Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ - ΡΑΓΙΑΣ

ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΣ

Vielen Danken Herr Fuhtel
που μας αφήσατε εμάς τα σκλαβάκια σας, να αγοράσουμε την γη μας.
Ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ πολυχρονεμένε μας GAULEITER! 

Το μαϊμού θέλει μπανάνα;

Αυτά που δεν φαίνονται πίσω από την υπόθεση του πανωλεθρίαμβου του δήμου στην δημοπρασία για τον ΧΕΥ 9 δεν θα στα πει κανείς ιθαγενή. 
ΜΟΝΟ Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ.

Ούτε αυτός ο τρίχας το αφεντικό μας στα είπε στο άρθρο του. Διότι το παίζει "έγκυρη ενημέρωση" σου λέει και θέλει να έχει τεκμήρια.

Σιγά ρε μεγάλε μην κόψουμε και τιμολόγιο. Δεν μας χέζεις κε Διευθυντά, που αν δεν βρούμε την απόδειξη παροχής υπηρεσιών στον Βολιώτη δεν θα πούμε τίποτα. Λες και είμαστε μπαμπουίνοι.

Εγώ θα τα πω και εσύ που είσαι διευθυντής να με κόψεις από την Πλατεία, άμα θες. Κότα λυράτη Νταβία.... Άμα τολμάς κόφτο.

Και αρχίζω: Δεν μου λέτε εκεί στο δημοτικό συμβούλιο; Ο νόμος που λέει ότι για να αγοράσει το δημόσιο ακίνητο με απευθείας αγορά  - όχι δηλαδή με την διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης με καθορισμό της τιμής από τα δικαστήρια - είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκτίμηση πιστοποιημένου εκτιμητή, την προβλέπει αυτή την εκτίμηση απλά για να γεμίζει ο σχετικός φάκελος με χαρτιά ή για να καθορίζει η εκτίμηση ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ για το ακίνητο που πρόκειται να αγοράσει χωρίς διαδικασία;;;

Διότι πληρώσανε εκτίμηση και μετά πληρώσανε άλλο ποσό από αυτό που τους έλεγε η εκτίμηση αν δεν το κατάλαβες.  ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ!

Τι την κάνανε τότε την εκτίμηση;

Θα μου πεις ότι ολόκληρη η πολιτική συμμορία του τοπικού κατεστημένου, οι πρόθυμοι yesmen πήγαν και ψήφισαν, τι θες τώρα εσύ ρε και μας κάνεις τον καμπόυ;

 Από την Κουρασική δεξιά μέχρι την κουρασική αριστερά και από τους "αντάρτες" της συντηρητικής παράταξης (Λαδόπουλος, Μύρωνας) μέχρι την Πριγκιπική παράταξη, όλοι οι καλοί χωράνε!

 ΌΟΟΛΑ τα καλά παιδιά ψήφισαν να πάρει ο Σόμπλε 640 χιλιάρικα από τους Χαλανδραίους για να τους επιτρέψει να παρκάρουν τα σκουπιδιάρικά τους στο δημόσιο χωράφι, στο Χαλάνδρι, το χωράφι που κατέσχεσε με το 3ο μνημόνιο και που τίποτα δεν μας εξασφαλίζει ότι δεν θα το ξανακατάσχει με το 4ο (καλομελέτα και έρχεται).

Μάλιστα για να τα πάρει το χωράφι ο Συμεών χαρακτήρισε - μόνος του - το ακίνητο αυτό ως μοναδικό κατάλληλο. Γιατί καλέ; Δίπλα στο νεκροταφείο, το άλλο γιατί είναι ακατάλληλο; Επειδή δεν το είχε πάρει το ΤΑΙΠΕΔ για να το ξαναγοράσεις;
Και εκεί στο Π. Πολίτη τόσα χωράφια έχει. Γιατί αυτό ήταν μοναδικό;
Γιατί ανήκε στο ΤΑΙΠΕΔ και είχαμε κάνει κομπρεμί;

Ναι ρε φίλε ! Το κατάλαβες; Η επίσημη προβλεπόμενη από το νόμο, εκτίμηση λέει ότι η αξία του ακινήτου είναι 510 χιλιάρικα. Γιατί ο δήμος το πλήρωσε 640 χιλιάδες; 
Δηλαδή αυτό δεν είναι ΚΑΤΑΦΟΡΗ , ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ;
Να αγοράζει ο δήμος κάτι που κάνει 510 χιλιάρικα και να δίνει 640; Πώς δηλαδή, πώς;

Αν αύριο ακούσεις ότι αγόρασε ένα λεωφορείο που έχει τιμή 100 χιλιάρικα στην πιάτσα, 200 χιλιάρικα, τι θα πεις δηλαδή; Δεν θα πεις; 
ΘΑ ΠΕΙΣ! 
Τώρα γιατί δεν λες; Επειδή οι Γερμανοί δεν κάνουν τέτοια; Μόνο οι βρωμοέλληνες;
Ε ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ! 

