Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ελληνίδες, Έλληνες

Το σημερινό δημοψήφισμα δεν έχει νικητές και ηττημένους.

Αποτελεί μια μεγάλη νίκη από μόνο του.
Σήμερα, όλες και όλοι μαζί, γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία.
Αποδείξαμε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και αποτελεί κυρίαρχη αξία και επιλογή διεξόδου.
Αποδείξαμε επίσης ότι όταν ένας λαός έχει πίστη και συλλογική συνείδηση, μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει ακόμα και τις μεγαλύτερες δυσκολίες.
Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα και τη καθεμιά από εσάς ξεχωριστά.
Ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε στην κάλπη, από σήμερα το βράδυ είμαστε όλοι ένα.
Και χρέος μας είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε αυτή τη κρίση και να ξανασηκώσουμε ψηλά την Ελλάδα.
Διαφυλάττοντας ως κόρη οφθαλμού την εθνική ενότητα, αποκαθιστώντας τη κοινωνική συνοχή αλλά και την οικονομική σταθερότητα.
Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τους χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης που βγήκαν στους δρόμους δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.

Ελληνίδες, Έλληνες,

Σήμερα, με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, κάνατε μια γενναία επιλογή.
Ωστόσο, έχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας.
Με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, με όρους προοπτικής και απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της λιτότητας.
Και αυτή την εντολή θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή.
Γνωρίζουμε όλοι πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.
Υπάρχουν όμως δίκαιες λύσεις.
Υπάρχουν βιώσιμες λύσεις.
Αρκεί να το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές.
Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω ότι με τη σημερινή ιστορική και γενναία επιλογή του ο ελληνικός λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα και ταυτόχρονα άλλαξε και το ερώτημα του διαλόγου στην Ευρώπη.
Δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ.
Αυτό το ερώτημα πρέπει να φύγει οριστικά από τη συζήτηση.
Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος των μνημονίων της λιτότητας.
Ο Ελληνικός λαός σήμερα έδωσε απάντηση στο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε.
Και απάντησε : θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.
Από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Άμεση προτεραιότητά μας η τάχιστη αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού μας συστήματος και της οικονομικής σταθερότητας.
Και είμαι βέβαιος ότι η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως όχι μόνο τη γενική οικονομική κατάσταση αλλά και την ανθρωπιστική διάσταση που έχει πάρει η κρίση στη χώρα μας.
Ταυτόχρονα είμαστε ήδη έτοιμοι να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση.
Με ένα πλάνο αξιόπιστης χρηματοδότησης.
Με ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που θα έχει όμως την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας.
Με κριτήριο τη κοινωνική δικαιοσύνη, τη μεταφορά δηλαδή βαρών από τους αδύναμους στους οικονομικά ισχυρούς.
Και με ένα αξιόπιστο σχέδιο άμεσων αναπτυξιακών επενδύσεων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ταυτόχρονα, αυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το θέμα του χρέους, πόσο μάλιστα όταν το ίδιο το ΔΝΤ στην έκθεσή του το παραδέχεται.
Έκθεση που απουσίαζε μέχρι σήμερα από τις διαπραγματεύσεις, αφού μόλις προχθές είδε το φως της δημοσιότητας, και επιβεβαιώνει τις ελληνικές θέσεις για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη λύση οριστικής εξόδου από τη κρίση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Ελληνίδες, Έλληνες

Τούτη την ώρα, ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενότητα και συνοχή, ομοψυχία και ειλικρινή συνεννόηση για ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.
Αμέσως μετά θα επισκεφτώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσω αύριο το πρωί τη Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να ενημερώσω για τις άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά και να ακούσω τις δικές τους προτάσεις.
Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας.
Από αύριο όλοι μαζί συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε την Εθνική προσπάθεια για μια συμφωνία διεξόδου.
Με ισχυρό σύμμαχο την πίστη του λαού μας στις δυνάμεις του.
Με ισχυρό σύμμαχο τη δημοκρατία και το δίκιο, που είναι με το μέρος μας.
Θα τα καταφέρουμε.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 18 ΑΠΟ 85 ΤΜΗΜΑΤΑ: ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΑΙ


ΝΑΙ: 3977 - 51,41%

ΟΧΙ: 3759 - 48,59%

61 - 39! ΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ


ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ


ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων ή της ολοκλήρωσης της καταστροφής


10 θέσεις με αφορμή τα ψευτο-διλήμματα του δημοψηφίσματος


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

[1]. Για πάνω από πέντε μήνες από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ μια φαρσοκωμωδία με τραγικές συνέπειες σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού βρισκόταν σε εξέλιξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ τολμήσει να θέσει θέμα εξόδου από την ΕΕ και την Ευρωζώνη ― γι’ αυτό άλλωστε και δεν τον εμπόδισαν οι ξένες και ντόπιες ελίτ ν’ ανεβεί στην εξουσία όπως είχαν κάθε δύναμη να κάνουν με τον ολοκληρωτικό έλεγχο που ασκούν στα μίντια κλπ–με προφανή σκοπό να αναβαπτιστούν οι πολιτικές της λιτότητας και των Μνημονίων σε μια «αριστερή» κολυμπήθρα. Η αναβάπτιση αυτή ήταν αναγκαία με δεδομένη την ανεπανόρθωτη φθορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που είχαν αναλάβει το βαρύ φορτίο όλα αυτά τα χρόνια να εκφράζουν μεν τα συμφέροντα των βολεμένων μέσα στην ΕΕ αλλά και κάποιων θυμάτων της παγκοσμιοποίησης στη μεσαία τάξη και τους μικροαστούς. Δηλαδή ολων αυτών που είχαν πιστέψει τη μαζική πλύση εγκεφάλου για τα καλά της «Ευρώπης των λαών και της δημοκρατίας» (όπως υποστήριζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) ή, αντίστοιχα, για τη φοβερή καταστροφή που θα ακολουθούσε την τυχόν έξοδο από την ΕΕ/Ευρώ (όπως υποστήριζαν τα πρωτοκλασάτα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ― Βαρουφάκης, Δραγασάκη, Σταθάκη, Λιανός,Τσακαλώτος κ.α.), καθώς και οι οικονομολόγοι στον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ (Κώστας Βεργόπουλος, Κώστας Μελάς κ.α.). Όλοι αυτοί φέρνουν τεράστια ευθύνη για τη μαύρη προπαγάνδα που στήριξε την καταστροφή και τώρα μας οδηγούν στην ολοκλήρωση της.
[2]. Οποιαδήποτε σοβαρή ανάλυση της παγκοσμιοποίησης (δομικό φαινόμενο που όλοι αυτοί την αγνοούν σαν επουσιώδη αν όχι σαν κάποια «χίμαιρα»!) μπορεί να δείξει ότι οι πολιτικές λιτότητας και τα συνακόλουθα Μνημονιακά προγράμματα, σε περίπτωση χωρών στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, είναι απλές συνέπειες της ενσωμάτωσης μιας χώρας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Έτσι, με βάση τις 4 «ελευθερίες» (που απελευθερώνουν τις αγορές κεφαλαίου, εργασίας, αγαθών και υπηρεσιών και καθιερώνουν την ανταγωνιστικότητα ως τον υπέρτατο «Νόμο» της διεθνοποιημένης οικονομίας της αγοράς), όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να έχουν ως βασικό στόχο την οικονομική ανάπτυξη που θα θεμελιώνεται στην εξωτερική αγορά (αντί για την εσωτερική αγορά, όπως στη περίοδο πριν τη παγκοσμιοποίηση) και το ξένο επενδυτικό και χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Επιπρόσθετα, τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης οχι μόνο δεν ελέγχουν το νόμισμα τους (δηλαδή δεν έχουν νομισματική κυριαρχία) αλλά ούτε καν τη δημοσιονομική πολιτική τους με τους περιορισμούς που επιβάλλονται για ισοσκελισμένους προυπολογισμούς, αν όχι και για πλεονάσματα (οι περίφημες πολιτικές λιτότητας). Δηλαδή, η οικονομική πολιτική του κάθε κράτους-μέλους δεν καθορίζεται πια από την ίδια τη χώρα και τον λαό της, όπως υποστηρίζει η προπαγάνδα της ΟΝΕ για παιδιά προσχολικής ηλικίας, (και τον… Βαρουφάκη που την παπαγαλίζει και τώρα παριστάνει και τον ήρωα!) αλλά οι συσχετισμοί δύναμης μέσα στα Ευρωπαϊκά όργανα. Και οι συσχετισμοί αυτοί δύναμης καθορίζονται στο μεν οικονομικό επίπεδο, από τις πολυεθνικές που σήμερα ελέγχουν την παγκόσμια παραγωγή και εμπόριο, για χάρη των οποίων άλλωστε απελευθερώθηκαν οι αγορές, στο δε πολιτικό επίπεδο από το συμπαγές μπλοκ των νεοφιλελεύθερων και σοσιαλφιλελεύθερων κομμάτων (τ. Σοσιαλδημοκρατικών τύπου Εργατικό κόμμα Βρετανίας ή ΠΑΣΟΚ στα παρ’ ημίν) μαζί με τη τσόντα των κομμουνιστοφάγων και νυν Ρωσοφάγων μελών του τ. Σοβιετικού μπλοκ που, μολονότι βέβαια κάθε άλλο παρά ανήκουν στους ευεργετημένους της παγκοσμιοποίησης, σήμερα κατευθύνονται, για πολιτικούς λόγους, από την Αμερικανο-σιωνιστική ελίτ– όπως είχε σωστά προβλεψει ο ‘αξέχαστος’ εγκληματίας πολέμου τ. Υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ, όταν μιλούσε για τη «Νέα Ευρώπη» που αναδυόταν με την εισδοχή των κρατών αυτών στην ΕΕ.

Δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του

Το παλικάρι είναι 40 χρονών, με γυναίκα και 2 παιδιά.

Τον κυνηγάει ολόκληρο το κατεστημένο σύμπαν, εντός και εκτός (οι μάσκες έπεσαν όταν πρότεινε την φορολόγηση των υπερφραγκάτων κατά τη γνώμη μου).

Κινδυνεύει να τον κλείσουν φυλακή αν πέσει η Κυβέρνησή του τώρα.

Κινδυνεύει να πέσει «ατυχώς» κάποιο αεροπλάνο του, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε διάφορους αριστερούς ηγέτες.

Του την έχουν στημένη από παντού και το βλέπεις.

Θα μπορούσε κάλλιστα να το παίξει κινέζος, όπως ΟΛΟΙ έκαναν πριν από αυτόν. Να προδώσει τη λαϊκή εντολή, να μας πηδήξει και μετά να μας πει ότι «έκανα το καλύτερο δυνατό για την πατρίδα»…

Και να ζήσει αυτός και η οικογένειά του καλά. Και κανένα ΜΜΕ να μην τον ξανακουμπήσει.

Όμως…

Επιλέγει να ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ. Για ΠΟΙΟΝ;

Για ΜΕΝΑ: τον μαλάκα του καναπέ, που με το ζόρι επιλέγω την κάλπη από την παραλία, που έχω μάθει να γκρινιάζω και να περιμένω τον μπάρμπα από την Κορώνη να ανέβει στην εξουσία για να με «χώσει βίσμα» στο Μουσείο.

ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ. Και όχι μόνο πολιτικά. Έχει και αυτός παιδιά…

ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ! Κανένας άλλος δεν το έκανε όσα χρόνια ζω!

ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

Είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τον τόπο του!
ΠΟΝΑΕΙ για την ΕΛΛΑΔΑ!
Δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του. Απλά.
Ο Χ Ι, δεν τον αφήνω μόνο του.

Chris
olympiada
Για την αναδημοσίεση: ΑΘ. ΠΙΣΤ.

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ - ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ - ΑΦΟΒΑ!