Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Παναττική Στάση Εργασίας, Τρίτη 3-9-2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ site ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 2013

ΕΔΩ ΤΟ link (όταν με το καλό ξαναδουλέψει διότι ...)ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑ ... ΚΑΤΕΡΕΕ!


ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ: "ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΕΝΑ" (παραίνεση Παττακού προς πάσα κατεύθυνση)

Η μακαριστή ευεργέτης του Χαλανδρίου Σεβαστή Καλλισπέρη

ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ:

1. Το μισό δημοτικό συμβούλιο έλλειπε, όπως βεβαίως σας είχαμε από πριν πει ότι θα γίνει.

2. Η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν στον σύνολό της ΑΠΟΥΣΑ! Δεν πήγε στο δημοτικό συμβούλιο ΟΥΤΕ ΜΙΑ ή ΕΝΑΣ! Αυτό ίσως σας παρουσιαστεί ως μείζονα επαναστατική κίνηση! Στην ουσία όμως είναι τέτοια θεσμική απαξίωση που ούτε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν έχει επιλέξει ως πρακτική της. 
Η παράταξη του Πρίγκηπα στον κατήφορο .....

3. Το μείζον θέμα του χθεσινού Δ.Σ. - το θέμα της αξιοποίησης του ακινήτου Καλλισπέρη - αποσύρθηκε, εν μέσω αντιπαράθεσεων (ουσιαστικών όμως αντιπαραθέσεων, δεν είμαστε από αυτούς που θεωρούν κάθε αντιπαράθεση κακή),  με κατάθεση επιχειρημάτων, από όλες τις πλευρές. 
Επιχειρημάτων που είχαν ουσιαστικό ενδιαφέρον και σε ένα άλλο πολιτικό περιβάλλον, συναινετικό, με πρώταγμα την κοινή δράση για το δημόσιο συμφέρον - αντίθετο δηλαδή από αυτό το ακραίο που διαμόρφωσε ο Αεικίνητος ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ, στον δήμο με τις πολωτικές επιλογές του και τα κλειστά συστήαματα των οπτικοεπικοινωνιολόγων - θα έπρεπε να αξιοποιηθούν ΟΛΑ,  για να  συνθέσουν ένα εποικοδομητικό πλαίσιο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση, ενός κρίσιμου περιουσιακού στοιχείου του δήμου μας - Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΗΝ Σ. ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ.

4. Δεν το κάνουμε συχνά να λέμε καλά λόγια αλλά εχθές ο Παττακός έκανε την διαφορά στο δημοτικό συμβούλιο με την συνολική του θέση ενώ η Καρατζά ήταν - και πάλι - διαβασμένη καλά. (θα βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας και θα αξιολογήσετε τις κρίσεις μας, με τα ηχητικά που θα ανεβάσουμε - μάλλον αύριο γιατί δεν προκάνουμε).

5. Ανδριανάκης, Λαδόπουλος και Δρίβας βγήκαν απέναντι στην εισήγηση Μπαλέρμπα - Αεικίνητου και όταν φάνηκε ότι θα καταψηφίσουν το θέμα αποσύρθηκε.

6. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ευχαριστεί τους -  αρκετούς - δημοτικούς συμβούλους που εχθές έκαναν αναφορά επώνυμα στις αναρτήσεις μας, ως πηγή ενημέρωσής τους - αναγνωρίζοντας, κριτικά και έστω έμμεσα - τον ουσιαστικό ρόλο που παίζει αυτή η διαδικτυακή γωνιά στην πόλη μας.

7. Η παραίνεση του Παττακού προς όλες τις πλευρές  "εντός και εκτός αιθούσης" όπως είπε, "να μην γίνει το θέμα της αξιοποίησης του ακινήτου Καλλισπέρη - που μπορεί να λύσει σημαντικά οικονομικά θέματα για τον δήμο και το Χαλάνδρι - επίκεντρο προεκλογικών αντιπαραθέσεων μικρότητας και μικροπρέπειας", παραίνεση που απεύθυνε ο πρώην δήμαρχος στρεφόμενος αρχικά προς το προεδρείο και στην συνέχεια προς εμάς στο ακροατήριο, ζητώντας μας να την μεταφέρουμε εκτός αιθούσης, στη νεολαία και τους πολίτες του Χαλανδρίου, παρελήφθη, δήμαρχε.

Γνωρίζεις ότι το συμφέρον του δήμου - για εμάς - είναι ιερό και μάλλον είμαστε τόσο μαλάκες που το βάζουμε και πάνω από το .... γινάτι μας και το παραταξιακό μας συμφέρον.
Και σε διαβεβαιώνουμε ότι από εμάς δεν θα μπει ούτε τώρα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ  κάτω, στην σκληρή αντιπαράθεση που θα συνεχίσουμε όμως να έχουμε με αυτή την πλειοψηφία, που όπως και εχθές αποδείχτηκε, δεν είναι ικανή να διαχειριστεί με επιτυχία τέτοια θέματα.

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ αγαπητέ ΚΩΣΤΑ.
Νομίζεις όμως - μετά τα χθεσινά που σε εξέπληξαν - σε ξέρουμε εμείς  - ότι το έλαβε κανένας άλλος το μήνυμά σου;
Και στο έχουμε ξαναπεί και βέβαια το γνωρίζεις καλύτερα από όλους:
ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΣΤΙΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΤΟΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτούν τα φάλτσα του, όταν τα ... τρίτα βιολιά, απλώς σταματήσουν να παίζουν.

8. "Στρακαστρούκα η επιστολή Βάσιου" κατά τον Κώστα Παττακό και όχι "μπουρλότο" όπως έγραψε η Πλατεία.
 "Τροχιοδεικτικά πυρά, λόγω προϋπηρεσίας" είπε με νόημα ο πρώην δήμαρχος.

Και που να ήξερε δηλαδή ότι ο Βάσιος - εκτός του ότι έχει ψηφίσει την ανάθεση της μελέτης αξιοποίησης στην ΦΛΥΑ - όταν ήταν αντιδήμαρχος, είχε επισκεφτεί - όπως λέει ο σμπίρος μου - ο ίδιος μαζί με τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας τις κυρίες Ασπρογέρακα και Βακαδήμα, την εταιρία στην οποία ανατέθηκε η μελέτη - και είχε κάνει σύσκεψη για κατευθύνσεις με τα στελέχη της - ως αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας, δηλαδή ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ.

Αλλά ό,τι κάνει ως αντιδήμαρχος είναι .... ως μη γενόμενα όταν πάψει να είναι (μέχρι να ξαναγίνει). 

9. Η Καρατζά παρεξηγήθηκε! 
Όταν ειπώθηκε (λανθασμένα) ότι η επιστολή Βάσιου (που ακόμα ψάχνουν πώς έπεσε στα χέρια μας) απευθύνεται σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους (αντί του σωστού που είναι ότι απευθύνεται στην πλειοψηφία) απασφάλισε!
"ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ο ΒΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΑΤΕ; ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΜΑΙ, ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΖΗΤΑΝΕ!"

Άντε καλημέρες. 
Δεν προκάνουμε για περισσότερα τώρα το πρωί. 
Αλλά θα σας δώσουμε όλο το ρεπορτάζ. 
Σιγά - σιγά όμως.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ALPHA ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ.Αναλυτικό το ρεπορτάζ, αλλά δεν είχε τίποτα το .... ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ, διότι η ΠΛΑΤΕΙΑ τα έχει γράψει αυτά εδώ και μήνες.

Highlight από το ρεπορτάζ του Alpha;

Η έκφραση στο πρόσωπο του Αεικίνητου!

"Δηλαδή πληρώνεται ακόμα;"

"Ε δεν παίρνει και πολλά ...."

ΑΠΑΙΧΤΟ!

Eγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στους δήμους μέσω ΕΣΠΑ


Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στους δήμους αλλά και ο εκσυγχρονισμός της διαχείρισης των συστημάτων φωτισμού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα τεχνικά δελτία έργων και δράσεων με αντικείμενο την μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και την αποδοτική λειτουργία των δήμων που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο το ΥΠΕΣ συνδράμει στην αύξηση της απορροφητικότητας του προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση», ενώ παράλληλα βοηθάει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκσυγχρονιστεί, να περιορίσει το κόστος λειτουργίας και να αυξήσει τα έσοδα.

Η χρηματοδότηση αυτή θα προέλθει από κονδύλια του ΕΣΠΑ (πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση») και σε πρώτη φάση προϋπολογίζεται σε 6 εκατ. ευρώ.

Μετά από διαβούλευση του ΥΠΕΣ και της ΚΕΔΕ ιεραρχήθηκαν οι θεματικοί τομείς και οι κρίσιμες λειτουργικές περιοχές των Δήμων, οι οποίες απαιτούν μεταρρυθμίσεις ή χρήζουν υποστήριξης της εφαρμογής αναδιοργανώσεων, ανασχεδιασμού και απλούστευσης διαδικασιών.

Οι κυριότερες επιλογές, που εντάχθηκαν στα τεχνικά δελτία, αφορούν:

-στην απλούστευση και «ηλεκτρονικοποίηση» των οριζόντιων λειτουργιών των Δήμων που περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό, την οικονομική διαχείριση, την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, την παραγωγή τεχνικών έργων κλπ.

-στη δημιουργία βάσεων δεδομένων και πλατφόρμας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Παρατηρητήριο τοπικής ανάπτυξης)

-στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Δήμων

-στην εισαγωγή διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου

-στη δημιουργία Κοινής Αρχής Αναθέσεων και Προμηθειών

-στη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας επιβολής, βεβαίωσης και είσπραξης των τοπικών δημοτικών εσόδων, καθώς και των εσόδων των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων

-στην αναβάθμιση των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών

-στην υποστήριξη των μικρών νησιωτικών Δήμων, των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Απόβλητων και των Πολεοδομικών υπηρεσιών

-στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και στον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των δημοτικών δικτύων οδοφωτισμού και ύδρευσης – αποχέτευσης.

28/08/2013
Πηγή: www.paseges.gr

Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις


Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς σήμερα Πέμπτη, ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, η ανακοίνωση γίνεται μία ημέρα νωρίτερα από ότι είχε προγραμματίσει το Υπουργείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 μόρια.

Η μεγαλύτερη «βουτιά» αναμένεται στις σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αντίστοιχα) ενώ πτώση αναμένεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) όπου δεν αποκλείεται η Ιατρική Σχολή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 19.000 μόρια.Πτώση, αλλά σαφώς μικρότερη, αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου (θεωρητικές επιστήμες).

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους

http://www.spirospero.gr

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟ ΠΡΩΙ