Με αυτά τα 130 χιλιάρικα δηλαδή είχε κωλόχαρτα και φακές το κοινωνικό παντκοροϊδείο 3 χρόνια να 'ούμε. 

Και με ποια νομιμοποίηση ρε μάγκες πρόθυμοι σύμβουλοι, ψηφίσατε εσείς να δοθούν για ένα ακίνητο 130 χιλιάρικα παραπάνω από την επίσημα εκτιμημένη αξία, του δημόσιο χρήμα;
ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΑΜΑ ΘΕΤΕ.

Μπορείτε να μου βρείτε - εμένα που είμαι ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ - άλλη μία - σε όλη την Ελλάδα -δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ που το εκποιούμενο ακίνητο έφτασε την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ;;

Διότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έχουμε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ σε ιδιώτες,, έτσι δεν λέτε εσείς οι "αριστεροί" (ΧΑΧΑΧΑΧΑ, αριστεροί! ΜΗ ΧΕΣΩ)!
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, εσείς δεν είτε αριστεροί.

Εδώ που ήταν ο δήμος να πλερώσει ....ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ.

Θα μου πεις έγινε δημοπρασία. Υπήρχε και άλλος που ανέβασε την τιμή.

ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΡΑ εσένα που με διαβάζεις. Και αφού διαβάζεις ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ σου κόβει και λίγο:

Ας υποθέσουμε ότι είσαι ένας Τρικαλινός ή Βολιώτης, ένας Θεσσαλός, ένας Πελοποννήσιος, ένας Μακεδόνας τες πάντων και ενδιαφέρεσαι να πάρεις το χωράφι στο Χαλάνδρι για να το χρησιμοποιήσεις για την δουλειά σου. Το έχεις τσεκάρει, σου κάνει, δεν σε πειράζει που έχει τρένο από κάτω, αφού δεν χρειάζεσαι υπόγειο και με όλα αυτά μπαίνεις στην δημοπρασία και χτυπάς.

Εσένα δεν σε ξέρει κανείς ποιος είσαι - ούτε οι μπαμπουίνοι στο Χαλάνδρι λοιπόν σε ξέρουν, αφού το ΤΑΙΠΕΔ δεν ανακοινώνει ποιοι κουκουλοφόροι χτυπάνε τα ακίνητα, τους προστατεύει και τους κανονικούς επενδυτές ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ του βέβαια, το ΤΑΙΠΕΔ.

Από την άλλη  ο δήμος Χαλανδρίου αναγκάζεται να παίξει με ανοικτά χαρτιά, δεν μπορεί να χτυπάει στην δημοπρασία "incognito, όπως ο Τρικαλινός γιατί ο Συμεών παριστάνει τον Καραμουρτζούνη με τα δικά σου λεφτά μαλακοπίτουρα Χαλανδραίε.

Και αρχίζει η δημοπρασία από τα 510 χιλιάρικα, 20 χιλιάρικα κάτω από την ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΚΤΙΜΗΜΕΝΗ αξία του ακινήτου. 

Και ο Τρικαλινός από τα Τρίκαλα Γερμανίας, βαράει και ξαναβαράει και η τιμή ανεβαίνει.

Και πού σταματάει ρε φίλε αυτός ο Τρικαλινός που μάλλον για μπαμπουίνος μου κάνει εμένα. 
Για μπαμπουίνος που ντύθηκε το λαγουδάκι για να ανεβάσει το τίμημα που θα δώσουν οι ιθαγενείς Χαλανδραίοι στον Φούχτελ να τα πάει στον Σόιμπλε;

Στα 640 χιλιάρικα ρε φίλε, 4 μόλις χιλιάρικα παρακάτω από την αντικειμενική αξία του ακινήτου!

 Για να το πάρει ο δήμος Χαλανδρίου - δηλαδή το δημόσιο - το χωράφι που θα γινόταν MALL (ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑ) κάτω από την αντικειμενική αξία και να μην κινδυνεύουν όλοι οι πρόθυμοι yesmen δημοτικοί σύμβουλοι, οι δικοί τους δηλαδή,  να φάνε έναν καταλογισμό ΝΑ! 

ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ αν ποτέ η δικαιοσύνη και το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε την δουλειά της.

