Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Παναττική Στάση Εργασίας Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, μετά από ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημόσιου, να προχωρήσει σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγιαστική πολιτική των έμμεσων και άμεσων, παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων, που υλοποιεί η Κυβέρνηση, αλλά και στο σχεδιασμό ενταφιασμού των ΟΤΑ, της Δημόσιας Παιδείας και της Υγείας, που σχεδιάζει με το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν της χθεσινής εξουσιοδότησης της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για λήψη οριστικών αποφάσεων, κατά τη σημερινή σύσκεψη του Προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών – Μελών της, αποφασίστηκε:

•1. Πραγματοποίηση Παναττικής Στάσης Εργασίας αύριο, Πέμπτη 1η Αυγούστου 2013, από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.00 το μεσημέρι και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

•2. Πραγματοποίηση 24ωρης Παναττικής Απεργίας την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013, με συγκέντρωση στις 10.30 στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15).

Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχαν οι Ομοσπονδίες, ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΕ - ΔΟΥ, ΠΟΕ ΥΕΘΑ, ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ, ΠΟΕΕΚ-Ι, ΟΜΕ-ΕΥΠ και οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων των Υπουργείων Ανάπτυξης, Εργασίας, Γεωργίας, Εμπορίου, Πολιτισμού, Γεωτεχνικών, Γ.Γ. Αθλητισμού, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Μητρόπουλος: Νέος κύκλος εργασιακής βαρβαρότηταςΓια νέο κύκλο εργασιακής βαρβαρότητας από τη μνημονιακή κυβέρνηση κάνει λόγο ο βουλευτής και τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος,.

Το φθινόπωρο της ανατροπής, μετά τη βαρβαρότητα του τελευταίου μνημονιακού θέρους, είναι κοντά, διαμηνύει χαρακτηριστικά και εκτιμά πως οι εκλογές, «η νωπή εντολή, η κυβέρνηση της Αριστεράς», είναι η μόνη διέξοδος στο «βαθύ σκοτάδι του Μνημονίου».

Όπως υπογραμμίζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κατάργηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων που θα εκτινάξει την ανεργία σε ποσοστό πάνω από 30%, η νέα μείωση του κατώτατου μισθού, οι μαζικές απολύσεις στις Τράπεζες, η διαθεσιμότητα ακόμη και υψηλής εξειδίκευσης προσωπικού, η δήθεν αξιολόγηση που αναζητά υπεράριθμους προς απόλυση, η κατάργηση ευαίσθητων Κοινωνικών Υπηρεσιών, Δημοσίων Φορέων και οργανικών θέσεων με ΠΔ, αποκαλύπτουν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικας είναι η εξαθλίωση και η λεηλασία του ελληνικού λαού και όχι η σωτηρία του. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών και όχι του περήφανου λαού που τους εξέλεξε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, σε νέα καθήκοντα και υψηλή ευθύνη θα δώσει ελπίδα και όραμα στον λαό μας. Οι εκλογές, η νωπή εντολή, η κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι η μόνη διέξοδος στο βαθύ σκοτάδι του Μνημονίου. Η μεγάλη πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά είναι να γίνει αυτός ο πρωταγωνιστής και ο καταλύτης των εξελίξεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και όχι οι κοινωνιοκτόνες και καταστροφικές μνημονιακές δυνάμεις», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητρόπουλος.

http://www.aftodioikisi.gr/, 31/7/2013

Στα τέλη Αυγούστου βάζει λουκέτο ο πρώτος δήμοςΣτο «κόκκινο» βρίσκεται ο Δήμος Αγιάς λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και με επιστολή του προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών ο δήμαρχος τονίζει ότι εάν δεν βρεθεί λύση, ο δήμος θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο στα τέλη Αυγούστου. Πρόκειται για τον πρώτο δήμο εντός του 2013 που απειλεί ευθέως με κλείσιμο λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Στην επιστολή του, που κοινοποιείται και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ο δήμαρχος κ. Γκουντάραςαναφέρει:

«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Ο Δήμος Αγιάς προέβη στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του οικ. έτους 2013, σύμφωνα με την ΚΥΑ με αριθμό οικ. 47490/18-12-2012 «Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2013 – τροποποίηση της υπ” αριθμ. 7028/3-2-2004 (ΦΕΚ 253 Β΄) απόφασης «Καθορισμός του τύπου του προϋπολογισμού των δήμων και κοινοτήτων.

Σήμερα ο Δήμος Αγιάς βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης και έγκρισης του «Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης», βάσει της ΚΥΑ 7261/2-02-2013 (ΦΕΚ 450 Β΄/6-02-2013). Ωστόσο, κατά την εξέλιξη του οικ. έτους, παρουσιάζονται ποικίλοι αστάθμητοι παράγοντες και απρόβλεπτα γεγονότα που καθιστούν αδύνατη την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύνταξης του σχεδίου του Ο.Π.Δ.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της ΚΥΑ οικ. 47490/18-12-2012, στον προϋπολογισμό εσόδων του Δήμου και στον Κ.Α. 06.00.0619.03 εγγράφηκε πίστωση ποσού 342.957,00 ευρώ που αντιστοιχεί στα έσοδα του Δήμου που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 27 του Ν. 3756/2009, «περί εξόφλησης οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους ΟΤΑ α” βαθμού», τα οποία και θα αποδίδονταν σε 12 ισόποσες δόσεις. Εντούτοις, μετά τον Μάρτιο του 2013 σταμάτησε να αποδίδεται η συγκεκριμένη επιχορήγηση, με αποτέλεσμα μια σημαντική υστέρηση εσόδων ύψους 258.000 ευρώ περίπου, που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Δήμου.

Επιπλέον, προβλήματα προκύπτουν από διάφορους άλλους παράγοντες, όπως: τη δέσμευση ποσών από το λογαριασμό του Δήμου βάσει τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων κατασχέσεων – διαταγών πληρωμής ή από τις ανάγκες για καθαρισμό οικοπέδων – ακαλύπτων χώρων και κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτισμάτων, οι δαπάνες των οποίων είναι αδύνατον να προϋπολογιστούν με ακρίβεια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τις διαθέσιμες πιστώσεις.

Επίσης αυτή την στιγμή εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις εναντίον του δήμου περίπου ύψους 800.000,00€ (χωρίς την ύπαρξη παραστατικών τιμολόγια, αποφάσεις κτλ.) οποίες δεν είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του δήμου καθώς δεν είχαν τελεσιδικήσει κατά την περίοδο κατάρτισης του προϋπολογισμού και δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί ο χρόνος τελεσιδικίας.

Από τα παραπάνω έχουν τελεσιδικήσει 200.000,00€ και έχει ήδη γίνει δέσμευση του λογαριασμού (και μάλιστα του λογαριασμού μας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η μισθοδοσία των υπαλλήλων), καθώς επίσης κατά καιρούς μέσα στη χρήση εκδίδονται διαταγές πληρωμές με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η εκτέλεση προϋπολογισμού και να αποκλίνουμε των στόχων μας.

Κύριοι Υπουργοί,

Για τη λύση του προβλήματος το οποίο ανέκυψε από αστάθμητους και μη προβλέψιμους παράγοντες και για να λειτουργήσει ο Δήμος Αγιάς (όπως και άλλοι Δήμοι της Χώρας) θα πρέπει άμεσα, κατά την άποψη μας, να προβείτε :

1. Στην απαγόρευση δέσμευσης του λογαριασμού της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων.

2. Στην απόδοση των παρακρατηθέντων και στους Δήμους που μπήκαν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων (δυνατότητα αποπληρωμής από τους Δήμους με ρύθμιση πέραν των
τεσσάρων ετών).

3. Δυνατότητα κάλυψης των ποσών που προκύπτουν από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις (χωρίς παραστατικά) από δανειοδότηση ή ένταξή τους στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθότι από την υλοποίηση των καταβολών προκύπτει υπόλοιπο.

4. Η διαφορά που προκύπτει από τα επιπλέον απρόβλεπτα ποσά να καλύπτονται στον προϋπολογισμό με την εγγραφή δανείου έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Πιστεύοντας στη συνεργασία μας, Σας παρακαλώ θερμά για την αντιμετώπιση των ανωτέρω ζητημάτων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ορθολογιστική εξέλιξη της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η σύνταξη του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης και η κατάρτιση των πινάκων της στοχοθεσίας των οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου σε ρεαλιστική βάση.

Εάν δεν δοθεί λύση στα ζητήματα που σας ανέλυσα παραπάνω, τα οποία προέκυψαν χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου, σας ενημερώνω πως τέλη Αυγούστου σταματά η λειτουργία του Δήμου Αγιάς».

http://www.aftodioikisi.gr/, 31/7/2013

ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΦΟΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΥΤΕ Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΥΤΑΘΜΕΥΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΑΠΟ 29/07/2013 ΜΕΧΡΙ 31/08/2013
ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΜΠΑΤΣΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ;
Θα έκοβε κλήσεις ο ... Οπτικόπουλος για να μην πάνε χαμένες οι κάρτες;

Την ανάγκη φιλοτιμία κάνατε και το παίζετε και .... φιλολαϊκοί.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ! ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΔΗΜΟΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-08-2013 ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-08-2013
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=3856&cnode=11

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

Εδώ δεν λειτούργησε πέρυσι που είχανε και μπετζίνα. Φέτος θα λειτουργήσει;

Αν δεν κυκλοφορούσαν όμως τα λεωφορεία από καμία απεργεία .... ΘΑ ΕΧΑΝΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, θα λέγανε ότι διασύρεται η χώρα ... στα εξωτερικά κλπ. κλπ. κλπ.

Σε κίνδυνο η Ρεματιά Χαλανδρίου! - Συζητείται στη Βουλή αλλαγή χρήσης για ορισμένα τμήματά της - Ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας ΡεματιάςΑνακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Χαλανδρίου-Πεντέλης
Να γιατί θα πνιγούμε στo Xαλάνδρι και σε όλη την παραρεμάτια περιοχή για μια ακόμη φορά το χειμώνα, και δεν θα μπορούμε να αναπνεύσουμε από τη ρύπανση και τον καύσωνα, το καλοκαίρι.

Στην Αττική, το μοναδικό ρέμα, που δεν έχει όλο μπαζωθεί, χτιστεί, καταντήσει υποδοχέας λυμάτων και σκουπιδότοπος, είναι πράσινο, πανέμορφο, με πλούσια πανίδα και χλωρίδα, παρά τις κατά καιρούς «φιλότιμες» προσπάθειες των κερδοσκόπων με την αρωγή των δημοτικών αρχών αλλά και της κεντρικής εξουσίας, είναι η Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου, που διατρέχει μια πυκνοκατοικημένη περιοχή 200.000 κατοίκων, φιλοξενεί μέρος της Αττικής οδού και άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες.

Το Ρέμα λοιπόν αυτό υπάρχει, χάρις σε ένα Π Δ/γμα [659/Δ/1995] και τον αγώνα των κατοίκων μέσω ενός συλλόγου {Για την προστασία του περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου} ο οποίος, επί 20 χρόνια αγωνίζεται και παρεμβαίνει, εκεί όπου η πολιτεία απουσιάζει ή πράττει το αντίθετο.

Και έρχεται τώρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος [ΥΠΕΚΑ] να τινάξει στον αέρα όλη αυτή την προσπάθεια, με την παράγραφο 10 στο άρθρο 51 του σχεδίου νόμου με τίτλο «αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης, περιβαλλοντικό ισοζύγιο και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με την παράγραφο αυτή

« Για τις εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως.... περιοχές δεν ισχύουν τα όρια και οι ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπονται από τις ειδικές διατάξεις των Προεδρικών Διαταγμάτων προστασίας. Για την έγκριση άδειας δόμησης και την άδεια δόμησης, ως όρια των περιοχών προστασίας νοούνται τα όρια των εγκεκριμένων σχεδίων... κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη»

Αυτό σημαίνει για τη Ρεματιά, πως είναι στην ευχέρεια των δημοτικών αρχών να αποχαρακτηρίσουν περιοχές κοινόχρηστου πράσινου και να τις εντάξουν στη δόμηση, ασκώντας περαιτέρω πίεση στον προστατευόμενο βιότοπο και σε χώρους οι οποίοι έχουν τις προϋποθέσεις του εύρους να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή λεκάνης κατάκλισης, που μειώνει τα πλημμυρικά φορτία τα οποία προκαλούν καταστροφές στις κατάντη περιοχές, με κάθε έντονη βροχόπτωση. Καί το παράδειγμα αυτό δεν είναι φανταστικό, αφού εκκρεμεί ήδη ένα τέτοιο αίτημα αποχαρακτηρισμού στο Δήμο Πεντέλης. Επίσης οι παραρεμάτιοι δρόμοι, από πεζόδρομοι ή ήπιας κυκλοφορίας , όπως προβλέπεται, μπορούν να γίνουν μεγάλης, τα προκήπια των παραρεμάτιων οικοδομών προς την πλευρά του Ρέματος, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, , αποθήκες ή για να στεγάσουν ταβέρνες [ άλλος μοχλός πίεσης αυτός] αντί να είναι φυτεμένοι κατά 80%, όπως προβλέπει το διάταγμα. Οχλούσες χρήσεις και/ή επικίδυνες θα μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στη Β’ ζώνη προστασίας, όπως βενζινάδικα, συνεργεία αυτοκινήτων και φυσικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την υποστήριξη των οποίων χαρακτηρίστηκε κατά το παρελθόν Δήμαρχος ως ασκών ακραία μορφή κακοδιοίκησης. [Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη 11802/1999]

Επιπλέον η διάταξη είναι αντισυνταγματική αφού τροποποιεί επί τα χείρω τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος, κατά παράβαση του άρθρου 24 του Συντάγματος, αλλά μέχρι να προσβληθεί ως τέτοια και βγει απόφαση, οι παρανομίες θα νομιμοποιηθούν και νέες θα γίνουν, με τα γνωστά αποτελέσματα.


Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                           Η Γεν Γραμματέας

Νένα Ρήγα                                    Κέλλυ Δάνου

Οι πρόθυμοι, οι άνθρωποι της Μέρκελ που τα υπογράφουν όλα...

Για την Ελλάδα ρε Γαμώτο...
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/, 31/7/2013

«Να προσλαμβάνουν προσωπικό μόνο οι Δήμοι που έχουν να το πληρώνουν!»


Να προσλαμβάνουν προσωπικό μόνο οι Δήμοι που έχουν να το πληρώνουν!

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, επισκέφθηκε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο προκαθορισμένης συνάντησης με τον Υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Υπουργού για τα διοικητικά θέματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής ενόψει των -προβλεπομένων από το πρόσφατα ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο- εξελίξεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Ο Δήμαρχος τόνισε στον Υπουργό ότι ο Δήμος χρειάζεται άμεσα επιπλέον προσωπικό,, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί σε θέσεις αιχμής για την καθημερινότητα του πολίτη.
Ξεκαθάρισε ότι, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι ένας υγιής οικονομικά δήμος, λόγω της μεγάλης προσπάθειας για περικοπή των αλόγιστων δαπανών και στην εξυγίανση - «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του, επομένως έχει την δυνατότητα να πληρώσει το επιπλέον προσωπικό το οποίο αιτείται.
Πρότεινε μάλιστα η διαδικασία μετακίνησης προσωπικού από Δήμους που έχουν πλεόνασμα και αδυναμία πληρωμής, σε Δήμους που χρειάζονται επιπλέον προσωπικό και παράλληλα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής του, να γίνεται απευθείας, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των Δήμων και εποπτείας της ΚΕΔΕ, με την τελική έγκριση από τα αρμόδια Υπουργεία.
Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση του ότι, μοναδικό κριτήριο και απαράβατος όρος της όλης διαδικασίας οφείλει να είναι η οικονομική κατάσταση του κάθε Δήμου και η αποδεδειγμένη δυνατότητα πληρωμής των εργαζομένων. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον στο αίτημα του Δημάρχου για υποδοχή πλεονάζοντος προσωπικού από άλλους φορείς του Δημοσίου, δεδομένης της δυνατότητας πληρωμής του και της υγιούς οικονομικής κατάστασης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και εξέφρασε τη θετική του ανταπόκριση στην πρόταση του Δημάρχου, για απευθείας συνεννόηση μεταξύ Δήμων στο θέμα της κινητικότητας υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος έχει ήδη ζητήσει συνάντηση και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκη, για την οποία αναμένεται σύντομα οριστικοποίηση της ημερομηνίας.

http://www.poli-politiki.gr/, 30/7/2013

"Ω, τι κόσμος μπαμπά..."

Απολύθηκαν 104 Δημόσιοι υπάλληλοι σε ένα μήνα*

«Τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους 104 δημόσιοι υπάλληλοι», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες έπειτα από τις δηλώσεις του ότι «μέχρι το 2014 πρέπει να διώξουμε 15.000 δημοσίους υπαλλήλους».

Πρόσθεσε δε πως «τον τελευταίο χρόνο τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία 993».

«Πλέον δεν μένουμε στα λόγια, αλλά προχωράμε σε πράξεις. Το οφείλουμε στην κοινωνία και στους έντιμους και εργατικούς δημοσίους υπαλλήλους», σχολίασε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, στην εν λόγω δημοσίευση, επισήμανε και σχετική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του, που αφορά στην επιτάχυνση εξέτασης πειθαρχικών υποθέσεων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

«Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει ξεκινήσει και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ενίσχυση του πειθαρχικού ελέγχου και της πειθαρχικής ευθύνης στο Δημόσιο. Η ενίσχυση αυτή αποτελεί το βασικό "εργαλείο" για τη διαφάνεια και την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης της κοινωνίας στη Δημόσια Διοίκηση. Επιπλέον, αποτελεί και ασφαλιστική δικλείδα δικαιοσύνης και αξιοκρατίας μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων.

Το ολοκληρωμένο αυτό σχέδιο κινείται σε τρεις βασικούς άξονες:

1. Στην ενίσχυση και απρόσκοπτη λειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων με στόχο τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας τους και την κατά το δυνατόν ταχύτερη εξέταση και ολοκλήρωση των υποθέσεων.

2. Στην αντιμετώπιση του φαινομένου των αδικαιολογήτως απόντων με το συστηματικό έλεγχο της τήρησης του ωραρίου εργασίας σε όλο το Δημόσιο Τομέα και την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβίασής του.

3. Στην επικαιροποίηση των ατομικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου των πλαστών δικαιολογητικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε εγκύκλιο για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και για την άρση πιθανόν αιτιών ακυρότητας αυτών των διαδικασιών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή, τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια οφείλουν πλέον να αποστέλλουν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πλήρεις τους φακέλους των υποθέσεων, συνοδευόμενους και από κατάλογο περιεχομένων εγγράφων.

Παράλληλα, προχωράει η επικαιροποίηση των ατομικών φακέλων των δημοσίων υπαλλήλων με έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση μετά από εντολή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι επιτόπιοι έλεγχοι του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και κατά συνέπεια τον εντοπισμό των χρονίως απουσιαζόντων υπαλλήλων.

Την ίδια στιγμή, με ταχύτατους ρυθμούς προχωράνε οι διαδικασίες τόσο των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων για ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους και η έξοδος σε αυτοδίκαιη αργία για πειθαρχικούς λόγους όσο και η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών διαφοροποιώντας με αυτόν τον τρόπο το κλίμα αδράνειας και ατιμωρησίας των προηγουμένων ετών.

Ενδεικτικό της συγκεκριμένης επιτάχυνσης είναι ότι τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους 104 δημόσιοι υπάλληλοι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό από τον Ιούλιο του 2012 σε 204, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιούλιος 2012 – Ιούλιος 2013) ανέρχεται σε 993.

Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα εξετάστηκαν στα Πειθαρχικά Συμβούλια, περίπου 500 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 350 στα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια το πρώτο εξάμηνο του έτους και οι υπόλοιπες 150 στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2013.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά: "Ο στόχος για ένα μικρότερο Δημόσιο Τομέα επιτυγχάνεται. Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι για έναν πιο υγιή και αποτελεσματικό Δημόσιο Τομέα. Όχι, όμως, στα λόγια, αλλά στην πράξη. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο και συγκροτημένο βηματισμό, που ξεκινάει με την απομάκρυνση οποιουδήποτε υπαλλήλου διαπράττει αποδεδειγμένα σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Το οφείλουμε πρωτίστως στους έντιμους και εργατικούς δημοσίους υπαλλήλους"».

*Από το spirospero.gr/, 31-7-2013

Έτσι κι αλλιώς, όλοι "επίορκοι" είμαστε. ΝΑΙ. Αφού επιτρέπουμε σε αυτούς που (τους ψήφισαν να) μας κυβερνούν να μας "σκοτώνουν" καθημερινά, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. 
Και ομιλούν αυτοί - και δυστυχώς δεν είναι λίγοι - που θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να λογοδοτούν στον ελληνικό λαό για την κατάντια του, για την απαξίωσή του και για τον αφανισμό του. Για την προδιαγεγραμμένη του πορεία προς το χάος.

Προτείνω στους χειροκροτητές της "Νέας Τάξης - Αταξίας", ΑΜΕΣΑ - ξέρουν αυτοί, με μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - να καθιερώσουν ένα "ΑΠΟΛΥΣΙΟΜΕΤΡΟ", προκειμένου να επιβραβεύονται καθημερινά για τα κατορθώματά τους από τα εντός, εκτός και επί τα αυτά αφεντικά τους. Φτάνοντας στην κορυφή του "ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ", θα υπάρξει ΔΩΡΕΑΝ γλυφιτζούρι μακράς διάρκειας.
Συγχαρητήρια. Και εις ανώτερα.

Δ.Χ.

Δημόσιο:Επιτάχυνση πειθαρχικών διαδικασιών με 100 απολύσεις τον τελευταίο μήνα


dimosio

Την επιτάχυνση της εξέτασης πειθαρχικών υποθέσεων στο Δημόσιο, με πάνω από 100 απολύσεις υπαλλήλων τον τελευταίο μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την ενίσχυση του πειθαρχικού ελέγχου και της πειθαρχικής ευθύνης στον δημόσιο τομέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου το ολοκληρωμένο σχέδιο κινείται σε τρεις βασικούς άξονες:

· Στην ενίσχυση και απρόσκοπτη λειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων με στόχο τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας τους και την κατά το δυνατόν ταχύτερη εξέταση και ολοκλήρωση των υποθέσεων.

· Στην αντιμετώπιση του φαινομένου των αδικαιολογήτως απόντων με το συστηματικό έλεγχο της τήρησης του ωραρίου εργασίας σε όλο το Δημόσιο Τομέα και την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβίασής του.

· Στην επικαιροποίηση των ατομικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου των πλαστών δικαιολογητικών.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε εγκύκλιο για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και για την άρση πιθανόν αιτιών ακυρότητας αυτών των διαδικασιών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια οφείλουν πλέον να αποστέλλουν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πλήρεις τους φακέλους των υποθέσεων, συνοδευόμενους και από κατάλογο περιεχομένων εγγράφων.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, προχωρά η επικαιροποίηση των ατομικών φακέλων των δημοσίων υπαλλήλων με έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, ενώ με εντολή του υπουργείου συνεχίζονται οι επιτόπιοι έλεγχοι του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και κατά συνέπεια τον εντοπισμό των χρονίως απουσιαζόντων υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα επιταχύνονται οι πειθαρχικές διαδικασίες και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους όπως και η έξοδος σε αυτοδίκαιη αργία για πειθαρχικούς λόγους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους 104 δημόσιοι υπάλληλοι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό από τον Ιούλιο του 2012 σε 204, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιούλιος 2012 – Ιούλιος 2013) ανέρχονται σε 993.

Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα εξετάστηκαν στα Πειθαρχικά Συμβούλια, περίπου 500 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 350 στα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια το πρώτο εξάμηνο του έτους και οι υπόλοιπες 150 στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2013.

«Ο στόχος για ένα μικρότερο Δημόσιο Τομέα επιτυγχάνεται» υποστήριξε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, είναι για έναν πιο υγιή και αποτελεσματικό Δημόσιο Τομέα. Όχι, όμως, στα λόγια, αλλά στην πράξη», υπογράμμισε. «Εχουμε συγκεκριμένο σχέδιο και συγκροτημένο βηματισμό, που ξεκινάει με την απομάκρυνση οποιουδήποτε υπαλλήλου διαπράττει αποδεδειγμένα σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Το οφείλουμε πρωτίστως στους έντιμους και εργατικούς δημοσίους υπαλλήλους», πρόσθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αναλυτικά η εγκύκλιος για τα πειθαρχικά

http://www.localit.gr, 30/7/2013

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις