Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Αυλαία για τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής σε Πεντέλη και Κηφισιά
Ανοίγει τη Δευτέρα (20/7) η ατζέντα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους του Βορείου Τομέα με στόχο τη στήριξη του πολιτισμού, διασφαλίζοντας παράλληλα την δημόσια υγεία στη βάση των επίσημων οδηγιών ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους.

Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 στις 9μ.μ στο Δήμο Πεντέλης με μια συναυλία του δημοφιλή συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου στον επιβλητικό Πύργο της Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη ενώ την ίδια μέρα και ώρα στον Δήμο Κηφισιάς στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Τι σου λείπει» του Χρήστου Γιαννακόπουλου που έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Κηφισιάς 2020.

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει ετοιμάσει ένα ποικίλο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο την ψυχαγωγία των πολιτών και την ενίσχυση της πολιτιστικής δημιουργίας. Πολύ περισσότερο αυτή την εποχή πρέπει να στηρίξουμε τους καλλιτέχνες αλλά και τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι βιώνουν τις συνέπειες της πανδημίας. Παράλληλα, αποτελεί προτεραιότητά μας η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η τήρηση των απαραίτητων μέτρων που απαιτούνται για τον αποκλεισμό της πιθανότητας διασποράς του Covid19, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία του Γ. Χατζηνάσιου: ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες για τη θεατρική παράσταση «Τι σου λείπει»: ΕΔΩ

Οδηγίες Ασφαλούς Διεξαγωγής Ακροαμάτων, Θεαμάτων & Παραστάσεων σε Ανοιχτούς Χώρους

Σύμφωνα με τις Οδηγίες Ασφαλούς Διεξαγωγής Ακροαμάτων, Θεαμάτων & Παραστάσεων σε Ανοιχτούς Χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού, η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτηση κάθε θεατή στην θέση του καθώς και κατά την έξοδο του, είναι υποχρεωτική. Επίσης, κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου. Επιβάλλεται η σταδιακή είσοδος και έξοδος ανά σειρά και η σταδιακή άφιξη του κοινού, με ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

Ενωμένο Μαρούσι: Προκλητικό «δώρο» του κ.Αμπατζόγλου και της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου σε επιχειρηματίες, εν μέσω πανδημίας!


Στην συνεδρίαση (25/2020) της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου (14/7/20), προεδρεύοντος του κ. Σταθούλη, η διοίκηση του Δήμου εισήγαγε και εν τέλει ψήφισε κατά πλειοψηφία με μόνη αρνητική ψήφο από την παράταξη μας, το θέμα «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΗΨΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19» προμήθεια που θα γίνει με απευθείας ανάθεση (διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση) και διέπεται από το Ν.4412/2016, με ύψος ποσού μελέτης 558.000€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η επίκληση της πανδημίας covid-19 είναι προσχηματική και η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση, όπως προφανώς και άλλες αντίστοιχες, αντιτίθεται ουσιαστικά στην βασική αρχή του δημοσίου δικαίου περί «προστασίας του Δημοσίου Συμφέροντος» στις πράξεις της Διοίκησης. Υπάρχει σαφής υποχρέωση που υπέχουν τα όργανα της δημόσιας διοίκησης, μεταξύ της επιλογής περισσότερων, εξίσου νομίμων λύσεων, όταν δηλαδή η δημόσια διοίκηση ασκεί τη διακριτική της ευχέρεια, να επιλέξει εκείνη που εξυπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον (Δαγτόγλου,2004). Το δημόσιο συμφέρον, προσδιορίζει τον σκοπό και την αιτιολογία των πράξεων των οργάνων των δημοσίων νομικών προσώπων και νομιμοποιεί την επέμβαση στο πεδίο όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων. Το δημόσιο συμφέρον συνδέεται αναπόσπαστα με βασικές παραμέτρους του δημόσιου δικαίου, όπως είναι η δημόσια υπηρεσία, η δημόσια εξουσία και τα όρια που συναντά η τελευταία όταν επεμβαίνει στο πεδίο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. (Ε.Πρεβεδούρου: Η έννοια του δημοσίου συμφέροντος , 2020).

Δηλαδή κε Δήμαρχε, θα μπορούσατε να επιλέξετε αντί της απευθείας ανάθεσης χωρίς δημοσίευση, τον ανοικτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό με κλειστές προσφορές, με διάφανες διαδικασίες και όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες που προβλέπει ο νομοθέτης, με σεβασμό στα χρήματα των Μαρουσιωτών . Είναι βέβαιο ότι το τίμημα θα ήταν χαμηλότερο, λόγω ακριβώς της διαγωνιστικής διαδικασίας και του εμπορικού ανταγωνισμού και αναπόφευκτα ,αναλόγως των εκπτώσεων, με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαμε να αποκτούσαμε 4 λεωφορεία αντί για 3.

Το «Ενωμένο Μαρούσι» προγραμματικά αλλά και τώρα είναι υπέρ της άμεσης ανανέωσης του στόλου της δημοτικής συγκοινωνίας με κατάλληλα οχήματα, αλλά όχι με φωτογραφικές απευθείας αναθέσεις και πίσω από κλειστές πόρτες του 3ου ορόφου του Δημαρχείου.


558.000 ευρώ κε Δήμαρχε με απευθείας ανάθεση (διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση), 558.000 ευρώ δηλαδή σε όποιον αποφασίσετε εσείς να ειδοποιήσετε!!

Ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό κε Δήμαρχε!

Ζέτα Πολίτη

Για το Γραφείο Τύπου
Ενωμένο Μαρούσι