Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
Με εγκύκλιό του ο Υπ. Εσωτερικών Νίκος Βούτσης αποσαφηνίζει το καθεστώς κάλυψης ανταποδοτικών αναγκών για το οποίο φωνάζουμε από την  Πλατεία τα τελευταία χρόνια: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΤΑ. Και αυτό πλέον το επικυρώνει και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ aftodioikisi.gr.

Δηλαδή αναγνώστη μου  για ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (με τροφεία), ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (με ανταποδοτικό αντίτιμο, χωρίς "ιδιωτική" κερδοφορία), ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ κλπ,  δηλαδή όλες αυτές τις υπηρεσίες που ο δήμος Χαλανδρίου έχει στερήσει από τους δημότες του για λόγους ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ ή πολιτικής εξαγοράς η δικαιολογία του ελλειμματικού προσωπικού λόγω μνημονίων, κυβέρνησης ή του κακού μας του καιρού ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ.

ΟΙ προβλέψεις της εγκυκλίου βέβαιως αφορούν αυτονόητα και την ενίσχυση των ανταποδοτικών υπηρεσιών στην καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και την πυροπροστασία.

ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ, που έστω και δύσκολα μέσα στο ασφυκτικό  μνημονιακό πλαίσιο ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Η πολιτική της απόρριψης από τον δήμο μας, των δυνατοτήτων αξιοποίησης τέτοιων εργασιακών σχέσεων στο πολύπαθο Χαλάνδρι έχει αφετηρία την - υποτιθέμενη καργαριστερή αντίληψη - ότι δεν πρέπει να αξιοποιηθεί καμία δυνατότητα χρησιμοποίησης μη μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος να διορισθούμε όλοι μόνιμα στο δημόσιο να ησυχάσουμε.

Πολιτική που πρωτοεισήγαγε το ΚΚΕ με την γνωστή του ακαμψία και την οποία επέβαλε δια των καταγγελιών στο ΙΚΑ για ύπαρξη "παράνομων" εργαζομένων με "ελαστικές εργασιακές σχέσεις" στους παιδικούς σταθμούς που στεγάζονταν στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ο σημερινός αντιδήμαρχος Κ. Γερολυμάτος.

Καταγγελίες που μόλις έγιναν οδήγησαν από τον τότε πρόεδρο Μύρωνα Ανδριανάκη στο ΑΜΑΧΗΤΙ κλείσιμο των παιδικών σταθμών και την απόδοση της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ στον ιδιωτικό τομέα.
Τυχαίο;

ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ" στου δημόσιους παιδικούς σταθμούς στράφηκε λοιπόν ο μεγάλος αριστερός Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΙΔΡΥΣΕ ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!
Που επιτρέπονται και διευκολύνονται σε ΝΠΙΔ αλλά καταγγέλονται σε ΝΠΔΔ αλλά ακόμα και σε ΝΠΙΔ φορέων του δημοσίου (π.χ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΛΥΑ ΑΕ).

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Την πολιτική αυτή στηρίζουν ακόμα ΜΕ ΠΑΘΟΣ όσοι έχουν στήσει "συλλόγους, φορείς, σωματεία κλπ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, με στόχο να καλύπτουν τα κενά που αφήνει η ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ (και πολιτικά εξαγοράσιμη)  δημοτική αδράνεια σε τομείς αναγκαίους για τον δημότη, σε τομείς στους οποίους ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΑΡΕΜΒΕΝΟΥΝ προς όφελος των δημοτών τους, με το αζημίωτο φυσικά για τους "εθελοντές". (Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δήμος που δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ δημοτικά αθλητικά προγράμματα για να μην θήγει τα συμφέροντα των παραγόντων).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ, με την πλήρη στήριξη της αντιπολίτευσης τότε, που έκλεισε τα ΝΠΔΔ του δήμου, ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ, θα είναι για μας η πιο τραγική μας δικαίωση σε αυτό που από πέρυσι λέμε: Ότι πρόκειται για μια απλή ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ μιας ιδιότυπης, Χαλανδρέικης τοπικής διαπλοκής συμφερόντων και την εκπροσώπησή της στον δήμο, που πλέον θα λειτουργεί ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες των δημοτών αφού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ "δεν μπορούμε, δεν έχουμε προσωπικό".
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ", το συμπέρασμα είναι το "ΔΕΝ ΘΕΛΩ".

Και αν ο δήμος δεν θέλει να αυξήσει τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, να κάνει αθλητικά προγράμματα μαζικού αθλητισμού, να δώσει καλλιτεχνική διέξοδο στους δημότες του, τότε εκείνοι οι δημότες που έχουν ίχνος κρίσης - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ.

ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΙΑΣ.

Αλλά το ΚΑΛΥΤΕΡΟ είναι ο χειρότερος εχθρός του ΚΑΛΟΥ.

Και όταν πονάει το δόντι (δεν σου επιτρέπουν μόνιμες προσλήψεις) και εσύ κόβεις το κεφάλι και μαζί και τα γεννητικά σου όργανα για λόγους διαμαρτυρίας, ε τότε μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά.
Ή κάτι εξυπηρετείς.

ΚΑΛΟ Σ-Κ

Α.Ν.

Σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης Μελέτης Ακουστικών Μετρήσεων & Αντιθορυβικών Πετασμάτων στη Λ. ΚηφισούΡ. Δούρου: «Προχωράμε σε εκείνα τα έργα υποδομών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, όπως αυτό της ηχορρύπανσης, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών»

Σύμβαση Ανάθεσης για την εκπόνηση Μελέτης «Ακουστικές Μετρήσεις και Σύνταξη Ε.Α.Μ.Υ.Ε. Αντιθορυβικών Πετασμάτων για τμήματα της Λεωφ. Κηφισού» υπέγραψε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Αντικείμενο της Μελέτης, της οποίας η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 31.136,82 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), αποτελεί η διερεύνηση του ακουστικού περιβάλλοντος μέσω κατάλληλων μετρήσεων θορύβου και στη συνέχεια η σύνταξη Ειδικών Ακουστικών Μελετών Υπολογισμού και Εφαρμογής (Ε.Α.Μ.Υ.Ε.) αντιθορυβικών πετασμάτων σε τέσσερις περιοχές κατά μήκος της Λ. Κηφισού:
Α. Στην περιοχή Δυρραχίου σε μήκος περίπου 480 μ. επί της Λ. Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία.
Β. Στην περιοχή Νέα Ζωή του Δήμου Μεταμόρφωσης σε μήκος περίπου 400 μ. επί της Λ. Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία.
Γ. Στην περιοχή εργατικών κατοικιών Δήμου Φιλαδέλφειας σε μήκος περίπου 640 μ. επί της Λ. Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά.
Δ. Στην περιοχή Νέο Αιγάλεω σε μήκος περίπου 800 μ. επί της Λ. Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά.
Σκοπός της μελέτης είναι η μείωση των επιπέδου θορύβου τα οποία εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένα, λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου, στα συγκεκριμένα τμήματα της Λ. Κηφισού που διέρχεται πλησίον κατοικημένων περιοχών.
Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης εκείνων των έργων υποδομής που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών στην Αττική. «Προχωράμε σε εκείνα τα έργα υποδομών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, όπως αυτό της ηχορρύπανσης, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.