Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στις Εθνικές Εκλογές για πρώτη φορά

 

Υποστηρικτές του

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

E-mail: info@prasinokinima.gr Site: www.prasinokinima.gr,

Τηλ: 210 - 6842882 - Γραφείο Τύπου: 6945 - 907867

Twitter: prasinokinima Facebook:@prasinokinima

Κεντρικά Γραφεία Αθήνας: Αγίου Ιωάννου 18, Αγία Παρασκευή, 153 43
Γραφεία Θεσσαλονίκης: Μητροπόλεως 19, 546 24
Γραφεία Τρικάλων: Κολοκοτρώνη 19, πλατεία δικαστηρίων, 421 32


Την πρώτη του εμφάνιση, πραγματοποιεί το Πράσινο Κίνημα στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, μετά την επιτυχημένη παρουσία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2019, με αυτόνομα ψηφοδέλτια, το Πράσινο Κίνημα, εξέλεξε δύο έδρες στην Περιφέρεια Αττικής, μία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και μία έδρα, σε συνεργασία, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Επικεφαλής του Πράσινου Κινήματος, στις επερχόμενες εκλογές είναι ο Συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης, καθηγητής δημοσιογραφίας και Επικοινωνιολόγος. Ο κ. Καλογράνης, είναι παράλληλα, ο μοναδικός επικεφαλής κόμματος, στις επικείμενες εθνικές εκλογές, που είναι άτομο με κινητικά προβλήματα. Μαζί με το Πράσινο Κίνημα, συστρατεύονται στα ψηφοδέλτια και οι Ελεύθεροι Πολίτες, διευρύνοντας έτσι την πλατιά κοινωνική και δημοκρατική συμμαχία που έχει δημιουργηθεί.
Στα ψηφοδέλτια, του Πράσινου Κινήματος, σε όλη την Ελλάδα, συναντάμε, πρώην βουλευτές, υποψήφιους περιφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους, πρώην δημάρχους, υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, ειδικούς επιστήμονες στο πράσινο επιχειρείν και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα (με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον λέκτορα του Χάρβαρντ, ειδικό στις πράσινες πόλεις Γιώργο Κάινιχ). Παράλληλα, υπάρχει και ευρύτατη κοινωνική διαστρωμάτωση. Αυτή την προσπάθεια τη δίνουν από κοινού το Πράσινο Κίνημα και οι Ελεύθεροι Πολίτες.
Μετά και την τυπική ανακήρυξη του Πράσινου Κινήματος, από τον Άρειο Πάγο, ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα Κώστας Καλογράνης, έκανε την εξής δήλωση: "Το Πράσινο Κίνημα, φιλοδοξεί να είναι η μοναδική σοβαρή, αντισυστημική επιλογή των πολιτών που έχουν οικολογικές, ¨πράσινες," κοινωνικές και πατριωτικές ευαισθησίες. Έχουμε, ένα ολοκληρωμένο "Πράσινο Σχέδιο Διακυβέρνησης, και "100 Σημεία Προγραμματικής Σύγκλισης", ενώ είμαστε και υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, ήμασταν παρόντες σε όλους τους κοινωνικούς και περιβαλλοντολογικούς αγώνες, κάνοντας ουσιαστικές προτάσεις και παρεμβάσεις. Καλώ τον κάθε πολίτη να ενημερωθεί για τις επεξεργασμένες θέσεις μας. Να στηρίξει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και να μας ψηφίσει. Go Green, για τη ζωή μας, για την Ελλάδα"

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Go Green για τη ζωή μας