Δηλαδή ο επιχειρηματίας αυτός που "διεκδίκησε" το ακίνητο και ήξερε ότι έπαιζε με τον δήμο, δηλαδή με έναν δημόσιο φορέα που είχε ταβάνι μέχρι πού θα μπορούσε να πάει και το ταβάνι ήταν η αντικειμενική αξία του ακινήτου, δεν έκανε ένα μόνο ακόμα χτύπημα, δεν έβαλε άλλα 5 χιλιάρικα στα 640 που είχε προσφέρει μέχρι τότε, για να περάσει το όριο της αντικειμενικής αξίας και  να βγάλει τον αντίπαλό του οριστικά  off.
 Αλλά σταμάτησε στο ύψος που ο αντίπαλός του μπορούσε να εγκρίνει να εκταμιεύση χωρίς να φοβάται συνέπειες για όσους ψηφίσουν.

ΟΧΙ ΠΕΣ ΤΩΡΑ, εσύ αν ήσουν στην θέση του άλλου διεκδικητή - αν ήταν διεκδικητής -  δεν θα έβαζες άλλα πέντε χιλιάρικα στην προσφορά σου;

ΟΧΙ ΠΕΣ!

Και βέβαια ποιος άλλος θα στα πει αυτά;

ΕΕΕΕ;

Την ίδια  ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου υπό την ηγεσία του συζύγου της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου έβγαλε πανηγυρική ανακοίνωση για να στηρίξει ο σύζυγος την σύζυγο, που ψήφισε την ακραία ραγιαδίστικη απόφαση να αγοράσει το δημόσιο, δημόσια γη από τους Γερμανούς.

Φαίνεται θα είχε υπαρξιακά η γυναίκα που πίστευε μια ζωή ότι είναι μεγάλη επαναστάτρια, μέχρι που έγινε πρόεδρος, και βγήκε ο σύζυγος (ο οποίος επίσης για χρόνια πολλά έκανε αντάρτικο αλλά κουράστηκε και έγινε καλός ραγιάς στα γεράματα) να την στηρίξει δημόσια, με ανακοίνωση.

Γιατί δεν την έκανε μια αγκαλίτσα το βράδυ και έβγαλε ανακοίνωση, δεν το καταλαβαίνω.

Και την ώρα που για το προϊόν υπεραπόδοσης των δημοτικών τελών στο Χαλάνδρι εφευρίσκονται τρόποι ώστε να διοχετευτεί στους φίλους μας του Γερμανούς, Δεκέμβρη μήνα ο δήμος Χαλανδρίου έστειλε να δεσμεύσει το ΑΦΜ και τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων συνδημοτών μας, επαγγελματιών και εμπόρων κατά την πλειοψηφία και ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ, να μην μπορούν να δουλέψουν τον μόνο μήνα που ίσως να είχαν λίγο δουλειά για να βγάλουν κανένα σπασμένο.

Η ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Και αυτό με 16 εκατομμύρια παρκαρισμένα στην τράπεζα, έτσι; 

ΤΕΤΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, μπαμπουίνε!
Το κατάλαβες μπαμπουίνε;

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ σου λέει!

ΜΗ ΧΕΣΩ ....

Πρέπει να μιλήσουμε και για το CHALANDRI VEGAS
Και την αναβίωση του ιστορικού για το Χαλάνδρι ψευτοδιλήμματος που ετοιμάζει το σύστημα για τον ιθαγενή: Είσαι με τους Αθίγγανους ή με τους Γύφτους. 

Πρέπει να πάρεις συγκεκριμένη θέση με ένα από τα δύο μεγάλα στρατόπεδα σου λέει.

Αλλιώς δεν .....
ΠΑΜΕ ΡΕ ΝΤΟΛΥ
Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ...

Για επεξεργασία τα Χριστούγεννα

Από ένα προσωπικό βίτσιο και μετά την παρακολούθηση μιας τηλεοπτικής εκπομπής της Κας Φλέσα στην ΕΡΤ την Άνοιξη του 2010, σημείωνα σε ένα χαρτί τις παρακάτω ημερομηνίες , χωρίς μεγάλη επιμέλεια. Έτσι είναι σίγουρο ότι το ημερολόγιο που σας παρουσιάζω, με την ευκαιρία των γιορτών, έχει πολλά κενά και ελλείψεις. Σίγουρα μου έχουν ξεφύγει πολλά παρόμοια γεγονότα, αλλά η γενική εικόνα δεν αλειώνεται.

Έχουμε λοιπόν:

· Οκτώβριος 2011 : Ο Παπανδρέου (ΓΑΠ) στο Αγ. Όρος διαβάζει το πιστεύω.

· Οκτώβριος 2012 : Η εικόνα Της Παναγίας Άξιον Εστί μεταφέρεται από το Αγ. Όρος στη Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους και εκτίθεται σε προσκύνημα. Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης τονίζει μεταξύ άλλων «με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση» και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «Η μεταφορά της εικόνας είναι πράξη παρηγοριάς για τους πολίτες που πλήττονται από την κρίση».

