Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΓΙΟΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1962, είναι γέννημα θρέμμα Τουφιώτης.

Τελείωσε τεχνική σχολή Μηχανολογίας και στη συνέχεια σε ανώτερη  σχολή Μηχανικός Αυτοκινήτων.

Διατήρησε για πολλά χρόνια καφετέρια στην οδό Ιωαννίνων στιν Τούφα .

Σήμερα είνια ιδιωτικός υπάλληλος σε μεγάλη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλα τα Βαλκάνια.

Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία στο Χαλάνδρi (Τούφα): Πατέρας σκότωσε τον 4χρονο γιο του και αυτοκτόνησε

Μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι στο Χαλάνδρι.
Πατέρας ηλικίας 27 ετών πυροβόλησε με καραμπίνα τον 4χρονο γιο του μέσα στο διαμέρισμα που ζούσαν. Αφού δολοφόνησε το σπλάχνο του, ο παιδοκτόνος έστρεψε την καραμπίνα πάνω του και αυτοκτόνησε.

Τρομοκρατημένοι οι γείτονες που ζουν κοντά στο διαμέρισμα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τυμφρηστού και Μεσσηνίας στο Χαλάνδρι, ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο διαμέρισμα βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του δολοφονηθέντος τετράχρονου αγοριού και του αυτόχειρα.

protothema.gr

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΗΣ


Δημαρχείο, Δημαρχείο, Δημαρχείο.
Θα το λέμε μέχρι να εγκαινιαστεί. Το κόστος για την πόλη μας από την ολιγωρία και τις παλινωδίες από το 2000 μέχρι τώρα που η διοικούσα παράταξη επιτέλους αποδέχτηκε ότι είχε λάθος θεώρηση των πραγμάτων τόσα χρόνια, και ήρθε στα λόγια μας, είναι - τουλάχιστον .... άλλο ένα δημαρχείο. Τόσο κόστισαν τα ενοίκια που πλήρωσε ο δήμος αυτά τα δέκα χρόνια.

Η πόλη και η τοπική κοινωνία σύσσωμη πρέπει να διεκδικήσει την εκτροπής της ΓΡΑΜΜΗΣ 4 του ΜΕΤΡΟ για εξυπηρέτηση του κέντρου της

Μέχρι την επίτευξη του παραπάνω στόχου,σύνδεση του κέντρου με τον σταθμό ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ή ΧΑΛΑΝΔΡΙ , με λεωφορειακή γραμμή κυκλικής διαδρομής, ολόκληρο το ωράριο λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ.

Υπόγειο γκαράζ στο δημοτικό κτήμα έναντι του Αγίου Γεωργίου (πρ. Μαμμόπουλου).

Μελέτη της δυνατότητας και των επιπτώσεων λειτουργίας δεύτερου υπόγειου πάρκινγκ στην Βασ. Γεωργίου μόλις ξεκαθαριστεί οριστικά το ζήτημα της χάραξης της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟΥ.  Πιστεύουμε ότι η προστασία του Συνοικισμού από την διάχυση της άναρχης στάθμευσης του κέντρου καθιστά τον σχεδιασμό δεύτερου υπόγειου γκαράζ στην Γεωργίου αναγκαία.

Στην επιφάνεια του οικοπέδου πρώην Μαμμόπουλος προτείνουμε την μόνιμη εγκατάσταση ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ , ώστε να καταργηθεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών στους δρόμους.

Αναγκαστική απαλλοτρίωση των δύο κλειστών καταστημάτων της κεντρικής πλατείας, παραχώρηση χρήσης στην ΦΛΥΑ ΑΕ μαζί με την χρήση του χώρου τραπεζοκαθισμάτων και λειτουργία τους με ΣΔΙΤ ( ΦΛΥΑ και επαγγελματιών εστίασης). Το οικονομικό κόστος από  διαιώνιση της σημερινής εικόνας παρακμής του κέντρου της πόλης μας είναι πολλαπλάσιο, τόσο για τον δήμο όσο και για το σύνολο της τοπικής αγοράς, το σύνολο της τοπικής οικονομίας και η ταχεία απόσβεση της επένδυσης για την απαλλοτρίωση είναι δεδομένη.

Ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας και μόνιμη παρουσία της στην κεντρική πλατεία. Η ασφάλεια και η προστασία της εικόνας του κέντρου της πόλης, αλλά και των δημόσιων χώρων σε όλο το Χαλάνδρι πρέπει να γίνει θέμα προτεραιότητας και συνεργασίας δημοτικής αστυνομίας - ΑΤ Χαλανδρίου.

Αυστηρή τήρηση του κανονισμού λειτουργίας των πεζοδρόμων με προτεραιότητα στην διασφάλιση άνετης κίνησης των πεζών και άνετης πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων .
Αυστηρή αστυνόμευση του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥΕ και τήρησης των ορίων ηχορύπανσης.

Διερεύνηση των δυνατοτήτων οικονομικής και τεχνικής  συνδρομής των μόνιμων κατοίκων του κέντρου που επηρεάζεται η ζωή τους από τα νυχτερινά καταστήματα για ηχοπροστασία και  φυσική προστασία τους. Οι ιδέες μας υπερβαίνουν το θεσμικό γράμμα του νόμου αλλά είναι εφαρμόσιμες με καλή διάθεση και πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης στον οχλούμενο.

Με δεδομένα τα παραπάνω - σε επόμενη φάση - μεσομακροπρόθεσμα - προτείνουμε:

Κυκλοφοριακή μελέτη διευθέτησης της κυκλοφορίας στο κέντρο με ρυθμίσεις που θα λάβουν ως δεδομένα τα παραπάνω (Δημαρχείο, γκαράζ κλπ).

Πλήρης ενοποίηση της κεντρικής πλατείας και αποκλεισμός διέλευσης οχημάτων από αυτή.

Επικαιροποίησης της μελέτης ανάπλασης του κέντρου της πόλης και σύνδεσής του με την ρεματιά, (της μελέτης Σηφουνάκη).

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ

Η Π.Ε.Σ.ΕΚ ( ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ) σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ.

Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του.

Παρακολουθησε στο blog τις θέσεις και τις δράσεις της Ένωσης : http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, από 9.30 έως 18.00, θα γίνουν οι εκλογέςγια την ανάδειξη νέου Δ.Σ στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών , στο ισόγειο, Δ. Σούτσου 46 και Λ. Αλεξάνδρας, απέναντι από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ των Αμπελοκήπων. (Μπορείς να γραφτείς και να ψηφίσεις επί τόπου) ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ :

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΜΟ ΡΟΥΣΣΟ

 
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου , Σίμος Ρούσσος, γράφει σε ανακοίνωση του «Ας δούμε όμως τι λένε οι σύντροφοι της κ. Καρατζά στην Πάτρα και ο δήμαρχος του ΚΚΕ κ. Πελετίδης προκείμενου να πείσουν για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σύγχρονου τοπικού σταθμού μεταφόρτωσης» και παραπέμπει σε βίντεο.

Δεν πρόσεξε όμως ο Δήμαρχος Σ.Ρούσσος ότι το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι του συντρόφου μας Πελετίδη, αλλά του 2013 του δικού του συντρόφου στον ΣΥΡΙΖΑ κ. ΔΗΜΑΡΑ.

Επιπολαιότητα του Σ.Ρούσσου θα μου πεις;

Λίγο το κακό. Αλλά ο Δήμαρχος Χαλανδρίου είναι υπεύθυνος για την πολιτική προστασία στο Δήμο. Και το μυαλό μας πάει σε κάτι άλλες «επιπολαιότητες» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως της κυρίας Δούρου, που κόστισαν ακριβά .

Και για να δουν όλοι οι Χαλανδραίοι πως λύνουν τα προβλήματά οι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης , έχουμε να πούμε, ότι ασφαλώς η Πάτρα χρειάζεται ΣΜΑ (όπως παραδέχεται και ο Σίμος Ρούσσος, γιατί είναι 3πλάσια από το Χαλάνδρι), αλλά όχι μεσοτοιχία με ζαχαροπλαστείο και σπίτια.

Για τη χωροθέτηση του ο Δήμαρχος, κ. Πελετίδης κάλεσε όλους τους φορείς της πόλης και ο ΣΜΑ χωροθετήθηκε σε ακατοίκητη περιοχή δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια.

Άλλο λοιπόν τρίχα (ΣΜΑ Πάτρας) και άλλο τριχιά (ΧΕΥ 8 και ΧΕΥ 9 Χαλάνδρι).

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΡΑΤΖΑ ΛΟΥΛΑ

ΣΧΟΛΙΟ: Η ανακοίνωση - απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον Δήμαρχο Σ. Ρούσσο στάλθηκε στην ΠΛΑΤΕΙΑ, Και ό,τι ζητάει την φιλοξενία μας την έχει.

Για εμάς είναι διακριτή η δημοσιογραφική από την πολιτική ιδιότητα και συμπεριφορά.

Το δελτίο τύπου αφορά όσα γράφει ο Σ Ρούσσος στο φατσομπούκι και τα αναρτήσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση για να ΄χει ο αναγνώστης μας πλήρη άποψη για το θέμα.

Και επειδή μέρος όσων λέει ο κ. Ρούσσος θα σχολιαστούν και από εμάς.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Αναρτούμε μια ανάρτηση Ρούσσου στο φατσομπο΄υκι που πορκάλεσε το δελτίο τύπου - απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης που μας στάλθηκε και αναρτούμε σήμερα αλλά και γιατί θα το σχολιάσουμε και εμείς στο σημείο που έχουμε κοκκινίσει, το οποίο είναι το μόνο - κατά την γνώμη μας σοβαρό θέμα αυτού του καβγά μεταξύ δύο πρώην ΚΝΙτών που τσακώνονται για το ποιος είναι πιο αριστερός και με κεντρικό τους άγχος το τι κάνουν οι άλλοι δήμαρχοι του ΚΚΕ στις δικές οτυς πόλεις.

ΕΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΕΝΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΟ, και ξέρουμε ότι δεν μας χρειάζεται καένας δήμαρχος άλλης πόλης για να μας πει τι είναι το καλύτερο για την δική μας.


Η κ Καρατζά και το τοπικό ΚΚΕ ανέλαβε εργολαβικά την τρομολαγνεία ενάντια στην δημιουργία αμαξοστασίου στο ΧΕΥ 9. Με διακίνηση απίθανων καταγγελιών για δήθεν μεταφορά απορριμμάτων απο αλλες περιοχές, με ανυπόστατες φήμες για περιβαλλοντικό έγκλημα προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα πανικού,ακριβώς όπως την δεκαετία του 1990 οπότε κατάφερε με παρόμοιες μεθόδους να ανατρέψει τον σχεδιασμό για την δημιουργία σύγχρονου αμαξοστασίου στην περιοχή του νεκροταφείου,καταδικάζοντας τους πολίτες και τους εργαζόμενους να συμβιώνουν παρανόμως με τα απορριμματοφόρα δίπλα στο γηπεδο Χαλανδρίου.
Σαν να μην έφτανε αυτό η περιοχή των 250 μέτρων πέριξ του Νεκροταφείου κηρύχθηκε ώς δήθεν πράσινο που είχε σαν αποτέλεσμα την μετατροπή της σε κανονικό σκουπιδότοπο χωρίς δυνατότητα να αποζημιωθούν και να αποκτηθούν τόσες εκατοντάδες στρέμματα από τον δήμο.
Στην πρότασή μας το 2015 για αλλαγή του ρυμοτομικού και μείωση της ζώνης στα 50 μέτρα, ώστε να μπει η περιοχή στο σχέδιο και ο δήμος να αποκτήσει τους κατάλληλους χώρους υποδομών τόσο η κ Καρατζά και ο κ Θωμάς καταψήφισαν
.Ας δούμε όμως τι λένε στην Πάτρα και προκειμένου να πείσουν για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σύγχρονου τοπικού σταθμού μεταφόρτωσης.Στην Πάτρα,όπως και στην Καισαριανή,με δημάρχους του ΚΚΕ συνεχίζουν να λειτουργούν ΣΜΑ,μάλιστα στην Πάτρα υπάρχει και δημοτικό ΚΔΑΥ εκχωρημένο μάλιστα εναντι ενοικίου,στην ιδιωτικη ΕΕΑΑ.Σημειωτέον ότι η πρότασή του Χαλανδρίου θα ειναι εξαιρετικά πιό προωθημένη μιας και προβλέπεται υπόγειος και όχι υπέργειος τοπικός σταθμός μεταφόρτωσης.Αφήστε στην άκρη και το γεγονός ότι το Χαλάνδρι εχει το 1/4των κατοίκων και των απορριμμάτων της Πάτρας, άρα ανάγκη για πολλή μικρότερη εγκατάσταση.


ΚΑΛΗΜΕΡΑ - 7 ΑΠΡΙΛΗ