Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Το μπαρ “Στάλιν” στο Χαλάνδρι

Πολλά έχουν ειπωθεί για το ΣΤΑΛΙΝ!
Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα σκεφτόμασταν να ιδεολογικοποιήσουμε το θέμα, να το συνδέσουμε με την βίλα Αμαλία, την Αριστερά, την Χρυσή Αυγή κλπ

 Οι συνάδελφοι όμως από το PRISMANEWS το είδαν έτσι το θέμα και εμείς θα αναδημοσιεύσουμε το άρθρο γιατί ... είναι και αυτό μια οπτική. (λίγο ιδιαίτερη θα λέγαμε οπτική αλλά ... εσείς θα κρίνετε ...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
Στην πλατεία Χαλανδρίου υπάρχει ένα ωραίο μπαράκι που λέγεται «Στάλιν». Έχει ανοίξει μερικούς μήνες, πηγαίνει μια χαρά και αποτελεί ένα από τα hot σημεία της περιοχής, η οποία έτσι κι αλλιώς γνωρίζει μεγάλες πιένες όσον αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση (κρατήστε τους Τροϊκανούς μακριά από τα μπαρ, τα καφέ και τα φαγάδικα του Χαλανδρίου, θα νομίζουν ότι έχουμε κι άλλα λεφτά να μας κόψουν…).

Το όνομα του μπαρ θα μπορούσε να παραπέμπει στην ρωσική λέξη «Ατσάλι». Ωστόσο, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, στην είσοδο οι ιδιοκτήτες έχουν φροντίσει να βάλουν μια αφίσα του Ιωσήφ Στάλιν. Για να γνωρίζουμε προφανώς ποιον ήθελαν να τιμήσουν.

Όλα αυτά καλά. Έτσι ήθελαν να βγάλουν το μαγαζί τους, έτσι το έβγαλαν. Αλλά δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ. Αν κάποιος άνοιγε στην Αθήνα ένα μπαρ με όνομα … «Χίτλερ», δεν θα του την έπεφτε το σύμπαν (εκτός της Χρυσής Αυγής φυσικά); Δεν τον έκραζαν δικαιολογημένα οι πάντες; Δεν θα ξεσηκωνόταν διάφορες οργανώσεις; Δεν θα του αφαιρούσαν την άδεια ενδεχομένως, υπό την πίεση της λαϊκής κατακραυγής;

Προφανώς και θα συνέβαιναν κάποια ή και όλα τα παραπάνω. Με το μπαρ «Στάλιν» δε συνέβη το παραμικρό. Γιατί; Μα επειδή στην Ελλάδα η συλλογική μας αισθητική καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την Αριστερά και τις ενοχές που μας δημιουργει.

Το επιτρεπτό και το ανεπίτρεπτο, το ανεκτό και το απαράδεκτο, το σωστό και το λάθος, έχουν μουλιάσει επί σειρά ετών μέσα σε ένα ιδεολογικό αχταρμά με αποτέλεσμα να χαθούν εντελώς τα όρια της κοινής λογικής. Και στη θέση της, στη θέση της κοινής λογικής δηλαδή, να επικρατήσει μια παράλογη οπτική αριστερών καταβολών.

Η οπτική που θέλει κάθε αστυνομικό «μπάτσο – γουρούνι – δολοφόνο» και κάθε διαδηλωτή «λαϊκό αγωνιστή». Η οπτική που περιγράφει το ξύλο των ΜΑΤ ως «κρατική βία» και το κάψιμο των βιτρινών ως «δίκαιη λαϊκή οργή». Η οπτική που θεωρεί τη φοροδιαφυγή όταν προέρχεται από τον υδραυλικό να οφείλεται στην εξουσία η οποία τον υποχρεώνει με την πολιτική της να φοροδιαφύγει για να ζήσει και όταν προέρχεται από τον μεγαλοεπιχειρηματία να οφείλεται πάλι στην εξουσία η οποία με την πολιτική της εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η οπτική που έχει ταυτίσει τη λέξη «φιλελεύθερος» με κάθε τι κακό στον κόσμο αυτό και τη λέξη «κουμουνιστής» με ότι πιο αγνό και ρομαντικό σκέφτηκε ποτέ ο άνθρωπος.

Την οπτική που ανακηρύσσει τη «Βίλα Αμαλία» …κέντρο ιδεών και πολιτισμού και καταγγέλλει την ανακατάληψη της από τις αρχές ως μια ωμή πράξη καταστολής.