· Φεβρουάριος 2014 : Ο Σαμαράς στο Αγ. Όρος διαβάζει το πιστεύω και το πάτερ ημών.

· Αύγουστος 2014 : Ο Τσίπρας στο Αγ. Όρος ζητάει και μένει μόνος για δέκα λεπτά στο ιερό του ναού με την εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί.

· Μάιος 2015 : Οι πλαστικές παντόφλες του Παϊσιου εκτίθενται σε προσκύνημα σε ναό της Κύπρου.

· Σεπτέμβριος 2015 : Ο Καμένος οργανώνει τρισάγιο για τους Σαλαμινομάχους και πατώντας σε κόκκινο χαλί μέχρι το κύμα ρίχνει στεφάνι στη θάλασσα.

· Μάρτιος του 2016 : Το σκήνωμα της Αγ. Βαρβάρας γίνεται δεκτό στην Αθήνα με τιμές αρχηγού κράτους. Μεταφέρεται και στο Λαϊκό νοσοκομείο, για να προσκυνήσουν προσωπικό και ασθενείς.

· Κάθε Πάσχα : Το άγιο φως γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους, αυτό που ο Αδ. Κοραής το 1825 χαρακτηρίζει απάτη στο έργο του «Διάλογος περί του εν Ιεροσολύμοις Αγίου Φωτός».

· Ιούλιος 2016 : Τα γυαλιά του Παίσιου εκτίθενται σε προσκύνημα σε ναό του Άργους.

· Οκτώβριος 2016 : Στις Καλαθιές Ρόδου γίνεται λιτανεία , για να βρέξει.

· Οκτώβριος 2016 : Ο μητροπολίτης Κερκύρας μεταφέρει την ιερή παντόφλα του Αγ. Σπυρίδωνα στη μονή Βατοπεδίου, όπου πραγματοποιείται περιφορά της και αρχιερατική λειτουργία προς τιμήν της.

· Νοέμβριος 2016 : Η ζώνη της Παναγίας μεταφέρεται από τη μονή Βατοπεδίου (βρε αυτή η άγια μονή! Δίνει και παίρνει) στην Καλαμαριά, όπου εκτίθεται σε προσκύνημα.

· Νοέμβριος 2016 : Η εσθήτα της Παναγίας μεταφέρεται από μονή του Διδυμοτείχου σε ναό της Θεσσαλονίκης, όπου γίνεται δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους και εκτίθεται σε προσκύνημα ('Άραγε τί να έγιναν τα υπόλοιπα κομμάτια από την ενδυμασία της Παναγίας εκτός από τη ζώνη και την εσθήτα;)

· Νοέμβριος 2016 : Τεμάχιο των ιερών λειψάνων του Αγ. Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπολεως, μεταφέρεται για προσκύνημα από τη μονή Δοβρά Βέροιας σε ναό της Καισαριανής.

· Νοέμβριος 2016 : Η τίμια κάρα του Αγ.Παντελεήμονος και η εικόνα της Παναγίας Παναχράντου μεταφέρονται για προσκύνημα από μονή της Άνδρου σε ναό της Βέροιας.

· Νοέμβριος 2016 : Ο Μητσοτάκης στο Αγ. Όρος διαβάζει το πιστεύω.

· Από τον Νοέμβριο 2014 μέχρι σήμερα, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ακολουθεί κατά πόδας τον Αρχιεπίσκοπο ως πρωτοσύγκελος του.
΄Όσο η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία χειροτερεύει τα τελευταία χρόνια, τόσο εμφανίζονται και πυκνώνουν θλιβερά φαινόμενα μυστικισμού. Η κοινωνία αποτυγχάνει να βρει διεξόδους, ο ορθολογισμός παραμερίζεται και οι λύσεις παραπέμπονται στην εξ ύψους βοήθεια. Έτσι όμως αφενός διαχέεται ένα πνεύμα παθητικοποίησης και αποδοχής της κατάστασης και αφετέρου δημιουργείται αίσθημα ενοχής

Η συμμετοχή σε αυτό το παιγνίδι πολιτικών που δηλώνουν ή είναι άθεοι ή άθρησκοι, δείχνει την υποκρισία και την εκμετάλλευση του σκοταδισμού που επικρατεί στην κοινωνία μας και αφαιρεί κάθε ελπίδα να σωθεί αυτή η Χώρα από τέτοιας ποιότητας πολιτικούς, που ο ένας αντιγράφει τον άλλον, και από ένα λαό που που αφήνει ένα σημαντικό κομμάτι του, να ζει στον μεσαίωνα.


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ. 1803....ΣΟΥΛΙ. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΤΣΑΒΕΛΑΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣΑ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕ ...