Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Γκαλερί Χρυσόθεμις:ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


Η Γκαλερί Χρυσόθεμις
σας εύχεται καλό Φθινόπωρο!

και σας ενημερώνει ότι παρουσιάζει
ομαδική έκθεση ζωγραφικής - χαρακτικής με έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων

Διάρκεια έκθεσης: 14 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΤΩΝΗ - ΣΥΛΛYΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΝ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

Έφυγε εντελώς ξαφνικά από την ζωή, ο επίτροπος του ΙΝ Αγίου Αθανασίου και  συνταξιούχος προϊστάμενος του Δήμου Χαλανδρίου  ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ο γνωστός ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ.

Ο Αντώνης έφυγε εντελώς ξαφνικά προχθές το βράδυ από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του.

Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 15.30 από τον Άγιο Αθανάσιο.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΤΩΝΗ.
Θερμά Συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ρένα, τα παιδιά και τα εγγόνια

Πρασινο Κινημα απο ΔΕΘ: Τεσσερις προγραμματικοί άξονες, 16 πράσινες προτάσεις


Τους τέσσερις βασικούς προγραμματικούς άξονες του κόμματος, αλλά και τις 16 οικολογικές προτάσεις της, ανέπτυξε η ηγεσία του Πράσινου Κινήματος, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε αρχικά ο συμπρόεδρος του Κινήματος, Κώστας Καλογράνης, «είμαστε ένας πολιτικός φορέας που προτείνει την πράσινη μεταστροφή της κοινωνίας με σκοπό τη βιώσιμη ευημερία».

Το πρόγραμμα του Κινήματος για επένδυση στη βιωσιμότητα και τις πράσινες θέσεις εργασίας, μέσα από 4 άξονες προτεραιότητας, είναι:

1ος Άξονας

Παραγωγική ανασυγκρότηση με αποκέντρωση και αναζωογόνηση της υπαίθρου με οικολογικό προσανατολισμό.

- Για τη Γεωργία

«Ενισχύουμε το παραγωγικό κόστος με το ήμισυ του κόστους στον ΦΠΑ των εμπλεκόμενων αγροτών. Δηλαδή όσοι ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία, θα πληρώνουν τον μισό ΦΠΑ. Και το πάμε και ακόμα παρακάτω. Εμπλεκόμενοι αγρότες σε επίπεδα κοινοτήτων. Δηλ. αν Ολόκληρη η γεωργική επιφάνεια μιας κοινότητας εντάσσεται σε καθολικό καθεστώς βιολογικής γεωργίας, την ονομάζουμε ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΒΖ (δηλαδή Ειδικής Βιολογικής Ζώνης) και το ΦΠΑ το μειώνουμε στο 1/3 της τιμής του ΦΠΑ. Με αυτή την πρόταση έχουμε οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα. Προστασία βιοποικιλότητας, εκμηδενισμός επιμόλυνσης των καλλιεργειών, βελτίωση του κόστους διακίνησης και πιστοποίησης. Δυναμική και ουσιαστική παρέμβαση στις αγορές του εξωτερικού. Συνέπεια και ευελιξία στις απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου.

» Δίνουμε επιπλέον Φορολογικά και οικονομικά κριτήρια ελάφρυνσης σε συνεταιρισμούς ή ομάδες παραγωγών αποκλειστικά βιολογικών παραγόμενων προϊόντων για βάθος τουλάχιστον 12ετίας. Ταυτόχρονα όμως επιβάλλουμε να υπάρχει Υποχρεωτικά γεωτεχνικός σύμβουλος βιολογικής παραγωγής με συνυπογραφή στις καλλιεργητικές φροντίδες και πρακτικές».

- Για την Κτηνοτροφία 
 1.  . 50% ελάφρυνση στο ΦΠΑ στους βιολογικούς κτηνοτρόφους.
 2. . Καθορισμός ανά Δήμο της βοσκοϊκανότητας των δημόσιων εκτάσεων με έμφαση στα νησιωτικά συμπλέγματα.
 3.  Πριμοδότηση στην κατασκευή προεγκεκριμένων από κρατικό φορέα κτηνοτροφικών σταβλικών εγκαταστάσεων με ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Βελτίωση των αναχρονιστικών και κοστοβόρων νομοθετικών πλαισίων που αφορούν σε εγκαταστάσεις σταβλικών μονάδων. Έμφαση στους κανόνες ευζωίας των ζώων και αυστηρή εφαρμογή των περιβαλλοντικών κανόνων. Αξιοποίηση όλων των γεωργικών αποβλήτων, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, με σύγχρονες τεχνικές. Υποχρεωτική συμμετοχή όλων των μονάδων στο ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων.