Την οπτική τέλος πάντων που δεν βρίσκει τίποτα παράδοξο στην ύπαρξη ενός επιτυχημένου μπαρ με το όνομα του υπεύθυνου για τους θανάτους εκατομμύριων ανθρώπων στο κέντρο του Χαλανδρίου. Στην υγειά μας…

Πηγή: http://prismanews.gr/index.php/pennes/item/34468-to-bari-stalin-sto-halandri


ΠΛΑΤΕΙΑ:

.... γιατί εμείς ...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ MEINOYN .... UNDERCOVER

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ - ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Στο F16 με τον … Ολυμπιακό


«Ο Θρύλος είναι παντού»

Πολιτική εκδήλωση στον νέο πολυχώρο του Άρδην


Η Κίνηση Πολιτών Άρδην σας προσκαλεί την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, ώρα 19:00 στην εκδήλωση:
ο ελλείπων κρίκος του πολιτικού συστήματος: για μια πατριωτική, κοινωνική, οικολογική, δημοκρατική πρόταση στον νέο χώρο πολιτικής και πολιτισμού, Ξενοφώντος 4 (6ος όροφος, πλ. Συντάγματος)

ομιλητές:
Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ, ΑΡΔΗΝ – ΡΗΞΗ
Β. ΠΙΣΣΙΑΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ
Β. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ – ΣΥΡΙΖΑ
Λ. ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ, ΕΠΑΜ
Μ. ΓΚΙΒΑΛΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ
Β. ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
συντονιστής: Δ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ωχ Ωχ...η γκάφα έδωσε "τροφή" ΚΑΙ για γελοιογραφίες...

...και ακόμη δεν έχω καταλάβει το "ΓΙΑΤΙ" (να πάει)...

του Γ. Ιωάννου, "Έθνος", 15-1-2013

ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗΓΛΟΥ ΓΛΟΥ ΓΛΟΥ !!!!

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)

ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ


Από την ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων, τα βίντεο των εισηγήσεων και των παρεμβάσεων που έγιναν. Εκβιάζουν, φιμώνουν, λογοκρίνουν, συκοφαντούν. Τα media της διαπλοκής και μια δράκα μεγαλόσχημων εντεταλμένων δημοσιογράφων βάζουν στο στόχαστρο τους αγώνες, τη νεολαία, τους εργαζόμενους. Οι μηντιάρχες-ολιγάρχες έχουν επιβάλλει τέτοια ομοφωνία υπέρ των μνημονίων στα μέσα που ελέγχουν που θα έκανε ακόμα και το καθεστώς της Βόρειας Κορέας να κοκκινίζει!

Την Τετάρτη 9/1/2013 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Φλοράλ, στα Εξάρχεια, για τη λογοκρισία και την ενημέρωση την εποχή του Μνημονίου. Την εκδήλωση πραγματοποίησε η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος. Μίλησαν αρχικά οι Σόνια Χαϊμαντά, Κώστας Αρβανίτης και Δημήτρης Τρίμης.Αλλά, δείτε οπωσδήποτε, τη συγκλονιστική μαρτυρία των δυο απεργών της Χαλυβουργίας Ελλάδος (το δεύτερο βίντεο - Λογοκρισία και ενημέρωση, ΜΜΕ και απεργοί). Στο ίδιο βίντεο ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος αποκαλύπτει τον βρόμικο πόλεμο εναντίον του από πληρωμένες πένες των βαρόνων των ΜΜΕ.Στο τρίτο βίντεο άλλο ένα «πρέπει οπωσδήποτε να δεις», ακτιβιστές-εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων αποκαλύπτουν πως τα ΜΜΕ αποκρύπτουν γεγονότα και εξευτελίζουν ανθρώπους.Στο τέταρτο βίντεο η Κατερίνα Ιγγλέση μας μιλά για το κίνημα για τη σωτηρία της Χαλκιδικής, ενώ η Βασιλική Κατριβάνου κάνει μια μικρή, αλλά ουσιαστική, παρέμβαση.Ωστόσο…

…υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι που αντιστέκονται. Που ακόμα τιμούν το επάγγελμά τους, που σηκώνουν το ηθικό ανάστημά τους απέναντι στα αφεντικά και τους ευρισκόμενους σε διατεταγμένη υπηρεσία λακέδες τους.

Αξίζει να παρακολουθήσετε τους τρεις ομιλητές από τη Συσπείρωση.

ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

1. Τον ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, δημοκρατικής διαδικασίας και λογικής.

2. Είχε εκλογικό κέντρο την Εφορία της επαρχίας, έκανε ρουσφέτια με αντάλλαγμα ψήφους και εκβίαζε όσους δεν τον ψήφιζαν, έπαιρνε τσάμπα ό,τι ήθελε από τα μαγαζιά των ιθαγενών, ό,τι κάνει δηλαδή ένας κακός τελώνης.

3. Απέκλεισε όλους τους άλλους διεκδικητές - αντιπάλους του και δεν αντέδρασε κανείς, διαλύοντας το κόμμα του θείου στην επαρχεία.

4. Με μεθόδους παρακράτους επλήγησαν όσοι τον κόντραραν. Είχαν βλέπετε πρόσβαση σε κάθε οικονομικό στοιχείο τους. Οι περισσότεροι παραδόθηκαν και το βούλωσαν με αντάλλαγμα ασυλία. Οι άλλοι εξορίστηκαν στην οικονομική έρημο.

5. Αρνείτο επί δύο χρόνια να συμμορφωθεί με το νόμο που ψήφισε ο θείος, γιατί έτσι γούσταρε.

6. Απέκτησε πρόσβαση και στα άδυτα του Ελεγκτικού Μηχανισμού, στην Επιτροπεία για τον έλεγχο των επαρχιών  με μετάταξη υπεράριθμων .... ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΕΝΑ!

7. Δήλωνε ότι έχει ανοικτή γραμμή με τους ελεγκτές και ενημερώνεται για την πορεία υποθέσεων των πολιτικών του αντιπάλων ώστε να ξέρει πότε είναι η ώρα να τους πλήξει.

8. Βγήκε στην πιάτσα και καταδίωκε μόνος του όσους ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ! Έδειχνε στους φύλακες ποιους να συλλάβουν.

ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ!

ΝΑΙ!  Άφησε τους κακούς να ... ζούνε!
Έπρεπε να του εξοντώσουn και ΦΥΣΙΚΑ τους αντιπάλους,με κρεμάλα.

Ε, το μόνο που δεν έκανε το ΚΟΜΜΑ είναι να τον ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΠΑΡΧΗ!

Δεν πρόλαβε ο θείος βασιλιάς να φτιάξει τον κατάλληλο νόμο, αλλιώς θα είχε γίνει και αυτό!!!

Και έχει και το θράσος να μιλάει για οικογενειοκρατία (για τους άλλους), ευνοϊκή μεταχείριση (των άλλων), διαπλοκή (των άλλων), απόκρυψη εισοδημάτων (των άλλων)!!!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ:;;;

ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΦΕΚ με έδρα το... Βερολίνο! (μετεφέρθη η πρωτεύουσα της χώρας...)

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

perifereia_symv
Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 15:00, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).

Θέματα Ημερησίας Διατάξεως

1. Επικύρωση πρακτικών 30ης και 31ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έτους 2012.

2. Παράταση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών 2012-1013.
(Εισηγήτρια η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Λ. Βασιλάκου)

3. Εκλογή μελών Συντονιστικών Μητροπολιτικών Επιτροπών σύμφωνα με το άρθρο 212 του Ν.3852/2010.

4. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 57/2011 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Παπαδημητρίου – Τσάτσου)

5. Ορισμός μελών των Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου «Παιδείας – Δια βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού», σύμφωνα με το άρθρο 164 του Ν. 3852/2010.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Παπαδημητρίου – Τσάτσου)

6. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για το έργο με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ», συνολικού προϋπολογισμού 9.995.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Β. Κόκκαλης)

7. Ενημέρωση σε θέματα πολιτικής προστασίας.

http://www.myota.gr/

Εκατοντάδες πολίτες κράζουν τον “σωτήρα” Παπαδήμο που βραβεύεται από το …ΙΟΒΕ!

Απόδειξη ότι η προπαγάνδα των νταβατζήδων έχει χρεοκοπήσει. Μέχρι χθες μας τον παρουσίαζαν ως τον ηγέτη του "νέου κόμματος"!!


http://www.olympia.gr/, 14/1/2013


Εφημερίδααα. Νέες αψιμαχίες ΝΔ – Σύριζα για τη Νύστα Λαγκάρντ


ΣΤΑΘΗΣ ...


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις