμπιακό ξεβράκωμα της Επιδαύρου.
Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται, να προσέλθουν ελαφρά ντυμένοι στην οντισιόν, όπου θα...

εξεταστούν και θα μετρηθεί η τσουτσούνα τους, αν πληρεί τις προδιαγραφές του σκηνοθέτη και τις ανάγκες του έργου.
Προκειμένου να αποφευχθούν ζήλιες και ανταγωνισμοί για τις ευμεγεθείς τσουτσούνες των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες θα πρέπει να έχουν τσουτσούνα μήκους τουλάχιστον 21 εκ., ώστε να μπορούν να διαγωνιστούν. Εννοείται, πως οι πιο "προικισμένοι" θα προσληφθούν, αφού το μέγεθος θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο κι όχι αν το όργανο χρησιμοποιείται.
Για πληροφορίες απευθύνεσθε στον κ. Μπαλτά.
Δεν γνωρίζω, αν στο τέλος της παράστασης θα σας πετάξει κι εσάς στον αέρα, σαν τις γάτες που πέταγε στα σκαλοπάτια του Δημαρχείου των Βρυξελλών και ξεσηκώθηκαν οι φιλόζωοι, ή αν θα ζωγραφίσει κάνα πίνακα με το αίμα σας, όπως έκανε παλιά με το δικό του, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε!
Θα μείνετε στην ιστορία, ως εκείνοι που ξεφτίλισαν την Επίδαυρο!
Πως το είπε μωρέ ο άλλος;
Η Αριστερά της τσουτσούνας, ή τσουτσουνοαριστερά;
Θα σας γελάσω!