- Για την Αλιεία

Δημιουργία ζωνών αλιείας με συγκεκριμένο αριθμό αδειών και τύπο ψαρέματος.

- Για τα Δάση
 • Ήπια Δασική εκμετάλλευση.
 • Ήπια Δασική εκμετάλλευση. Αναδάσωση όλων των κατεστραμμένων περιοχών με συμμετοχικές δράσεις φορέων και πολιτών. Κοινωνικά ανταλλάγματα έναντι αυτών των δράσεων με πολιτιστικά ή κοινωνικά δρώμενα. Άμεση Ίδρυση μητρώου εθελοντών περιβαλλοντικής ευθύνης και αποκατάστασης.
 • Πριμοδότηση ποιοτικών προϊόντων με έμφαση και ναυαρχίδα τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα. Φορολογικός συντελεστής 10% για όλες τις αγροτικές απασχολήσεις.
2ος Άξονας

Ενεργειακή στροφή με απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη.

3ος Άξονας

Κοινωνική Οικονομία – Κοινά Αγαθά – Δημόσια Αγαθά.

4ος Άξονας

Κλιματική αλλαγή

Οι 16 προτάσεις του Κινήματος

1. Άμεση έρευνα για την προσαρμογή του συνόλου των δραστηριοτήτων και των φυσικών βιοτόπων της χώρας στην κλιματική αλλαγή, όπου θα περιγράφεται η παρούσα κατάσταση, οι προβλέψεις για το μέλλον και οι ενδεδειγμένες παρεμβάσεις.

2. Μετάβαση σε οικονομία χαμηλού άνθρακα μέχρι το 2050 με σταδιακή απεξάρτηση από την χρήση ορυκτών καυσίμων. Άμεσος φιλόδοξος σχεδιασμός για να ανοίξει η αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

3. Εθνικό Σχέδιο για την αντικατάσταση όλων των συμβατικών λαμπτήρων σε led, στον οδοφωτισμό και σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτήρια.

4. Σχεδιασμός για τη σταδιακή βελτίωση του κτηριακού προβλήματος στις θερμικά επιβαρυμένες περιοχές των πόλεων, που συνήθως είναι και οι φτωχότερες.

5. Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις ιδιωτικές επενδύσεις. Φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις με βάση την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματική αλλαγής.

6. Νομοθετική ρύθμιση για την αναγκαστική εισαγωγή των «πράσινων προμηθειών» στο δημόσιο σε ποσοστό τουλάχιστον 15% για αρχή.

7. Άμεση ολοκλήρωση των σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής των υδάτινων πόρων και αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να είναι βασική παράμετρος οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Προτεραιότητα σε Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο , που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα.

8. Επαναδραστηριοποίηση της Εθνικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης.

9. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας στην κλιματική αλλαγή, με ορίζοντα εξαετίας 2019 – 2025 και δέσμευση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα και το ΕΣΠΑ

10. Αλλαγή της παλαιολιθικής φιλοσοφίας διοίκησης και διαμοίρασης πόρων του Πράσινου Ταμείου.

11. Αλλαγή φιλοσοφίας στο επίδομα θέρμανσης και μετατροπή του σε επίδομα μόνωσης.

12. Νομοθέτηση και εισαγωγή στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

13. Να επανέλθει το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων αλλά μόνο για τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

14. Αύξηση του αριθμού των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και επιτάχυνση διεκπεραίωσης των υποθέσεων.

15. Πλήρης ψηφιοποίηση του Δημόσιου Τομέα και εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Τέλος στη χρήση του χαρτιού.

16. Αλλαγή μοντέλου για τα Δάση με έμφαση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή. Εισαγωγή νέων τεχνολογιών και νέων οικολογικών κατασβεστικών υλικών στον σχεδιασμό. (Κατά μέσο όρο 400 εκ. ετησίως για καταστολή και 20 εκ. για πρόληψη)

Πράσινες προτάσεις για το φορολογικό σύστημα και την οικονομία
 • Περιβαλλοντικοί φόροι χωρίς εισπρακτικό χαρακτήρα
 • Κίνητρα στο Πράσινο Επιχειρείν και ΒΙΟ-επιχειρείν
 • Πάνω από 8.000 πράσινες αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας
 • Κάθε Δήμος κάνει μία συγκεκριμένη μελέτη από όπου προκύπτουν με βάση τα απορρίμματα που στέλνονται , πόσες είναι οι πράσινες αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας.
 • Ο Δήμος ζητά από το κράτος (ΕΟΑΝ) την υλικοτεχνική υποδομή, την οποία θα παραχωρήσει στο σχήμα που θα εργαστεί για την ανακύκλωση. Η υλικοτεχνική υποδομή ανήκει σε κυριότητα στο Δήμο και παραχωρείτε προς χρήση στο σχήμα που θα προκριθεί.
Γίνεται διαγωνισμός όπου είναι υποχρεωτικό τα σχήματα που θα λάβουν μέρος να δεσμευτούν για τις θέσεις εργασίας, που θα έχουν προκύψει από την συγκεκριμένη μελέτη. Στον διαγωνισμό υπάρχουν επιπλέον κριτήρια με μοριοδότηση, για θέσεις εργασίας με κοινωνικά κριτήρια (μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κτλ). Επίσης υπάρχει δεσμευτικός όρος για την επίτευξη ποσοστών ανακύκλωσης.
Δημιουργούνται ανάλογα με την μελέτη, πολλά τοπικά πράσινα σημεία στα οποία μπορεί να ο πολίτης να πηγαίνει τα ανακυκλώσιμα υλικά του και να λαμβάνει χρήματα. Τα πράσινα σημεία είναι πεντακάθαροι χώροι, που έχουν τουλάχιστον 10 διαφορετικές ροές (δηλ. μεγάλους κάδους) ανακυκλωμένων προϊόντων. Δεν απαιτούν μεγάλους χώρους και μπορεί να είναι δίπλα σε σχολεία, σε ΚΕΠ, σε δημαρχεία, γενικά σε σημεία που πηγαίνει συχνά ο πολίτης για να μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Δημιουργούμε την κάρτα ανακύκλωσης, στην οποία θα πιστώνονται τα χρήματα και θα διασυνδεθεί με τοπικές παροχές.

Η κάρτα ανακύκλωσης είναι διασυνδεδεμένη με τον Δήμο και ανάλογα με την ανακύκλωση που έχει γίνει υπάρχει έκπτωση στα δημοτικά τέλη.

Δημιουργία Χρηματιστηρίου Ανακύκλωσης, το οποίο θα λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε να επιβραβεύονται αυτοί που πιάνουν τα ποσοστά ανακύκλωσης και να έχουν ποινή (ακόμα και έκπτωσης) αυτοί που είναι κάτω από τα δεσμευτικά ποσοστά.

Ο σχεδιασμός και ο έλεγχος της διαχείρισης απορριμμάτων παραμένει πάντα σε αρμοδιότητα του Δήμου.

Ο Δήμος κάνει έλεγχο για την καθαριότητα των Πράσινων Σημείων.

Το τέλος ανακύκλωσης πηγαίνει στα σχήματα που κάνουν ανακύκλωση, ανάλογα με το ύψος ανακύκλωσης που έχει επιτευχθεί.
Η πρόταση του Πράσινου Κινήματος είναι το 50% του ποσού από το ανακυκλώσιμο υλικό να πηγαίνει στους πολίτες και το υπόλοιπο 50% μαζί με το τέλος ανακύκλωσης να πηγαίνει στις αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Ακόμη, όπου η διαλογή είναι στην πηγή, θα υπάρχει ένα ποσοστό σύμμεικτων. Δίνουμε τη δυνατότητα, στον κάθε Δήμο να κάνει διαλογή σύμμεικτων με συγκεκριμένες εργολαβίες.

Θέσπιση καλύτερων Δήμων στην ανακύκλωση, όπου αυτοί που θα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης, θα δικαιούνται αυτοδίκαια κονδύλια από το Πράσινο Ταμείο, για έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης του δήμου τους.

Δημιουργία Διαδημοτικών Κέντρων Ανακύκλωσης
, όπου εκεί πηγαίνουν τα βαριά και «βρώμικα» αντικείμενα (πχ. λάστιχα, υπολογιστές κτλ) τα οποία θέλουν άλλου είδους διαχείριση και άλλου επιπέδου χώρο.
Ο κάθε ΠΕΣΔΑ θα πρέπει να επανεξεταστεί με βάση τα δεδομένα που θα προκύπτουν από την πρότασή μας, διότι οι αριθμοί και οι ανάγκες διαφοροποιούνται ριζικά.

Πυρά κατά Οικολόγων Πράσινων

Στην ερώτηση της Greenagenda.gr τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το Πράσινο Κίνημα από τους Οικολόγους Πράσινους, ο κ. Καλογράνης, επιθέμενος στους ΟΠ, σημείωσε ότι «δεν έχουμε ασκήσει διοίκηση και δεν αποδείξαμε ότι δεν κάναμε τίποτα».

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι τι έκαναν για τα μεταλλαγμένα, για τους υδρογονάνθρακες, τη διαχείριση των απορριμμάτων;», διερωτήθηκε με νόημα και πρόσθεσε: «Εμείς μιλάμε για μια καθαρότητα των θέσεών μας. Εκείνοι υπέγραψαν 22 σημεία προγραμματικής σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην γίνει τίποτα τελικά».

Από την πλευρά της, η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Σωτηρία Ακρίβου, ανακοίνωσε τα ονόματα τεσσάρων υποψηφίων Περιφερειαρχών στη νότια Ελλάδα και δεκαεπτά δημάρχων στην Αττική.

Σύμφωνα με την ίδια, σε δυο μήνες αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι για τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά την τελετή εγκαινίων των γραφείων του κόμματος.

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αιτήσεις για τα επιπλέον voucher (διαδικασία-προθεσμίες)


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ καλούνται οι υποψήφιοι, οι οποίοι συμμετείχαν στην πρόσκληση για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ, για το σχολικό έτος 2018-2019 και οι οποίοι ενώ είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών που δεν έλαβαν voucher, λόγω εξάντλησης προϋπολογισμού, να προχωρήσουν στην παρακάτω διαδικασία για την χορήγηση voucher.

Ο κάθε υποψήφιος εκτυπώνει Αίτηση για βεβαίωση θέσης, που βρίσκεται στην εφαρμογή Οριστικών Αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, την οποία θα δώσει στον φορέα/δομή που επιθυμεί να εγγράψει το παιδί του.

Στη συνέχεια ο φορέας/δομή, που θα αποδεχθεί την διάθεση μιας θέσης στην κατηγορία που ανήκει ηλικιακά το συγκεκριμένο παιδί, θα παραλάβει την Αίτηση για βεβαίωση θέσης και θα την καταχωρήσει στην ειδική οθόνη της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΕΕΤΑΑ «Κατάσταση ωφελούμενων παιδιών ανά φορέα/δομή».

Τα πρόσθετα voucher θα έχουν ισχύ και θα ενεργοποιούνται από την 1η Οκτωβρίου 2018 με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ ωφελούμενου και φορέα/δομής.
Οι φορείς/δομές θα πρέπει να αποστείλουν στην ΕΕΤΑΑ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την 5η Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με την διαδικασία και τους όρους της Πρόσκλησης 5180/14.6.2018.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι γονείς των παιδιών που αλλάζουν εντός της χρονιάς κατηγορία, δηλαδή από Α.1. (Βρέφος) σε Α.2. (Νήπιο), μπορούν να αιτηθούν για βεβαίωση θέσης στη μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία, δηλαδή Α.2. Εφόσον βρουν θέση σε φορέα/δομή τα voucher θα ενεργοποιηθούν με την συμπλήρωση της αντίστοιχης ηλικίας.

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει από Παρασκευή 14/9/2018 μέχρι Δευτέρα 24/9/2018 και ώρα 14:00. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι όροι της ισχύουσας πρόσκλησης.

 

Έναρξη Μαθημάτων σκάκι στον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων

Αγαπητοί γονείς,

Ο Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός & Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» αποτελεί Αθλητικό Σωματείο με μοναδικό κλάδο άθλησης το σκάκι Αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με κωδικό ΓΓΑ ΦΔ 64.

Η Διοίκηση του Συλλόγου θεωρεί πως η ενασχόληση των παιδιών με το σκάκι μέσα από ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορεί χρησιμοποιηθεί σαν παιδαγωγικό εργαλείο που μακροπρόθεσμα μέσα από το παιχνίδι θα τα οδηγήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου, μετά από εμπειρία 25 χρόνων, έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε μέσω τριών επιπέδων (αρχαρίων – προχωρημένων – αγωνιστικό) και ενός τμήματος για παιδιά προδημοτικής ηλικίας να καλύπτει τις ανάγκες όποιου παιδιού επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με το σκάκι. Πέρα από τα μαθήματα σκάκι για παιδιά λειτουργεί και τμήμα ενηλίκων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως σκακιστές του Συλλόγου μας, γέννημα θρέμμα των Βριλησσίων, αφού ωρίμασαν σκακιστικά μετά από σκληρή προσωπική δουλειά αλλά και μέσω της στήριξης που ο Σύλλογος τους παρείχε, έχουν παίξει και παίζουν σε ομάδες που αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα Α΄ , Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Το σκακιστικό τμήμα έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Μεταξύ των πάμπολλων μεταλλίων και ατομικών διακρίσεων που έχουν επιτύχει οι ανήλικοι σκακιστές του Συλλόγου σε σχολικά Πρωταθλήματα και σκακιστικούς αγώνες, ξεχωρίζει ως κορυφαία η ατομική διάκριση νεαρού σκακιστή, ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των νηπίων στο 26ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι 2014 που διεξήχθησαν στην Ερέτρια από 25 έως 27 Απριλίου 2014. Εξίσου σπουδαία είναι η ατομική διάκριση νεαρού σκακιστή, ο οποίος αναδείχθηκε Δευτεραθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των νηπίων στο 30ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι 2018 που διεξήχθησαν στο Περιστέρι από 1 έως 2 Απριλίου 2018. Ο Σύλλογος παρέχει σε παιδιά και σε ενηλίκους που παρακολουθούν το πρόγραμμα προπονήσεων του σκακιστικού τμήματος, τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδικούς και ατομικούς αγώνες αναγνωρισμένους από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία(FIDE). Σε ομαδικό επίπεδο το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου έχει να επιδείξει τρεις σημαντικές επιτυχίες. Η πρώτη σημειώθηκε όταν κατέλαβε την 3η θέση του Β2 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2013 κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του. Η δεύτερη σημειώθηκε όταν ζευγάρωσε τα τρόπαιά του, αυτή τη φορά ως Πρωταθλητής του Β2 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2016 με το απόλυτο νικών, επιτυχία που του έδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής. Η τρίτη σημειώθηκε όταν κατέλαβε την 2η θέση του Β1 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2018 κατακτώντας το τρίτο τρόπαιο, πετυχαίνοντας παράλληλα για δεύτερη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής.

Τι περιλαμβάνει η εβδομαδιαία προπόνηση για κάθε παιδί

Η εβδομαδιαία προπόνηση για κάθε παιδί που παρακολουθεί μαθήματα σκάκι στον Σύλλογο περιλαμβάνει:

- την παρακολούθηση της προπόνησης του αντίστοιχου επιπέδου (αρχαρίων – προχωρημένων – αγωνιστικό) ή του τμήματος προδημοτικής ηλικίας μία φορά τη βδομάδα

- τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Παίζουμε σκάκι» που διεξάγεται κάθε Σάββατο 17:00 έως 18:30 και Κυριακή από τις 10:30πμ έως τις 12:00 όπου παρέχεται η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, όλων των επιπέδων που παρακολουθούν μαθήματα σκάκι στον Σύλλογο, να παίξουν μεταξύ τους φιλικές παρτίδες, με χρήση ηλεκτρονικών χρονομέτρων προσομοιάζοντας συνθήκες αγώνων αντίστοιχες με αυτές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όταν θα λάβουν μέρος σε αντίστοιχες ατομικές ή ομαδικές παιδικές σκακιστικές διοργανώσεις.

Κάθε επίπεδο έχει τη δική του ύλη μαθημάτων η οποία θα διδάσκεται από ξεχωριστό βιβλίο.

Κάποιες Κυριακές μέσα στον χρόνο το αθλητικό μας σωματείο θα λαμβάνει μέρος σε παιδικούς ομαδικούς διασυλλογικούς αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται κάθε Κυριακή με ώρα έναρξης στις 10:30πμ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά σε αυτούς τους αγώνες, είναι να τους έχουν εκδοθεί Αθλητικά Σκακιστικά Δελτία.

Πρώτη Συνάντηση - Συνάντηση Γονέων - Εγγραφές
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 9:30πμ έως 12:00

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ - ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΤο Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.
Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.

Παραδοσιακή μουσική και χορός στη Ρεματιά από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου:
Χτύπα καρδιά μου στο ρυθμό

Μια βραδιά με παραδοσιακή μουσική και χορό και στόχο την ανάδειξη της παράδοσης και του ρυθμικού πλούτου όλης της Ελλάδας παρουσιάζει η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Στην εκδήλωση Χτύπα καρδιά μου στο ρυθμό θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής καθώς επίσης το Χορευτικό Τμήμα και η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του συλλόγου. Όπως σημειώνει η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου, η εκδήλωση επιχειρεί μια επαφή με τους σημαντικότερους ρυθμούς της παραδοσιακής μας μουσικής αναδεικνύοντας τη σύνδεσή τους με τον χορό.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου