Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔΕ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ;;;;

ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΩΡΑ και πλήρωνε παραπάνω επειδή τα μείωσες!!!!

51 αθωώσεις και 7 καταδίκες στη δίκη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ


Η υπόθεση των επίδικων επιχορηγήσεων της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ τα έτη 2008, 2009 και 2010 έκλεισε με την ομόφωνη αθώωση της συντριπτικής πλειονότητας από τους 58 κατηγορούμενους και την καταδίκη επτά πρώην συνδικαλιστών.

Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων έκρινε αθώους τους 51 και ένοχους 7 πρώην συνδικαλιστές για το αδίκημα της απάτης, απαλείφοντας την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου που τους είχε αποδοθεί με την άσκηση δίωξης.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους ενόχους, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ο πρώην αρχισυνδικαλιστής, Ρίζος Ρίζος, και η κόρη του, Χριστιάννα Ρίζου, ξεκινούν από τα 3 χρόνια φυλάκιση και φτάνουν έως τα 5 χρόνια κάθειρξη.

Σε όλους τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και τους επιβλήθηκαν ποινές και δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση με αποτέλεσμα να είναι ελεύθεροι.

Για την υπόθεση λογοδότησαν πρώην πρόεδροι και στελέχη της ΔΕΗ όπως και συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ, σχετικά με χρηματοδοτήσεις που αφορούν συνολικά ποσά που φέρεται να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ανά περίπτωση οι κατηγορούμενοι ήταν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ'εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε μετά από εισαγγελική έρευνα με αφορμή πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και αφορά χρηματικά ποσά που εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από την ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ τα οποία φαίνεται είτε να μην χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν είτε να αφορούσαν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιλαμβάνεται επίσης και δάνειο της Επιχείρησης προς το συνδικαλιστικό σωματείο, ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο κατά την δικογραφία, δεν επεστράφη στην ΔΕΗ. Το ποσό φέρεται να έχει επιστραφεί τελικά στην ΔΕΗ λίγο πριν η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο.

Η σημερινή ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν αντίθετη στην πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας, που είχε ζητήσει την ενοχή των 56 κατηγορουμένων.

efsyn.gr

Πού οφείλεται η αύξηση του κόστους των σκουπιδιών ; του Θωμά Μπιζά


Ο ΕΔΣΝΑ λέει πως ή αύξηση οφείλεται στην μείωση των εισερχομένων σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ και στην αποπληρωμή χρεών προς τους εργολάβους από τα παρελθόντα έτη που κέρδισαν με δικαστικές αποφάσεις.

Ας δούμε τώρα τι συνέβη με την μείωση των εισερχομένων. 

Το 2017 ο ΧΥΤΑ της Φυλής δέχτηκε 54.000 τόνους λιγότερα σκουπίδια και είχε απώλεια εσόδων από την χρέωση των σκουπιδιών περίπου 2.380.000 ευρώ . (54.093.822 τόνοι * 44 ευρώ = 2.380.128.168)

Λέει λοιπόν ο ΕΔΣΝΑ : αφού μειώθηκαν τα έσοδα λόγω της μείωσης των σκουπιδιών και ταυτόχρονα αυξήθηκαν τα έξοδα λόγω της αποπληρωμής των χρεών, για να ισοσκελίσω τα έσοδα με τα έξοδα , αυξάνω τα έσοδα μου κοστολογώντας ακριβότερα τα σκουπίδια που μπαίνουν στον ΧΥΤΑ και έτσι καλύπτω την χασούρα.

Ας το αναλύσουμε τώρα το πράγμα για να δούμε τι συμβαίνει . 

  • Η περίφημη μείωση των σκουπιδιών οφείλεται στα κλαδέματα των πράσινων των δήμων που οδηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ΕΜΑΚ ατελώς προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγει για θάψιμο, (25.000 τόνοι περίπου).
  • Κατά δεύτερο λόγο υπήρξε μείωση των όγκων από κάποιους δήμους που το 2016 είχαν μια πολύ περίεργη αύξηση των απορριμμάτων που έστειλαν τον ΧΥΤΑ. 
Ο δήμος Φυλής για παράδειγμα το 2015 έστειλε στο ΧΥΤΑ 29.279 τόνους , ενώ το 2016 έστειλε 39.747 (αύξηση 35,75%!) Το 2017 τα σκουπίδια του δήμου Φυλής μειώθηκαν ξανά στους 30.116 τόνους ..
Ο δήμος Αμαρουσίου το 2015 έστειλε 40.218 τόνους και το 2016 έστειλε ξαφνικά 47.445 τόνους (αύξηση 18% !) Το 2017 τα σκουπίδια του δήμου Αμαρουσίου μειώθηκαν ξανά στους 42.592 ...
Κατά ένα περίεργο τρόπο τα σκουπίδια στην Φυλή και το Μαρούσι αυξομειώνονται μαζί.
Η ουσία είναι πως η περίφημη μείωση των σκουπιδιών και των εσόδων οφείλεται κατά κύριο λόγο στα κλαδέματα που πάνε στο ΕΜΑΚ και στην περίεργη αυξομείωση των σκουπιδιών από αυτούς τους δήμους.

Η μείωση των σκουπιδιών λόγω ανακύκλωσης είναι δυστυχώς απειροελάχιστη και από πολύ λίγους δήμους. 

Τα έσοδα λοιπόν μειώθηκαν και το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε.
Ποιο είναι όμως το πραγματικό κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική;
Από τα 44 ευρώ τον τόνο που πλήρωσαν το 2017 οι δήμοι στον ΕΔΣΝΑ, τα 23 ευρώ πήγαν για αντισταθμιστικά και τα 11 για το ΕΜΑΚ!
Από τα 78.682.774 ευρώ που εισπράττει ο ΕΔΣΝΑ τα 39.470.000 πηγαίνουν για αντισταθμιστικά και άλλα 18.000.000 για το περίφημο ΕΜΑΚ .
Δηλαδή το 75% των εσόδων του ΕΔΣΝΑ καταλήγει στους δυο βασικούς «νταβατζήδες» των σκουπιδιών που είναι ο δήμος Φυλής και ο όμιλος Μπόμπολα. 

Το ερώτημα είναι απλό : γιατί ο ΕΔΣΝΑ επιλέγει να μετακυλήσει την αύξηση του κόστους στους δήμους (άρα στους δημότες) και δεν αποφασίζει να καταργηθούν τα αντισταθμιστικά, ούτως ώστε να μειωθεί δραματικά το κόστος και να αξιοποιηθούν σωστά αυτά τα τεράστια ποσά που σπαταλάμε άσκοπα; 

Γιατί δεν διαθέτουμε αυτά τα ποσά προκειμένου να γίνουν δημοτικές υποδομές ανακύκλωσης και έτσι να μειωθούν οι ποσότητες που στέλνουμε στις χωματερές; 


Απάντηση δεν υπάρχει, αλλά εμείς την απάντηση την γνωρίζουμε.

Γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διατηρούμε άνετα το μνημείο του περιβαλλοντικού μακελειού στην Φυλή και να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο από τις αντιδράσεις των ιθαγενών.
Μπορεί το οικονομικό κόστος να είναι μεγάλο, αλλά το πολιτικό κόστος είναι μικρό.
Αυτές είναι οι πολιτικές που κληρονομήσαμε από το παρελθόν και δυστυχώς δεν τολμήσαμε να τις αλλάξουμε.
Τον λογαριασμό λοιπόν θα τον πληρώσουν και πάλι τα γνωστά θύματα γιατί δεν θα μπορούν να κάνουν και αλλιώς.
Αλλά και τα θύματα δεν είναι άμοιρα ευθυνών .

ΘΩΜΑΣ ΜΙΖΑΣ
http://anntilogos.blogspot.com


Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΖΑΣ ήταν ο επικεφαλής της ΑΣΚ ΟΤΑ, της παράταξης των Καλομοίρηδων και των Γκιτάκων που τον ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ από την παράταξη που ίδρυσε, γιατί είχε την εντιμότητα να μην πηδήξει σαν ποντικαράς  από το τρένο μόλις στράβωσε το σκίσιμο των μνημονίων με ένα άρθρο και οι Καλομοιρογκιτάτοι λερώνονταν. ΟΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΙΔΗΔΕΣ!

Ο Μπιζάς ξέρει ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΎΜΜΕΙΚΤΟΥ. 
Και ξέρει και από μέσα τα παιχνίδια στον ΕΣΔΝΑ!

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του από το προσωπικό του blog για να το διαβάσετε μαζί με το δελτίο τύπου της Ένωσης Δημάρχων

ΣΧΟΛΙΟ Α..Ν: 
Ο Μπιζάς τα είπε όλα.

Το παραμύθι περί μείωσης του όγκου από την ανακύκλωση, τα προγράμματα κλπ που θα μειώσει τα δημοτικά τέλη για τον δημότη δυστυχώς ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ! 
Και ο δράκος τρέφεται με τα λεφτά σου.

ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ που σου λένε οι συστεμικοί τσάτσοι που εκλέγεις αλλά και οι συστεμικοί αντιπολιτευόμενοι της βούρτσας,  για τον τρόπο μείωσης των δημοτικών τελών χωρίς ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στην καθαριότητα,  στο εθνικό, περιφερειακό και τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, στα πράσινα σημεία κλπ, και τα καθρεφτάκια που δείχνουν στους "ευαίσθητους" ιθαγενείς και " εθελοντές" ηλίθιους, μέσω του γεμίσματος της πόλης με πολύχρωμους κάδους ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ εταιρειών, που τους χαρίζουμε την πρώτη ύλη και τους προσκυνάμε και από πάνω για το καλό που μας κάνουν να μειώνουν τον όγκο απορριμμάτων, δεν μειώνει το κόστος της διαχείρισης.

Τώρα λοιπόν έχουμε από τον ΕΣΔΝΑ την ΠΡΩΤΗ ΑΥΞΗΣΗ για τα σκουπίδια, λόγω ΜΕΙΩΣΗΣ του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγει στην χωματερή !!!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ ή ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΜΑΣ;;;;

Αυτό  δηλαδή που σου διαφημίζουν οι Ρουσσοανδρεοπουλοκουράσηδες, το γαλαζοπρασινολουλακί κατεστημένο ως μεγάλη πιτυχία που θα σου μειώσει τα δημοτικά τέλη ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙ!

ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ!

Γιατί δεν θες να φτιάξουμε έναν σοβαρό χώρο διαχείρισης απορριμμάτων.

Και στο τέλος θα γίνεις και Κέρκυρα, ΜΠΑΜΠΟΥΊΝΟ και θα πνιγείς στο σκουπίδι.

ΕΘΕΛΟΝΤΗ! 

ΒΛΑΚΑ που πιστεύεις ότι θα σώσεις τον κόσμο, μόνος σου, δουλεύοντας τσάμπα για να σου δώσει το αφεντικό τσικουλάτα.

Που δίνεις το ΑΛΛΟΘΙ για να μην αναγκαστούν να στήσουν ένα πράσινο σημείο οι ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ και χάσουν κανένα κουκί από τον αγανακτισμένο  ΙΔΙΩΤΗ, που θέλει να πετάει τα σκουπίδια του και αυτά να εξαφανίζονται με μαγικό ραβδί χωρίς να πληρώνει κιόλα.  

ΤΣΑΜΠΑ που του λέει και η Λούλα. ΟΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΊΖΕΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ NA ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦANΕ ΤΑ ΑΡΟΥΡΙΑ!

Αλλά μην ανησυχείτε όμως. Έρχονται και οι σοβαροί. ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ! 
ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΙΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΑ!
Θα τα δώσουν στον ιδιώτη να τα μαζεύουν φτηνότερα οι μαύροι, μαύρα εργαζόμενοι.
 Τι με νοιάζει εμένα - σου λέει ο άριστος - τι θα κάνει ο εργολάβος με τους εργαζόμενους του.

Από κοντά και η αριστερά (μπαίνοντας). ΒΟΛΕΎΕΤΑΙ!

Πουλάει στους εργάτες καθαριότητας ότι είναι κακό να κάνουν ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ -  ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ,  διαχωρισμό των σκουπιδιών, "να πιάνουν τα σκουπίδια"(οι .... εργάτες καθαριότητας) γιατί είναι κουραστικό και ανθυγιεινό για τον εργαζόμενο καθαριότητας - δημόσιο υπάλληλο (ενώ αν το κάνει στον ιδιώτη είναι λιγότερο κακό).


Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ - ο δημόσιος, ο αριστερός, ο προστατευόμενος εργάτης να μην ανακατεύεται με σκουπίδια, σου λέει. 
Στον ιδιώτη δεν μας νοιάζει. (Και τα βρίσκει λοιπόν αυτή η αριστερά με τους άριστους για να παίζουν και οι δύο το παιχνίδι τους.)

 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΡΤΣΑΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Τα παιχνίδια της "μαφίας του σύμμεικτου", των συστεμικών συνδικαλιστών, περιφερειαρχών  και  ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ δεν έχουν τέλος στην πλάτη των δημοτών που πληρώνουν.

O Ευρωφασισμός και ο Αριστερόστροφος Φασισμός

του Τάκη Φωτόπουλου 
 

Οι ευρωπαϊκοί λαοί παρακολουθούν άναυδοι αλλά και αγανακτισμένοι τις καθαρά γκανγκστερικές προσπάθειες του ευρωφασισμού που εκπροσωπεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη εναντίον κάθε λαϊκής απόπειρας να αποτινάξει, με δημοκρατικά μέσα, το φασισμό αυτό.
Έτσι, μετά το θριαμβευτικό OXI του Βρετανικού λαού στην ΕΕ πριν δύο χρόνια, όταν πάνω από 17 εκατομ. ψηφοφόρων (πάνω από τους μισούς), δηλαδή τα θύματα της παγκοσμιοποίησης, αψήφησαν τη μαύρη προπαγάνδα των πολιτικών και οικονομικών ελίτ, τόσο της ευρωπαϊκής ελίτ αλλά και της υπερεθνικής Ελίτ γενικότερα (Ομπάμα κλπ), αλλά και της «Αριστεράς» (Εργατικό Κόμμα κ.α.) και ψήφισαν το Brexit, ξεκίνησε μία τιτάνια εκστρατεία από τις ίδιες τις ελίτ και την «Αριστερά», ιδιαίτερα μέσα στο βρετανικό Κοινοβούλιο, να ανατρέψουν την ιστορική αυτή ψήφο. Σήμερα βγαίνει και ο διοργανωτής κάθε «ροζ» επανάστασης στην Ανατολική Ευρώπη και αλλού, ο πολυεκατομμυριούχος Σόρος και οργανώνει επίσημο κίνημα να ανατρέψει τη βούληση του λαού.

Γιατί; Διότι η λαϊκή βούληση δεν βόλευε τις ελίτ και την ευεργετημένη μειοψηφία από την παγκοσμιοποίηση. Και αυτό, ενώ σήμερα είναι πια γενικά παραδεκτό ότι η παγκοσμιοποίηση έχει οδηγήσει στη μεγαλύτερη μεταπολεμική ανισότητα, την ουσιαστική κατάργηση της πλήρους απασχόλησης και ένα νέο εργατικό μεσαίωνα (μέσα από τα συμβόλαια μηδενικών ωρών αλλά και τη μαζική παράνομη μετανάστευση που ενθαρρύνουν οι ελίτ), καθώς και τη διάλυση του κράτους πρόνοιας που επιβλήθηκε μέσα από το άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών κεφαλαίου, εργασίας, αγαθών και υπηρεσιών. Ο βρετανικός λαός τότε είπε «ΟΧΙ» σε όλα αυτά και σήμερα πληρώνει την τιμή.

Αντίστοιχα, ο Ιταλικός λαός τόλμησε να υπερψηφίσει κόμματα που άμεσα ή έμμεσα στρέφονται κατά της ΕΕ και των πολιτικών της, δίνοντάς τους απόλυτη πλειοψηφία. Τότε, αμέσως, κινήθηκε ο ευρωφασιστικός μηχανισμός και μέσω των συνήθων οργάνων του, των Προέδρων της Δημοκρατίας, που συνήθως δεν εκλέγονται από τον λαό (εκεί του Ματταρέλα), έβαλε θρασύτατο βέτο στον υποψήφιο Υπ. Οικονομικών που πρότειναν τα κόμματα που νίκησαν θριαμβευτικά, γιατί δεν είχε το απαραίτητο «πιστοποιητικό ευρωφροσύνης». Η ψευτο-δικαιολογία ήταν ότι ο διορισμός του θα προκαλούσε κρίση στις αγορές και θα υπέφερε ο λαός! Βέβαια, παρέλειψαν οι φασίστες αυτοί να αναφέρουν ότι τις αγορές τις ελέγχουν οι ίδιες οι ελίτ των πολυεθνικών και κινούνται ανάλογα με τα κελεύσματά τους για να τρομοκρατήσουν τους λαούς. Αυτό έκαναν και κάνουν με τη στερλίνα που έχει χάσει πάνω από 15% της αξίας της από τον καιρό του δημοψηφίσματος και αυτό κάνουν και κατά της Ιταλίας, χτυπώντας την πιστοληπτική της ικανότητα, όταν η χώρα, χάρη στο «άνοιγμα» και την «απελευθέρωση» των αγορών που της επέβαλε η ΕΕ έχει το δεύτερο δημόσιο χρέος μετά το ελληνικό στην Ευρωζώνη.

Ο Ευρωφασιστικός μηχανισμός λειτουργεί πολύ απλά και ξεκινά από το οικονομικό επίπεδο. Από τη στιγμή που μια χώρα χάνει την οικονομική κυριαρχία της ανοίγοντας και απελευθερώνοντας τις αγορές της, όπως επιβάλλει η Νέα Διεθνής Τάξη (ΝΔΤ) της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης, χάνει κάθε δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου τους και γίνεται έρμαιο των αγορών και αυτών που τις ελέγχουν: δηλαδή των μεγάλων πολυεθνικών που ελέγχουν σήμερα την παγκόσμια οικονομία. Σε περίπτωση επομένως που ο λαός σε κάποια χώρα εκλέξει κυβέρνηση με αιτήματα που βλάπτουν τις πολυεθνικές διότι μειώνουν την κερδοφορία τους π.χ. μια κυβέρνηση που επιδιώκει αύξηση των δημοσίων δαπανών για να καλυφθούν τα έξοδα της Παιδείας η της Υγείας η των Κοινωνικών Υπηρεσιών (συντάξεις κλπ) ή που επιδιώκει ενεργά μείωση της ανεργίας-υποαπασχόλησης  και της φτώχειας — πράγμα που τελικά θα σημάνει μείωση της κερδοφορίας τους, οι ελίτ δεν έχουν παρά να υποτιμήσουν με κερδοσκοπικές κινήσεις το νόμισμα της χώρας αυτής (όπως έγινε με τη στερλίνα) ή, ακόμη πιο εύκολα αν ανήκει στην Ευρωζώνη (όπως η Ιταλία και η Ελλάδα πριν από αυτή), να κτυπήσουν την πιστοληπτική της ικανότητα στις αγορές. Ο Γερμανός μάλιστα Ευρωπαίος Επίτροπος ήταν πολύ σαφής στην ωμότητα του: «η προσδοκία μου είναι ότι οι εξελίξεις στις Ιταλικές αγορές, τα ομόλογα και την οικονομία  κατά τις προσεχείς εβδομάδες θα γίνουν τόσο ακραίες που θα έδιναν σήμα στους ψηφοφόρους να μην ψηφίζουν τους λαϊκιστές της Δεξιάς ή της Αριστεράς». Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο ίδιος ο Γιούνκερ, Πρόεδρος της Κομισιόν, το 2015 όταν δέχτηκε ασμένως τη μεγάλη κωλοτούμπα του Τσίπρα είχε δηλώσει ευθαρσώς «δεν μπορούν να υπάρξουν δημοκρατικές επιλογές ενάντια στις Ευρωπαϊκές συνθήκες».

Και φυσικά αποτελεί άλλον ένα μύθο της παγκοσμιοποιητικής «Αριστερας» τύπου Βαρουφάκη και του πάτρωνα του Σόρος ότι αρκεί οι Ευρωφασίστες να συνετιστούν και να καταργήσουν τις πολιτικές λιτότητας για να λυθούν τα προβλήματα των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης. Όπως έχω δείξει επανειλημμένα στο παρελθόν, οι πολιτικές λιτότητας είναι αναπόφευκτες  σε χώρες ενσωματωμένες στην ΝΔΤ που θέλουν να επιβιώσουν στον διεθνή ανταγωνισμό. Το τέλος άλλωστε του Κεϋνσιανισμού και των Κεϋνσιανών πολιτικών αντιστάθμισης των υφέσεων με ελλείμματα στον Προϋπολογισμό ήταν αναπόφευκτο από τη στιγμή που μια χώρα ανοίγει και απελευθερώνει τις αγορές της, χάνοντας την οικονομική της κυριαρχία.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι σήμερα δεν κινδυνεύουμε από κάποιο μυθικό «φασισμό» προπολεμικού τύπου, όπως διαδίδουν ξεδιάντροπα τα απόλυτα ελεγχόμενα από τις ελίτ ΜΜΕ. Τον φασισμό αυτόν το συνέτριψαν στρατιωτικά οι λαοί και, κυρίως, ο Σοβιετικός στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και συνακόλουθα πολιτικά και ιδεολογικά, γι’ αυτό και  τα τυχόν υπολείμματά του σήμερα είναι θλιβερά κακέκτυπα των πραγματικών φασιστικών κινημάτων. Ο πραγματικός φασισμός από τον οποίο κινδυνεύουμε σήμερα είναι ο φασισμός των Υπερεθνικών Ελίτ (αμερικανικών και ευρωπαϊκών) που γράφουν στα  παλιά τους τα παπούτσια κάθε δημοκρατικά εκφρασμένη λαϊκή βούληση. Και φυσικά οι ίδιοι αυτοί φασίστες ξεπερνώντας κάθε Γκέμπελς αποκαλούν φασιστικά και ακροδεξιά όλα τα κινήματα για την Εθνική και Οικονομική Κυριαρχία, που άμεσα ή έμμεσα στρέφονται ενάντια στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης.

Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο ότι άμεσοι συνεργάτες αυτών των ευρωφασιστών είναι οι «Αριστερόστροφοι Φασίστες» τύπου ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα τους αποκάλεσε ο Μίκης Θεοδωράκης, που δεν είχαν κανένα δισταγμό να ανατρέψουν τη λαϊκή βούληση όπως εκφράστηκε με 61% το 2015, άμεσα ενάντια στα Μνημόνια, αλλά και έμμεσα ενάντια στην ίδια την ΕΕ που τα επέβαλε. Οι Αριστερόστροφοι Φασίστες παίζουν παντού το ρόλο του δεκανικιού στους Ευρωφασίστες ή τους φασίστες γενικότερα της Υπερεθνικής Ελίτ στην καταπάτηση της λαϊκής βούλησης. Στην Ιταλία, ακόμη και αμέσως μετά την έκρηξη της κρίσης που προκάλεσε το θρασύτατο βέτο της ΕΕ μέσω του οργάνου τους Ματαρέλα, άρχισαν διαπραγματεύσεις για να πείσουν το λιγότερο δεσμευμένο στις αρχές της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας κόμμα των 5 αστέρων να δεχτεί να κάνει μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα τύπου Τσίπρα και να μην επιμείνει στον διορισμό ενός ‘Ευρωσκεπτικιστή’ στη θέση του Υπ. Οικονομικών.

Δεν υπάρχει λοιπόν πια καμιά αμφιβολία ότι οι Ευρωφασίστες, σε συνεργασία με τους αριστερόστροφους φασίστες, είναι αδίστακτοι και είναι ικανοί να χρησιμοποιήσουν κάθε μορφή βίας στη διάθεσή τους (οικονομική, αστυνομική, στρατιωτική κλπ) για να συντρίψουν τη λαϊκή οργή. Και αυτό διότι βέβαια ο λαός, όταν δει την έκφραση της βούλησή του να καταπατείται έτσι βάναυσα, αναγκαστικά, όπως δείχνει πεντακάθαρα η Ιστορία, θα εκφραστεί τελικά και βίαια. Είναι, όμως, τέτοιος ο καθολικός έλεγχος της πληροφόρησης σήμερα από τις ίδιες τις ελίτ (που ούτε μπορούσε να τον ονειρευτεί ο Όργουελ στο «1984»), ώστε με την τρομερή σύγχυση που δημιουργούν μέχρι σήμερα στα λαϊκά στρώματα, κάποια από τα θύματα της παγκοσμιοποίησης να μην έχουν καταλάβει ακόμη ποιοι είναι σήμερα οι πραγματικοί φασίστες. Όμως συγχρόνως είναι τέτοιο το θράσος των Ευρωφασιστών και τέτοια η μαζική οργή που συσσωρεύεται από κάτω σε ολόκληρη την Ευρώπη ενάντια στους απατεώνες της πολιτικής και των ΜΜΕ, που τελικά θα τους παρασύρει όλους, καθώς και το σαθρό οικοδόμημα τους, την ΕΕ και την Ευρωζώνη και τελικά την ίδια τη ΝΔΤ.
Η κατάκτηση όμως της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας  για μια χώρα είναι αναγκαία προϋπόθεση στον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση—κάτι που «ξεχνούν» τα κομμουνιστικά κόμματα  και τα άλλα κόμματα της παγκοσμιοποιητικής «αριστεράς» πέρα βέβαια από αριστερόστροφους φασίστες. Μολονότι, ιστορικά, κανένας λαός  δεν πέτυχε κοινωνική απελευθέρωση πριν την εθνική απελευθέρωση, τα κόμματα αυτά κατακρίνουν τα κινήματα για εθνική και οικονομική κυριαρχία, που φιλοδοξούν να εκφράσουν τα λαϊκά κινήματα για εθνική απελευθέρωση γιατί δεν είναι…αντικαπιταλιστικά ή ότι εκφράζουν απροσδιόριστες ενδο-καπιταλιστικές η ενδο-αστικές αντιθέσεις! Αν και, βέβαια, τα κόμματα αυτά μπορεί κάλλιστα να προδώσουν τα λαϊκά κινήματα που τους ψηφίζουν, όπως κάνει σήμερα για παράδειγμα ο Τραμπ,  αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι γι’ αυτό φταίνε τα ίδια τα λαϊκά κινήματα, παρά μόνο στο βαθμό που δεν έχουν βρει ακόμη τη δύναμη να αυτό-οργανωθούν. Μέχρι τότε όμως δεν έχουν καμία άλλη επιλογή για να εκφράσουν την  αγανάκτησή τους κατά των ελίτ, ιδιαίτερα όταν η παγκοσμιοποιητική «αριστερά» γενικώς ουσιαστικά συμπλέει  με τις ελίτ και τους αριστερόστροφους φασίστες στη καταδυνάστευση των λαών, πράγμα που ήδη έχει οδηγήσει στη σημερινή χρεωκοπία της  σε ολόκληρη την Ευρώπη…

ΠΗΓΕΣ:
EU faces backlash after Italian president blocks populists, Bruno Waterfield, The Times, 30/05/2018
‘Not a German or EU colony’: EU’s budget chief Oettinger slammed for telling Italians how to vote, RT, 30/05/2018
George Soros to launch bid for second Brexit referendum, Financial Times, 30/05/2018

http://www.antipagkosmiopoihsh.gr

Γκαλερί Χρυσόθεμις : ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΟΛΟΝΑΚΗ / ΕΥΑ ΜΕΛΑ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει
την έκθεση ζωγραφικής των
Ουρανίας Βολονάκη και Εύας Μελά

Συνάντηση

Εγκαίνια: Παρασκευή 18 Μαϊου 2018, ώρα 19.30

H Ουρανία Βολονάκη σημειώνει για την δουλειά της:

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται μια σειρά από έργα με κύριο θέμα τους τη σύνδεση της τέχνης με την εργασία. Για χιλιάδες χρόνια η τέχνη ήταν συγχωνευμένη με την εργασία. Η τέχνη, όπως και κάθε μορφή εργασίας, είναι η συνειδητή, σκόπιμη δραστηριότητα του ανθρώπου για να ιδιοποιηθεί, να οικειοποιηθεί, να "εξανθρωπίσει" τη φύση, την κοινωνία και τον εαυτό του, να φέρει τον κόσμο στα ανθρώπινα μέτρα. Οι ταρσανάδες με τις βάρκες, οι μεταλικοί σωλήνες από τη δουλειά στο χώρο του μετάλλου, οι πάγκοι με τα εργαλεία του καλλιτέχνη, δουλεμένα με ακρυλικά χρώματα, είναι όλα τους πλευρές από διαφορετικούς χώρους δουλειάς, που συναντιούνται με την εργατική δύναμη που τα μεταμορφώνει σύμφωνα με τους ανθρώπινους σκοπούς και ανάγκες. Μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται, αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος του εργαζόμενου στην παραγωγή και στην κοινωνία.

H Εύα Μελά μας εξηγεί:

Δύσκολο κανείς να πει δυο λόγια για τη δουλειά του. Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται έργα που αποτελούν για μένα στην κυριολεξία ένα διάλειμμα, μια «ανάσα».. Μια «ανάσα» μέσα σε μια προσωπική ζωγραφική διαδρομή φορτισμένη από τα βάρη των καιρών... Και αυτή η «ανάσα» δεν είναι παρά η προσέγγιση τοπίων με αυγοτέμπερα, καθώς και προσώπων με την τεχνική της «νωπογραφίας (φρέσκο). Μαζί κι ένα σχέδιο με κάρβουνο και μελάνι με αφορμή την αληθινή ιστορία μιας γάτας που κι αυτή ταξίδεψε με τους πρόσφυγες... Από τη μια η φύση, με την αέναη ομορφιά της, και από την άλλη παιδιά -μετανάστες, παιδιά –πρόσφυγες παιδιά της Παλαιστίνης, τα μεγάλα θύματα των στρατιωτικών επεμβάσεων και του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Σημαντικό κίνητρο γι αυτή την έκθεση, η «συνάντηση» με τη δουλειά της φίλης ζωγράφου Ουρανίας Βολονάκη. Μέσα από διαφορετικούς δρόμους συναντώνται προθέσεις και αποτελέσματα, δίνοντας την ευκαιρία για ένα διάλογο...

Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

www.chryssothemis.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: Χαράτσι της Δούρου στους Δήμους Στα βράχια ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τα απορρίμματα της Αττικής
Αύξηση 12% (από 44 σε 49 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων), αποφάσισε να επιβάλει η παράταξη της κας Δούρου, με απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Δ.Σ. του ΕΣΔΝΑ, στους Δήμους της Αττικής στην καταβαλλόμενη ετήσια εισφορά τους στον Σύνδεσμο.

Η παράλογη αυτή (για περίοδο λιτότητας) αύξηση, η οποία αναμένεται να μετακυληθεί στα Δημοτικά Τέλη, που πληρώνουν οι Δημότες, κατέστη αναγκαία λόγω της υπέρμετρης κατά 20% περίπου (από 38 εκατ. σε 44 εκατ. περίπου), διόγκωσης των λειτουργικών δαπανών του διαβαθμικού φορέα, την διοίκηση του οποίου έχει η κα Περιφερειάρχης. Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. (1η μετά 5 μήνες για το 2018) του ΕΣΔΝΑ, όπου αποφασίσθηκε το χαράτσι, ερήμην μάλιστα του συνόλου των Δημάρχων μελών του, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα, της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, για το 2017.

Το τραγικό ποσοστό της μείωσης, σε σχέση με το 2016, κατά 1,9% των προς ταφή απορριμμάτων, καταδεικνύει το μέγεθος της αποτυχίας, μιας πολυδιαφημισμένης καμπάνιας, της κας Περιφερειάρχη, για τον νέο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Κυρίως όμως διαφαίνεται ότι ο επίσης, πολυδιαφημισμένος Περιφερειακός Σχεδιασμός, οδηγείται στα βράχια και σε τραγικά αδιέξοδα. 

Αφού είναι πασιφανές, ότι με αυτούς τους ρυθμούς ανακύκλωσης και εναλλακτικής διαχείρισης, ο υπέρμετρα φιλόδοξος στόχος του ΠΕΣΔΑ, για 50% ανακύκλωση μέχρι το 2020 (που είναι και Κοινοτική υποχρέωση), πάει περίπατο και οι χωματερές (κυρίως της Φυλής), θα υπάρχουν για πολλά χρόνια ακόμη. Βέβαια, είναι άγνωστο, τι θα συμβεί, όταν κορεσθεί ο μοναδικός ουσιαστικά χώρος ΧΥΤΑ, εκτός του προγραμματιζόμενου από την Διοίκηση Δούρου στο Γραμματικό.

Τα αποτελέσματα αυτά, ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενα, αφού είναι προφανές ότι τα περιβόητα Τοπικά Σχέδια, που με επιτακτικότητα ζήτησε και έλαβε η Περιφερειάρχης από τους Δημάρχους ήταν ανέφικτο στην πλειονότητά τους, να υλοποιηθούν, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων (λειτουργικών, χωροταξικών, οικονομικών κλπ), που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι. Προβλήματα που ουδέποτε ο αρμόδιος φορέας (ΕΣΔΝΑ) αλλά και η Κυβέρνηση αντιμετώπισαν με την δέουσα σοβαρότητα και ενδιαφέρον.

Παράλληλα, οι περίφημες αποκεντρωμένες μονάδες διαχείρισης (ευθύνη της Περιφέρειας), που θα ανακούφιζαν χωματερή και Δήμους, ουδέποτε (καν) δρομολογήθηκαν, αφού η χωροθέτησή τους, αλλά και ο έγκαιρος οικονομικός και επιχειρησιακός προγραμματισμός τους, είναι φανερό ότι απαιτούν άλλη πολιτική βούληση και φιλοσοφία ρήξης, που λείπουν ριζικά από την παρούσα Διοίκηση της Περιφέρειας.

Χαράτσια λοιπόν, με επιβάρυνση των Δημοτών, μετακύληση της ευθύνης, της αποτυχίας του Περιφερειακού Σχεδιασμού στους Δήμους και στους Δημάρχους, προσθέτονται στο παζλ των «έργων», μιας Περιφερειακής Αρχής που έμεινε στις μεγαλοστομίες και υποσχέσεις της προεκλογικής περιόδου.

ΜΗΤΡΩΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ NΔ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ


Με τον προκλητικό τίτλο «ποιος είναι αυτός ο Γκοτζαμάνης;» το μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ, Πιπίνα Κουμάντου, …ξαναγράφει την ιστορία της δολοφονίας Λαμπράκη και προκαλεί αναταράξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Σφοδρή κριτική στο διαδίκτυο.

Αντιδράσεις προκαλεί άρθρο της δικηγόρου της Καλαμάτας, Πιπίνας Κουμάντου, σχετικά με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Το άρθρο φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα Kalamatajournal.gr και οι θέσεις που εκφράζονται σε αυτό αποτελούν μια διαφορετική και προκλητική …ανάγνωση της ιστορίας.

Η κα Κουμάντου ευθέως υποστηρίζει ότι η δολοφονία Λαμπράκη ήταν τροχαίο ατύχημα όταν το τρίκυκλο που οδηγούσε ο Γκοτζαμάνης «παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον βουλευτή» όταν αυτός «διέσχιζε με μια παρέα φίλων του, την διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ερμού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου απόψε - Τα θέματα

Στις 19.00 1η ειδική συνεδρίαση με θέμα:

Απολογισμός Οικονομικού Έτους 2017 του Δήμου Χαλανδρίου.

Στις 20.00 - 11η Τακτική Συνεδρίαση ΔΣ

1. Πρώτη αποδέσμευση αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης σε βάρος κωδικών αριθμών εξόδων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018.

2. Έγκριση οικονομικού απολογισμού του Ο.Ε. 2017 της «Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου.

3. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής και επαναβεβαίωση.

4. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

5. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης, για την παροχή υπηρεσιών μουσικού οργάνου μπουζουκιού, για τη λειτουργία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

6. Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% σε βάρος του Κ.Α. 00.6431.01 με τίτλο: «Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου» για διαφημιστικές καταχωρήσεις πολιτιστικών δράσεων του Δήμου μας.

7. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσών για την προμήθεια αναμνηστικών δώρων και ειδών τροφοδοσίας (catering), στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου και της πραγματοποίησης της Συναυλίας Αλληλεγγύης του Δήμου μας.

8. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσών για τη διοργάνωση συνάντησης της Διοίκησης του Δήμου μας, με αντιπροσωπεία Γερμανών εργαζομένων.

9. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για μίσθωση μικροφωνικής εγκατάστασης στην πλατεία Χαλανδρίου.

10. Επιχορήγηση του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τούφας Χαλανδρίου με ποσό 3.000,00 € για τη διοργάνωση συναυλίας την 1η Ιουλίου, στο Θέατρο της Ρεματιάς, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Προσκόπων Λεμεσού.

11. Επιχορήγηση του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «Αργώ» με ποσό 2.500,00 € για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

12. Έγκριση παραχώρησης χώρου για αθλητική εκδήλωση.

13. Κατανομή ποσού 121.846,95 € Β΄ δόσης Ο.Ε. 2018 για χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.

14. Αίτημα δημοτικού συμβούλου για χορήγηση αδείας.

15. Έγκριση σκοπιμότητας για την ‘‘ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΠΑΚΕΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΓΡΑΦΩΝ’’.

16. Έγκριση σκοπιμότητας για την «Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης».

17. Λήψη απόφασης για έκπτωση αναδόχου.

18. Παράταση του χρόνου ισχύος της με αρ. πρωτ. 16565/9-5-18 σύμβαση για την «Προμήθεια ειδών προστασίας και ασφάλειας προσωπικού».

19. Έγκριση μελέτης διαμόρφωσης παιδικής χαράς στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτη και Αιγαίου του Δήμου Χαλανδρίου.

20. Έγκριση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής για το έργο «Αναβάθμιση ενεργειακής απόδοσης με γεωθερμία στο Αθλητικό Συγκρότημα ‘Ν. Πέρκιζας’» και ορισμός εκπροσώπου Δήμου και αναπληρωτή του.

21. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ», Α.Μ. 14/16.

22. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΥΔΡΟΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ», Α.Μ. 12/2010.

23. Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.